Şimdi Ara

30000 TL Yatırım (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
6.279
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: winchester

yatırım bankalarından uzak durda ne yaparsan yap.

Yatırım bankaları derken? Ve bunu yazma sebebin nedir, mantıklı bi açıklaman varmı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Scorpion_tr

quote:

Orijinalden alıntı: winchester

yatırım bankalarından uzak durda ne yaparsan yap.

Yatırım bankaları derken? Ve bunu yazma sebebin nedir, mantıklı bi açıklaman varmı?

ihlas finans diyim sadece.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sekoya81

faize haram demiyorlarmı hey allahım, peki enflasyondan dolayı para değer kaybedince bunun hesabını kim vericek.enflasyon ile para pul olunca bişi yok,devlete çil çil vergi verince haram yok ben 3 kuruş faizden alınca haram.

öncelikle "kâr" ve "faiz" kavramlarını iyi öğren.. kâr varsa bir işte, zarar da var demektir. altın, döviz ya da hisse senedi alırsın ve kâr da edersin zarar da. bu risktir, risk aldığın kadarı ile kazanır ya da kaybedersin. ama faiz nedir? sen gidiceksin paranı bi hesaba yatırıp faiz bekliceksin ne güzel. risk var mı, yok. getirisi kesin mi, kesin.. o faizdir, haramdır tabi ki. taş attın da kolun mu yoruldu ki para kazanıyosun, diğerinde risk alıyosun. zarar etme derdin yok ne güzel faizde.

enflasyon dediğin fiyatlar genel seviyesinin sürekli artışı demektir. ama tersi de mümkündür buna da deflasyon denir. deflasyon da fiyatlar genel seviyesinin sürekli düşüşüdür. enflasyon olunca ağlarsan deflasyon olunca da sevinirsin.

kâr ne demek, faiz ne demek önce bunu öğren.. sonra da dini bir kaynak aç da oku azcık hangisi haram ya da değil..

ekonomi konusunda tartışmak istersen gel güzel güzel sohbet edelim. iktisat mezunuyum..

vergi konusuna gelince tamamen haksızsın.. maliye politikası diye birşey var. hükümetin vergi konusunda izlediği politika tartışılır, o ayrı bir konudur ama bir devletin vergi dışında gelir kaynağı yoktur. kimse vergi vermezse, vergilerin 0 olduğu bir devlette bana söyler misin devletin memuruna nerden maaş verebileceğini? para mı basıp versin?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi andruil -- 20 Kasım 2010; 21:42:13 >

• quote:

Orijinalden alıntı: impact_24

Arkadaşlar 30000 TL ile ne tür bir yatırım yapılabilir. Altın almak vs., Banka faizinden birşey olmaz sanırım.

Fikirleriniz nelerdir ?

ilerde kolaylıkla nakite çevirebileceğin bir yatırım istiyorsan faize yatırmak biraz zararı olabilir. çünkü erken çekmek gibi bir durumun olunca anlaşmana göre faizinden feragat etme durumun olabilir. zamanına yazık olur o zaman da.

öncelikle kendine sorman gereken soru şu.. "uzun vadeli mi kısa vadeli mi?".. çünkü farklı iki durumdur bunlar. kimi yatırım araçları uzun vadede getiri sağlar, kısa vadede pek getiri sağlamaz. kimisi de kısa vadede getiri sağlayabilir. ama takip çok önemlidir bu konuda.

ben açıkcası piyasalara baktığımda kısa vadede güzel getiri sağlayacak bir yatırım aracı yok gibi. şu an piyasalar durgun olduğu için hareketler küçük boyutta. uzun vadede ki bu süreden kastım 1-2 yıl gibi, altın olabilir. altın her zaman getiri sağlar, küçük düşüşler olabilir ama her zaman getiri sağlayan bir araçtır.

piyasalarda bu gibi durgun dönemlerde "vob (vadeli opsiyon borsası)" denilen piyasada işlem yapılabilir ama o başlı başına ayrı bir konu. türkiyede yaza doğru seçim var bildiğin üzere, bu durumu değerlendirebilirsin. spekülasyonlar olur, her kafadan bir ses çıkar, ortalık biraz karışır, beklentiler artar, sen de buna göre pozisyon alırsın..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi andruil -- 20 Kasım 2010; 21:55:22 >

