Günaydın tertiplerim. 4 gün sonra aranızdayım. Ben yokken yerime çay ısmarlayanlar olmuş. Saolsunlar Yeni gelen tertipler hoşgelmişler. Şurda nerdeyse bir ayımız kaldı. Haydi gelinde şu son günleri beraber geçirelim...
Tertip ayıptır söylemesi ban yemişim. 4 gün uzaklaştıma aldım. Daha yeni girebildim topice. Şu modlarada şaka yapmaya gelmiyor. Direkt banlamışlar. Nasıl iştir anlamadım.. Sen ne yapıyorsun mehmet tertibim
quote:
Orjinalden alıntı: caiz2005
quote:
Orjinalden alıntı: cosgunmurat
quote:
Günaydın tertiplerim. 4 gün sonra aranızdayım. Ben yokken yerime çay ısmarlayanlar olmuş. Saolsunlar Yeni gelen tertipler hoşgelmişler. Şurda nerdeyse bir ayımız kaldı. Haydi gelinde şu son günleri beraber geçirelim...
Tertip ayıptır söylemesi ban yemişim. 4 gün uzaklaştıma aldım. Daha yeni girebildim topice. Şu modlarada şaka yapmaya gelmiyor. Direkt banlamışlar. Nasıl iştir anlamadım.. Sen ne yapıyorsun mehmet tertibim
anladım tertip...neyse telafi edersin artık 4 günü.. bende pek giremedim...ama forum eskiye gör hareketlendi tertipler çoğaldı baya ...sınavda yaklaştı 1 ay kaldı hemen hemen..
quote:
Orjinalden alıntı: yigido580
quote:
Orjinalden alıntı: utku84
arkadaşlar benim de erken sevk dilekçem kabul edilmiş.nisanda ben de askerim...sağlıcakla kalın...
hayırlı olsun tertibim hoş geldin aramıza
axiom58 hemşom nasılsın bakalım sende hoş geldin
bu arada sayfa sayımız 143 olmuş yarına kadar 319ları geceriz ha gayret
dünben coşmuştum bugünde forumun sayfaları coşmuş
sağol tertibim
quote:
anladım tertip...neyse telafi edersin artık 4 günü.. bende pek giremedim...ama forum eskiye gör hareketlendi tertipler çoğaldı baya ...sınavda yaklaştı 1 ay kaldı hemen hemen..
Öyle artık. Forum şenleniyor. Sınav önemli değil. Gir ve çık sınava. Acaba sınav kaç saat sürüyor bilen varmı
Mynette geçen iki haber geçti. Belki bizi ilgilendiriyordur. Paylaşayım dedim.
1. Haber Yedek subaylar "yarbay" rütbesiyle yedek Ankara - TBMM Genel Kurulunda, Yedek Subaylar ve Yedek Askeri Memurlar Kanunu ile Emekli Sandığı Kanununda değişiklik yapılmasını öngören kanun tasarısı kabul edildi.
Kanun, Türk Silahlı Kuvvetlerinde nitelikli personele sefer görevi verilmek suretiyle ihtiyacın karşılanmasını öngörüyor.
Kanuna göre, sefer ve fevkalade haller dolayısıyla ordunun kısmen veya tamamen seferi mevcuda tamamlanamaması halinde, yardımcı sınıf yedek subayların yarbay ve daha aşağı rütbelerdekileri 60 yaşını geçmemek kaydıyla kanunda belirtilen yaş hadlerinden 10 yıl fazlasına ve diğer yedek subayları da yaş hadlerine kadar, sağlık durumlarının elverişli olması ve TSK Sağlık Yeteneği Yönetmeliğinde belirtilen diğer nitelikleri taşımaları halinde en gencinden başlayarak orduya alınmaları sağlanacak.
AA
2. Haber Yedek erbaş ve erlere seferberlik ödemesi Ankara - Yedek erbaş ve erlere, seferberlik tatbikatı ve eğitimi süresince aylık 435 YTL ödenmesini öngören kanun tasarısı, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi.
Kanuna göre, yedek erbaş ve erlere, tatbikat ve eğitim süresinin her günü için İş Kanununa göre 16 yaşını doldurmuş bekar işçilere uygulanmakta olan aylık asgari ücretin net tutarının otuzda biri tutarında ödeme yapılacak.
Ancak, ilgili mevzuat gereğince seferberlik tatbikatı ve eğitimi süresince görevli bulundukları kamu kurum ve kuruluşlarından, çalışmakta oldukları iş yerlerinden veya tabi oldukları sosyal güvenlik kurumlarından maaş, ücret veya aylıklarını tam olarak almaya devam eden yedek erbaş ve erlere, bu maddeye göre ayrıca harçlık ödenmeyecek.
Bunun dışında, seferberlik tatbikatı ve eğitimine katılan diğer erbaş ve erlere ise günlük yaklaşık 15 YTL, aylık da 435 YTL ödeme yapılacak.
Caiz canım kardeşim hoşgeldin sensiz hep bir eksiklik vardı. Şimdi form havasını bulur işte.
