Şimdi Ara

329. DÖNEM(AĞUSTOS 2009) KD. ve YD. SUBAY ADAYLARI BURAYA (79. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29.481
Cevap
14
Favori
1.400.182
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7778798081
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1 Ağustosda fiilen olmasa da askersin ama zorunlu 12 gün izin kullandırılıp 12 Ağustosda birliğe teslim oluyorsun.Düğünü görmen imkansız yani...
    quote:

Orjinalden alıntı: trasher

arkadaşlar bnde cuma günü askerlik şubesine giderek erken sevk dilekçemi vereceğim. Yanlız bişi sorucam Bizim birliklere sevk başlangıç tarihlerimiz ne zaman abim agustos 15 te evlenecek bi aksilik olsun istemiyorum bildiğime göre ilk sevk 20-24 agustos arası oluyormuş dogrumudur...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sessizciqlik -- 27 Mayıs 2009; 17:27:28 >
  • kardeş iyi hoş diyorsunda..2010 ocak ın başında çıkarsa bu kanun bizi zaten etkiliyor sorun orda. biz 16-17 ocak gibi dönüyoruz. diyorsun ki aralıklar son kısa dönem olur. bizim bile uzun yapma ihtimalimiz var öyle bişey oldugunda. ki ocak ayının başında çıkarsa bizi etkileyecek. nerde kaldı aralık celbi.
    quote:

Orjinalden alıntı: Lincoln10

beyler TSK 2010 projesi olarak adlandırılan bir taslak nasıl olacakta şu an ki başvuruları etkileyecek, Allah aşkına biraz kafayı çalıştırın.. Doğrudur koskoca genel kurmay başkanı açıkladı bir çalışmamız var diye, ama 2010 projesinden bahsetti, 2 ay sonrasından değil ! Bugun gerçekten bu taslak bakanlar kuruluna gönderilse temmuza kadar bu konunun onaylanması imkansız gibi bişey, ve onaylandıktan sonra bilmem kaç gün sonra yürürlüğe girer! kaldı ki genellikle bu tür taslaklar yasalaşırsa bir sonraki yılın ocak ayından itibaren işleme alınır, benim fikrim ağustos celbi değil ancak aralık celbi son olur kısa dönem askerlik..

• Evet 12sidir teslim olma. Sen nereden gordun 20-24 u acaba degisen bir sey mi var?
    Bu arada herkes soyluyor aldigi duyumlardan bikmistir ama is yerinden biri agustos icin apar topar askerlik karari aldirdi cok yuksek bir rutbeli
    tanidigi soylemis. agustos a vurmayacak. ama aralik gidene tam vuracak. 12 degil 15 aymis ongorulen sure. zaten tek tip diyorlar lise mezunlari 15 ay
    universite mezunlari 12 ay olunca iki tip var. adam 15 ay duyar duymaz solugu subede aldi. 12 ay basinin uydurmasiymis. ayrica komando alimi da devam edecekmis yani erler komando tugayina alinmayacak operasyona cikmayacak diye bir sey yokmus. isin ozeti agustos a yetisen yirtiyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: cavailere

Arkadaslar cok abartilmis durum, eger normal bir süre uzatması söz konusu olsaydı haklısınız panik yapın derdim; ama şuan mevcut mevzuatın 1111,1076,2547 sayılı kanunların yürürlüklerinin sonlandırılması gerek.Bunu yapabilmek içinse, kendiliğinden yürürlükten kalkması (kanunda belirlenen bir süre ile, bu kanunlarlarda böyle bir durum yok)ya da başka bir kanunla yürürlükten kaldırma: İlga. ile gerçekleştirilmesi gerek.Bir kanun ilga ile yürürlükten kaldırıldığında, Anayasa Mahkemesi denetimi baki bulunduğundan, yürütmeyi durdurma ya da iptali halini gözönünde bulundurarak, kanuna işlevsellik kazandıracak gecici maddeler eklenir.Mevcut YEDEK SUBAYLAR VE YEDEK ASKERİ MEMURLAR KANUNU'da 11 adet geçici madde ile işlevsellik kazanmış.Hatta geçici maddelerden bazıları, kanun çıktığı tarihte bakaya ya da kaçak konumunda olanları basvuruları halinde kapsam dışına çıkaracak düzenlemeler yapmış.Adalet tali komisyonu bütün ilgalarda, genelde son madde ya da yürütücü madde olarak".....neşri tarihinden.....ay/yıl sonra muteberdir." ibaresini ekleyerek ana komisyona yollamış.Kanun bırakın başbakanlığa gelmeyi mecliste onaylanıp resmi gazetede yayınlansa bile bu bizi kapsayacağı anlamına gelmez.Panik yapıp milleti kendinize güldürmeyin derim

• arkadaşlar bende sizin gibi 329 gidicem işllah ama ne yaplım uzaması değil beni uzun dönem askerlik yapan lavukların eğlece konusu yapması uzasa bile biz 12 onlar 15 ay gene 3 ay takıyoruz mıno koyuım ben böle memleketin
  • SORU: Yedek subay aday adayları erken sevk dilekçelerini hangi tarihlerde ve hangi makamlara vermelidirler?

