Şimdi Ara

343. DONEM 1. DENIZ ER EGITIM ALAYI ISKENDERUN/HATAY (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
100
Cevap
1
Favori
29.191
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ttrapper


    quote:

    Orijinalden alıntı: serdarhenry

    quote:

    Orijinalden alıntı: ttrapper


    quote:

    Orijinalden alıntı: serdarhenry

    dedem uçak bakıyorumda 17:00 den sonra gitsek sıkıntı olur mu?

    pazar gunu 10.30 11 arası teslım olun kesınlıkle gec teslım olmayın işlemler 8 10 saat arası suruyor gec teslım olursanız uyumadan otekı gune baslarsınız erkn yatıp saat 5 gıbı rahat kalkmak ıcın erken teslım olun bu cok onemlı bana dua edeceksınız ılk gun soleyım benım kabır azabı gıbı gecmıştı sızınde oyle olacak :D

    1 gün erken mi gidelim diyorsun?

    pardon ben pazar gunu teslım olmustum ordan aklımda kalmıs sız pazartesı teslım oluyorsunuz gunduz 11e kadar teslım olursanız cok ıyı olur

    eyvallah




  • Muratla biletleri hallettik beyler. İyi yer çıktı herkese hayırlı olsun.

    İst Sabiha Gökçen - Hatay Uçusu için pazar aksamı 19.25 uçak bileti aldık. 240 tl civarında bilet turkcell %50 indirimi var. 120tl ye geldi bilginize.
    Sunexpressden aldık muratla biz. Aksam orda kalıcaz ertesi günü teslim olcaz.
    İletişime geçmek isteyen olursa özel msj atsın konusabiliriz.

    İç çamaşırı yeşil almıştım arkadaş söylemiş değiştirmiyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mrtgkce

    quote:

    Orijinalden alıntı: Ge©eKu$u

    istanbuldan gidecek olan varmı, irtibat kuralım.

    biz iki kişi bileti aldık bile..

    baya hızlısınız
    ne zaman gidiyorsunuz
  • Şöyle bir yazı buldum ilginiziçekebilir..

    quote:

    Arkadaşlar merhaba. Dün 7 Eylül tarihinde müthiş bir yemin töreniyle 4000+ acemi er Türkiye'nin en genç bahriyelilileri olarak acemilikten kurtulup ustalığa ilk adımımızı attık. Bugün ben 2 günlük yol iznimin 1.gününde ailemle sevdiklerimle beraberdim. Sizler ne hallerdesiniz bilmiyorum. 900 civarı kısa dönem bahriyeli trnin çeşitli yerlerine tertiplendik. Ben İstanbul / Pendik tersanesine muhafız sınıfında tertiplendim.

    İskenderun da 25 günlük acı tatlı bir acemilik dönemi geçirdik. Bazen güldük bazen ağladık. Ama en güzel tarafı herşeyi beraber yaptık. Uzun dönemlerin celbinde Ispartalı kardeşimiz vefat edince ailesiyle beraber hepimizin yüreği dağlandı. Yemin törenimizde tek yürek tek bilek hareket ettik. 4000 kişi aynı kaptan yemek yedik aynı ekmeği paylaştık. Ceza yedik beraber süründük, ödül aldık beraber güldük. Sigarayı bile beraber içtik beraber zehirlendik.

    Ve 25 gün sonunda bir kısmımız ailesinin yanında bir kısmımız ise birliklerine teslim olmuş durumda . Bundan sonra bizlere verilen bu kutsal vazifede T.S.K'nin gözbebeği olan deniz kuvvetlerinde görevimizi layıkıyla yerine getirmeye çalışacağız. 319 celbinde aramıza katılacak torun adaylarımız için İskenderun deniz er eğitim alayı hakkında biraz bilgi vermek istiyorum. Umarım biraz faydası dokunur.

