Şimdi Ara

349. DÖNEM (12 ARALIK 2012) KD. ve YD. SUBAY ADAYLARI (202. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26.091
Cevap
152
Favori
1.183.055
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 200201202203204
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: cihanabana

quote:

Orijinalden alıntı: smyrna_34

Acemiliğin başlarında kaç gün telefonla konuşamıcaz acaba ?usta birliğinde içeri cep telefonu sokabilenler oluyor ama acemilikte ankesörlü telefonla yetinicez.

acemilik 28 gün cep telefonu olmıyacak ama usta birliğindede soksan bile senden önce gelen askerler arza çıkarabiliyomuş bi şekilde telefon işini halletmek lazım ben türk telekom aile kart alıcam acemilik için tavsiye ederim

Sağolasın bende bi bakayım türk telekom aile kartına inşallah şansımız yaver giderde cep telefonu kullanabiliriz usta birliğinde :)
  • Ankara/Mamak beni de ekleyin listeye

Az daha beklesem 29 yaş diye onlar götürecekti,iyisi mi ben önce davranayım dedim,aralık celbinde gideceğim kısmetse

Şimdi aklıma geldi,bu sigara olayı nasıl oluyor bilen var mı :)
    Orda satıyolar mı,rahat içebiliyor muyuz? beni düşündüren iki şey var biri wc diğeri de sigara :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ravenous -- 14 Ekim 2012; 0:20:57 >
  • 343.dönem jandarma olarak kısa dönem askerlik yaptım bursa'da .geçen sene bu zamanlar forumun altını üstüne getiriyordum.herkesten bir şeyler kapmaya çalışıyordum.halinizi ruhsal durumunuzu çok iyi anlıyorum...
    askerden döndüğünüzde tekrar dönüp baktığınızda bu foruma çok güleceksiniz.neleri kafayı takmışım diyeceksiniz...
    neyse sorusu olan varsa cevaplayabilirim.
  • beni de ekle dostum.Adana
  • ben de gözlük var .. ben şimdi komando olamıcam mı.. komando olmak istiyor musun diye sorduklarında evet demiştim :(( herşeyin hayırlısı
  • Günaydın tertipler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: JETAACK

quote:

Orijinalden alıntı: Roland Deschain

quote:

Orijinalden alıntı: JETAACK

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Svquare

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Svquare

quote:

İşletme mezunu olup da asteğmen olabilmiş tanıdığınız var mı?

Kamu yönetimi var tertip

Yakın sayılabilecek bir zamanda mı olmuş acaba?

Tam bilmiyorum ama son iki sene içinde olması gerekiyor...

Genellikle işletme mezunları için asteğmen olma olasılığının sıfıra yakın olduğu söylenir. Belli ki iktisadi ve idari bilimlerden de asteğmen olabilenler hali hazırda mevcut.

Son yoklamaya gittiğimde komando olmak istiyor musun demişlerdi de ben hayır demiştim. Belki de evet deseydim asteğmen olabilme olasılığım artabilirdi.

Bu arada ben de kısmet olur ve Allah izin verir ise Nisan ayında askere gideceğim. Nedense bilhassa doğu illerinde askerlik yapmayı içten içe istiyor gibiyiim.

evet deseydin şansın artarmıydı

Sonuçta komando olmayı göze almış birini komando asteğmen yapma olasılıkları çok daha fazla olurdu diye düşünüyorum.

bu tercihimiz son yoklamada son mu buluyor askere gidene kadar bu tercih bir daha önümüze gelmiyor mu?

İşte o konuda malesef benim de bilgim yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: remo7

Günaydın tertipler.

Günaydınlarrr...
  • quote:

quote:

Acemiliğin başlarında kaç gün telefonla konuşamıcaz acaba ?usta birliğinde içeri cep telefonu sokabilenler oluyor ama acemilikte ankesörlü telefonla yetinicez.

acemilik 28 gün cep telefonu olmıyacak ama usta birliğindede soksan bile senden önce gelen askerler arza çıkarabiliyomuş bi şekilde telefon işini halletmek lazım ben türk telekom aile kart alıcam acemilik için tavsiye ederim

acemilikte cep telefonu filan sokmaya ugraşmayın boşuna soksanızda kullandırmazlar, ama usta birliğinde ben direk ilk gidişte soktum, telefonu diğer askerler görünce sıkıntı yaratır ise, sen kullanıyosan ben hayli hayli kullanıyorum diyceksiniz, kullanırsınız merak etmeyin,

birde tavsiyem ilk gittiğinizde acemilik olsun usta birliği olsun, uzun dönemlere karşı sert ve ciddi olun, kaypak kaypak gülerseniz başınıza çıkarlar,

gene sorunuz olursa yanıtlarım bizde 3-4 ay önce sizin gibi burdan meraklı bir şekilde yazıyorduk,

acemiliğe giderken türk telekom kartı değil şu şifreli kartlardan alın kesinlikle, onlar çok çok daha hesaplı (ıpc, süperkart filan filan)

şimdiden hayırlı teskereler şafak atarsa 93 başkada yok :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Günaydın tertipler. Bugün hepinize çarşı izni verdim. Gidin gezin tozun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Roohans

Günaydın tertipler. Bugün hepinize çarşı izni verdim. Gidin gezin tozun.