• Ne güzelde demogoji yapmışsın deflasyonda olabilir diye sen nerde gördün deflasyon olduğunu,faizde risk yokmuş, paran faizdeyken develüasyon olursa nasıl olmuyor risk,yada diyelim hiç bir yatırım yapmadın bir yıl sonunda paran enflasyon seviyesinde değer kaybetmeyecekmi,bu dğer kaybına karşı aynı oranda faize koyunca bunun neresi haram,seni anaokulundan alıp yeni baştan bir eğitim , sana diploma veren hocalarıda mekke çölüne sürmek lazım,merak etme bende bankacıyım senin pratikte gördüğün şeyler benim işim.teknik kelimelere takılıp kalmşsın ama işin aslı senin anlattığın gibi değil,zaten hata bende hala 1500 yıl öncesinden kalma çöl bedevilerinin fikirlerinin arkasından gidenlerle tartışıyorum.
  • quote:

Ne güzelde demogoji yapmışsın deflasyonda olabilir diye sen nerde gördün deflasyon olduğunu,faizde risk yokmuş, paran faizdeyken develüasyon olursa nasıl olmuyor risk,yada diyelim hiç bir yatırım yapmadın bir yıl sonunda paran enflasyon seviyesinde değer kaybetmeyecekmi,bu dğer kaybına karşı aynı oranda faize koyunca bunun neresi haram,seni anaokulundan alıp yeni baştan bir eğitim , sana diploma veren hocalarıda mekke çölüne sürmek lazım,merak etme bende bankacıyım senin pratikte gördüğün şeyler benim işim.teknik kelimelere takılıp kalmşsın ama işin aslı senin anlattığın gibi değil,zaten hata bende hala 1500 yıl öncesinden kalma çöl bedevilerinin fikirlerinin arkasından gidenlerle tartışıyorum.

peki bana "değişken faiz" ve "sabit faiz" kavramlarını açıklar mısın? değişken faizde banka faizlerinin değişebildiğini ama sabit faizli yatırım yaparsan değişmeyeceğini sen de biliyorsun ki son yorumundan bilmediğini anlıyorum bu konuda.

deflasyonun ne olduğunu bilmek için deflasyonu görmek mi gerekiyor? sen hep enflasyon gördüğün için deflasyonun ne olduğunu bilmiyorsun sanırım. aç biraz oku da bilgilerini tazele. bankacısın ama sanırım sen de 8de oturup akşam 5 olsa da eve gitsem diyen kendinden geçmiş bankacılardansın.

sen bu bilgilerle, bu kafayla bankacı olduysan asıl seni bankacı olarak işe alan bankaya yazıklar olsun. eğer senin gibiler o bankada çalışıyosa ismini söyle de bari o bankadan paralarımızı çekelim. nasıl insanların çalıştığı ortada. benim işin dediğin fatura yatırmak, kredi kartı borcunu almak, havale ve eft yapmak falan mı acaba?

madem bankada çalışıyosun, 2 dk'nı ayırıp ordaki portföy yöneticisi olan arkadaşlarından 2-3 bişey öğren. he dersen ki ben portföy yöneticisiyim zaten, işte o zaman durum fena halde içler acısı. sana yatırım önerisi gelen müşterilerin vay geldi haline..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi andruil -- 20 Kasım 2010; 22:23:49 >

• B tipi altın fonu al.satması kolay getirisi yıllık %20 -%25arası.3aydan fazla bi süre tutmayı düşünüyorsan getirisi güzel olur.ben 30bine 2ayda 32.4bin aldım:) sakin bankaya faize koyma
  • andruil tşkler sanırım en uygunu altın olacak biraz daha zaman var düşüneceğiz artık.

Arkadaşlar konu hakkında tartışmanız güzel ama birbirinizi kırmadan hakaret etmeden fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim

xhellfirex yarın incelicem onu da şu an kafam kazan gibi oldu tşk ederim gayet karlı görünüyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi impact_24 -- 20 Kasım 2010; 22:33:19 >
  • pratikte dediğin doğru deflasyon olursa kar edersinde sen Türkiyede ne zaman deflasyon gördün onu söyle bana ,kaldıki ben enflasyon değerlerine bile inanmıyorum,değişken faiz ile develüasyonun zararından kurtulucağını sanıyorsan aferim sana.dediğim gibi pratikte kalmışsın.
  • Altın'dan uzak dur, yeterince pahalı, yukarıdan Altın almak mantıklı değil, yakın zamanda Dolar'ın değer kazanması ile düşecektir, zarar edersin,
    Uzun vadeli yatırım düşünüyorsan her zaman risksiz yatırım araçlarına paranı yatır, Uzun vadeli Hazine bonosu al, vadeli'ye yatır, belki az kazanırsın ama en azından kafan rahat olur, Borsa, Altın, Döviz gibi yatırım araçları sürekli değişkenlik gösterirler, sabit getirileri yoktur ve ilgi alaka isterler, ben senin yerinde olsam belirli kısmı ile Hazine Bonosu belirli kısmı ile Likit Fon diğer kısımla da vadeli hesap açarım,
  • quote:

pratikte dediğin doğru deflasyon olursa kar edersinde sen Türkiyede ne zaman deflasyon gördün onu söyle bana ,kaldıki ben enflasyon değerlerine bile inanmıyorum,değişken faiz ile develüasyonun zararından kurtulucağını sanıyorsan aferim sana.dediğim gibi pratikte kalmışsın.

ben deflasyon gördüm ya da oldu demedim ki. hem iktisat bilimi ülkelere göre özel düzenlenmiyor. türkiyede olmaması deflasyonun varlığını ortadan kaldırmaz. ilk yazdığıma dikkat edersen deflasyonu neden anlattığımı anlarsın. kar varsa zarar vardır, enflasyon varsa deflasyon vardır. ama faiz varsa ana parandan daha düşüğü yoktur.. asıl demek istediğim buydu ama sen konuyu türkiyede deflasyona getirdin..

ayrıca ben sana devalüasyondan kurtulmanın yolunu uzuun uzun anlatırdım ama burası yeri değil ne yazık ki..

• hepsini altın'a yatırma 2-3 parça halinde farklı şekilde değerlendir...
  • quote:

Orijinalden alıntı: .iKrime!

Bence faiz,idda fln bunlara kalkışma.Sonuçta iyi bişi olsa haram olmazdı Biraz Altın ve arsayı düşün derim

Geri kafaliligin bu kadari.. Nereden cikariyorsunuz boyle seyleri acaba?
  • güzel bir yere cafe ac ;)
  • gölükçü aç 29000 tlye 1000 tl ye para sayma mak.

not: ciddiyim
  • quote:

Faiz değilde Bank Asya'nın kar payı olayına girmeni tavsiye ederim. Bendede 60.000 kadar var, her ay 320 lira falan geliyo. Senin paraya 150-160 lira gelir her ay. Kısa vadede kazanmak istiyosan öneririm. Uzun vadede tabiki altın..

http://www.bankasya.com.tr/

Yada Kuveyt Türk gümüş hesap tam senlik.

http://www.kuveytturk.com.tr/tr/BireyselBankacilik_HesapTurleri_KatilmaHesaplari.aspx

aradaki farkı açıklayabilir misin hocam?

• faiz in haram olması banada çok saçma geliyor. sonuçta sen bir para yatırıyorsun. banka o parayı işletiyor kullanıyor ve kazandığı paranın % bilmem kaçını faiz adı altında sana veriyor o parayı haketmiş oluyorsun
  • Paraya hemen ihtiyacınız olabileceğini düşünüyosanız B tipi likit fonlara bakabilirsiniz, istediğiniz zaman bozdurabilirsiniz getirisi sabit ve belli olmasa da genellikle pozitif getiri sağlar ve aylık 100-200 lira arası getirisi olur.

Eğer altınla değerlendirmeyi düşünürseniz; cumhuriyet, yarım, çeyrek şeklinde değil de gram şeklinde alırsanız(külçe şeklinde satılanlar değil) daha mantıklı olur bozdurmanız kolaylaşır ayrıca işçilik için ücret ödememiş olursunuz. Aşağıdaki linkten garanti bankasının altın hesabını inceleyebilirsiniz. Tıpkı bir dolar hesabınız olması gibi bir altın hesabına sahip olursunuz.
    http://www.garanti.com.tr/tr/bireysel/mevduat_ve_yatirim/mevduat_urunleri/vadesiz_altin_hesabi.page?

