Şimdi Ara

3200 Lira Bütçe ile Topladığım Sistem.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
420
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bugün, geçtiğimiz haftasonu topladığım sistemi, monitörü dahil sizlere ileteceğim.

Öncelik olarak MSi GE60 0nd-453tr kullanıcı idim. Ancak son zamanlarda yeni oyunlarla beraber ekran kartımın azizliğine uğrayarak, bir laptop daha ne kadar performans sergileyebilir ve daha ne kadar "Low" ayarlara dayanabileceğimi merak ederek düşünüp durdum. Çözümünü yeni bir bilgisayar toplamaya karar verdiğimde buldum. Öncelikle sizlere tavsiyem, Eğer bir oyun bilgisayarı almayı düşünüyorsanız. Laptop'u kesinlikle aklınızdan çıkarmanızı tavsiye edeceğim. Peki neden? Çünkü, alacağınız bir Gaming Laptop size pahalıya patlayabilir. Ülkemizdeki +KDV bizleri oldukça düşündürüyor. Özellikle de beni. En azından aklınızda şöyle bir soru işareti kalmayacak. Sistem sizi ne kadar ileriye atacak? ve de bunu, ne kadar süre ile aldığınız ilk günkü gibi performans ile devam edeceksiniz?. Bu nedenle "toplama" bir bilgisayarı tercih edeceğiz. Bunun nedeni ise hem kendi istediğimiz parçaları temin edip, kurulumunu yapıyor olacağız ve ilerleyen zamanlarda parça değişikliğini hem akıllıca yapacağız, hem de alacağımız bir ya da birden fazla parçalar ile kurduğumuz sistemi yineleyip daha da iyi performanslar alabiliyor olacağız. En önemlisi ise bütçemize göre bir sistem toplayabileceğiz. Haliyle böyle olması hem içimizi, hemde cebimizi rahatlatacak ve de aklımızda herhangi bir soru işareti bırakmayacaktır.

Şimdi sizlere topladığım sistemi özetleyeyim;

Öncelikle sizlere kasa tercihini neden "Power Boost Elegance VK-G1007R"ı tercih ettiğimi söyleyeyim. Kasaya baktığınızda görsel açıdan gerçekten cezbedici bir yüzü var. Yan kapak cam olduğu için kasa içi ışıklar aşırı derecede cezbedici ve de albenisi olduğu gördüm ve alt kısmındaki ayrı bölümde, Power Supply'miz için ekstra bir bölüm var ve kasa içerisinde kabloları en aza indirerek çok güzel bir görüntü elde edeceğim için tercihimi Power Boost Elegance VK-G1007R'dan yana kullandım.

Anakart olarak ise "Asus PRIME-A320M-K AMD A320 Soket AM4 DDR4 3200MHz (OC) HDMI Anakart" tercihim oldu.

İşlemci tercihimi ise bu aralar çok konuşlan AMD işlemcisi "AMD Ryzen 5 1500X Soket AM4 3.5GHz 18MB Önbellek 65W 4 Çekirdek İşlemci"den yana kullandım. Hem fiyat bakımından, hem de alacağımız performans bakımından tercihte bulundum.

Ekran Kartı olarak, "Asus GeForce GTX1050 Ti ROG STRIX GAMING 4GB GDDR5 128Bit DX12 Ekran Kartı" seçtim. Çünkü bütçemiz kısıtlı ve olabildiğince en iyi performansı alabileceğimiz tercihte bulunmak istedim. Para = Performans arkadaşlar.

Ram tercihimi "GSKILL 8GB RipjawsV Kırmızı DDR4 2400Mhz CL15 Single Ram" olarak yaptım. Zaten Ana kartımızın üzerinde 2 slot var, ilerleyen zamanlarda bellek kapasitesi için 8 GB olarak güncelleme yapabiliyor olacağız. Bu süreç içerisinde zaten 8GB Ram bizi uzunca bir süre atacaktır buna emin olabilirsiniz.

