Şimdi Ara

335. DÖNEM(AĞUSTOS-2010) KD. ve YD. SUBAY ADAYLARI (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
11.024
Cevap
9
Favori
707.094
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar ben pazartesi subeme gidip sevk tarihimi aldım sınava 1 agustosta gireceğim belli yani planlı programlı seyi bozmazlar.335 Dönem yok diyen arkadaslar o zaman subeler yedek subay adayı olarak bizleri almazlardı.Hersey asalın bir yazısına bakar genelkurmay baskanı ve basbakan sanıyormusunuz ki o gün toplantıda birden karar verdiler.
    Bir kere TSK nın bir bütçesi vardır.Bu bütçe her yıl ihtiyaca göre değişir.Şimdi 3 -4 ay olmus yılın yarısına gelinmiş alınacaklar verilecekler,yiyecekler vs hepsi belirlenmiş herkes bu sene uzun donem olursa agustosta işler karısır.Ancak benim tahminim 1 ocak 2011 de askerlik uzar nisana gidenleri etkiler.Ama %100 bu sene gidecekleri kasım ayında gidecekler de dahil etkilemez.Kagıt üzerinde her sey bitsede maddiyat girince işler değişir.Korkacak bişey yok Bizleri etkilemez.Subemde bir curcuna yoktu herkes alın beni askere diye gelmiyordu ama 2011 e bilerek kalanlara sürpriz kapıda dostlar.İmkanı olan bu son sansları değerlendirsin.

• Bende yabancı şube ile görüştüm, aynen siz gibi okul durumundan dolayı.
    Şubeden ha burası ha orası farketmez, sonuçta bunlar net ortamından yükleniyor dendi, ben işlemleriniz hızlı olsun diye öneride bulundum..
    Kolay gelsin..
  • quote:

Orijinalden alıntı: hhizarcioglu
    arkadaşlar merhaba. benim tecilim temmuz sonunda bitiyor ağustos celbine tabiyim yani. ağustosta askere gitmek için şimdiden şubeye gitmeme askerlik kararı aldırmama falan gerek varmı acaba?

dostum bişi yapmana gerek yok, ama içim rahat etsin diyorsan askerlik şubene bir telefon et onlardan duy birde.. şubeden de onaylarlarsa zaten söylerler temmuz ayında gerek olan şeylerle gel sarı zarfını al diye.
  • quote:

Orijinalden alıntı: frtmmk

Okul yazıyı göndermesi meselesi ise bildiğiniz gibi tamamen brokrasi ve memurun insiyatifine kalmış.Adam tutar diğer yazıları biriktirip toplu göndermek ister benim yazıyı da 15-20 gün bekletir.Onun için çok güven olmaz onlara.

haklısın yazıları bekletip gönderebilecekleri aklıma gelmedi. sen kendin gönderirsin veya daha da garanti olsun dersen git memleketine kendin elden götür askerlik şubesine.
  • "Bedelli askerlik konusunda Erdoğan ve Başbuğ arasındaki görüşmenin ardından yapılan açıklamada ‘orta vadede yapısal düzenleme gerektiği’nin belirtilmesi, konunun üç ay sonra Genelkurmay Başkanı olması beklenen Orgeneral Işık Koşaner’in döneminde gündeme alınacağının işareti olarak yorumlandı. TSK’nin daha önce başlattığı çalışma kapsamında her Türk yurttaşının aynı süre askerlik yapması karşılığında askerlik süresinin kısaltılmasına ilişkin değerlendirme yapılıyor.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın gündeme getirdiği, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ile görüşmesinin ardından beklemeye alınan askerlik tartışmasının, Türk Silahlı Kuvvetleri’ndeki (TSK) nöbet değişimi sonrasında da sürmesi bekleniyor. Askerliğin süresi ve şekline ilişkin kararın, 3 ay sonra Başbuğ’dan görevi devralması beklenen Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Işık Koşaner dönemine kalacağı dile getiriliyor.

Bedelli askerlik uygulamasına ilişkin Erdoğan ile Başbuğ arasındaki görüşmenin ardından yapılan açıklamanın, konunun geleceği hakkında da bilgi verdiğine dikkat çekiliyor. Görüşmeden sonra yapılan açıklamada, bedelli uygulaması için “uygun şartların oluşmadığı” ve “orta vadede yapısal düzenleme yapılması” ifadelerinin önümüzdeki dönemi belirleyeceğine dikkat çekiliyor.

