Şimdi Ara

333. DÖNEM(Nisan-2010) KD. ve YD. SUBAY ADAYLARI (472. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10.197
Cevap
11
Favori
552.520
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 470471472473474
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • buarada sayfa 160a dayandı. daha 100 yapamazlar diyolardı:)
  • arkadaşlar herkeze hayırlı uğurlu tezkereler diliyorum. Bide bu Mamak MEBS hakkında bir bilgisi olan varmı ya? Nasıl biyerdir? İyimidir diilmidir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: 333.

arkadaşlar herkeze hayırlı uğurlu tezkereler diliyorum. Bide bu Mamak MEBS hakkında bir bilgisi olan varmı ya? Nasıl biyerdir? İyimidir diilmidir?

ben oraya düştüğümden beri sürekli orası hakkında bilgi topluyorum dostum. herkes olumlu şeylerden bahsediyor tek dezavantajı merkezi ve göz önünde bir yer olduğu için denetlemeleri fazla oluyormuş
  • Arkadaşlar pazartesi teslim olurken içeri cep telefonu sokmayı deneyecek olan var mı? bende 50 liralık uyduruk küçük bi telefon var, onu götürücem yanımda, telefonu çantadaki çorapların içine koyucam. sim kartı da ayrıca cüzdana filan koyucam. Sokabilirim belki içeri. Sokamazsam da telefonu alıyorlarmış ve kışlanın kasasına koyuyorlarmış. çıkışta alıyormuşsun. Konu hakkındaki yorumlarınız nedir???
  • quote:

Orijinalden alıntı: 333.

arkadaşlar herkeze hayırlı uğurlu tezkereler diliyorum. Bide bu Mamak MEBS hakkında bir bilgisi olan varmı ya? Nasıl biyerdir? İyimidir diilmidir?

şimdi ben ankaralı olarak içeriyi pek bilmesemde etrafı anlatayım en azından cevapsız kalmamış olur. Mamak'ta bulunan askeri birlik konum olarak ankaranın merkezi noktalarına ulaşımı kolay bir noktadadır. Bunun dışında etrafında ankara varoşları bulunur. Fakat büyükşehirin varoşu o kadar da kötü değildir. çarşılarında sıkıntı yaşamazsın. Büyük bir oluşum. Ve webde şöyle yazıyor.

Namı diyar Mebs Club'mış. Askerliğin burda rahat geçtiği söylüyor hatta bizden öncekiler 5.Yıldızlı tatil köyü diye tanımlıyorlar.

Askerliği Muhabereci olarak yapıcam. İletişim, santral, pc başında birkaç iş diye duydum artık görücez gidince.

Bu arada Cem Yılmaz'da askerliğini burda yapmış :)

Düştüğüm yeri öğrendikten sonra nasıl biryer diye araştırmaya başladım. Ekşi sözlükten şu yorumları okudum.

- bilgisayarlarla dolu, askerligin en kolay gectigi yer. asker adaylarına siddetle tavsiye edilir. pasanin adami ve 24 saat online oluyorsunuz.

- yemek, temizlik gibi işler özel şirketlere yaptırıldığı için kalite bir hayli yüksektir. ayrıca masa tenisi, bilardo gibi faaliyetlerle de vakit geçirilebilen yer. ogrenciler arasında mebs club diye de anılır.

- eğitimleri süper, koşu hiç yok, sizi koşturmuyorlar. dayak, komutanı delirtmediğiniz sürece yok... çavuşlar dışında kimse size bağırmıyor.hiç kimse size küfür etmiyor... burada acemilik yapacak olan askerlerin tek sorunu soğuk hava ve temizlik olacaktır

- vatani görevini yerine getiren tüm askerler tarafından "mebs tatil köyü" olarak anılan bir yerdir burası. belki de türkiye nin en light asker ocaklarından biridir. özellikle acemiler için bulunmaz bir nimettir.

- cem yılmaz dahil bir çok ünlünün askerlik yaptığı birlik. özellikle kısa dönemleri acemilik süresince pek kastırmaması, eğitim olayına pek bulaşmaması sebebiyle "aramızda paşa cocukları-torunları var da ondan ööle oluyo" geyiklerinin de sıkça dolaştığı 5 yıldızlı tatil köyü.

