Şimdi Ara

350wat mono oto bas amplisinden görüntüler. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
90
Cevap
0
Favori
37.386
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Adrenalin aslında kutu o kadar büyük sayılmaz fotolar yakın olduğuiçin öyle görünüyor. kutu içi:40x20 cm

350wat mono oto bas amplisinden görüntüler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: taka8604

quote:

Orjinalden alıntı: memin63

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: memin63

taka senin sitenden TDA7294 anfi şemasını indirdim..baskı devresini çıkardım bayaa.. bide 1524 ton kontrolün devresini indirdim tam yaparken eksik malzemeden dolayı yarım kaldı ikisinin performansı hakkında bilgi verirmisin..7294,1554 kullanarak orta seviye bi 4+1 yapılabilirmi....
    teşekürler şimdiden...

7294 ün nasıl olduğunu söylememe gerek yok zaten dostum önemli olan boyu değil yaptığı işlevdir

tda 1554 kompanentler için çok gelebilir. onun yerine 5 watt lık amfiler işini görür sanırım

1524 çok güzel ton kontrol devresi. entegrenin içinde preamfi var lm1036 ya göre çıkışı daha yükseki.

ton ayırmayı çok güzel yapıyor

taka öncelikle gösterdiğin ilgi için cidden teşekkür ederim.. amacım şuydu.. 7294 ile 100 watt subwoofer.. ve 1554 ilede köprü kullanılarak (4*11 yada 2*22 olduğu için) uyduları sürmekti..bilgisayarımda kullanıcam öğrenci evinde kaldığım için çok fazla sese ihtiyacım yok ama sesin net olmasını istiyorum..sen 1554 kullanmadın hiç galiba sitende de rastlamadım.. sen 5 watt derken TDA2003 bahsediyorsun heralde.. bana güzel bi fikir verirsen sevinirim.. şimdiden teşekkürler

bir ses siteminde iyi sonuç alabilmek için %60 bass %30 middle %10 da tiz olması gerekir.

eğer bass ağırlıklı gelirse diğer middle ve tiz seslerini boğabilir.bunun için hepsini dengelemek lazım (%60 bass %30 middle %10 tiz) neyse gelelim bizim konumuza. daha önce tda 1554 çalışması yapmıştım ses güzeldi ama ısınma problemi vardı onuda büyük bi soğutucu ve fanla desteklenebilir.

tda 1554 4X11 watt veya 2X22 watt olarak kullanılabilir.
    burdaki stand by ucu kullanılmayacaksa 1 k direnç ile + beslemeye verilmeli

/>

filtre devreleri kullanarak tda1554 ü middle ve tiz i sürersin bass filteresi olarak tda7294 ü sürersin

tda 1554 az gelir dersen tda 7560 var. 4X50 istediğini yapabilirsin.

/>

taka çok ama çok teşekkür ederim.. 1554ü eski bir p4 heat-sinke bağladım.. orjinal fanda var üzerinde.. ama verdiğin püf noktaları çok güzel.. özellikle şimdiye kadarki 1554 denemelerinden niye ses alamadığım ortaya çıkmış oldu (1k olayı)
    çok çok teşekkür ederim..
    sistem biraz daha şekillendi bu arada kafamda 2+1 olacak.. subwoofer 7294 destekli 25 cm millennium, uydularda 1554 2*22 destekli 30 watt sharp kolon olacak.. eski müzik setinden yadigar kalmıştı bana onlar..

• Stand-by denen olay hazırda bekletmek,düşük güç tüketim modu gibi birşey değil mi ?
    Televizyonlarda falan da var.
    TDA1554,TDA7560 gibi entegrelerde stand-by,mute gibi pinler var.

Şimdi stand-by pini 1K direnç ile + kutba bağlandığında entegre çalışma moduna giriyor.
    Peki stand-by konumuna getirmek için stand-by pini boşta mı olmalı yoksa direnç ile - kutba mı bağlanmalı ?

Aynı şekilde mute pini nasıl bağlanıyor ?

Yeri gelmişken sorayım.
    Bazı entegrelerde DİAGNOSTİC pini var.Bu tam olarak ne işe yarar ?
    Diagnostik bildiğim kadarı ile bilgi alma,aletin durumunu belirleme gibi bir anlama geliyor.
    Bu pin ile kısa devre,aşırı yük v.b. bilgiler alınır mı ?

Bunlar hakkında bilgi verirseniz sevinirim.

Teşekkürler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: silicon

Stand-by denen olay hazırda bekletmek,düşük güç tüketim modu gibi birşey değil mi ?

Şimdi stand-by pini 1K direnç ile + kutba bağlandığında entegre çalışma moduna giriyor.
    Peki stand-by konumuna getirmek için stand-by pini boşta mı olmalı yoksa direnç ile - kutba mı bağlanmalı ?

Yeri gelmişken sorayım.
    Diagnostik bildiğim kadarı ile bilgi alma,aletin durumunu belirleme gibi bir anlama geliyor.

