Şimdi Ara

349. DÖNEM (12 ARALIK 2012) KD. ve YD. SUBAY ADAYLARI (541. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26.093
Cevap
153
Favori
1.190.966
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 539540541542543
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • selam tertip. f91 hangi siteden almıştın
  • quote:

Orijinalden alıntı: phatign

Selam tertipler; şu sınava giderken neler götürez konusunu bi karıştırayım dedim. Sevk evraklarını (sarı zarf) alırken şubedeki bayan kimliğin ve bu zarfla git dedi. Ayrıca asker alma duyurusuda aynı şekilde buradan ulaşabilirsiniz. zaten bu konuda verilmişti. Burada da aynı şekilde söyleniyor. Ozaman sınava girerken diploma fotokopisi falan isteyenler neyin kafasını yaşıyor?

tertip 6.5tlden winston 2 güne gitse 1 pakeet 75*6.5=487tl temiz :D

• quote:

Orijinalden alıntı: Feanorien

quote:

Orijinalden alıntı: ozborme

Arkadaşlar ben bir iş sebebiyle askere gitmekten vazgeçtim tekrar tecil ettirmek istiyorum bunun için şubeye sadece kimliğimle gitmek yeterlimi acil cevaplarsanız sevinirim?

Diploma ve 4 adet önlü arkalı fotokopisini al yanına, kimliğini ve 4 fotokopi ile 4 resimde yanında bulundur. Sıkıntı çıkma ihtimali yüksek. Ben zaten verdim deme başına iş açarsın. Askeriye burası mantık arama...

Fenoriene katiliyorum fotokopiyi disarda cekip gidin subede sira oluyor ve diploma fotokopileri arkasinda bilgi bulunan evraklar arkali onlu cekilmeli :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ferdi9067

quote:

Orijinalden alıntı: parano1ac

Merhaba, bizden sonraki dönemlere yardımcı olması açısından, yedek subaylık sınavı günü neler yaşadığım, neleri götürmenin gerekli olup olmadığı, yapılan işlemler ve sınavın içeriği hakkında biraz bilgi vermek istiyorum. Benim dönemim 343. dönem olarak geçiyor ve Aralık 2011 döneminde gidiyoruz. Bu yüzden sınav da 1-2-3 Aralık tarihlerindeydi ve ben de sınava, yanda armasını gördüğünüz Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Tümen Komutanlığı, Etimesgut/Ankara‘da girdim…

İnternet üzerinden yaptığım araştırmalar doğrultusunda ve Karabük’teki askerlik şubesindeki memurun da tavsiyesi üzerine 2. gün sınava girme kararı aldım. Yani sınava dün girdim. Hafızamdakiler tazeyken bu gün de buraya yazayım dedim. Zonguldak’tan gelen ve üniversitedeyken hem ev hem de sınıf arkadaşım olan Serbay Duyar’la beraber, sabah saat 05:30′da Karabük-Ankara arabasına bindik. Saat 08:15 civarında AŞTİ’ye indik. İkimiz de Ankara yabancısı olduğumuz için otogarda biraz dolandık ve bir iki kişiye sorduktan sonra birliğe nasıl gideceğimizi öğrendik. “Nasıl gittiniz?” derseniz, otogarın üst tarafından geçen ana yola çıktık. Orada otobüs durakları var, “Sincan” minibüsüne bindik ve yaklaşık 15-20 dk’da birliğe vardık. Bu arada minibüs ücreti, kişi başı 2,3 TL.