Önceki msj okudum hayırlısı olsun kardeş. Sen hala çalışıyorsun dimi benim gibi :)
quote:
quote:
Öyle artık. Forum şenleniyor. Sınav önemli değil. Gir ve çık sınava. Acaba sınav kaç saat sürüyor bilen varmı
sınav 1 saat sürüyor, ama sizin işlemlerinizi tamamlayıp sınava girip çıkmanız sabahtan akşama kadar bile sürebilir. Onun için sınava girceğiniz gün erken gidinki işlerinizi biran önce halledin.
quote:
Orjinalden alıntı: selimeb
slm herkese. ben aralık ta askere gitmek için dilekçe vermiştim fakat geç kaldığımdan dilekçemin işleme alınmadığını nisan celbini düşünüyosam tekrar dilekçe göndermemi söyleyen askeriyeden cevap gelmişti.Bende nisan celbini düşünmediğimden göndermedim ağustosa kendimi hazırlıyordum.fakat askeriye bu bana 4 gün önce ASKERE SEVK İÇİN ÇAĞRI TEBLİGATI GELDİ Çok şaşırdım askeriye bana zaten nisan da düşünüyosam dilekçe tekrar göndermemi istemişti.Ve şimdi askere hazırlanıyorum sizler gibi. Böyle şeyler normalmi yoksa piyango banamı vurdu.benim amacım şu kpssyi atlatıp gitmekti yoksa askerden kaçmak filan değil.Planlarımı alt üst etti sadece.Böyle olan arkadaşlarımız varmı acep.Ve samsunda yedek subaylık sınavına girecekler varmı tanışmak isterim.
selimdemirbaş samsun emret komutanım (şimdiden hazırlık yapmak lazım)
Slm kardeş. planlarının bozulması senin için kötü olmuş eğer ağustosta gideyim nisan yerine dersen sanırım bunu yapabilrsin, asalın sitesinde şöyle yazıyor, erken sevk iptal dilekçesini Şubat 28 kadar yollarsanız iptal edilebilr diyor.
Hakkına hayırlısı olsun eğer illa ağustos diyorsan bunu yap ve şubenle irtibata geç. Ama olmazsada zaten gelirsin bizle 321 olarak, sana tavsiyem gelmen yönünde ben yaklaşık3 aydır stres yaşıyorum evrak yolla ulaştımı kabul olacakmı fln derken bir sürü stres oldu şimdi sen bu stresi yaşamadan 1 ayın kalmış oluyor !!!
Allah (cc) TÜRK'ü korusun. Güneş operasyonuyla Şerefsizlerin kökü kazınacak inş.
quote:
Günaydın tertiplerim. 4 gü sonra aranızdayım. Ben yokken yerime çay ısmarlayanlar olmuş. Saolsunlar Yeni gelen tertipler hoşgelmişler. Şurda nerdeyse bir ayımız kaldı. Haydi gelinde şu son günleri beraber geçirelim...
günaydın tertiplerim herkesin günü güzel olsun
caiz kardeş hoş geldin ya aramıza özledik seni,sen yokken mocikaf cay ısmarladı selam söledim ilettimi
kardeşim dün sınavla ilgili bi yazı okudum hemen yayınlayım dur..iyi forumlar
askerligi kisa donem yapmak istiyorsaniz son gun girip hatta bilerek yanlis siklari isaretleyin. yoksa baska dikkat edilecek bir hususu yoktur. sorular embesil gulduren tadindadirlar. bir ornek vermek gerekirse:
babasi cocugundan 30 yas buyuktur. bu gun babasi 42 yasinda olduguna gore bundan uc yil sonra cocugu kac yasinda olacaktir?
eğer soruları bilerek yanlış işaretlerseniz soluğu jandarma olarak en doğu'da alırsınız. son gün girmek falan da yalan yanlıştır artık sonuçlar bilgisayar ortamında değerlendirildiğinden sınav merkezlerinde bir işlem yapılmamakta ve üçüncü gün sonunda topluca ankara'ya gönderilmektedir. sınav merkezlerinde torpil diye bir olayın t'si bile yoktur ama ankara'dan işi bağlayanlar yine torpil yaptırmaktadır. sınav 80 soru 40 dakikadan oluşmaktadır ama 40 sorusu psikoloji testidir yapması 5 dakika sürmemektedir. sınav aşırı kolay türkçe ve matematik sorularıyla, soruları ya da cevapları yanlış bile olabilen bir sürü mantıksız soruyla doludur. genelde eksik bilgiyle bir soruyu onların anladığı biçimde doğru çözmeniz istenir. bu koşullarda kısa dönem ya da uzun dönem olmak istiyorsanız en azından ilk tercihinizin çıkması için soruları doğru çözmelisiniz. y.subay ya da kısa dönem çıkmanın ise ne tercihinizle ne de soruları doğru yanıtlamanızla alakası olmadığını görmüş bulunmaktayım. her şey ordunun ihtiyacına göre belirleniyor ve gerçekten neyi seçtiğinizin önemi yok ama sınavdaki performansınıza göre en azından sınıfınızı belirleyebiliyorsunuz. gerçek örnek vermem gerekirse bir arkadaşım soruların hepsini %90 gibi doğrulukla yaptı ve az kişiye çıkan ilk tercihine er olarak girdi(y.subay seçmişti), diğer arkadaşım ise soruları yalan yanlış cevapladı kısa dönem seçti ama şimdi 4 tercihinde de olmayan jandarma olarak doğu illerinden birine gidecek. kısaca akıllı olun dolduruşa gelmeyin. tsk bir sınav yapıyorsa mutlaka sonuçları kullanacağı için yapıyordur. siz elinizden gelenin en iyisini yapın sonra dua edin. ayrıca bir de sizin müdahale edemediğiniz durumlar vardır. mesela makina mühendisi arkadaşlardan başarılı olanlar kısa dönem er olarak fabrika benzeri bir ortama çekildiler. tercihlerinde o sınıf yoktu.. (ozdek, 10.12.2003 13:18)#3670078 !?