Askeri kaynaklar, orta vade ifadesinin doğal olarak Başbuğ sonrasında yapılacak çalışmalara atıf yaptığını vurguluyor. TSK’nin daha önce başlattığı çalışma kapsamında her Türk yurttaşının aynı süre askerlik yapması karşılığında askerlik süresinin kısaltılmasına ilişkin değerlendirme yapılıyor. İkinci olarak da TSK’de komando ve jandarma komando tugaylarının yanı sıra diğer bazı birliklerin profesyonelleştirilmesine yönelik çalışmalar da sürüyor. Bu çalışmaları Başbuğ, daha önceki bir konuşmasında dile getirmişti.

Askeri kaynaklar, yürütülen bu çalışmaların kısa vadeli olmadığına dikkat çekiyor. Kaynaklar, süresi kısaltılmış tek tip askerlik hizmetinin TSK’nin asker ihtiyacını karşılayıp karşılamayacağı konusunda çalışmaların yoğunlaştığını vurguluyor.

Halen asker ihtiyacının yaklaşık yüzde 60’ını karşılayabilen TSK’nin kısa süreli tek tip askerlik konusunun olası sonuçlarını belirlemeye çalıştığı dile getiriliyor. Askeri kaynaklar, “Kısa süreli tek tip askerlik eşitlik açısından doğru olabilir. Ancak askerlik hizmetini yerine getirme oranını ne yönde etkiler , bu da önemli” görüşünü belirtiyor.. "

Sertaç Eş (Cumhuriyet Gazetesi) 29 Nisan 2010 tarihli yazısından

• Görüldüğü gibi arkadaslar yeni genel kurmay baskanını bekliyecek basbakan.Bedelliyi su anki genel kurmay baskanı soguk bakıyor yeni gelen genel kurmay baskanı belki ılımlı bakar.Yani en erken eylül gibi çıkar tasarı o zaman bizi hiiiiiiiiç etkilemez.Gazete çok mantıklı yazmıs.
  • quote:

Orijinalden alıntı: muco555555

Arkadaslar ben pazartesi subeme gidip sevk tarihimi aldım sınava 1 agustosta gireceğim belli yani planlı programlı seyi bozmazlar.335 Dönem yok diyen arkadaslar o zaman subeler yedek subay adayı olarak bizleri almazlardı.Hersey asalın bir yazısına bakar genelkurmay baskanı ve basbakan sanıyormusunuz ki o gün toplantıda birden karar verdiler.
    Bir kere TSK nın bir bütçesi vardır.Bu bütçe her yıl ihtiyaca göre değişir.Şimdi 3 -4 ay olmus yılın yarısına gelinmiş alınacaklar verilecekler,yiyecekler vs hepsi belirlenmiş herkes bu sene uzun donem olursa agustosta işler karısır.Ancak benim tahminim 1 ocak 2011 de askerlik uzar nisana gidenleri etkiler.Ama %100 bu sene gidecekleri kasım ayında gidecekler de dahil etkilemez.Kagıt üzerinde her sey bitsede maddiyat girince işler değişir.Korkacak bişey yok Bizleri etkilemez.Subemde bir curcuna yoktu herkes alın beni askere diye gelmiyordu ama 2011 e bilerek kalanlara sürpriz kapıda dostlar.İmkanı olan bu son sansları değerlendirsin.

Benim merak ettiğim bir konu var: Okul üzerinden yüksek lisans sevk tehirimin iptali için yazı yazdırdım. Bu yazı 30 Haziran'a kadar şubeye giderse sorun yok, zaten epey de zaman var.

Sarı zarfı (sevk detaylarını) almak içinse 1 Temmuz - 30 temmuz arası şubeye gitmem gerektiğini söylediler. Sen bu saaten sarı zarfı nasıl aldın acaba, onu merak ediyorum?

Bu arada keşke ağustosa yığılma olsa, uzun dönem riski düşer.

