Şimdi Ara

349. DÖNEM (12 ARALIK 2012) KD. ve YD. SUBAY ADAYLARI (643. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
26.093
Cevap
153
Favori
1.191.065
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 641642643644645
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Benim gibi sağlıkçı olan var mı samsuna gidecek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ygtgdc

quote:

Orijinalden alıntı: yankee86

quote:

Orijinalden alıntı: ALBERTO87

tertıpler yemeyın bırbırınızı yaww zengının parası bızım ceneyı yorar anca bence sahsi fikrim

LISE VE İLKÖĞRETIM MEZUNLARI 12 AY
    2 YILLIK ONLISANS MEZUNLARI 9 AY
    4 SENELİK LİSANS MEZUNLARI 6 AY
    YUKSEK LISANS VE DOKTORA 3 AY

YAPMALI SAHSI GORUSUM ZATEN ORDU MAASLI VE PROFESYONELESIYOR BELKI BIZ ASKERDEYKEN SURE BILE KISALABILIR KADEMELİ BEDELLIDE ISE 30 BIN TL COK FAZLA CALISAN EVLI COCUKLU BI ADAM 30 YASINDA ASKERDE 92 LI COLUK COCUKLA NE YAPSIN EN MAKULU 15 BIN DAHA FAZLASI ZENGIN FAKIR MEVZUSUNU BUYUTUR

bence gayet mantıklı bir ölçek olmuş eğitimlere göre :)

askerlik profesyonelleştirilmelidir. yok illa olacaksa

en fazla
    lise ilk öğretim mezunu 8 ay
    diğerleri 4 ay

daha fazla sınıflandırmaya da askerliği uzatmaya da gerek yok kanımca. Paralı askerlikte olmamalı. yapıyorsa herkes bu şekilde yapmalı. hem devlet kazanır daha az harcama yapar ordu kuculur (dünyada 7inciyiz) doğru orantılı olarak ordudaki ekipman kalitesi artar hemde bizim zamanımızı daha fazla alı koymayıp vatani görevimizi yerine getirmiş oluruz. ama kesinlikle profesyonel olmalıdır.

SECENEKLER OLDUKCA COK HANI YETERKI TSK ADIM ATSIN ILLAKI BU SISTEM DAHA ELVERISLI DAHA BASIT VE KOLAY OLUR

• quote:

Orijinalden alıntı: kelime.zinciri

http://www.trthaber.com/haber/gundem/terorle-mucadelede-yeni-uygulama-64157.html

bu haber bizi ilgilendiriyor arkadaşlar ne düşünüyorsunz? Sice asteğmenler içinde aynı durum mu söz konusu?

HABERDE rutbelıler gıdecek operasyona dıgor astegmende bır subay statusunde rutbelıdır
  • quote:

Orijinalden alıntı: macar2535

Ya arkadaşlar bu haberler tamamen palavra.Adamlar er ve asteğmenleri kesinlikle doğuya yolluyor merak etmeyin.Şehitlerimizin tümünü inceleyin er onbaşı çavuş asteğmen yalnızca kısa dönem olanlar doğuya gönderilemiyor oda sürenin kısa olmasından dolayı asteğmenlerin çoğu doğuya ve güneydoğuya yönlendiriliyor.

son aylardakı sehıt haberlerınde helıkopter kazası harıc er yoktur uzman cavus assubay ve tegmen ustegmen vardı

• quote:

Orijinalden alıntı: serdarhm

Zarfımı aldım pazartesi günü ben de. Hiçbir sağlık sorunum olmadığı halde hatta gözlük bile kullanmıyorum,
    AA-A arızalı demişler bana da. Boyum 182 kilo 80. Öyle çok dengesizlikte yok, anlamadım niye böyle olduğunu.

172 boy 74 kilo ile aynı şekilde bana bu şekilde yazdılar. Zoruma gitti arızalı marızalı yazmaları
  • quote:

Orijinalden alıntı: tacimmüdür

quote:

Orijinalden alıntı: Roohans

Bizim ev telefonun tarifesi Ev Avantaj-100 müş. Ayda 100 dakika bedava konuşma varmış. 100 dakikadan sonra dakikası 16 kuruş.

Ev telefonunu hiç kullanmıyoruz. Aile kart askerde işime yarayacak. En azından konuşmadığımız halde 23 TL ödemeyeceğiz.