(bkz: kisa donem er ve astegmen test ve mulakatlari /#3645578) (gil, 10.12.2003 13:19)#3670082 !?
her sene en küçüğünden en büyüğüne kadar bütün askeri birlikler (10 kişilik jandarma karakolundan 12000 kişilik zırhlı birlikler tugayına kadar) personel ihtiyacını bir üst makama bildirir. sene sonunda tüm bu bilgiler toparlanıp hangi birlikte ne kadar personel ihtiyacı var ise belirlenir ve bu ihtiyaca göre asal dairesi başkanlığı tarafından ayarlama yapılır. bu "yedek subay sınavı" da tamamiyle kanunda yer alan bir zorunluluk nedeniyle yapılmaktadır, zira dediğim gibi bir birlikte eksik olan personel sayısı (terhis olan, çürüğe ayrılan, emekli olan, tayin edilen vs.) bellidir. sınava girenlerin hepsini yanlış yapayım, yok hepsini doğru yapayım, yok kısa dönem tercihi yapayım diye kasmaları mantık dışıdır. dikkat edilecek tek şey iyi bir yere çıkması için dua etmek, inanmayan bir kimse iseniz de şansınızın dönmesini ummak. (sersem yarasa, 10.12.2003 13:33)#3670123 !?
mulakat öncesi gelen bir komutanin " aranızda pilot olan var mı?" sorusu üzerine kesinlikle "pilot değilim, ama 2 bira icince pilot oluyorum" diye cevap vermemek. bu şekilde cevap veren hanzoların direk olarak komando oldugunun canlı şahidi oldum. hatta bu adam nasıl universite mezunu diye saatlerce düsündüm. (my, 10.12.2003 13:44 ~ 22.12.2005 13:11)#3670155 !?
sınava kışın giriyorsanız kalın giyinin, tek tavsiyem budur; gerisi yalandır. (komochko, 10.12.2003 13:56)#3670202 !?
subay tıraşı olup gitmek gerekir (sarge, 10.12.2003 13:57)#3670206 !?
sinavdan sonra bir arkadas söyle demisti: -sinava göre yaparlarsa ben general olurum. nemi oldu: er. (ciplak kral, 02.08.2004 21:12)#5240802 !?
komando olma gazıyla giden varsa gözlüklerini çıkarmalı ve dik bir duruş sergilemelidir. yok ben kenardan kenardan levazım, muhaberat felan olayım derseniz mutlak suretle gözde gözlük olmalıdır. numaralı olması önemli değildir. (nanu, 17.11.2004 17:33)#6309733 !?
yanınızda walkman veya kitap bulunmazsa saatlerce beklemek gerçekten zordur. ben o hataya düştüm, sadece sigara-çayla zaman geçmiyor. bana sorarsanız, sabahın köründe kapının önünde olun derim. en azından öğlen çıkma şansınız olur. yedek subay veya erlerle birkaç laf ederseniz emir-komuta hakkında da fikriniz olur. ayrıca ilk antrenmanı da burada yapmış olursunuz dersem yanılmış olmam, zira insanın üstüne feci bir yorgunluk çöküyor. (söylediklerim tuzla piyade okulu için geçerlidir, başka yerlerde durum daha farklı olabilir.) (gregor, 02.12.2004 20:08 ~ 20:10)#6416421 !?
sozlukte de kendi cevremde de "sorularin hepsini dogru yanitlayanlari tercihlerine gore yerlestiriyorlarmis" gibi onermeler duydugum oluyor. sorularin hepsini dogru yanitlayan arkadaslar, askere gittikleri yerlerde (yedek subay da olsalar kısa dönem de olsalar) oyle adamlarla birlikte askerlik yapacaklar ki, o adamlarin soruların hepsini dogru cevaplamasının mumkun olmadıgını gorduklerinde hepsini dogru yapmanın ya da yanlıs yapmanın farketmedigini anlayacaklar. (centure, 08.12.2004 10:15)#6451622 !?
bu sinav hakkinda bazi gercekler soyledir:
sinavin kendisi 40 dakika olmasina ragmen gerekli kagit islemleri yaklasik 4 saat kadar surmektedir.
sinav sorulari biraz gariptir. coktan secmeli kisminda da bazi garip sorularla karsilacaksiniz, ve onlarin istedigi dusunme yontemine kendinizi sartlayip o sekilde yanitlamaniz bekleniyor. ama asil garip olan kisim psikolojik test kismidir.