• askerlik durum belgesinde de sevk tarihi yazıyor muco555555 ondan bahsetmiş sanırım.
  • arkadaşlar Açıköğretim İşletme mezunuyum aynı zamanda İÜ' de 3. sınıftayım. yaş haddinden dolayı Ekim 2010 a kadar tecilim var(29 bitiyor Ağustosta). Malum okul devam ettiği için Ağustosta gidip en azından okulu yarım dönem uzatmayı istiyorum. Tabi kısa dönem çıkması durumunda. Uzun dönem çıkarsa 1 yıl uzayacak.Neyse benim sorum şu,

-333. ten bir arkadaşa muayenede göğsünde çukur olup olmadığı sorulmuş (raşitizm den kaynaklı). Ben de böyle bir durum var ve GATA'ya da gitmiştim zamanında muayene için. Efor testine girmiştim ve doktor sen mümkünse halı sahada maç bile yapma, çarpıntın var demişti. yarın şubeye gidip erken sevk dilekçemi vereceğim hayırlısıyla. muayene zamanında yanımda röntgen filmlerini de götüreceğim.

Malum yaş ve okul durumundan dolayı bana kısa dönem çıkmasını istiyorum. bir an önce gidip geleyim. Belirttiğim durumdan dolayı A grubu arızalı sınıfına girer miyim

• Askerlik durum belgemde sevk tarihim yazılı.Merak etme sallamasyon konusmam.Hele bu konuda asla.Sorun yok.askerlik durum belgesi aldıgında orada yazar.

Birde bu saatten sonra dosyalarımız hazırlanmıs evraklar işlenmiş.Kısaca su andan itibaren bizi 12 ay er yapamazlar.Subeler tüm dosyları tekrar düzenlemek tasnif etmek ve onaylatmak zorunda kalırlar.Bu kadar angarya iş subeleri aksatır.Olsa olsa 12 ay er durumu o da belki diyorum 337 lere vurur.Çünkü daha onların alımları baslamadı istedikleri gibi düzenleme rahatca yaparlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sendman

Bende yabancı şube ile görüştüm, aynen siz gibi okul durumundan dolayı.
    Şubeden ha burası ha orası farketmez, sonuçta bunlar net ortamından yükleniyor dendi, ben işlemleriniz hızlı olsun diye öneride bulundum..
    Kolay gelsin..

Bu gün kendi askerlik daire başkanlığımı arayıp yüksek lianstan dolayı mezun olacağamı, o zaman erken sevk yazısını okuldan gönderceğimi söyledim .Bana görevliler 25 hazirana kadar kargo ,aps fark etmez hatta fax bile çeksen işlemini başlatırız dediler .Dikkat etmek gereken nokta şu yazıyı askerlik daire başkanlığına göndereceksin.Eğer şubeye gönderirsen yazı gider dosyanın içinde kalır kimsenin haberi bile olmaz çümkü bu işlere (okul dondurma,yüksek lisans ve doktora mezuniyeti) bölgenin askerlik daire başkanlığı bakıyor dediler.Onun için biraz daha araştırma yapmak gerek sonra yanlış yere başvurup işi zora sokmayalım.

• quote:

Askerlik durum belgemde sevk tarihim yazılı.Merak etme sallamasyon konusmam.Hele bu konuda asla.Sorun yok.askerlik durum belgesi aldıgında orada yazar.

Birde bu saatten sonra dosyalarımız hazırlanmıs evraklar işlenmiş.Kısaca su andan itibaren bizi 12 ay er yapamazlar.Subeler tüm dosyları tekrar düzenlemek tasnif etmek ve onaylatmak zorunda kalırlar.Bu kadar angarya iş subeleri aksatır.Olsa olsa 12 ay er durumu o da belki diyorum 337 lere vurur.Çünkü daha onların alımları baslamadı istedikleri gibi düzenleme rahatca yaparlar.

sallamasyon olacağından değil, kaçırdığım birşey mi var diye merak ettim. Yanlış anlama olmasın, şurda aynı yolun yolcusuyuz zaten. Bende şu an Aralık 2010 yazıyor, tecili okul üzerinden iptal ettirdim. Şimdi Ağustos 2010 yazacak diye umuyorum, işlemler bitsin şubeden kontrol ederim.

Kontenjan doldu gibi bir olay olursa da epey üzücü olur....