Harddisk olarak, WD 3.5" 1TB Caviar Blue Sata 3.0 7200Rpm 64MB Harddisk Bütçemize göre dayet uygun bir tercih oldu çünkü SSD kullanmadım. Sistem açılışı ve oyunların açılışı için 7200Rpm oldukça işimi göreceğini düşünüyorum.

Supply olarak ise, Corsair Builder VS550 550W 80+ PSU'yu tercih ettim çünkü ilerleyen zamanlarda yapacağımız değişikliklerde sıkıntı yaşamamak için oldukça yeterli olacağını düşündüm.

Ve son olarak Monitör, olmazsa olmazımız :) "BENQ 21.5" GW2270 VA Panel Full HD Led Monitör" Anakartımız HDMI desteklediği için bence güzel bir seçim oldu. Tabi alternatifleri sizler düşünebilirsiniz.

Ve şu anda oldukça memnunum, bu bütçeyle güzel bir sistem topladığımı düşünüyorum.
    Zaman ayırıp okuduğunuz için teşekkür ederim. Umarım daha da güzel olacaktır. Herşey gönlünüzce olsun arkadaşlar.

İyi forumlar.

• Anakarti b350 yap.o.c de yaparsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AMD Ryzen 5 1500X 3.5GHz 16 MB AM4
    Asus B350M-A Prime 3200 Mhz(OC) AM4+
    Corsair 8GB Vengeance Lpx DDR4 2400mhz CL16
    Gigabyte GeForce GTX1060 WindForce OC 6GB
    Zalman ZM500-LX 500W Güç Kaynağı
    Zalman ZM-T1 Plus ATX Kasa/Siyah
    Adata 256GB SU800 560/520

3400 tl, sinerji.gen.tr
  • Reklam gibi yazı olmuş.

Anakart B350M-K olmalıydı.

• quote:

Orijinalden alıntı: forvet09

AMD Ryzen 5 1500X 3.5GHz 16 MB AM4
    Asus B350M-A Prime 3200 Mhz(OC) AM4+
    Corsair 8GB Vengeance Lpx DDR4 2400mhz CL16
    Gigabyte GeForce GTX1060 WindForce OC 6GB
    Zalman ZM500-LX 500W Güç Kaynağı
    Zalman ZM-T1 Plus ATX Kasa/Siyah
    Adata 256GB SU800 560/520

3400 tl, sinerji.gen.tr

Benzer sostem teknobiyotik te 3000 tl psu farki falan var sadece

• hib.96 kullanıcısına yanıt
    link varmı bakalım. daha ucuzsa onu ekleriz.
  • Kampanya vardı hocam ancak bitmiştir muhtemelen gece yarısı 12 de daha once duyurusunu yaptıkları parçaları indirimli satıyorlar sürekli takip ediyorum. 2999 tl ye gtx 1060 ryzen 1500x(1400 de olabilir emin değilim) super fp olur 1080p için mükemmel sistem

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hocam amd sisteme en az 2666Mhz ram takılmalı 3000Mhz daha iyi olur tabii.

• Selamlar herkese tekrardan,

Bu konuyu, kendi bütçeme göre topladığım sistemi sizlere iletmek amacıyla yaptım. Herhangi bir tanıtım yahut farklı bir amacım yoktur. Tavsiyeleriniz için hepinize teşekkür ederim. Ancak bütçeme göre toplayabileceğim sistem bu idi ve bunu da en iyi şekilde değerlendirmek istedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: f0rester

Hocam amd sisteme en az 2666Mhz ram takılmalı 3000Mhz daha iyi olur tabii.

Aradaki performans farkı 4-5 FPS olarak değişiyor, gereksiz 3000MHz RAM takılması bütçe yetmiyor ise.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Michael Townley -- 22 Eylül 2017; 17:40:2 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.