"karsi cinsle ayni ortamda calismaktan zevk alir misiniz?" ve ya "iyi yazilmis bir peri masalini mi yoksa iyi uretilmis kaliteli bir silahi mi tercih edersiniz?" " akranlarinizla sikca beraber dolasmak iyi bir sey midir?" gibi garip gurup sorularla karsilacaksiniz.
ayrica daha once universite de research yaptiysaniz, testin tutarlilik derecesini olcmek icin ayni soruyu degistirip sorma olayinin burda da olmasina ragmen farkediceksiniz ki bu testte olay sadece soruyu tersten aynen sormak. (uglykid, 08.12.2004 10:58 ~ 11:12)#6451786 !?
şimcik belli yerler vardır.mesela izmir narlıdereden veya tuzladan sınava girerseniz %50 komando %50 normal sınıflara çıkarsınız.eğer ankara etimesgutta sınava girerseniz en fazla piyade olursunuz çünkü etimesguttan komando sınıfına sadece spor akademisinden mezun olanlar alınır.sınavın hiçbir değeri yok sınava en son girmekle en ilk girmek arasında pek bir fark yoktur.hani efsanedir ilk günlerde komando sınıfını seçerler son günlere bırakmazlar mantığı yanlıştır.çünkü alınacak miktar belli değildir.en uçuk cevaplarıda işaretleseniz son söz komando temsilcisinindir.komando temsilcisi sizi gözüne kestirir ve kağıdınıza tt işaretlerse direkt komando olursunuz.o zaman eğirdirde refüze olmak için yöntemler düşüneceksiniz.ha bu arada refüze olmak için başvururken eğer komando okulunda kalırsanız size ne gözle bakılacağını düşünerek başvurun (havaindirmepiyadekomandokidemliustegmen, 08.12.2004 14:40)#6452980 !?
aslında olmayan hususlardır. çünkü yedek subay sınavı denen şeyde yaptığınız hiçbirşey yedek subay ya da kısa dönem er olmanızı sağlayacak fonksiyonun bir değişkeni değildir. o fonksiyonun yapısı tamamen ordumuza aittir. zaten kulaktan kulağa dolaşan, sorulara yanlış cevaplar verin gibi şeylerde hurafedir (mesela sorulardan biri "aynı ofis ortamında karşı cinsten birilerinin bulunması çalışmanızı olumsuz etkiler mi?" gibi bir sorudur... buna verilecek cevap evet ya da hayır olması beklenmektedir. ama yanlış olan hangisi olabilir ki?!). ancak sınava gidilirken dikkat edilebilecek hususlar mevcuttur. yanınıza muhakkak evde hazırlanmış bir sandviç, iki pet şişe su gibi erzak alın. walkmaninizi sokabilirseniz (genelde tuzla'da sorun olmaz) huzur dolu bir yarım gün kaybedersiniz hayatınızdan. hayatından kaybedecek yarım günü olmayan, bütün işi 2 saatte halletmek isteyenler, son gün saat 15:00'te gidilir. son sınav saati genelde 16:00-16:30 gibi başlar. ve siz 15:00'de içeri girdiniz mi birşekilde sizi o sınava sokmak zorundadırlar. (freakazoid, 20.12.2004 18:13)#6527378 !?
"işimin ne kadar uzun süreceği önemli değil önemli olan erken saatte sınav merkezinden ayrılmak" diyenlerin saat 4-5 gibi sınav merkezinde bulunması tavsiye edilir. bir er ya da büyük ihtimalle o er tarafından görevlendirilmiş bir yedek subay aday adayı elinde listeyle sabah 8'den önce gelenlerin ismini liste yapar ve içeriye o sırada girilir. 100'lik paketler halinde içeri girilir. ilk 4-5 paketin içinde olanlar öğlen 2'den önce çıkabilirlar. lakin liste işinin düzgün yapılmaması, yapan kişinin dağıtması, kapılar açılınca milletin "hurra!" diye içeri dalması sonucu sıralama fena halde değişebilir, sabahın 4'ünde gelen 4üncü pakette iken daha 1 saat önce gelen adam ilk pakette yerini alabilir. böyle şeyler olmaması için azami itina gösterilse de bunlar ihtimaldir.