Birliğe vardığımızda saat 09:00 gibiydi. Edindiğimiz bilgiler doğrultusunda bir sıraya ismimizi yazdırmamız gerektiğini biliyorduk. Biraz dolaştıktan sonra listeyi bulduk ve 612-613 olarak isimlerimizi yazdırdık. Sabah saat 9′da 612. olduk, siz düşünün millet kaçta gelmiş. Tabi millet içerde durmuyor, girişin karşısında bir boş arazide toplanıyor. Arada 2-3 görevli asker var ve o isim listesine göre 50′şerli gruplar oluşturup 5′erli sıraya koyuyor. Girişten onay geldiğinde grubu gönderiyor, yeni grup oluşturuyor. Yaklaşık 10 dk’da bir yeni bir grup alıyorlar içeri. İlk grup girdiğinde öğrendik ki, sıra 350 civarındaymış. Yaklaşık 1-1,5 saat oyalandık orada. Çay, poğaça, kalem, ıvır zıvır satan işportacılar da mevcut. Sıra 550′lere gelmişti ki, nedenini hala bilmiyoruz, herkesin girmesi istendi. Girişte cep telefonu bırakmak isteyenlerden oluşan başka bir kuyruk oluştu. Neyse ki biz telefon götürmemiştik ve o esnada yaklaşık 50 kişinin önüne geçmiş olduk. Tavsiyem, telefon götürmeyin. Okuduğuma göre başka bazı yerlerde telefona izin vermişler, bizde topladılar. Bir de, gerçi fazla uzun saçlı olan yoktu; ama kimsenin saçına, sakalına karışmadılar. Önümdeki arkadaşın gayet uzun keçi sakalı vardı, kimse bir şey demedi. Tabi bu durum ve diğer tüm durumlar sınava girdiğiniz yere göre değişebilir. Benim amacım sadece, orada neler olup bittiğini size özetleyebilmek.

İçeri girdikten sonra tek sıra bir kuyruk olduk. O kuyrukta beklerken saat 11:00 olmuştu. Kuyruğun ucunda yapılan işlemse, küçük bir kağıdın üzerine sıra numarası ve isminizin baş harflerini yazmak. Benim kağıdımda “1571 K.K.” yazıyordu. O kağıdı bir müddet saklıyorsunuz. Kağıdı aldıktan sonra ziyaretçi salonuna alındık. İşlemlerin yapılacağı yer biraz uzak olduğundan, askeri bir otobüsle götürüyorlardı. İlk seferde 1532′ye kadar aldılar. Yaklaşık 15 dk sonra ikinci seferi de 1580′e kadar aldılar. İkinci seferle bir binaya girdik. Oraya girişte bir meyve suyu ve kek verdiler. Aldığımız numaralara göre sandalyelere oturduk. Önde 3 görevli vardı ve boşalan koltuğa sırası gelen oturuyordu. Kimliğinizi hazırlamanız yeterli, bir de zarfı bu esnada açıyorsunuz, hazır oluyor. Kimlik bilgileriniz sisteme girildikten sonra, bir arka aşamadaki 3-4 görevlinin önüne geçip dosyalarınızı koyuyorsunuz, o da diplomanızı vs. kontrol ediyor.

Kontrolü biten kişiler 10′arlı gruplar halinde bir asker eşliğinde başka bir yere götürülüyor. Bu arada 10 kişilik grubun oluşmasını beklerken orada kantinden yiyecek içecek alabilirsiniz. Ayrıca eğer yanınızda götürmediyseniz “Siyah tükenmez kalem, kurşun kalem ve silgi” yi de buradan temin edebilirsiniz ve mutlaka etmelisiniz. 10 kişilik grupla geldiğiniz yeni binanın girişinde, yeni bir numara veriyorlar, hatta üzerinize iğneliyorlar (buradan itibaren eski kağıt bir işe yaramıyor, üzerinde “1571 K.K.” yazan). Yeni verilen numara ise aday numaranız. Bu numarayı çıkana kadar ezberliyorsunuz zaten. Çıktıktan sonra işe yarayacak mı emin değilim, belki sınav sonuçlarına bakmak için gerekli olabilir. Yeni numarayla beraber, aynı numaranın üzerinde yazıldığı bir de dosya zarfı veriyorlar.