Teşekkürler.

arkadaşım ben şuanda tda 1562 ile yaptığım 70w 12v anfiyi kullanıyorum. entegredeki diagnostik output ucu anfi zorlanmaya başladığı zaman veya andinin çıkışları kısadevre edildiği zaman - sinyal verir ve sen bu - sinyal ile istersen clip ledi yak istersende bir transistör yardımı ile çift kontak röle sür. yani entegre normal çalışma sınırlarının dışına çıktığı zaman diagnostik ucundan - sinyal alırsın...

birde taka kardeşim demiş %60 bass % 30 middle %10 tiz olacak diye. acaba bu bahsettiği oranlarda hiç müzik dinlemişmi bakalım. %30 mid ne demek biliyormusun TENEKE SESİ demektir. ordaki yanlışı düzelteyim orası %60 bass %30 tiz %10 mid olacak...

• taka çok ama çok teşekkür ederim.. 1554ü eski bir p4 heat-sinke bağladım.. orjinal fanda var üzerinde.. ama verdiğin püf noktaları çok güzel.. özellikle şimdiye kadarki 1554 denemelerinden niye ses alamadığım ortaya çıkmış oldu (1k olayı)
    sistem biraz daha şekillendi bu arada kafamda 2+1 olacak.. subwoofer 7294 destekli 25 cm millennium, uydularda 1554 2*22 destekli 30 watt sharp kolon olacak.. eski müzik setinden yadigar kalmıştı bana onlar..

önceden P4 soğutucusu olayını bende yapmıştım çok güzel oluyor
    stk 4050 bağlamıştım. bir yaz gecesiydi canım çok sıkılıyordu. kendi kendime lem ne yapsam ne yapsam derken stk lı amfi yapmak geldi aklıma hemde bread board a

eski P4 soğutucusu vardı hemen delip stk yı yerleştirdim bread board ada malzemeleri hemen yerleştirip beslemeyi verdim yaklaşık yarım saat te bir amfi yapmıştım

neyse

basit 2+1 yapmayı düşünüyorum demişsin...

bu devreden filtre kısmını çıkar, bass a 7294 ü - middle lara ise tda 1554 ü sürdüğün zaman işini muhtemelen görecektir

• quote:

Orjinalden alıntı: tamircihasan

quote:

Stand-by denen olay hazırda bekletmek,düşük güç tüketim modu gibi birşey değil mi ?

Yeri gelmişken sorayım.

Teşekkürler.

birde taka kardeşim demiş %60 bass % 30 middle %10 tiz olacak diye. acaba bu bahsettiği oranlarda hiç müzik dinlemişmi bakalım. %30 mid ne demek biliyormusun TENEKE SESİ demektir. ordaki yanlışı düzelteyim orası %60 bass %30 tiz %10 mid olacak...

%30 tiz ne demek biliyonmu hasan şarkıyı açtıktan 1 dakika sonra başına dayanamayacağın ağrılar girmesi demek

evde iki tane dandik yuvarlak tiz hoparlörleri bile başımı ağrıtmaya yetiyor.

neden peki kolonlarda tizler normal middle hoparlörlerinden daha küçük?sanmaki tiz hoparlörünün watt ı middle hoparlörlerinden fazla!!

• Hasan kardeşim hoşgeldin topiğe..şu değerli bilgilerinden biraz yararlanalım istersen, ilgilenirsen şu benim smps ile ilgili biraz problemler var onun üzerinde çalışalım..
  • quote:

Orjinalden alıntı: tamircihasan

quote:

Yeri gelmişken sorayım.

Teşekkürler.

arkadaşım ben şuanda tda 1562 ile yaptığım 70w 12v anfiyi kullanıyorum. entegredeki diagnostik output ucu anfi zorlanmaya başladığı zaman veya andinin çıkışları kısadevre edildiği zaman - sinyal verir ve sen bu - sinyal ile istersen clip ledi yak istersende bir transistör yardımı ile çift kontak röle sür. yani entegre normal çalışma sınırlarının dışına çıktığı zaman diagnostik ucundan - sinyal alırsın...

Teşekkürler.Birde şu stand-by ve mute pinleri için kesin bir açıklama yaparsan çok sevinirim.
    -----------------------------------------------------------------------------

'madmax' dostum senin SMPS'de hızlı diyotlar ile ilgili sorun var sanırım.
    Birşey önereceğim.
    ATX power supply'ların içinde TO-220AB kılıfı hızlı diyotlar var.Benim incelediğim birinde MOSPEC firmasının F12C20C kodlu diyotları vardı.12 amper diyot ve tek pakette sanırım ortak katotlu iki diyot var.Datashett'ini inceledim.Sondaki harfe göre ortak kutup değişiyor.
    SMPS için bunlar kullanılsa olur mu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ters İntegral -- 19 Ekim 2006; 0:57:08 >

• quote:

taka çok ama çok teşekkür ederim.. 1554ü eski bir p4 heat-sinke bağladım.. orjinal fanda var üzerinde.. ama verdiğin püf noktaları çok güzel.. özellikle şimdiye kadarki 1554 denemelerinden niye ses alamadığım ortaya çıkmış oldu (1k olayı)

önceden P4 soğutucusu olayını bende yapmıştım çok güzel oluyor
    stk 4050 bağlamıştım. bir yaz gecesiydi canım çok sıkılıyordu. kendi kendime lem ne yapsam ne yapsam derken stk lı amfi yapmak geldi aklıma hemde bread board a

eski P4 soğutucusu vardı hemen delip stk yı yerleştirdim bread board ada malzemeleri hemen yerleştirip beslemeyi verdim yaklaşık yarım saat te bir amfi yapmıştım

neyse

basit 2+1 yapmayı düşünüyorum demişsin...