"erken saatte sınav merkezinden ayrılmak umurumda değil. oradaki işim kısa sürsün bana yeter" diyenlere saat 15.00'te, hatta riske atmamak için 14.30'da sınav merkezine teşrif etmeleri tavsiye edilir. saat 15.00'te gidip 17.00'de çıkılmış olması vakidir. fakat bunun da garantisi yoktur. o gün çok yığılma olmuşsa saat 3'te gelen kişinin 21.30'a kadar sınav merkezini şereflendirmeyeceğini kimse garanti edemez.
nitekim son zamanlarda ayyuka çıkan "ilk gün gidenleri yedek subay yapıyorlarmış.", "ilk gün gidenleri komando yapıyorlarmış.", "son gün gidenleri general yapıyorlarmış" şeklindeki şehir efsanelerine kanan insanlardan dolayı bu senen sınavın üçüncü günü izdiham olacağı ve geç saatte teşrif edenlerin o günlerini askeriye'ye hediye edecekleri nacizane kanaatimdir. dayanak olarak şunu diyebilirim: tuzla'da bu sınava 7200 kişi giriyor. ilk gün 22-23 paket ikinci gün 15-16 paket askerin işlemleri halledildi. geriye şehir efsanelerine kanmış yaklaşık 3 bin kişi kalmaktadır ki (bkz: maymunlar cehennemi)
belirtilmesi gereken bir husus da içinde bulunduğunuz pakete sahip çıkmaktır. bu paketler bir yere giderler. işlemler yapılır. sonra tekrar sıraya geçmeleri söylenir: "13 grup!" diye bağrılır. o grupta 102 kişi varsa bunun anlamı bir sonraki gruptan 2 şerefsizin* bu gruba kaynamış olduğudur. bu durumda sorumlu askerin yapacağı ve yapabileceği tek şey sıranın en sonundaki 2 adayı dört tarafı denizlerle çevrili olarak bir sonraki pakete transfer etmektir. (bkz: paket olmak) böyle bir duruma düşmemek için sonraki pakete kaynamaya çalışan çakalları görünce müdahale edebilirsiniz. zaten görevliler de çoğu zaman görür ve uyarır. ama her nasılsa birileri araya kaynarsa ne yapın ne edin beşerli sıraya geçen o yüz kişinin en önünde, ilk sıraya girenlerden olmaya bakın. yoksa 45 dakika ila 1 buçuk saatiniz yanar.
sınav merkezindeki seçilmiş kişiler: "son 2 yıl içinde kpds sınavına girmiş olanlar", "öğretmenler", "konservatuar mezunları", "veterinerler"*, yüksek lisans yapmış olanlar, beden eğitimi öğretmenleridir. ayrıca ruhsatnamesi olan avukat olup olmadığı da sorulabilir. bu kişilerin akibetleri genelde meçhul olmakla birlikte uzmanlık dalıyla ilgili bir yere yerleştirileceklerinden çok hor muamele görmeyecekleri kuvvetle muhtemeldir.
"benin çıkığım var", "ayak serçe parmağıma çığ düştü" vs raporlar ancak şubeden verilmiş dosyada varsa ve heyet tarafından verilmişse hüküm ifade eder. aksi halde aksilik çıkabilir.
sınavda sorulan ilk 40 soruyu ciddiye alıp "full çıkaracağım" derdine düşerseniz süre yetmeyebilir. her soru o kadar da kolay değildir. 40 dakikalık sürenin 35 dakikasını ilk 40 soruya ayırsanız yeter. ek süre verilmesi, çay kahve ikram edilmesi gibi beklentilere girmeyin.
daha adayların paketlenme aşamasında bile önceki paketlerin sonraki paketlere çömez muamelesi yaptığını göreceksiniz. kanıksayın bu durumu. aynı şeyin kendi içinizde olduğunu da hissedin. bütünleşin o psikolojiyle.
ilk başta söyleneceği en başta söyleyeyim: yanınıza cebe girebileceğinden bir kitap, dergi vs. alın. boş zaman başka türlü geçmez. muhabbet bir yere kadar keser adamı. sınavın hiçbir aşamasında cebinizde gazete dergi var diye el konulmaz. yalnız test sırasında bunları cebinizden çıkarıp yanınızdaki sandalyeye koymayı ihmal etmeyin.
not: bu entryde yazanların hiçbirisi "doğru", "gerçek" olma iddiasında değildir. ek kaynak olarak (bkz: kısa dönem er ve asteğmen test ve mülakatları) (matarama su ko, 02.04.2005 23:14 ~ 23:20)#7231584 !?
subay traş olmanıza gerek yoktu girişte nizamiye yakın durmakta büyük fayda vardır 40 soru zeka testi gibi diger 40 soru psikolojik testtir sınav süresi 60 dakikadır (ruya goren ceviz agaci, 06.04.2005 16:24)#7255816 !?
kesinlikle sabah 5.30-06 civari gidilmeliki bir an evvel islemler bitsin. sabah yedide gelerek 351 numara alindigindan gerisinisiz dusunun. (fastlove, 06.04.2005 16:32)#7255866 !?
en son yapılan sınav (303.dönem) 60 dakikadır (ruya goren ceviz agaci, 06.04.2005 16:46)#7255946 !?