Ardından 4 kişilik masaların bulunduğu bir alana girdik. Yalnız ondan önce 10 kişilik grup bir doktorun yanına gidiyor (aynı alanda), doktor da “Dosyanızı şubenizden aldığınız günden bu yana ameliyat, hastalık vs. geçiren var mı, şubeden askeri hastaneye sevkedilen var mı?” şeklinde birkaç soru soruyor. Sonra sıra numaranıza göre 4 kişilik masalara oturuyorsunuz. Masalarda bolca izin kağıdı var. 3 tane alıyorsunuz, ancak tavsiyem kimse bir şey söylemeden doldurmaya başlamayın. Yapmanız gerekeni, yazmanız gerekeni asker söylüyor zaten. Birini askerin de yardımıyla Siyah Tükenmez Kalem ile dolduruyorsunuz, ardından diğer ikisini de kendiniz aynı şekilde dolduruyorsunuz. Siz doldururken asker sorular soruyor: “Aranızda hakim, avukat olan var mı? Askerlik sözleşmesini feshedip buraya gelen var mı?” şeklinde. “Var!” diyene ne yapıyorlar onu göremedim. Bu işlemi de hallettikten sonra, dosyanızdan çıkan optik form haricindeki diğer tüm kağıtların sağ üst köşesine az önce almış olduğunuz aday numaranızı Kurşun Kalem ile yazıyorsunuz. Sonra, doldurduğunuz izin kağıtlarından birini topluyorlar, biri sizde kalıyor, diğerini de diğer dosyalarınızla birlikte yeni aldığınız zarfa koyuyorsunuz. İstikamet sınav salonu…

Sınav süresi 60 dk ve 25 sözel, 25 sayısal olmak üzere 50 soru var. Sayısal, sözel diye ayırmışlar; ancak sizi temin ederim ki 50 sorunun neredeyse 40 tanesi mantık sorusu. Bir veya iki tane Türkçe dil bilgisi sorusu vardı, sayısalda da 4-5 tane problem ve grafik sorusu vardı. Gerisi tamemen mantık sorusu. 4 yanlış 1 doğruyu götürüyormuş. Eğer sınavı ciddiye alıp tüm soruları yapmak isterseniz, zaman 5-10 dk az gelebiliyor haberiniz olsun. Ona göre, sorular üzerinde fazla oyalanmayın. Sorularla ilgili birkaç örnek verebilirim; ama suç olup olmadığını bilmiyorum. O yüzden şöyle genel bir örnek vereyim: mesela 2-3 tane “x y z sayıları bir sıraya göre dizilmiştir. Buna göre a b ? diziliminde ? yerine ne gelmelidir?” şeklinde soru vardı. Onun haricinde karmaşık cümle soruları vardı, şöyle ki: “x, y’nin teyzesidir, z de t’nin amcasıdır; bilmem ne neyin nesiyse, şu şunun neyi olur?” şeklinde sorular vardı. Aslında çok kolay sorular, yani soruyu okurken tek tek müsvette kağıt üzerinde çizim yaparsanız anında cevaba ulaşıyorsunuz. Bu arada soru kitapçığı üzerine karalama veya işaretleme yapmak yasak. Çünkü sınav sonunda kitapçıkları toplayıp, sizden sonraki gruba dağıtıyorlar. Müsvette kağıdı onlar veriyor.