Grupları itibarıyla emsallerinin sevk edileceği celp döneminden önce askere alınmak isteyen yedek subay aday adayı yükümlüler, askerlik şubesinden aldıkları askerlik durum belgesi ve bir adet dilekçe ile , yerli kayıtlı oldukları askerlik şubelerinin bağlı olduğu askerlik dairesi başkanlıklarına (Tıp doktorları askerlik şubelerine) gitmek istedikleri celp dönemlerine göre aşağıda yazılı tarihlerde müracaat edebilirler.

ŞUBAT CELBİ İÇİN, 01 ARALIK - 31 OCAK

NİSAN CELBİ İÇİN, 01 ARALIK - 25 OCAK

HAZİRAN CELBİ İÇİN, 01 NİSAN - 31 MAYIS

AĞUSTOS CELBİ İÇİN, 01 NİSAN - 25 MAYIS

EKİM CELBİ İÇİN, 01 AĞUSTOS - 30 EYLÜL

ARALIK CELBİ İÇİN, 01 AĞUSTOS - 25 EYLÜL

arkadaşlar böyle bir yazı okudum ?!www.askerliksubesi.net sitesinde ? ne yani, ağustosta gitmek için tren kaçtı mı?

• qwerty0909
    kardeş desen beni tam 12 den vurucak diye ben en yakın aralıkta gidebiliyorum ilk kekliklerden biri olucam
  • Doğrusuna neden buradan bakmıyorsun?
    http://www.asal.msb.gov.tr/

25 Haziran son başvuru...

quote:

Orjinalden alıntı: utkuunal

SORU: Yedek subay aday adayları erken sevk dilekçelerini hangi tarihlerde ve hangi makamlara vermelidirler?

Grupları itibarıyla emsallerinin sevk edileceği celp döneminden önce askere alınmak isteyen yedek subay aday adayı yükümlüler, askerlik şubesinden aldıkları askerlik durum belgesi ve bir adet dilekçe ile , yerli kayıtlı oldukları askerlik şubelerinin bağlı olduğu askerlik dairesi başkanlıklarına (Tıp doktorları askerlik şubelerine) gitmek istedikleri celp dönemlerine göre aşağıda yazılı tarihlerde müracaat edebilirler.

ŞUBAT CELBİ İÇİN, 01 ARALIK - 31 OCAK

NİSAN CELBİ İÇİN, 01 ARALIK - 25 OCAK

HAZİRAN CELBİ İÇİN, 01 NİSAN - 31 MAYIS

AĞUSTOS CELBİ İÇİN, 01 NİSAN - 25 MAYIS

EKİM CELBİ İÇİN, 01 AĞUSTOS - 30 EYLÜL

ARALIK CELBİ İÇİN, 01 AĞUSTOS - 25 EYLÜL

arkadaşlar böyle bir yazı okudum ?!www.askerliksubesi.net sitesinde ? ne yani, ağustosta gitmek için tren kaçtı mı?

• ysa cıkmassa ve ben meclıs tatıldeyken askerlıge basvurusam yedek subay ıcın aralık ayı ıcın yasa cıkarsa benı etkılıcekmı bılen akrdaslar varmı???
  • bir şey sorucam benim 2 dersim kaldı aöf son sınıftayım 30 mayısta sınavım var heralde 22 hazıran gıbı acıklanır sonuc belgesı ıle 23 hazıranda askerlık subesıne basvurabılırmıyım????
  • arkadaslar bence hepimiz için bir seyler yapması lazım, diğer arkadaslarımızın da dediği gibi bos bos durmayalım.bunuda buradan kendi içimizde yazarak değil basın yayın yoluyla iletmemiz lazım; çünkü burada isyanımızı sesimizi maduriyetimizi duyan bizden baska kimse yok.daha önce okudugum arkadaslarımızın bazı yazılarında da oldugu gibi askerlik birden uzadagı taktirde ne gibi madur duruma düştüğümüzü anlatan yazıları toplayalım ve bu yazıları yayınlayabileceğini düşündüğümüz köşe yazarlarına gönderilim. ben şimdiden bu yazıları yayınlayacagına inandığım birkac köse yazarı araştırdım. milleyet- Melih Aşık, radikal-Nurçin tay, İsmet Berkay gibi
    lütfen herkes en azından kendisi için biraz duyarlı olsun askerlik süresinin birden uzadıgı taktirde ne gibi durumlarla ne gibi zorluklar yasayacaklarını iletsinler sonra bunları bu köşe yazarlarlarına gönderelim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: efe822