öncelikle torpiliniz olmadigi taktirde dikkat etmeniz gereken hususlardir. bu durumda,
sorulari dogru veya yanlis cevaplamak er ya da yedeksubay olmanizi etkilemez. ya neyi etkiler? kacinci tercihinize gideceginizi. nasil? $öyle ki: bir kere devlet baba egitiminiz vs. nedeniyle sizi yedek subay olarak alacaksa zaten öyle alacaktir. ve eger belirli meslek gruplarini belirli siniflarda toplamaya karar verdiyse gideceginiz sinif da zaten bellidir (istihkam, muhabere vb, mesela benim dönemimde balikesir'de bilgisayar ve elektronikci 30-40 adam varken, bir sonraki dönemde bilgisayarin yüzünü gören adam mumla ara ki bulasin. komutan beni telefonla arayip yardim istemisti). buraya kadar hala elegin üst tarafinda kaldiysaniz ancak ondan sonra sorulari dogru cevaplamak yedek subay sinif tercihinizde istediginiz sinifa düsmenizde etkili olacaktir. dogru cevaplarsaniz istediginiz tercihe gitme sansiniz artar (bana istisnalarla gelmeyin).
netcie itibariyle sorulari dogru cevaplamak hayriniza olur benden söylemesi. (star is tired, 06.04.2005 16:47)#7255961 !?
sınav sırası beklerken sıkıntıdan dolayı muhabbet ettiğim 5 vatandaşın sınav sonuçlarını öğrendiğimde sınavın gerçekten formalite olduğuna kanaat getirmiştim. bu arkadaşların hepsi yedek subay olarak askerlik yapmak isteyen ve sonra teskere bırakarak subaylığa devam etmeyi kafaya koymuş hayalperest gençlerdi. her biri farklı mesleklerden olan canayakın gençler sınav sorularını yanlışsız yaptıklarını iddia etmişlerdi. bu arada, zaten ortalama bir insanın o soruların herhangi birinde hata yapma şansı yoktur. neticede arkadaşların beşi de kısa dönem er olarak askerliklerini tamamladılar. ben kısa dönem olarak askerliği yapıp 8 ayda (o dönem 8 aydı) hayata yeniden akmayı kafaya koymuş biri olarak genel yetenek sorularının hepsini yanlış işaretlemiştim. zor bir işti çünkü kazara doğruyu işaretlememek için soruları çözmek zorunda kalmıştım. bununla da yetinmeyip mmpi'ın yandan yemişi olan mikro kişilik testine de abidik gubidik yanıtlar vermiş ve kendimi taktir etmiştim. test tutarlılığı konusunda da sorun yaşamadım, psikometri ve ölçme değerlendirme eğitimi aldığım için çeldirici soruları farketmek çok zor olmadı. klinik uygulamada böyle bir test performansıyla kaşılaşsam test uygulanan şahıstan bir bardak çay bile istemezdim. ama ne oldu? deniz yedek subay adayı oldum. üstelik binlerce askerin acemilik yaptığı bir birimde rehberlik merkez amirliği yaptım ve psikolojik danışman olarak askerliğimi tamamladım. türk silahlı kuvvetleri gibi en ufak bir şeyin bile ciddiye alındığı bir kurumda bunun atlanması nasıl mümkündür düşünmek lazım. daha önce de söylendiği gibi sınav bir formalitedir, yasal bir zorunluluktur. işiniz şans ve ihtiyaca kalmıştır. rahat olun ve son gün gidin. kısa dönem olmanıza etkisi olmayacaktır ama ilk gün giden sazanların yarattığı kalabalıktan uzak kalmanızı sağlayacaktır. (ankaragazozu, 29.07.2005 15:46)#7933071 !?
305 inci dönem itibarı ile sorular -hem adet hem de içerik olarak- değiştirilmiştir.
(bkz: kısa dönem er ve asteğmen test ve mülakatları/@yeşil) (yesil, 03.08.2005 02:27)#7956005 !?
üst düzey! bir askeri yetkiliden (yarbay), hakkında tatmin edici bilgiler aldığım sınavdır. her ne kadar 305. dönem için iş işten geçmiş de olsa daha sonraki devrelerin/yedek subay adaylarının/bot bağlayıcıların işlerine yarar umarım. (ve yine umarım ki forum tadında bir entry olarak algılanmaz bu)
öncelikle embesil güldüren soruların (bkz: #3663396) yerlerini les tadında soruların aldığını belirteyim. 50 soru ve 60 dakika süre.
aslında, sınavın değerlendirilmesi ösym mantığı ile aynı. yani doğru cevapların fazla sayıda olması bu sınavda da önemli. ösym den en önemli farkı şu; değerlendirme formlarında yapmış olduğunuz/olduğumuz tercihlerin hiçbir önemi yok. önemli olan ordunun yaptığı tercih listesi. size düşen, aldığınız puan ya da puanlar ordunun kaçıncı tercihine denk geliyor ise orayı şereflendirmek. genellikle bu tercihler deniz/hava/kara sıralamasıyla oluyor. yine de ilk cümlede bahsi geçen yarbayın yalancısı olduğumu belirteyim.
ayrıca sırada beklerken bazı şakacı üst düzey yetkililer, sakallı arkadaşlara "bu yılın modası bu mu ?", göbekli arkadaşlara -göbeğe şaplak atarak- "eriticez bu göbeği burada değil mi ?" gibi sorular sorabiliyorlar.
son olarak siyah mürekkepli tükenmez kalem götürmeniz gerekiyor. (tuzla için)
vatani görev tamamlandıktan sonra gelen edit: bir üst cümlede belirttiğim siyah mürekkepli kalem askerliğin temeliymiş meğer. (readyfredy, 04.08.2005 01:32 ~ 09.05.2006 12:40)#7961875 !?