Sınavdan çıktığımızda saat 13:25 idi. Sınavdan sonra, sınav arkadaşlarımızla (yaklaşık 40 kişi), U şeklinde dizilmiş masaların etrafında toplandık. Birkaç açıklama yapıldı. Yine burada da “Hakim, savcı olan var mı?”, “Yüksek lisans yapmış olan var mı?” tarzında sorular soruldu. Bir de farklı olarak, “Dil sınavına girmiş olan var mı?” sorusu soruldu. Ben de Ekim ayındaki ÜDS sınavına girmiştim. Şubede formun üzerinde yabancı dil kısmını görünce doldurayım bari demiştim. Şubedeki adam da bana, “Ne olur ne olmaz, yanında giderken sonuç çıktısını da götür.” demişti, ben de götürmüştüm. “Dil sınavına girmiş olan var mı?” denince ben el kaldırdım. “Eğer şuben, sınav sonucunu dosyana koymamışsa, yanında çıktın varsa onu masanın üzerine koy.” dedi. Ayrıca onun da sağ üst köşesine aday numaramı yazmam istendi. Sonra herkes, diploma fotokopilerinin birini diğer dosyalardan ayırıp masanın üzerine koydu. Ardından, geri kalan tüm dosyalar, aday numaramızın yazılı olduğu zarfın içine koyduruldu. Sıra numarasına göre diploma ve varsa diğer belgelerimiz (dil sınavı belgesi gibi) toplandı, zarfımıza mühür vurulup bantla yapıştırıldı. Son olarak da, diplomamızın fotokopisini oraya bıraktığımıza dair isim ve imzamızı aldılar. Sonra da otobüsle beraber bizi girişe geri bıraktılar. Saat tam 14:00 idi. Biz de önce otogara sonra Karabük’e geri döndük. Tabi bir de telefonunu emanete bırakanlar, çıkışta yine bir kuyruk oluşturdular.

Sonuç olarak özetlemek gerekirse;

2. gün olmasına rağmen epey kalabalıktı. Her şey dahil, toplam 5 saatimizi aldı.
    Sabah gider gitmez, isminizi listeye yazdırın. Yoksa boşuna beklersiniz.
    Giderken yanınıza, siyah tükenmez kalem, kurşun kalem, silgi, kimlik ve dosyanızı, varsa dil sınavı sonucu çıktınızı mutlaka alın. Cep telefonunuzu da bence almayın. Soğuk olabilir endişeniz varsa bere ve eldiven alınabilir.
    İçeri girdiğinizde kendi kafanıza göre iş yapmayın. Yapmanız gereken her şeyi askerler zaten söylüyorlar. Bir de şunu belirteyim, gördüğümüz tüm askerler ve üstleri hepimize çok iyi davrandılar. Buyrun vs. gibi kelimelerle bizi hoş karşıladılar.
    Sınavı ciddiye almışsanız, süreyi iyi kullanın.
    Çıkışta da dosyanızı ve izin kağıdınızı alın çıkın. Artık askersiniz ve 12 Aralık saat 17:00′ye kadar izinlisiniz. Hayırlı uğurlu olsun. Sonuçların 10 Aralık’ta açıklanacağı söyleniyor.
    Anlatacaklarım bu kadar. Sonuçlar açıklandığında, sonucumu da yazarım, sonra doğru askere. Bir süre blog yazısı falan yok; ama döndüğümde askerliğin nasıl bir şey olduğunu anlatan bir veya birkaç yazı yazmayı düşünüyorum. Bu arada, ben yedek subaylığı tercih ettim ve sınavda da yapabildiğim tüm soruları yaptım. Hayırlısı neyse, göreceğiz 1 hafta sonra…

bir Blog sitesinde rasladım Arkadaş yedek subay sürecisini tamemen anlatmış..
    parano1ac / İZMİR

Kim yazdıysa ellerine sağlık.. Bende etimesgutta sınava giricem, detayları bilmemiz iyi oldu.

way be bizde seneye aralıkta bunları anlatıcaz inşallah torunlara :)

• quote:

Orijinalden alıntı: istunivet

Tertipler bu gun sulusu aldim . Ben tuzla sinav yeri diye beklerken bursa gemlik oldugunu yazdilar . Veteriner oldugum icin sinava orda girecekmidim . Buna benzer durum yasayan varmi ?