    - Deniz Er Eğitim Alayı komutanımız Sayın Albay Sualp KESER çok nadide ve saygıdeğer birisi. 4000+ kişi arasından herhangi bir ayrım yapmadan kişisel sorunlarınızla bile ilgilenebilecek, gereğinde ailelerimizle bile irtibata geçebilen yüksek karakter sahibi ve anlayışlı bir insan.

    - Eğitimlerimiz çok ağır olmayan ancak askerliğin temelini tam anlamıyla öğrenebileceğimiz nitelikte eğitimlerdi.

    - Deniz Alayı sosyal faaliyetler açısından çok güzel bir düzeyde. Lig tvde yayınlanan maçların büyük kısmını projeksiyon vasıtasıyla dev ekranda izleme olanağına sahiptik. Ayrıca bunun yanında güncel sinema filmlerinin haftasonları gösterimi mevcuttu. Son olarakta 25 günlük süre içerisinde 2 kez mahalli sanatçılardan oluşan konser çalışması ve tiyatro çalışması mevcuttu. Bu imkanların çoğu eğitim alayında mümkün olmadığını düşünüyorum.

    - Banyo, yemek, barınma, kantin ihtiyaçları konusunda kalabalıktan kaynaklanan ufak sorunlar yaşanabiliyordu. Ancak komutanımızın bu sorunlar hakkında geleceğe yönelik birçok çalışması mevcut.

    - Yemek konusundaki sıkıntı yemeklerden değil kalabalıktan saatlerce sıralarda beklemekten kaynaklanıyor. Aşhane ve kamara dediğimiz yemek dağıtım bölgesi oldukça temiz. Ve yemeklerde birçok yere göre oldukça güzel. 25 günün 25 gününde etsiz yemeğin çıkmadığı bir gün dahi geçmedi. Buna çok şaşırmıştım. Hergün et yemeği çıkması beklemediğim bir durumdu.

    - Yemekhanelerde musluklardan çay akması bir efsane değil tamamen gerçek bir olay. İlk gördüğümde bende çok şaşırdım ancak bu gerçekti ve şaşırtıcı olduğu kadarda güzeldi. 4000 kişinin ihtiyaçlarını karşılanması ancak bu şekilde karşılanabilirdi sanırım. Tabi bu durum sadece haftanın bazı günleri kahvaltıda mümkündü.

    - Sıcaklara gelince arkadaşlar gerçekten sıcağın kralını burada gördüm. Bu iklim şartlarında iskenderunda askerlik yapmak büyük eziyete dönüşebiliyor. Ama zamanla bunada adapte olabiliyorsunuz. Sıcaklarla yakınlığı olmayanlar için büyük bir sıkıntı olarak düşünüyorum.

    - Dağıtımlarda kısa dönemde olsa uzun dönemde olsa %90lık kısım birlikten ayrılıyor ve trnin çeşitli yerlerine tertipleniyor. En çok asker alan iller ise sırasıyla İstanbul , İzmit ve Muğla. Diğer gidebileceğiniz muhtemel yerler ise İzmir, Ankara, Adana, Mersin, Çanakkale, Yalova, Bartın, Zonguldak

    Alisezai nickli Ahmet OKUR kardeşim iskenderunda sanırım seninle 8. bölükte beraberdik ancak burada yazılı mesajlarda ismini görünce anımsayabildim. Nereye tertiplendin hatırlayamıyorum ama msne eklersen bi görüşelim. Zira iskenderunda görüşme hatta tanışma fırsatı bulamamıştık. Sadece ismini anımsayabiliyorum.

    Bütün tertiplerime hayırlı tezkereler diliyor saygılar sunuyorum.