"aman bu soruyu şöyle cevaplarsam beni komando yaparlar mı?" türü sorunsallar üzerinde hiç kasmayın. bundan tam iki sene önce girdiğim sınavdaki bir soru aynen şöyleydi: "yaş, kıdem ve mevki olarak sizden daha üstte bulunan birisi size haksızlık yaptığı zaman ona haddini bildirir misiniz?". ben bu soruyu "evet" diye cevaplamıştım ve şu anda hala yaşıyorum. kafanıza göre takılın.. (goddard, 03.12.2005 11:26 ~ 11:29)#8634464 !?
eğer bu sınava samsun'da sağlıkçı olarak (doktor, sağlık memuru, psikolog, hemşire vs..) girecekseniz dikkat etmeniz gereken en hayati konu yanınıza sadece bir kalem ve silgiden çok daha fazla malzeme almanız gerektiğidir.. keza samsun sahra sıhhıye okulu ise acemilik ortamınız, nizamiyeden girdiğiniz an acemi bir asker, bir yedek subay aday öğrencisiniz; ve bir kaç saat içinde kamuflajı giymiş olacaksınızdır.. (cem, 03.12.2005 13:43 ~ 13:50)#8634982 !?
bu sinava girdikten sonra tum ahalinin bir faq'a ihtiyaci oldugunu hissettim.
s1 - sinava hangi gun gitmeli? c1 - sinava gittiginiz gun ile kisa-uzun donem hadisesinin hicbir alakasi yok. ilk gun ve son gun cok kalabalik oldugundan 2. gun iyi bir secim olacaktir.
s2 - erkenden gitsek isimizi cabucak halledebilir miyiz? c2 - 8:30 gibi oraya gittiginizde 11:45 gibi sira size gelir. bu sirada geceden gelip sabahlamis olanlar islerini yeni bitiriyor olacaklar. size sira geldiginde disaridaki kuyrukta kimse olmayacak. yani tercih size kalmis. ama size uygulanan islem sira beklemeseniz bile 3 saatten once bit(e)miyor. benim tavsiyem ogleden sonra orada olun.
s3 - bu sinav neden bu kadar uzun suruyor? c3 - aslinda sinav uzun surmuyor. oncesindeki bekleme suresi ve sonrasinda olusturulan 50 kisilik paket isleri yavaslatiyor. ayrica dosyanizin icindeki hersey minimum uc defa kontrol ediliyor. size kapida verilen aday numarasi degisiyor vs.
s4 - aday numarasi nedir? c4 - yedek subay adayi oldugunuz sure icinde sizi tanimlaya numara. sinav sonucunuzu bu numara ile ogreneceksiniz mesela.
s6 - yanimizda yiyecek de mi goturmeliyiz? c6 - kesinlikle evet. zira iceride pogaca vs. satilan kantincik'e gidemediginiz icin 6-7 saat ac kalabilirsiniz. kumanya falan da beklemeyin. hatta subaylar bu konuda sizinle dalga da gecebilirler.
s7 - hani devlet askerine bakardi? c7 - bunu gecelim...
s8 - bu siyah tukenmez hadisesi nedir? c8 - meshur siyah tukenmez kalem hadisesi, doldurmak zorunda oldugunuz uc dilekce ve bir zarf icin gereklidir. evden ciktiktan sonra akliniza gelirse geri donmenizi gerektirecek kadar da sorun degil. oradaki cakal saticilardan temin edebilirsiniz veya iceride isi biten birinden alabilirsiniz.
s9 - koskoca askeriyede siyah tukenmez kalem yok mu? c9 - evet var ama paralari olmadigindan on tane alabilmisler ve yaninizda getirdiginiz kalemi de birakmanizi sizden isteyebiliyorlar.
s10 - sinavda neler soruluyor? c10 - les'e cok benzer bir sinav. 60 dakika ve 50 soru var. turkce ve matematik soruluyor. sorular les'ten daha dandik. komutana tokat atmak veya peri masallari ile ilgili bir soru yok.
s12 - peki bu sinav er veya yedek subay olmami nasil etkileyecek? c12 - orasi sans meselesi. ama siz yine de elinizden geldigince dogru cevaplayin. bununla ilgili soyle bir kaynak da sunulabilir sanirim:http://www.kkk.tsk.mil.tr/...ma_oranı_2000-2005_3.xls
s13 - sinav sonucunu nereden, ne zaman ogrenecegiz? c13 - yaklasik bir hafta sonra yani birlige katilmadan 2-3 gun oncehttp://www.kkk.tsk.mil.tr adresinden ogrenilecek.