bir şey sorucam benim 2 dersim kaldı aöf son sınıftayım 30 mayısta sınavım var heralde 22 hazıran gıbı acıklanır sonuc belgesı ıle 23 hazıranda askerlık subesıne basvurabılırmıyım????

hayır başvuramazsın çıkış belgeni alman lazım oda yetişmiyor aöf liler ve diğer üniversitedeki son sınıflar için gidebilecekleri en erken celp aralık celbi
  • peki diplomayı aldıgımda cıkıs belgesı zaten verılmıs olmuyormu gecen sene benım arkdasım aofe sınavları acıklandıgndan sonra 2 gun ıcersınde dıplomasını almıs dıplomayla basvurursam olmyormu
  • Efe82 diploma ile oluyor.Ama aöf diplomaları gelene kadar ağustos celbine tabi olanlar askere gitmiş olur, yada 1 kaç gün kalmış olur.
    smallsway inda dediği gibi başvuramıyorlar.Kardeşimde gecen sene mezun oldu.Gitmek istedi aralığa kaldı.
  • tamam onu anladımda geçen sene benım çok eskı arkdasım mezun oldu sınavlar acıklandıktan 2 gun sonra dıplomasını almıs 19 hazıranda acıklanıyor ve arkdasım 23 hazıranda almıs dıplomayı yanı kesınlıkle yalan soolıcek bırı degıl eger benımde oole olursa yanı 23 hazıranda bır san dıploma elıme gecerse 25 hazırana kadar bende basvurabılırmıyım onu merak edıyorum cunku aralıga kalırsam uzayabılır ben evlıyım yanı durum bayagı bır krıtık
  • selam beyler..bu uzama işi sizi baya pisikolojik olarak yoracak gibi gözüküyo..bizede yangın paçadan tutuşturdu gibi bişey ama bize vurmaz galiba diye umut eiyoruz..ama benim askerde öğrendiğim önemli şeylerden biride bölük komutanımızın askeriyede her an herşeyin olabileceğidir eylülde çıkma hesapları yaparken nisanda da çıkabiliriz ama bunu sorun ediyomusun derseniz çok? etmiyorum çünkü güzel biyerde askerlik yapıyorum.dedeler toplandık çay kahve muhabbeti yapıyoruz bu satte işte daha ne olsun.fazla takmayın kafanıza sorunuz varsa cevaplayabilirim...

• quote:

Orjinalden alıntı: efe822

tamam onu anladımda geçen sene benım çok eskı arkdasım mezun oldu sınavlar acıklandıktan 2 gun sonra dıplomasını almıs 19 hazıranda acıklanıyor ve arkdasım 23 hazıranda almıs dıplomayı yanı kesınlıkle yalan soolıcek bırı degıl eger benımde oole olursa yanı 23 hazıranda bır san dıploma elıme gecerse 25 hazırana kadar bende basvurabılırmıyım onu merak edıyorum cunku aralıga kalırsam uzayabılır ben evlıyım yanı durum bayagı bır krıtık

selam dostum sizin diplomanızı alıp son yoklamanızı yaptırıp Ağustos dönemine başvurmanız lazım oda biraz olanaksız görünüyor çıkış belgesiyle son yoklamanızı yaptıramazsınız zira diploma fotokobisi alıyo askerlik şubesi diplomaları eskişehir üniversitesi 1 ayda zor gönderiyo Aöf bürolarına o bakımdan en erken Aralık 2009 kolay gelsin

• Listeler askerlik şubelerine ne zaman gidecek deli edecek beni bu memurlar bi işi adam akıllı yapamıyolar ya
  • bugün de canım sıkkın, her gün de böyle olacak. ta ki askerliği yapıp gelene kadar. neyse düşün düşün b.ktur işin. en iyisi olayları akışına bırakmak
  • 
Sayfa: önceki 7778798081
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.