Senin gibi veteriner bi arkadas daha vardı o da yanına bi veteriner arıyordu geçmiş sayfalarda bulabilirsen bulursun :D
  • tertipler arkadaşlar 12 aralıkta teslim olduğumuzda 12 aralık 1.günümüz mü sayılıyor yani 154 mü sayıcaz sonrasında?
  • quote:

Orijinalden alıntı: jamesdean1888

tertipler arkadaşlar 12 aralıkta teslim olduğumuzda 12 aralık 1.günümüz mü sayılıyor yani 154 mü sayıcaz sonrasında?

hocam sen ilk günden saymaya başlarsan zor biter o askerlik
  • quote:

tertipler arkadaşlar 12 aralıkta teslim olduğumuzda 12 aralık 1.günümüz mü sayılıyor yani 154 mü sayıcaz sonrasında?

Hocam say işte 1 gün yol izni alırsan 17 mayıs 2 gün yol izni alırsan 16 mayısta çıkacaksın.O günler hariç başla geriye doğru saymaya 12 aralık ta dahil
    olmak üzere
  • quote:

Orijinalden alıntı: kryy22

hocam sen ilk günden saymaya başlarsan zor biter o askerlik

yok ben askerlikten çok şu günleri sayıyorum çok sıkıldım =)
  • quote:

Orijinalden alıntı: tolgasubasi

Beyler sanalpazarda kargo dahil 19.60 orjinal casio saatlerden gelmiş bir tanede ben kaptım tekrar 3 tane kalmış..

http://www.sanalpazar.com/Casio-F-91w-1dg-Erkek-Saati__isp5033429

arkadaşlar bu satıcıdan rahatlıkla alabilirsiniz orjinal casio kutlu faturalı kaçırmayın derim orjinal diyipte sahte casio satan çok hb bile sahtesini orjinal diye satmıştı :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: meok86

Hocam say işte 1 gün yol izni alırsan 17 mayıs 2 gün yol izni alırsan 16 mayısta çıkacaksın.O günler hariç başla geriye doğru saymaya 12 aralık ta dahil
    olmak üzere

17 mayıstan geriye sayarsak 157 gün yapıyor toplamda. benim mi yorgunluktan kafam durdu yoksa
  • quote:

Orijinalden alıntı: Xefion

quote:

Orijinalden alıntı: Feanorien

quote:

Orijinalden alıntı: ozborme

Arkadaşlar ben bir iş sebebiyle askere gitmekten vazgeçtim tekrar tecil ettirmek istiyorum bunun için şubeye sadece kimliğimle gitmek yeterlimi acil cevaplarsanız sevinirim?

Diploma ve 4 adet önlü arkalı fotokopisini al yanına, kimliğini ve 4 fotokopi ile 4 resimde yanında bulundur. Sıkıntı çıkma ihtimali yüksek. Ben zaten verdim deme başına iş açarsın. Askeriye burası mantık arama...

Fenoriene katiliyorum fotokopiyi disarda cekip gidin subede sira oluyor ve diploma fotokopileri arkasinda bilgi bulunan evraklar arkali onlu cekilmeli :)

Ha bu arada unutmadan, tekrar techil etme diye bir şey söz konusu değil, ancak malum sarı zarfı almazsan bildiğim kadarı ile aralık ayı itibarı ile hiç işlem yapmamış gibi oluyorsun, bir asker vs varsa danışmanı tavsiye ederim.
    Kısacası sarı zarfı alma aralıkta git techil işlemi yap...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: jamesdean1888

quote:

Orijinalden alıntı: meok86

olmak üzere

17 mayıstan geriye sayarsak 157 gün yapıyor toplamda. benim mi yorgunluktan kafam durdu yoksa

yorgunluktan benim kafa iptal..neyin peşindeyim la ben.
  • Aralık döneminde sevke tabiyim.Sağlık durumlarından dolayı aralıkta gidemeyeceğim.Sağlık raporunu kaç gün ve hangi tarih aralığında
    almam gerekiyor?