Ayda 100 dakika bize hayli yeter. Malum telefon sırası çok olacaktır. 5 dakika konuşsak ayda 150 dakika eder. Hergün konuşmadığımızı farzedelim 100 dakika yetebilir.

haci nasil aliniyo bu aile kart hat sahibi mi alacak

Ben de bilmiyorum. Büyük ihtimal hat sahibi alır.
  • Bazı arkadaşların alışveriş listesi bana acayip geldi.Evde ne kadar kişisel bakım eşyası varsa götürmeye karar vermişsiniz.
    Biz orada kendimiz gibi saplarla birlikte olacağız bu kadar özen niye bunu anlamıyorum.Ben sadece 2 çift çorap 1 atlet, adi bir spor ayakkabı, 1 iç çamaşırı ve pudra götüreceğim.İhtiyacım olanları zamanla oradan alırım.Bugün ne kadar arkadaşımla konuştuysam çuvalla eşya götürmüş götürdükleri orada yer değiştirmiş.Böyle bir ortama fazla ve kaliteli malzeme götürmenin anlamı ne?Sana mal güvenliği vermiyorlar.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Roohans

Bedelli askerlik devlet tarafından çıkarıldıysa bu hakkı kullananlara kimsenin kızma hakkı yok. Devlet böyle birşey çıkardıysa isteyen kullanır, istemeyen kullanmaz. Eğer kızacaksanız bu hakkı çıkaranlara kızmak gerekir.

Benim ezelden beri askerliğe bakış açış farklı. Tsk'nın asker gücü 700 bin kişi deniliyor. Bunlardan taş çatlasa 50 bin kişisi savaşmayı bilen ve savaşan askerdir. Gerisi senin benim gibi askerlikle uzaktan yakından ilişkisi olmayan, daha önce eline silah almamış insanlar. Olası bir savaşta ne yapacağını bilmeyen kişiler.

Askerlik ile önerim şu şekilde. 150-250 bin arasında tamamen savaşmak için eğitilmiş profesyonel askerlerden oluşan ordu. Askere gitmek ise zaman içerisinde isteğe bağlı hale gelmeli. Bu hale gelene kadar 20 yaşına gelmiş birisi maksimum 1 aylığına askere alınacak ve tam anlamıyla bir savaş durumunda ne yapması gerektiği, nasıl silah kullanacağını, vs.. öğrenecek. Sonra her 5 yıl veya 10 yılda 1-2 haftalığına askeri bilgileri yenileme amaçlı eğitimden geçirilmeli. Böylelikle gelişen teknolojiye, yeni tehditlere ve değişen stratejilere daha hakim olunur. 20 yaşında birisi askere gidiyor 10-15 yıl sonra çok şey değişmiş oluyor. Yeni tüfekler, tanklar, toplar vs..

haklısın tertip ama senin gibi düşünen biri olsa zaten çoktan senin fikrine benzer fikirler icraate dökülmüştü ;) demekki farklı bir mantelite hakim askeri stratejide sonuçta bilmediğimiz bir sürü şey war askeri stratejide

Tabikide bilmediğimiz çok şey vardır. Eğer zorunlu askerlik varsa o zaman ciddi anlamda askeri eğitim verilmeli. Her asker tam anlamıyla savaşmayı bilmeli. Angarya işler yapmamalı 15 aylık süreçte yada 5 aylık süreçte. Yani hakkını vererek askerlik yapmalıyız.

• iyi akşamlar tertipler nasılsınız 2-3 günden beri iş dolaysı ile giremiyordum bayağı yazmışsınız bu böyle ise sınav gecesini düşünmek dahi istemiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: tago35

quote:

Zarfımı aldım pazartesi günü ben de. Hiçbir sağlık sorunum olmadığı halde hatta gözlük bile kullanmıyorum,
    AA-A arızalı demişler bana da. Boyum 182 kilo 80. Öyle çok dengesizlikte yok, anlamadım niye böyle olduğunu.

172 boy 74 kilo ile aynı şekilde bana bu şekilde yazdılar. Zoruma gitti arızalı marızalı yazmaları

Aynen hocam :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DonJuan1907

quote:

Orijinalden alıntı: Niyet 0070

quote:

Orijinalden alıntı: DonJuan1907

soğuk yerlere gidecek arkadaşlar mutlaka termal içlik alsın. yani hazır dışarıdayken gidin alın derim. sonra hasta olunca ararsınız deli gibi de zor bulamazsınız.
    yine soğuk yerlere gidecek arkadaşlar el örmesi yün çorap alsın bence.
    ek olarak yanınızda mutlaka ufak dikiş takımlarından götürün. neftenizi dikerken lazım olacak. ilerleyen zamanda yırtılan çoraplarınızı falan da dikersiniz. veya zaten terzi uzun dönem arkadaşlar oluyor mutlaka. rica edin diker mutlaka biri.