/>

bu devreden filtre kısmını çıkar, bass a 7294 ü - middle lara ise tda 1554 ü sürdüğün zaman işini muhtemelen görecektir

4050 mono 200 watt yanlış hatırlamıyorsam.. çok iyi iş çıkarmışsın.. bendede 2 tane stk kiti vardı (hatta senle msnde de konuşmuştuk işin vardı:)) onları tamir etmekle uğraşmaktansa böyle bi işe gireyim dedim.. hem başlangıcından beri iş kontrolümde olur diye düşündüm (hata payı azalır) şimdide 1554 baskı devresi araycam o zaman internetten.. 7294 e de çok güzel bi besleme düşünüyorum.. 1554 de standart bi eski atx power ii olur galiba.. gösterdiğin ilgi için teşekkür ederim taka beni aydınlattın sağol.. çok çok teşekkür...

• Silikoncum... bu diyotlar olur tabii fakat karşılığı olan ortak anotlularıda bulabilirsen (hemen hemen hiçbir güç kaynağında veya piyasada yok!!)ben büyük arayışlar sonucu buldum ama oda tam istediğim gibi değil...
  • quote:

Orjinalden alıntı: madmax

Silikoncum... bu diyotlar olur tabii fakat karşılığı olan ortak anotlularıda bulabilirsen (hemen hemen hiçbir güç kaynağında veya piyasada yok!!)ben büyük arayışlar sonucu buldum ama oda tam istediğim gibi değil...

Evet dediğin doğru.Bize bir ortak anotlu,bir de ortak katotlu lazım.
    F12C20C
    Sonundaki C oldu mu ortak katot,A oldu mu ortak anot oluyormuş.
  • kardeş bence sen bu devreyi çok saçma yapmışın tamam anladım devre tasarımı güzel ama ip ince kablo kullanmışsın bence o entegre 200 watt ise 5 amper akım çekerve o kablolar fırın gibi olur.nasıl çalıştırdın bilmiyorum ama o p4 soğutucusunu nerden buldun banada sölermisin.??
  • TDA.. arkadaş zaten deneme amaçlı yapmış.
  • Arkadaşlar ampliyi arabada nihayet denemeye aldım,baslara kafa dayanacak gibi deil,yanlız bi ara kontrol için açtığımda soğutma fanlarından birinin durduğunu gördüm,baktım arızalanmış (halbuki sıfırdı) ayrıca pre amp.ve ton kontrol katını besleyen 7806 nedense ateş gibiydi baktım oda arızalıydı tabii denemeler esnasında çıkarıp takarken şaseye felan deyip bozulmuşta olabilir,onları bugün değiştireceğim birde araba çalışırken azda olsa hoperlörden bi miktar motor gürültüsü geliyordu halbuki sadece ana amp. çalışırken bişey yoktu,ne zaman preamp. ve ton kontrolu ekledim ondan sonra başladı, bu durumda preamp kısmına güzel bi filtrasyon gerekecek gibi...
  • quote:

Orjinalden alıntı: madmax

Arkadaşlar ampliyi arabada nihayet denemeye aldım,baslara kafa dayanacak gibi deil,yanlız bi ara kontrol için açtığımda soğutma fanlarından birinin durduğunu gördüm,baktım arızalanmış (halbuki sıfırdı) ayrıca pre amp.ve ton kontrol katını besleyen 7806 nedense ateş gibiydi baktım oda arızalıydı tabii denemeler esnasında çıkarıp takarken şaseye felan deyip bozulmuşta olabilir,onları bugün değiştireceğim birde araba çalışırken azda olsa hoperlörden bi miktar motor gürültüsü geliyordu halbuki sadece ana amp. çalışırken bişey yoktu,ne zaman preamp. ve ton kontrolu ekledim ondan sonra başladı, bu durumda preamp kısmına güzel bi filtrasyon gerekecek gibi...

Arabada SMPS nasıl ?Isınma var mı ?
    Gürültü alternatör vınıltısı mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ters İntegral -- 30 Ekim 2006; 23:07:27 >

• Isınma falan yok smps'de fakat dediğin gibi gürültü alternatör gürültüsü.. onuda filtrelemek lazım untayk dostum bu konuda biraz bilgi gerekli..
  • süper yaaa
  • Beyler ampli mükemmel çalışıyor.. fakat şu ton kontrol devresi biraz can sıkıcı daha basit ve kullanışlı bir devre yapmak istiyorum aslında.
  • Şu tda 1524 lü olan güzelmi acaba?birde hazırda baskı devresi varmı?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.