    Deniz Er İsmail KAPAN



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metkam_42 -- 10 Aralık 2011; 1:42:48 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: metkam_42

    yazlık

     343. DONEM 1. DENIZ ER EGITIM ALAYI ISKENDERUN/HATAY


    kışlık

     343. DONEM 1. DENIZ ER EGITIM ALAYI ISKENDERUN/HATAY


    böylemi giyinecez acemilikte ??

    birde acemilik kaç gün sürecek acaba ??

    bu kıyafetlerı usta bırlıgınde gıyeceksınız sımdı gıdınce sız isbaşı gıyeceksınız




  • selam

    ben uçak göremedim ahl'den yok sanırım biraz baktım sonra yer bulamam diye otobüs bileti aldım istanbul avrupa tarafından gelicem

    ttrapper kardeş bende eskişehirliyim :)

    pazartesi 13:00'da iniyorum otobüsden 2 gibi teslim olsam bu arada bi sorum var. içeride hangi banka var garanti bankası atm'si var mı acaba..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: snace

    selam

    ben uçak göremedim ahl'den yok sanırım biraz baktım sonra yer bulamam diye otobüs bileti aldım istanbul avrupa tarafından gelicem

    ttrapper kardeş bende eskişehirliyim :)

    pazartesi 13:00'da iniyorum otobüsden 2 gibi teslim olsam bu arada bi sorum var. içeride hangi banka var garanti bankası atm'si var mı acaba..

    Akbank'ın var google maps öyle söylüyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: snace

    selam

    ben uçak göremedim ahl'den yok sanırım biraz baktım sonra yer bulamam diye otobüs bileti aldım istanbul avrupa tarafından gelicem

    ttrapper kardeş bende eskişehirliyim :)

    pazartesi 13:00'da iniyorum otobüsden 2 gibi teslim olsam bu arada bi sorum var. içeride hangi banka var garanti bankası atm'si var mı acaba..

    memnun oldum toprak :) ıcerde akbank var hatırladıgım kadarı ıle sıze zırrat banka kartı verılecek orda butun yanınnızdakı parayı oraya yatıracaksınız ben şahsen oyle yapmıstım hepsını vermeyende oldu kantınlerde genelde nakıt satısı yok bu banka kartı ıle alısverıs yapacaksınız
  • İskenderun Deniz Er Eğitim Alay Komutanlığı
    Bahriyelilerin üç acemi eğitim komutanlığından biri ve en büyüğüdür. Denizcilerin çok büyük bir kısmı ac emilik eğitimlerini burada alırlar.

    Ulaşım
    Buraya şu şekillerde ulaşabilirsiniz:

    Karayolu
    Yurdun her tarafından İskenderun ilçesine direkt ulaşım vardır.

    Demiryolu
    Türkiye’de demiryolu hattı olan illerden İskenderun Garına doğrudan ya da aktarmalı ulaşım vardır.

    Havayolu
    Ankara ve İstanbul’dan Adana’ya direkt, havaalanı bulunan diğer yerlerden ise aktarmalı uçak seferleri bulunmaktadır. Ancak, uçak opsiyonu için genellikle askerler tarafından yoğun talep olur. Bu yüzden önceden rezervasyon yaptırmanız iyi olur.

    İskenderun Deniz Er Eğitim Alayıİskenderun'a vardıktan sonra Alay'ın yerini sorarak çok rahat öğrenebilirsiniz.

    Alay'da değişik boyutlarda koğuşlar vardır. Askerler, Komutanlığa giriş sıralarına göre taburlara ve bölüklere yerleştirilir. İlk bir iki gün, anfilerde yapılan kayıt işlemleri ile geçecektir. Koğuş büyüklükleri 20 kişiden başlayıp 200 kişiye kadar değişmekte. Bu tamamen şansa kalmış.

    Telefon
    Komutanlık içinde çeşitli noktalarda ankesörlü telefonlar var. Büyük bir üs olduğu için genelde bu telefonların önünde kuyruk olur.