Aptalca olucak ama terzi, berber ucretsiz dimi kisla icinde.

ben öyle bişey görmedim :)
    yedek subay olursan terzi'den, berber'den faydalanırsın ama cüzi ücretler var diye biliyorum.
    kısa dönemsen, terzi dediğin berber dediğin seninle aynı koğuşta yatan adam.
    kullanılan makine eğer şanslıysa bölüğün kendi arasında para toplayıp aldığı makine.
    benim yaptığım yerde terzi de berber de uzun dönem acemi idi. acemiler gidince berberliği bi uzun dönem arkadaş devir aldı. para vermezsin tabi de 2 sigara atarsın gönlü olsun diye.

Kastim, bedavacilik degil bu arada Isleyis nedir bileyim diye

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: closer_232

quote:

Orijinalden alıntı: utkuyzc

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: noyansosan

bugun şubede sıramızı beklerken genç bir delikanlı geldi saçlar jöleli herşey fiyakalı cebten arabasının anahtarının logosu fırlamış woswos marka yeri gelse delikanlılıkta toz kondurmucak bi tip görevli kadına ben bedelli taksiti yatırmaya geldim nere yatırıyoruz dedi herkes bir anda dumur gibi baktı adama adamın sknde degiliz tabi bu onlara verilmiş hakta ne bilim insan böyle tipleri görüncede askere gitmediklerini yırttıklarını görüncede insanın askerlikten soguyası hevesi şevki kalmıyor dışarda kim bilir nasıl borda bereli laf delikanlısıdır.

bu senin dediğin .ünden korkan zengin pichi bir yawsağun teki zannımca :) böle ibhneler olduğu sürece sen ben onun ..ünün nöbetini tutarız ;) benim kardeşim dediğim bir arkadaşımın 92li kardeşi hakkari şırnak cizre sınır karakoluna düştü ve sen hiç birgünde saçları beyazlayan insan gördün mü he filmlerde görmüşsündür ama bu şahsın babasının birgünde saçları beyazladı öbür ibhneninde saçları jöleli elde anahtarlık sen düşün adaletsizliği he biz yine 155 gün yapıcaz batıda büyük ihtimal rahat rahat :) öbür insan evladının ne günahı varda cizre sınır karakolunda hayatı pamuk ipliğine bağlı olsun ben olsam bahsi geçen jöleli zengin pichine öyle bi laf sokardım ki kimse çıkartamazdı ;)

ortada adaletsizlik falan yok, bedelli askerlik kendisine verilmiş bir haktır, ve bu hakkı sonuna kadar kullanır. bazılarının parası vardır, bazılarının yoktur, bunu adaletsizlik olarak göremezsiniz. ne şırnağa gidenin ne de bedelli askerlik yapanın hiç bir suçu yok.

kesinlikle katılıyorum.. Benim de kardeşim dediğim bir arkadaşım yararlandı bedelliden ve durumunu ben biliyorum.. hepsi aynı değil arkadaşlar.. hepsini aynı kefeye koymamak lazım..

o zaman 30bin tlyi yapacaksın 15bin tl yada 10bin tl herkes yararlanacak tertip!!!!

orası öyle tabi, ona diyecek sözüm yok tertip..

• kısa dönemler doğuya gitmiyor bilgisi tamamen asılsız. benim askerlik yaptığım yerde 100 tane asker vardı 35 tanesi kısa dönemdi. diğer taburlarda ve alaylarda da bir o kadar kısa dönem vardı.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

bugun şubede sıramızı beklerken genç bir delikanlı geldi saçlar jöleli herşey fiyakalı cebten arabasının anahtarının logosu fırlamış woswos marka yeri gelse delikanlılıkta toz kondurmucak bi tip görevli kadına ben bedelli taksiti yatırmaya geldim nere yatırıyoruz dedi herkes bir anda dumur gibi baktı adama adamın sknde degiliz tabi bu onlara verilmiş hakta ne bilim insan böyle tipleri görüncede askere gitmediklerini yırttıklarını görüncede insanın askerlikten soguyası hevesi şevki kalmıyor dışarda kim bilir nasıl borda bereli laf delikanlısıdır.

bu senin dediğin .ünden korkan zengin pichi bir yawsağun teki zannımca :) böle ibhneler olduğu sürece sen ben onun ..ünün nöbetini tutarız ;) benim kardeşim dediğim bir arkadaşımın 92li kardeşi hakkari şırnak cizre sınır karakoluna düştü ve sen hiç birgünde saçları beyazlayan insan gördün mü he filmlerde görmüşsündür ama bu şahsın babasının birgünde saçları beyazladı öbür ibhneninde saçları jöleli elde anahtarlık sen düşün adaletsizliği he biz yine 155 gün yapıcaz batıda büyük ihtimal rahat rahat :) öbür insan evladının ne günahı varda cizre sınır karakolunda hayatı pamuk ipliğine bağlı olsun ben olsam bahsi geçen jöleli zengin pichine öyle bi laf sokardım ki kimse çıkartamazdı ;)

ortada adaletsizlik falan yok, bedelli askerlik kendisine verilmiş bir haktır, ve bu hakkı sonuna kadar kullanır. bazılarının parası vardır, bazılarının yoktur, bunu adaletsizlik olarak göremezsiniz. ne şırnağa gidenin ne de bedelli askerlik yapanın hiç bir suçu yok.