349.Dönem(Aralık 2012) Kısa dönem ve Yedek Subay Adayları Facebook Grubu
    http://www.facebook.com/groups/224621070999079/
  • iyi akşamlar tertipler.. keyifleriniz iyidir inşallah.. konumuzla alakasız gibi gözüksede, hepimiz için önemlidir doğa

https://www.facebook.com/Greenpeace.Akdeniz.Turkiye
    greenpeace 'in resmi facebook sayfası. çokta güzel paylaşımları oluyor, tavsiye ederim.
    bilgilenelim, bilgilendirelim..beğenelim, beğendirtelim..

• Dedelerim ve değerli tertipler şu verdiğimiz kpds üds belgeleri ne gibi bir işe yarayabilir? Natoda askere alırlar mı
  • Peki varsayalım kısa dönem olarak gittik askerlik bittikten sonra askeriye de kalma şansımız var mı bilen var mı aranızda tertipler...
  • quote:

Orijinalden alıntı: NoName!

Peki varsayalım kısa dönem olarak gittik askerlik bittikten sonra askeriye de kalma şansımız var mı bilen var mı aranızda tertipler...

asteğmen olarak yaparsan tabiki kalma şansın var soruyolar zaten kalmak ister misin ? diye ama k.d yaparsan yok diye biliyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: mastercraft13

quote:

Orijinalden alıntı: abdergin

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: webmasterrizmir

quote:

Orijinalden alıntı: LUFİAN

quote:

Orijinalden alıntı: webmasterrizmir

tertipler az önce belkide şirkette son müşterimi yolcu ettim.Web sitesini yapmak üzere tanıştık , işlemleri hızlı yapmamız gerektigini askere gideceğimi söylerken oğlumda çanakkale de asker ağustos ayında gitti dedi. Bizim 347 lerden . Laflaşrken sıkıntılı bir şekilde bizim oğlan ceza aldı şuan dedi.Hayırdır derken uzun dönemlerden çok şikayetçiymiş cep telefonu kullanırken bunu gammazlamışlar geçen hafta. Komutanda sevmiyor sanırım diyor kısa dönemleri 13 gün göz hapsi cezası verilmiş.Bayada hüzünlü şekilde anlattı kötü oldum öle görünce adamı içim darlandı . Ben bu devreciliğin , uzun dönem bebelerin , ego tatmin eden komutanların

vallaha kardeşim bende bu durumu düşünüyorum çok sataşacaklar poşet filan diye kavgayı hayatta sevmem ama çok sinirli bir insanım kendimi tutamamaktan korkuyorum 25-26 yaşında adamım 19-20 yaşındaki adamın gelip bana laf söylemesine göz yumamam

olay laf söylemeden ziyade haksızlık olduğunda zor olacak sonuçta bizden küçük yaşta çavuşlar hatta teğmenler olacak iş versinler şurayı temizle et izmarit topla hiç gocunmam önemli değil ama gelip komutanına güvenen bebelere botumu bağla lan gibi şeyler olursa,yada az önce bahsettiğim gibi adam elinde telefonla geziyor ama kısa dönem diye gidip şikayet ediyor ve adam 13 gün ceza alıyor işte o zaman orada saniyelik olaylar gelişecek benim kafama takılan bu haksızlığa tahammülüm yok hiç. Ama yapacak birşeyde yok kafayı yemeden sabredeceğiz sadece ,önemli olan çok fazla yıpranmamak.

Tertip kendini yıpratmamak için hep terhis olduğun zaman kordonda yapacağın rakı balık masasını düşün hep düşün yanında sevdiğin insanlar ben öyle yapacağım

gerçekten zor bir durum tertiplerim benim yaşım 27 benden 7 yaş küçük bebe gelip bana bot bağla falan derse onun o kafasını o botun içine sokarım öttürürüm onu anıra anıra ben sinir hastası bir insanım 7 sene amatör boksörlük yaptım 2 saniye içinde indiririm yere kapı çarptı zanneder ;) oo yüzden tertipler hiç kafanızı takmayın duymamazlık ayağına yatın 3 maymun oynayın siktir edin askerliği bir 5 aylık eğitim kursuna gidioruz diye düşünün benim kafamda saç kalmadı sıkıntı stresten elin bebesi gelicek bana botunu bağlatcak bok temizletcek yok ya O ADAMI SİKERİM BEN SİKER....