    Bölük telefonlarının numaraları ise şöyle:

    1 nci ve 2nci Bölük: 0 326 618 36 99
    3 ncü ve 4 ncü Bölük: 0 326 618 37 05
    5 nci ve 15 nci Bölük: 0 326 618 37 01
    6 ncı ve 7 nci Bölük: 0 326 618 37 07
    8 nci ve 9 ncu Bölük: 0 326 618 37 06
    10 ncu Bölük: 0 326 618 37 08
    11 nci ve 12 nci Bölük: 0 326 618 37 02
    13 ncü ve 14 ncü Bölük: 0 326 618 37 00
    16 ncı ve 17 nci Bölük: 0 326 618 37 04
    18 nci ve 19 ncu Bölük: 0 326 618 37 03
    20 nci Bölük: 0 326 6189949 / 22 91

    Kantinler
    Komutanlığa giren her asker, girişte parasını bir banka kartına yükler. Böylelikle, yanınızda para taşımak zorunda kalmazsınız. Kantinlerden yapacağınız harcamalarda bu kartları kullanırsınız. Tıpkı dışarıdaki banka kartlarında olduğu gibi, işlem sonunda bir slip makbuz alırsınız. Acemiliğiniz bitip de Komutanlığı terk etmeden önce ise kartta kalan paralar ile kart depozito ücreti iade edilir, bu konuda hiç bir tereddütünüz olmasın.

    Kantinlerden bisküvi, çikolata, tost gibi yiyecek maddeleri bol miktarda var. Giysi satılan kantinlerden ise ayakkabı boyasından, iç çamaşarına kadar her şeyi bulabilirsiniz. Gelirken bunları çok miktarda stoklayarak gelmenize gerek yok yani.

    Ziyaret
    Ziyaret Saatleri, hafta içi (mesai günleri) 12:00 – 13:30 arası iken hafta sonu 09:00 – 17:00 arasıdır. Ziyaret mahalinde yiyecek alabileceğiniz kantinler var, ayrıca ziyaretçileriniz buraya yiyecek içecek getirebilir. Ancak, bunları daha sonra içeriye sokamazsınız.




  • kantınden fazla bı beklentınız olmasın kantınden kola sıgara almak ıcın ogle yemegınden bıle vazgeceksınız kantın sırasının hıc bıttıgını gormedım ben
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mrtgkce

    İskenderun Deniz Er Eğitim Alay Komutanlığı
    Bahriyelilerin üç acemi eğitim komutanlığından biri ve en büyüğüdür. Denizcilerin çok büyük bir kısmı ac emilik eğitimlerini burada alırlar.

    Ulaşım
    Buraya şu şekillerde ulaşabilirsiniz:

    Karayolu
    Yurdun her tarafından İskenderun ilçesine direkt ulaşım vardır.

    Demiryolu
    Türkiye’de demiryolu hattı olan illerden İskenderun Garına doğrudan ya da aktarmalı ulaşım vardır.

    Havayolu
    Ankara ve İstanbul’dan Adana’ya direkt, havaalanı bulunan diğer yerlerden ise aktarmalı uçak seferleri bulunmaktadır. Ancak, uçak opsiyonu için genellikle askerler tarafından yoğun talep olur. Bu yüzden önceden rezervasyon yaptırmanız iyi olur.

    İskenderun Deniz Er Eğitim Alayıİskenderun'a vardıktan sonra Alay'ın yerini sorarak çok rahat öğrenebilirsiniz.

    Alay'da değişik boyutlarda koğuşlar vardır. Askerler, Komutanlığa giriş sıralarına göre taburlara ve bölüklere yerleştirilir. İlk bir iki gün, anfilerde yapılan kayıt işlemleri ile geçecektir. Koğuş büyüklükleri 20 kişiden başlayıp 200 kişiye kadar değişmekte. Bu tamamen şansa kalmış.

    Telefon
    Komutanlık içinde çeşitli noktalarda ankesörlü telefonlar var. Büyük bir üs olduğu için genelde bu telefonların önünde kuyruk olur.