• quote:

Askerlik durum belgemde sevk tarihim yazılı.Merak etme sallamasyon konusmam.Hele bu konuda asla.Sorun yok.askerlik durum belgesi aldıgında orada yazar.

12 ay durumu size vurmaz hatta 345 lere bile vurmayacak nereden baksanız 1.5 senelerini alır bunu hazırlamaları
  • bugün bir yerde okudum, ordu asker ihtiyacının ancak yüzde 60'ını karşılayabiliyormuş. kontejyan doldu diye bir şey imkansız yani..

daha önce de yazmıştım rekor başvurunun olduğu aralık 2009 celbinde bile askere gidemeyen olmamış.
  • Arkadaşlar bu haberi okuyunda biraz moral bulun.
    --Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül’ün, Genelkurmay Başkanlığı’nın üzerinde çalıştığını açıkladığı tek tip askerlikte öncelikli hedefin, “Yapı olarak küçük ancak kabiliyeti ve vurucu gücü yüksek, mobil yapıya sahip askeri birlikler yaratmak” olduğu ortaya çıktı.

Askerlerin bu çerçevede yürüttüğü çalışmada, sürenin silah altına alınacak kişinin eğitim durumuna bakılmadan bir standarda kavuşturulması planlanıyor. Bu süre 12 ay olarak ifade edilse de temel eğitim süresinin 6 ay olması sıkıntı yaratıyor. Genelkurmay, 6 ay temel eğitim almış kişinin, ikinci 6 aydan sonra terhis edilmesine sıcak bakmıyor.
    Bu durumda temel eğitimin daha da ağırlaştırılarak 6 ayın altına çekilmesi, 6 aylık temel eğitimin devam etmesi halinde ise terhis süresinin 12 ay yerine 13 ay olması düşünülüyor. Polis, öğretmen ve bazı alanlarda uzmanlaşmış sağlık personelinin sivil hizmet vermesi de planlanıyor. Polislerin 1- 2 aylık temel eğitiminden sonra asıl görevlerini askerlik adı altında yapmalarına olanak sağlanması, öğretmenlerin ve sağlık personelinin de ihtiyaç duyulan bölgelerde askerlik süresince hizmet vermeleri öngörülüyor.
    Temmuz’dan itibaren Kara Kuvvetleri ve Jandarma Komutanlığı’na bağlı bazı komando tugaylarında başlayacak profesyonel ordu yapılanmasının kademeli olarak genişletilmesi de düşünülüyor. Profesyonel asker sayısının artmasının, ordunun geri kalan kısmında tek tip askerliğin uygulanmasını kolaylaştıracağı savunuluyor. Tek tip askerliğin kısa süre içinde hayata geçirilmesi ise beklenmiyor. Uzmanlar, iyimser tahminle yeni uygulamanın 5- 6 yıldan önce gündeme gelmesini beklemiyor--http://www.hurriyet.com.tr/gundem/14563054.asp?gid=233

• 2011 de gelecek görün bakın.Uzun zaman diliminde tek tip yapılsaydı uzun dönem gidenlere ümit verilmezdi.Direkt 4-5 yıl derlerdi ki 2008 den beri gündemde bu tek tip askerlik.1-1.5 SENE İÇİNDE EN GEÇ ÇIKAR.
  • Hayırlısı ile gelsin artık ağustos beklemek çok büyük sıkıntı .

Gidelim yapalım ödeyelim borcumuzu vatana .
  • @frtmmk

Askerlik daire başkanlığı derken...?Askerlik şubesi içinde bir birim mi bu dediğin?Daire başkanlığı sanırım ankara da..
    Hocam sen benim demeye çalıştığımı sanırım tam anlamadın.
    Ben diyorum ki bulunduğun yer askerlik şubesine gidip başvuruda bulunsana neden kendi askerlik şubene gitme gereği duyuyosun.
    Amaç senin işinin çbuk görülüp yorulmaman..
  • quote:

Orijinalden alıntı: sendman

@frtmmk

Askerlik daire başkanlığı derken...?Askerlik şubesi içinde bir birim mi bu dediğin?Daire başkanlığı sanırım ankara da..
    Hocam sen benim demeye çalıştığımı sanırım tam anlamadın.
    Ben diyorum ki bulunduğun yer askerlik şubesine gidip başvuruda bulunsana neden kendi askerlik şubene gitme gereği duyuyosun.
    Amaç senin işinin çbuk görülüp yorulmaman..