- hee bide unutmadan yemekleri çok iidir karawana değil yani...biz hiç bulaşık filan yıkamadık 75 gün boyunca herşey siwil yemekle ilgili...haftada iki gün banyo...hamam da çok eğlenirsiniz...
    her akşam her bölük 25 kişi yollar sinemaya...iki üç seferde tiyatro olur...sosyal etkinlikleri kaçırma derim...tam okul hawası war orada....

• quote:

Orijinalden alıntı: xanophanes

Arkadaşlar pazartesi teslim olurken içeri cep telefonu sokmayı deneyecek olan var mı? bende 50 liralık uyduruk küçük bi telefon var, onu götürücem yanımda, telefonu çantadaki çorapların içine koyucam. sim kartı da ayrıca cüzdana filan koyucam. Sokabilirim belki içeri. Sokamazsam da telefonu alıyorlarmış ve kışlanın kasasına koyuyorlarmış. çıkışta alıyormuşsun. Konu hakkındaki yorumlarınız nedir???

bence deneme bile dostum acemilikten sonra denersen daha iyi olur ben olsam daha ilk günden kimseyle papaz olmak ve komutanların dikkatini çekmek istemem açıkçası ama karar senin kendine güveniyorsan sok.
  • quote:

Arkadaşlar pazartesi teslim olurken içeri cep telefonu sokmayı deneyecek olan var mı? bende 50 liralık uyduruk küçük bi telefon var, onu götürücem yanımda, telefonu çantadaki çorapların içine koyucam. sim kartı da ayrıca cüzdana filan koyucam. Sokabilirim belki içeri. Sokamazsam da telefonu alıyorlarmış ve kışlanın kasasına koyuyorlarmış. çıkışta alıyormuşsun. Konu hakkındaki yorumlarınız nedir???

Ben senin gideceğin yerde sınava girdim. Oradaki dedelerle konuştum. Denetim çok sıkı. İlk günden yapacağın hataları pireyi deve yapar gibi büyütürler. Deneme salla. 28 gün sonra bak ortama. 28 günde sevdiceklerinle konuşmasan nolacak.
  • 2 aydır bu forumu takip ediyordum güzel saatler geçirdim bilgisayarımın başında kendimi yanlız hissetmedim. Hepinize çok teşekkür ediyorum. Artık uzun bir süre yazamayacağım.

Eğirdir Dağ Komando Okuluna Piyade Komando Yedek Subay düşen arkadaşlarla orda görüşmek üzere bi sırada falan DH diyin yeterli:)))

Tüm Tertiplerim sağlıcakla gidin sağlıcakla gelin. Allah yardımcınız olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gncx -- 11 Nisan 2010; 2:02:20 >
  • MEBS yaa valla kimi iyi kimi zor diyo. Allah yardımcımız olsun. Zaten full Biig Müh ve Yabancı dil mezunları oluyormus. Muhabere ciler aynı yerde, piyadeler Ankara içi dağıtılıyorlarmış. Yemekler guzelmiş. Bi ara hamam olduğnu duymuştum.

Hayırlısı olsun ne diyelim.
  • Selim Serhat,
    Çorlu güzel yerdir. Ben doğma büyüme çorlu'luyum.
    Askerliğini yapacağın yer bizim eve oldukça yakın.
    Emin değilim ama Çorluda da askerlik sıkı olabilir çünkü 5. Kolordu Komutanlığı burada ve sık sık çok üst düzey komutanların helikopterle ziyaretine maruz kalıyor.
    Pazartesi sen çorlu'ya ben Ankara'ya.
    Değişelim mi? Yok mu yaa öyle bi şansımız?
  • 5 aylık hava değişikliği iyidir be tertibim. Hava savunmacıyız bakalım bahtımıza ne çıkacak. Denetimiydi mıntıka ameleliğiydi çocukluğu kötü geçmiş çavuşuydu.. Ben kutumu açcam. Bu arada hava alanının hemen bitişindeki yer burası. Çok güzel yorumlar okudum. Hayırlısı
  • Hımmm. Pardon yaa Havacıymmışsın sen. Tamam biliyorum tam olarak gideceğin yeri. Havacılar rahat burda hocam. İçin rahat olsun. Hepimize insaflı komutanlar ve tez zamanda tezkere dilerim...
  • bende ordayım tertip :) beraber yemin töreni yaparız :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: bodehter

bende ordayım tertip :) beraber yemin töreni yaparız :)