    Bölük telefonlarının numaraları ise şöyle:

    1 nci ve 2nci Bölük: 0 326 618 36 99
    3 ncü ve 4 ncü Bölük: 0 326 618 37 05
    5 nci ve 15 nci Bölük: 0 326 618 37 01
    6 ncı ve 7 nci Bölük: 0 326 618 37 07
    8 nci ve 9 ncu Bölük: 0 326 618 37 06
    10 ncu Bölük: 0 326 618 37 08
    11 nci ve 12 nci Bölük: 0 326 618 37 02
    13 ncü ve 14 ncü Bölük: 0 326 618 37 00
    16 ncı ve 17 nci Bölük: 0 326 618 37 04
    18 nci ve 19 ncu Bölük: 0 326 618 37 03
    20 nci Bölük: 0 326 6189949 / 22 91

    Kantinler
    Komutanlığa giren her asker, girişte parasını bir banka kartına yükler. Böylelikle, yanınızda para taşımak zorunda kalmazsınız. Kantinlerden yapacağınız harcamalarda bu kartları kullanırsınız. Tıpkı dışarıdaki banka kartlarında olduğu gibi, işlem sonunda bir slip makbuz alırsınız. Acemiliğiniz bitip de Komutanlığı terk etmeden önce ise kartta kalan paralar ile kart depozito ücreti iade edilir, bu konuda hiç bir tereddütünüz olmasın.

    Kantinlerden bisküvi, çikolata, tost gibi yiyecek maddeleri bol miktarda var. Giysi satılan kantinlerden ise ayakkabı boyasından, iç çamaşarına kadar her şeyi bulabilirsiniz. Gelirken bunları çok miktarda stoklayarak gelmenize gerek yok yani.

    Ziyaret
    Ziyaret Saatleri, hafta içi (mesai günleri) 12:00 – 13:30 arası iken hafta sonu 09:00 – 17:00 arasıdır. Ziyaret mahalinde yiyecek alabileceğiniz kantinler var, ayrıca ziyaretçileriniz buraya yiyecek içecek getirebilir. Ancak, bunları daha sonra içeriye sokamazsınız.

    20 bölük var lan burda ben kendimi zor bulurum :)




  • bide bu vardı kopyalamayı unutmuşum:



    Yemin töreni, 2 tane olur arkadaşlar. Bunlardan ilki, yemin töreni yürüyüşüne katılmayan grubunkidir. Diğer ise yürüyüş grubununkidir.

    Acemiliğin sonlarına doğru, yürüyüş yapacaklar ve yapmayacaklar diye ikiye ayırırlar sizi. Tahminen, 200 kişilik bir bölükte 40 kişi yürümez, 160 kişi yürür. Tören günü 4:30 gibi kalkar, kahvaltıya giderseniz. Dönüşte, ilk olarak, yürüyüş yapmayacak grup beyaz tören kıyafetlerini giyip tören sahasına gider. Bu grup, sadece bir kaç dakika süren sade bir yemin töreninden sonra koğuşa geri döner.

    Saat 9 gibi ise yürüyüş yapacak ekiptekiler tören alanına gider. Tören yaklaşık bir saat sürer. Saat 10 gibi izin kağıtlarınız dağıtılmaya başlar. 10:30-11:00 gibi de İskenderun'u terk edersiniz.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ge©eKu$u

    quote:

    Orijinalden alıntı: mrtgkce

    quote:

    Orijinalden alıntı: Ge©eKu$u

    istanbuldan gidecek olan varmı, irtibat kuralım.

    biz iki kişi bileti aldık bile..

    baya hızlısınız
    ne zaman gidiyorsunuz

    Pazar aksami 19.25de istanbul sabiha gökçen havalimanından kalkıyor uçağımız.
    Pazar günü aksam Hatayda konaklayıp. Ertesi günü murat kardeşimle iskenderuna geçip teslim olucaz beraber.
    Bilet almadıysan elini çabuk tut kalmayabilir yukarda yazmıştım sunexpressten aldık biletleri çağrı merkezini arayıp alabilirsin telefonla. Uçak biletinde Turkcell e özel %50 indirimde var aklında olsun.