Emredersiniz Yarbayım
  • ERKEN SEVK MÜRACATINA
    17 gün 7 saat 34 dk 30 sn kaldı.

SEVK EVRAKLARININ ALINACAĞI SON TARİHE
    47 gün 7 saat 34 dk 30 sn kaldı.

SINAVA
    47 gün 23 saat 34 dk 30 sn kaldı.

TESLİM OLUNACAK GÜNE
    58 gün 14 saat 34 dk 30 sn kaldı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: perfectchoic3

ERKEN SEVK MÜRACATINA
    17 gün 7 saat 34 dk 30 sn kaldı.

SEVK EVRAKLARININ ALINACAĞI SON TARİHE
    47 gün 7 saat 34 dk 30 sn kaldı.

SINAVA
    47 gün 23 saat 34 dk 30 sn kaldı.

TESLİM OLUNACAK GÜNE
    58 gün 14 saat 34 dk 30 sn kaldı.

• Merhaba arkadaşlar fikrinizi almak istedim;

Makine Yüksek Mühendisiyim ve aynı zaman AÖF İşletme bitirdim.

Uzun dönem istemiyorum ama sizce durum ne olur, duyduklarınız, okuduklarınız kadarıyla?

K.D. - Astek - Meslekçi hangisi olur sizce?
  • quote:

Orijinalden alıntı: KeeReeM

Merhaba arkadaşlar fikrinizi almak istedim;

Uzun dönem istemiyorum ama sizce durum ne olur, duyduklarınız, okuduklarınız kadarıyla?

Makine mühendisliği diplomanızı saklayınız

Kısa istiyorsanız işletme diplomanız ile başvurun derim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: perfectchoic3

quote:

Orijinalden alıntı: KeeReeM

Merhaba arkadaşlar fikrinizi almak istedim;

Makine mühendisliği diplomanızı saklayınız

Kısa istiyorsanız işletme diplomanız ile başvurun derim.

Malesefki öyle bir şansım yok çünkü yüksek lisans yapabilmek için mezun olduktan sonra 2 sene tecil ettirdiğim zaman mak. müh. diplomamı almışlardı zaten...

• quote:

Orijinalden alıntı: Z-Klavye

arkadaşlar, 347 'lerin sınav sonuçlarının açıklanacağı zamana gittim neler yaşadıklarına, mesajlarına bakayım dedim de... saat gece 1 olmuş, hala öğrenemeyenler mevcut idi.. kasım ayının en çok asker alımı olduğunu da varsayarsak, inş. tsk düzgün, sıkıntısız, sorunsuz bir şekilde açıklar..

bir de bir sorum olacak,

KTM diye şeyler varmış. Kabul Toplama Merkezi oluyor. birlik doğuya çıktı diyelim. Hangi hallerde KTM 'lere gideceğiz. veya bizim KTM 'lere gitmemiz gerektiği bildirilecek mi? kısacası ktm nedir, nasıl kullanılır ?

edit: arkadaşlar, aralık 12 yerine 11 'de gidip teslim olsak.. 12 'den mi saymaya başlarlar, yoksa 11 'den mi ? hani mantıken 12 aralık mesai bitimine kadar teslim olmamız gerekiyorsa, ""illa ayın 12 'sinde teslim olacaksınız"" diye bir şart yok gibi bir anlam çıkarımı yapmaktayım.. bu yüzden 11 'inde teslim olabiliyor muyuz ?

bu teslim olma kelimesi de, eti senin kemiği benim gibi bir hal alıyor sanki

Ben sonucumu saat 3 te anca öğrenebilmiştim (347 KD)... O site illaki çökecek yani o kadar sıkıntı yapmayın kendinize..