BİLGİNİ PAYLAŞMANIN BANA YARDIM AMACIYLA OLDUĞUNUNUN FARKINDAYIM BUNUN İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM.
    Ama belkide durmlarımız farklıdır ve farklı şeylerden bahsediyoruz.Benim anlatmak istediklerimi ASALDAN aldığım alıntılarla yazayım.
    1)Benim durumum nedir :Yüksek lisanstan mezun olucam ama mezuniyetim temmuzu bulacağı için okul tecil bozma yazısı yazıp YETKİLİ KURUMA YOLLAYACAK .Okulu dondurmak için başvurmuşum gibi bir yazı yazacak.
    1)ASAL NE İSTİYOR ?:Yüksek lisans, ihtisas, doktora vb. nedenlerle sevk tehirli iken, erken askere gitmek isteyenlerden,
    Sevk tehiri bitim tarihi, gitmek istediği celp döneminden sonra bitenler, sevk tehiri teklifini yapan kuruma başvurarak, sevk tehirleri iptal tekliflerini ASAL /As.D.Bşk.lıklarına göndermeleri gerekmektedir.
    2)SORU:As.D.Bşk.lığı NERESİDİR ?, ASKERLİK ŞUBESİNE YAZIYI YOLLASAM OLURMU ? HERHANGİ BİR ŞUBE İŞLERİMİ GÖRÜRÜMÜ?
    2)CEVAP:Araştırdığıma göre herhangi bir şube değil hatta kendi nüfusuna kayıtlı olduğun şube bile bu konuda yardımcı olamıyor.Yazıyı nüfusuna kayıtlı olduğun yerin askerlik dairesi başkanlıklarına yollamalısın dediler.
    3)soru :Ben kilis doğumluyum benim As.D.Bşk.lığı nerededir?
    3)Cevap :ADANA
    ASKERLİK DAİRESİ --- ASKERLİK DAİRESİNE BAĞLI İLLER

ADANA Gaziantep, Hatay, İçel, Kilis, Osmaniye
    AFYONKARAHİSAR Eskişehir, Kütahya, Uşak
    ANKARA Çankırı, Kırıkkale
    AYDIN Denizli, Muğla
    BURSA Balıkesir, Bilecik, Çanakkale
    ÇORUM Amasya, Samsun
    DİYARBAKIR Batman, Mardin, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak
    ERZURUM Ardahan, Bayburt, Erzincan, Iğdır, Kars
    ISPARTA Antalya, Burdur
    İSTANBUL .
    İZMİR Manisa
    KASTAMONU Bartın, Karabük, Sinop, Zonguldak
    KAYSERİ Kırşehir, Nevşehir, Niğde
    KOCAELİ Bolu, Sakarya, Yalova, Düzce
    KONYA Aksaray, Karaman
    MALATYA Adıyaman, Elazığ, K.Maraş, Tunceli
    SİVAS Tokat, Yozgat
    TATVAN Ağrı, Bingöl, Bitlis, Hakkari, Muş, Van
    TEKİRDAĞ Edirne, Kırklareli
    TRABZON Artvin, Giresun, Gümüşhane, Ordu, Rize
    4)SORU :Peki neden ben uğraşıyorum bu işi okul halletmiyormu?
    4) CEVAP: Eğer benim gibi son zamanlara işinizi bırakmazsanız (ben 10 hziranda yollayacağım),okul yazıyı yazar yollar hiç başka bir iş yapmanıza gerek kalmaz temmuzda gidip zarınızı alırsınız
    5)SORU :Verdiğim bu bilgiler kesin doğru olduğunu garanti edermiyim ?
    5)CEVAP :Hayır etmem kendinizde araştırıp öğrendiklerinizi bizimle paylaşırsanız daha iyi olur.

• okulunda askerlik işleriyle ilgilenen memura sorsana tecil kaldırma yazılarını nereye gönderiyorlarmış, şu ana kadar bir sürü insanın işini halletmişlerdir. ona göre sende oraya gönderirsin doğrudan.
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.