  • ocak 1 yada ocak 8 de ustabırlıgınıze teslım olacaksınız cogunuz canakkaleye dusecek bogaz komutanlıgına oraya dusersenız muhafız olarak 4 + 4 saat nobet tutacak yada benım gıbı aranızdan 3 şanslı kısı yanıma dusecek merkez komutanlıgına inzibat bırlıgıne yatıcak yanımda :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ttrapper

    kantınden fazla bı beklentınız olmasın kantınden kola sıgara almak ıcın ogle yemegınden bıle vazgeceksınız kantın sırasının hıc bıttıgını gormedım ben

    Kardeşim eğitim, spor durumları ve komutanların askere davranışı nasıl idi senin zamanında genel olarak.
    Acemilikte nelerle karşılaşacağız ufak bi bahseder misin?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ttrapper

    ocak 1 yada ocak 8 de ustabırlıgınıze teslım olacaksınız cogunuz canakkaleye dusecek bogaz komutanlıgına oraya dusersenız muhafız olarak 4 + 4 saat nobet tutacak yada benım gıbı aranızdan 3 şanslı kısı yanıma dusecek merkez komutanlıgına inzibat bırlıgıne yatıcak yanımda :)

    Bende bu bal varkan 3 kişiden 1 i ben olurum Hayırlısı. İskenderun da, Adana gibi mi? Hava bakımından.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nevrullah -- 10 Aralık 2011; 2:20:29 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Deathlike

    quote:

    Orijinalden alıntı: ttrapper

    kantınden fazla bı beklentınız olmasın kantınden kola sıgara almak ıcın ogle yemegınden bıle vazgeceksınız kantın sırasının hıc bıttıgını gormedım ben

    Kardeşim eğitim, spor durumları ve komutanların askere davranışı nasıl idi senin zamanında genel olarak.
    Acemilikte nelerle karşılaşacağız ufak bi bahseder misin?


    komutanlar genel olarak cok ıyıdır dayak yoktur kesınlıkle talım cavusları sıkıntıdır bıtek 7. Bolukteydım ben ordakıler genel olarak ıyıydı bız oturuken mesela 8. Boluktekıler egıtım yapıyordu :) egıtım olarak uygun adım yurume tufeklı tufeksız hareketler selam verme kendını rapor etme harıcı egıtım almıyacaksınız ben 1 metre bıle kosmadım ceza olarak 6 sınav cektık bolukce en fazla ceza olarak çök kalk yaparsınız mınımum?duzeyde spor yapacaksınız




  • Arkadaşlar siz artık kurisiniz Tertip,devre denizcilerde kullanılmıyor.İskenderun'da değilde usta birliğine gidince duyacaksınız.Şimdiden hayırlı olsun.Güzel yer.Tek sıkıntınız beklemek ve defalarca sayarak çömel olacaktır
  • 12/12/2011 sabah 07:10 kalkış 08:30 varış Adana uçak bileti aldım.İşlem yarıda kaldı ve bir daha ki seferde ücrete zam geldi 25 tl fazla verdim

    Bu uçakla gelecek olan arkadaşlar haber versinler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ttrapper


    quote:

    Orijinalden alıntı: Deathlike

    quote:

    Orijinalden alıntı: ttrapper

    kantınden fazla bı beklentınız olmasın kantınden kola sıgara almak ıcın ogle yemegınden bıle vazgeceksınız kantın sırasının hıc bıttıgını gormedım ben

    Kardeşim eğitim, spor durumları ve komutanların askere davranışı nasıl idi senin zamanında genel olarak.
    Acemilikte nelerle karşılaşacağız ufak bi bahseder misin?


    komutanlar genel olarak cok ıyıdır dayak yoktur kesınlıkle talım cavusları sıkıntıdır bıtek 7. Bolukteydım ben ordakıler genel olarak ıyıydı bız oturuken mesela 8. Boluktekıler egıtım yapıyordu :) egıtım olarak uygun adım yurume tufeklı tufeksız hareketler selam verme kendını rapor etme harıcı egıtım almıyacaksınız ben 1 metre bıle kosmadım ceza olarak 6 sınav cektık bolukce en fazla ceza olarak çök kalk yaparsınız mınımum?duzeyde spor yapacaksınız

    teşekkürler kardeşim iyi oldu bu iş zayıflarız diyorduk kilo almazsak iyi




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.