Evet KTM diye bi sıkıntı var. Ayrıca usta birliğini doğuda yapacak arkadaşlar için KTM'ye katılmak zorunludur. Merak etmeyin belki 200 defa size hangi KTM'lere katılacağınız tebliğ edilecek bununla ilgili bir dolu belge imzalayacaksınız. KTMlerden kurtuluşun tek yolu usta birliğinizin bulunduğu ilçeye uçakla gitmektir ki bence kesin uçakla gidin. Bizim arkadaşlar güvenlik nedeniyle 3 ay KTMde kalmışlardı ve çadırda filan yatıp konserve yemişler.. O yüzden paraya kıyın uçakla gidin hem daha güvenli geçen KTMye katılan askerlerin nasıl şehit olduğunu gördük...

eğer teslim oluşunuz 12sinde ise 11inde teslim olamazsınız kabul etmezler... gece 12ye kadar beklersiniz 12si oldumu anca teslim olabilirsiniz. Ayrıca erken gitmenin hiçbir anlamı yok.. Gelince anlarsınız =).. ayrıca şimdi "teslim olmak" söyleyişi benim görüşüme göre nekadar doğru olsada.. Askeriyede bunu kullanmayın.. Cezaevi mi burası filan diye kızarlar... Katılış yapmaktır askeriyeye göre doğru olanı...

• quote:

Orijinalden alıntı: K4TL14M

quote:

Orijinalden alıntı: bm34

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Ben böyle askerliğin de denetlemesinin de .... İnşallah denetlemeye denk gelmezsiniz.Acemi birliği süperdi ama usta birliği bok gibi.Bi de ben ustada rahat olanlardanım.Nöbet tutanları düşünemiyorum bile.

hocam denetlemede ne yapıyorlar böyle ya. Bizim de denk geleceğimiz söyleniyor

Denetleme kötü geçerse siz de denk gelirsiniz.Çünkü beğenmezlerse 3 ay sonra bir daha geliyolar.Denetlemecilere güzel görünmek için her yeri pırıl pırıl yapıyosun.Bir yerin boyası mı eksik git boya.Duvar mı kırık hemen ör yer mi çatlak çimento hazırla onar.Bunları ben yapmadım mutfakta çalıştığım için ama ben de yılların kirini çıkardım mutfakta.Dağ gibi yağ lekelerini çıkardık.Simsiyah devasa kazanları pırıl pırıl yaptık.Günde 15 saat çalıştık resmen.Hatta yarın yine devam edicez.3 kere geldiler mutfağa bi daha geleceklermiş.

Allah yardımcınız olsun üst devrem

Öğrencilik zamanında çok pis mutfaklar temizledik hadi hayırlısı hepimize

Arkadaşım, askeri birliğe ait bir kazanı kontrol etmeye gitmiişti. İçerde askerlerin hummalı bir hazırlık yaptığını söylemişti denetleme olcak diye..

Ben denetleme boyunca hijyenci olarak görev yapıyorum.Fazla yemekten anlamadığım için.Aynı berberdeki olay gibi.Yemek döküldü hemen süpür.Bişe döküldü sil.Çöp çıktı hemen at.Sırf gelmelerini bekliyoruz.İşimiz bitince sıfır önlükleri giyiyoruz

Önlükler böyleikle tertemiz kalıyor

Yer paspası ile yemekhane masalarının silindiği söyleniyor doğru mu dede

Doğru tabi.Keşke tek o olsa.Ondan beter şeyler de var :) Bu en temizi sayılır.

Nisan ayında gidenler denetleme görüyolar mı?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: tekkral34

quote:

"JETAACK" nickli arkadaşı listeden çıkaralım bence. 18. sıradan girmiş ama Nisan dönemine karar vermişti arkadaş. 351'in konusunu da o açmış

Zorda olsa düzelttim hocam

İlk sayfayı ne zaman düzeltceksiniz ilk bakan oraya bakıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: S0N3R

quote:

quote:

acemilikte cep telefonu filan sokmaya ugraşmayın boşuna soksanızda kullandırmazlar, ama usta birliğinde ben direk ilk gidişte soktum, telefonu diğer askerler görünce sıkıntı yaratır ise, sen kullanıyosan ben hayli hayli kullanıyorum diyceksiniz, kullanırsınız merak etmeyin,

birde tavsiyem ilk gittiğinizde acemilik olsun usta birliği olsun, uzun dönemlere karşı sert ve ciddi olun, kaypak kaypak gülerseniz başınıza çıkarlar,

gene sorunuz olursa yanıtlarım bizde 3-4 ay önce sizin gibi burdan meraklı bir şekilde yazıyorduk,

acemiliğe giderken türk telekom kartı değil şu şifreli kartlardan alın kesinlikle, onlar çok çok daha hesaplı (ıpc, süperkart filan filan)

şimdiden hayırlı teskereler şafak atarsa 93 başkada yok :)

Sağolasın şimdiden hayırlı tezkereler.Peki usta birliğinde cep telefonunu sokarken sıkıntı olmadı mı içeri girerken arama yapılmadı mı ?

• 
Sayfa: önceki 200201202203204
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.