askerlikten sonra gelen edit: ne yapar, kime verirsiniz bilmiyorum ama biseyler yapin kisa donem gidin
ALINTIDIR
günaydın tertipler..........
quote:
Orjinalden alıntı: x5y5z5
quote:
Orjinalden alıntı: selimeb
slm herkese. ben aralık ta askere gitmek için dilekçe vermiştim fakat geç kaldığımdan dilekçemin işleme alınmadığını nisan celbini düşünüyosam tekrar dilekçe göndermemi söyleyen askeriyeden cevap gelmişti.Bende nisan celbini düşünmediğimden göndermedim ağustosa kendimi hazırlıyordum.fakat askeriye bu bana 4 gün önce ASKERE SEVK İÇİN ÇAĞRI TEBLİGATI GELDİ Çok şaşırdım askeriye bana zaten nisan da düşünüyosam dilekçe tekrar göndermemi istemişti.Ve şimdi askere hazırlanıyorum sizler gibi. Böyle şeyler normalmi yoksa piyango banamı vurdu.benim amacım şu kpssyi atlatıp gitmekti yoksa askerden kaçmak filan değil.Planlarımı alt üst etti sadece.Böyle olan arkadaşlarımız varmı acep.Ve samsunda yedek subaylık sınavına girecekler varmı tanışmak isterim.
selimdemirbaş samsun emret komutanım (şimdiden hazırlık yapmak lazım)
Slm kardeş. planlarının bozulması senin için kötü olmuş eğer ağustosta gideyim nisan yerine dersen sanırım bunu yapabilrsin, asalın sitesinde şöyle yazıyor, erken sevk iptal dilekçesini Şubat 28 kadar yollarsanız iptal edilebilr diyor.
Hakkına hayırlısı olsun eğer illa ağustos diyorsan bunu yap ve şubenle irtibata geç. Ama olmazsada zaten gelirsin bizle 321 olarak, sana tavsiyem gelmen yönünde ben yaklaşık3 aydır stres yaşıyorum evrak yolla ulaştımı kabul olacakmı fln derken bir sürü stres oldu şimdi sen bu stresi yaşamadan 1 ayın kalmış oluyor !!!
Allah (cc) TÜRK'ü korusun. Güneş operasyonuyla Şerefsizlerin kökü kazınacak inş.
Günaydın herkese.Doğru diyorsun kardeş yada tertip.Hiç uğraşmadan alıyolar zaten .Dediğin gibi erken dilekçelerle uğraşan senin gibi tertiplerde var bir sürü .ne güzel asker psikolojisine girdim birde erteletmeyle uğraşmak istemem hazırladım kendimi 1 nisan şakasına Nasipte 321. dönem asker olmak varmış.görüşmek üzre tertipler.Daha düne kadar tertip lafını kullanmayan ben askerlik psikolojisiyle kim bilir daha neler diyecem
Slm tertipler bende ancak gelebildim ama kacmak zorundayim isler cok yogun daha yeni girdim iceriye simdide gidice herkese selamlar...
bu arada aramiza yeni katilan tertiplere de hos geldiniz diyorum allah cumlemizin gonlune gore versin saygilar....
bu arada su mangal keyfine katilamadik birt turlu tertipler bende isterem artik tertipler yav bende banane bende isterim
günaydın tertiplerim ayrıca YİĞODO eline sağlık verdiğin bilgiler için teşekkür ederim
ELİNE SAĞLIĞ YİĞİDOOO...
quote:
Orjinalden alıntı: Vatansagolsun
günaydın tertiplerim ayrıca YİĞODO eline sağlık verdiğin bilgiler için teşekkür ederim
rica ederim tertibim ne demek hepimizin merak ettiği seyler paylaştım ve daha mutlu oldum..
bu arada haftaya ben zarfı almaya gidicem ama bana tebligat gelmedi,yabancı sube oldugum içinde gerek yokmuş ama 319 lardan bi ricam var zarfı almaya giderken yanımızda ne götürelim? bu arada ben spora gidiyorum 2 saat sonra görüşürüz
Tertiplerim gününüz şen olsun
quote:
Orjinalden alıntı: yigido580
quote:
Orjinalden alıntı: Vatansagolsun
rica ederim tertibim ne demek hepimizin merak ettiği seyler paylaştım ve daha mutlu oldum..
bu arada haftaya ben zarfı almaya gidicem ama bana tebligat gelmedi,yabancı sube oldugum içinde gerek yokmuş ama 319 lardan bi ricam var zarfı almaya giderken yanımızda ne götürelim? bu arada ben spora gidiyorum 2 saat sonra görüşürüz
yiğido maşallah nazar değmesin he! ii sen moda girdin...bide biz girebilsek.. NEYSE SANA İİ SPORLAR....ALLAHA EMANET.