kesinlikle katılıyorum.. Benim de kardeşim dediğim bir arkadaşım yararlandı bedelliden ve durumunu ben biliyorum.. hepsi aynı değil arkadaşlar.. hepsini aynı kefeye koymamak lazım..

o zaman 30bin tlyi yapacaksın 15bin tl yada 10bin tl herkes yararlanacak tertip!!!!

askerlik psikolojisi be tertip insanı bayağı strese sokuyor ha beklemek hiç sorun değilde bekleyememek beni mahvetti be usta :( Allah şahit yarın birliğe teslim günü olsun direk gitmezsem... askerlik bir yük atmak lazım sırttan gelince iş,güç,evlilikte olunca tamam tertip yırttın demektir :)

• quote:

quote:

quote:

tertip herhangi bir antidepresan ilaç kullanıyorsan yada panik atağın varsada arızalı yazıyorlar ;) bu demek değilki kafadan arıza :) zaten akli dengesi bozuk olanı almazlar askere onlara AA arıza değil ABCÇDEFGHIJK... DİYE GİDER :) ALLAH HERKESİN YARDIMCISI OLSUN

• quote:

Orijinalden alıntı: blauzahn

quote:

Orijinalden alıntı: alprock88

Sinava izmitten tuzlaya 3.gun gidicem izmitten ayni gun gelicek arkadaş varsa haber verebilir aracimla gidicem buyuk ihtimal

İmzamda bulunan formu doldurursanız ve bu bilgiyi eklerseniz bir çok kullanıcı bunu daha rahat görecektir ;)

Yinede formun linkini vereyim;

https://docs.google.com/spreadsheet/viewform?formkey=dDFua0ZHQ2FGdjR0YzhCakNodnJWM2c6MQ#gid=0

Formu bir kac gun onceden doldurmustum ordan takip etmicekler için burdanda yazayim dedim

• TERTİPLER O DEĞİLDE BİZ NE KADAR HIRSIZ BİR TOPLUMMUŞUZ YAPILAN YORUMLARIN BİR ÇOĞUNDA ASKERDE EŞYALAR ÇALINIYOR YER DEĞİŞTİRİYOR BİZ BUKADARMI HIRSIZ BİR TOPLUM OLMUŞUZ ANLAMIŞ DEĞİLİM
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

askerlik psikolojisi be tertip insanı bayağı strese sokuyor ha beklemek hiç sorun değilde bekleyememek beni mahvetti be usta :( Allah şahit yarın birliğe teslim günü olsun direk gitmezsem... askerlik bir yük atmak lazım sırttan gelince iş,güç,evlilikte olunca tamam tertip yırttın demektir :)

aynenn tertip... vallahi beklemek yordu beni... her sabah kalktığımda şükür ki bir gün daha yaklaştık diyorum... kışla'dan içeri girsek tamamdır. iyi veya kötü bir şekilde bitecek gidecek.. ama böyle beklemesi zor gerçekten

• quote:

quote:

quote:

quote:

tertip herhangi bir antidepresan ilaç kullanıyorsan yada panik atağın varsada arızalı yazıyorlar ;) bu demek değilki kafadan arıza :) zaten akli dengesi bozuk olanı almazlar askere onlara AA arıza değil ABCÇDEFGHIJK... DİYE GİDER :) ALLAH HERKESİN YARDIMCISI OLSUN

Dogrudur ama dedigim gibi herhangi sorunum yok ya da aldigim ilac yok. Sasirmam ondan yani. Neyse sonucta askeriz yapacak bir sey yok, hakkimizda hayirlisi olsun.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

aynenn tertip... vallahi beklemek yordu beni... her sabah kalktığımda şükür ki bir gün daha yaklaştık diyorum... kışla'dan içeri girsek tamamdır. iyi veya kötü bir şekilde bitecek gidecek.. ama böyle beklemesi zor gerçekten

AZ KALDI KARDEŞİM SONRA 5 AYLIK BİR ANI OLARAK DÖNÜP BAKTIĞIMIZDA BİR TEBESSÜM ATICAZ :)

• 
Sayfa: önceki 641642643644645
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.