Veya bu ikisinden bir kombinasyon yapabilirsiniz, 20000 lira ile likit fon kalan 10000 lira ile altın gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shinning Star -- 21 Kasım 2010; 0:35:18 >

• Bence yaş durumu ve şuan hayattan beklentilerinlede ilgili bir durum, yada para direkt sanamı ait ailenemi? Altın içn uzun vade lazım ve hiç belli olmayacak bir durumda şuan kimse altın dahada artacak yada düşecek diyemiyor, ama tahminim artsa bile son 1,5 yılda yaptığı atağı kadar olmaz... Dolar belki an itibari ile altından daha akıllıca olabilir şuan görünüş itibari ile dolar dip altın üst seviyede sayılmakta.. Borsada bir miktar düştükten sonra tekrar yükseliş yaşayabilir... Banka fonları ise riskli fonlarda şansın tutarsa iyi bir getiri verebilir B tipi Likitler ise küçük kazzançlarla paranının değer kaybını önler, faiz veya karpayı oranları genelde banlarda birbirine yakın seviyede bunun için işletim ücreti en az olan bankayı seçmeni öneririm yada güvendiğin bir bankacı yakının varsa onun dına açılacak bir hesap hem daha iyi vade oranı hemde işltim ücretininedn bertaraf eder seni..
    Arsa sanırım işine gelmiyor direkt sıcak para ihtiyacın olabileceğinden endişleniyorsun, ama çok iyi analiz ile kıs vadede bile paranı kabul edilebilir seviyede artırman mümkün olabilir arsa işi ile ilgili tercihli bölgeler ve aciliyet kovalama uğraşını atlama derim nede olsa vadeli hesap hariç, altında fonda dolarda alsan elinde sıcak para bu işe girmek için hazır olacak...
    İş kurmak için pek niyetin yok sanırım şu sıra önermemde zaten çok az küçük esnaf hayatta kalabiliyor şu sıralar ama başta deidğim gibi yaş ve ihtiyaç durumuda önemli örneğin öğrenciysen yada maaşlı işin var kısa vadede evlilik durumu yoksa yerinde olsam dolar alır ve arsa işi kovalarım sürki al sat gider ve elimde ev almaya yetecek para olduğunda ev alır kiraya veririm, ama elinde işin yok ve evlilik durumu varsa iyice araştırıp bir iş kurma yoluan giderim..

• quote:

Orijinalden alıntı: Raimond

quote:

Faiz değilde Bank Asya'nın kar payı olayına girmeni tavsiye ederim. Bendede 60.000 kadar var, her ay 320 lira falan geliyo. Senin paraya 150-160 lira gelir her ay. Kısa vadede kazanmak istiyosan öneririm. Uzun vadede tabiki altın..

http://www.bankasya.com.tr/

Yada Kuveyt Türk gümüş hesap tam senlik.

http://www.kuveytturk.com.tr/tr/BireyselBankacilik_HesapTurleri_KatilmaHesaplari.aspx

aradaki farkı açıklayabilir misin hocam?

faizde zarar söz konusu değildir. para kazanmak garantidir. ama bank asya'daki uygulaması olan kar payında hisse senedi gidi bir şikretin karına ortak olma durumu söz konusudur. kötü bir durumda zararına da ortak oluyorsun. özetlemek gerekirse..
    faiz: zarar durumu söz konusu olmadan para kazanmak
    kar payı: bir yatırıma ya da iştirakin karına da zararına da ortak olmaktır. kardan pay verildiği için kar payı denilir.

quote:

Orijinalden alıntı: MeLancoliq MeLody

faiz in haram olması banada çok saçma geliyor. sonuçta sen bir para yatırıyorsun. banka o parayı işletiyor kullanıyor ve kazandığı paranın % bilmem kaçını faiz adı altında sana veriyor o parayı haketmiş oluyorsun

yukarıda arkadaşa verdiğim cevapta bu sorunun da bir bakıma cevabı var. faizde para kazanmak garantidir. paranın düşme riski yoksa o yatırım haramdır. dolar, altın, hisse senedi, likit fonlar bunların düşme riski de vardır. faizde risk yoktur, para verirsin para alırsın.

istediğimiz kadar geri kafalılık da desek, bu durumu size farklı gelse de faiz haramdır, bu da kuranda geçer. faizin haram olmadığını söylemek büyük bir hatadır. işimize gelmediği için haram değil falan deriz ama aslında haramdır.

paranızı bankaya verip fazlasıyla almanın neresi haketmek? ne yaptık ki hakedelim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi andruil -- 21 Kasım 2010; 5:02:38 >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.