Tertip sende sakin ol hepsi gelip geçecek zaten eğer o muhabbeti yapabiliyorsa o çocuk devreci bi komutan vardır.O yüzden yapıyordur kavga ettiğinde komutanın hazırladığı rapora göre ceza alacaksın adam devreciliğe izin verdiği için elemanı koruyacak askerliğin uzayabilir bence sabırlı olmanda fayda var

doğru söylüyorsun kardeşim :) Allah razı olsun eet sakin olmalıyım ama askerlik stresi çok daralttı be beni birader :S

Sendende Allah razı olsun tertip sen böyle yaparsan arkanda bıraktıklarını daha çok üzersin onlar için 1 gün fazladan seni beklemek zor olacak onun için sen sık dişini dayan belkide her şey çok güzel olacak komutan babacan olacak öyle yerlerde var sonuçta bende çok takıyordum kafama valide bi ağlamaya başladı şimdi ben onu teselli ediyorum hiç sıkma kendini daralırsanda yak bi sigara(tabi içiyorsan)

ismi güzel kardeşim genelde izmirin adamı 10 numara 5 yıldız insanlar oluyor inşallah senin gibi arkadaşlar denk gelir bana benim valide ve peder gerçekten çok üstüme düşüyor çünkü biliyorlar ne kadar stresli ve sinirli bir insan olduğumu kardeşim öncelikle kimse bana bulaşmazsa paşa paşa yapıp geçerim askerliğimi ama bulaşan olursa askerde tatlı sert yaparım ama sivilde bulursam harbi acımam ben kararlıyım fikirlerimde ben TÜRKİYE CUMHURİYETİNE HİZMETE GİDİYORUM bebelere değil!!!! evet sigara içiyorum normalde bir paket 2 gün gidiyordu ama bu aralar bir paket bir gün zor gidiyor!!! aslında çok ümitliyim çünkü senin gibi aklı başında düzgün saygılı okumuş tertiplerle gidiyorum askere :) baktım hırsımı alamıyorum duvarları yumruklarım be birader az mı yapmadım ;)

Eyvallah tertip inşallah hep güzel insanlarla karşılaşırız kısası uzunu farketmeyecek insan olması yeterli zaten gittiğimiz yerde illaki kafamıza göre birilerini bulacağız.Bide duvarları yumrukladığını komutanlar görmesin psikopat ayaklarına mı takılıyon falan diye laf duyma sporda atmayı düşünüyorum ben sinirimi çok sinirlenirsem aşırı spor yapıcam sinirlenmeye bile halim olmasın ayrıca sigara candır benim için bi yaşam tarzı Allah bulandan razı olsun hiç kimse olmasa bile şafağı onunla sayacağız tertip ama sen yinede azalt biraz

inşallah kardeşim sigara ve çay candır :D ayrılmaz ikame mallar :D

yaşam tarzı tertip askerde en büyük zorluk çaysız sigara olacak heralde benim için

• quote:

Orijinalden alıntı: LUFİAN

quote:

Orijinalden alıntı: NoName!

Peki varsayalım kısa dönem olarak gittik askerlik bittikten sonra askeriye de kalma şansımız var mı bilen var mı aranızda tertipler...

asteğmen olarak yaparsan tabiki kalma şansın var soruyolar zaten kalmak ister misin ? diye ama k.d yaparsan yok diye biliyorum

peki ölümcül soruya geleyim benim asteğmen olarak gitme şansım var mı :)))) açıköğretim çalışma ekonomisi mezunuyum...
  • 
Sayfa: önceki 539540541542543
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.