Hangimize dedin tertip sana nere çıktı?
  • quote:

Daha ilk gününden hataya düşersin. Ben bir sıkıntım olduğu için gideceğim yeri aradım; bana başka sorun var mı dedikten hemen sonra: "Sakin cep telefonu felan getireyim deme, senin için kötü olur, ceza bile alabilirsin." dediler.
  • vay beee geçen sene bu zamanlar sevdiklerimden ayrılmak üzereydim ben de.. üstelik fasulyeden bi yere değil eğirdir dağ komando okuluna gidiyordum çoğu kişinin ismini duyunca korktuğu yer,yolda kücük büyük herkes aramıştı,hala inanamıyodum 1 yıl ayrı kalacağıma sevdikilerimden moralim bozuk bi an önce gitmek istiyordum,giderken güçlüyüz cesuruz hazırız komando yazıyodu oysa ben hiçbişeye hazır değildim..

1 yıl geçti ,kara kuvvetleri denetlemesi gördüm üstelik

geçen sene bu zamanlar

hiç gitmemiş gibiyim :)ama gözümün önünde dün gibi...

oysa geleli daha 1 ay oldu

hayırlı tezkereler

dramatize ettim biraz ama insan garip oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Selim Serhat

Koca forumda 1 tane benimle gelecek yok

Boşuna üzülme..Benimle gelen de yok :) KUMBURGAZ ÖZEL EĞİTİM MERKEZ K.LIĞI
    BÜYÜKÇEKMECE İSTANBUL
  • quote:

Orijinalden alıntı: xForumCux

quote:

Daha ilk gününden hataya düşersin. Ben bir sıkıntım olduğu için gideceğim yeri aradım; bana başka sorun var mı dedikten hemen sonra: "Sakin cep telefonu felan getireyim deme, senin için kötü olur, ceza bile alabilirsin." dediler.

Eyvallah tertip yaa ben de çok kararsızdım götürüp götürmemekte. Ama yavaş yavaş bu fikirden caymaya başladım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mindstorm_brs

vay beee geçen sene bu zamanlar sevdiklerimden ayrılmak üzereydim ben de.. üstelik fasulyeden bi yere değil eğirdir dağ komando okuluna gidiyordum çoğu kişinin ismini duyunca korktuğu yer,yolda kücük büyük herkes aramıştı,hala inanamıyodum 1 yıl ayrı kalacağıma sevdikilerimden moralim bozuk bi an önce gitmek istiyordum,giderken güçlüyüz cesuruz hazırız komando yazıyodu oysa ben hiçbişeye hazır değildim..

geçen sene bu zamanlar

hayırlı tezkereler

Dedem biraz anlat ıspartaya düşen çok komando tertibimiz var
    onlara kısa bi bilgi verirsen çok hoş olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: Selim Serhat

quote:

Orijinalden alıntı: Mindstorm_brs

vay beee geçen sene bu zamanlar sevdiklerimden ayrılmak üzereydim ben de.. üstelik fasulyeden bi yere değil eğirdir dağ komando okuluna gidiyordum çoğu kişinin ismini duyunca korktuğu yer,yolda kücük büyük herkes aramıştı,hala inanamıyodum 1 yıl ayrı kalacağıma sevdikilerimden moralim bozuk bi an önce gitmek istiyordum,giderken güçlüyüz cesuruz hazırız komando yazıyodu oysa ben hiçbişeye hazır değildim..

geçen sene bu zamanlar

hayırlı tezkereler

Dedem biraz anlat ıspartaya düşen çok komando tertibimiz var
    onlara kısa bi bilgi verirsen çok hoş olur.

Aynen,Isparta'da bizi neler bekler,refüze olursak komando olmadan orda kalma durumu olurmu,kısa bi özet geçebilirsen çok iyi olur.. :)

• 
Sayfa: önceki 470471472473474
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.