Sürekli telefon değiştirmekten bıktım. En az 3-4 yıl götürecek telefon arıyorum. Genelde WhatsApp, YouTube ve Finans uygulamaları ve Spotify ağırlıklı bir kullanımım var. Kamera kullanmıyorun pek yok makro moduymuş geniş açıymış istemem yan cebime koy. Oyun da oynamam, halihazırda iPad 8. nesil tabletim var. Bu kriterler ışığında hangi model uygun olur sizce? 3-5k bandı mid range olduğu için bir sürü opsiyon var fakat karar veremiyorum. Cihazdan temel beklentim uzun vadede temiz bir yazılım ve pil performansı. Custom rom, root işleriyle falan uğraşmak istemiyorum artık zamanında çok uğraştık bütün veriler gidiyordu her seferinde. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nature vs. Nurture -- 6 Aralık 2020; 17:20:13 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
3000-5000 bandında öneri

-
-
3-4 yıl götürme ve temiz yazılım beklentilerinizi iPhone SE 2 karşılar 4600 TL'ye. iPad 8. nesil tabletinizle de güzel ikili olurlar. Fakat pil memnun etmez. Bir de ekran boyutu olarak küçük gelebilir.
-
Teşekkür ederim. Android cephesinde kriterlerime uygun bir çözüm olur mu? Temelde uzun vadede stabilite ve pil performansı önemli. Ekran tazeleme hızı, kamera sayısı vs. gibi bakın biz ne yaptık şeklindeki pazarlama özellikleri ile ilgilenmiyorum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Android cephesinde bu beklentileri en güzel karşılayan marka OnePlus'dır aslında ama TR garantili satılmıyor. Bazı sitelerde TR garantili gibi görünse de ithalatçı garanti gibi bir şey.
Bunun dışında yurtdışından getirtip IMEI atıp satanlar da var nispeten uygun fiyata, eğer bu fikre soğuk bakmazsanız OnePlus 8T satıyorlar yanlış hatırlamıyorsam 4800 TL'ye. Ama garantisiz oluyor tabii. Yok ben girmem o işe derseniz başka bir şeyler önereyim.
-
Bizde sattığın ürünün arkasında durma diye bir şey zaten yok Apple hariç de, yine de sıcak bakamadım bu öneriye evet.
Samsung M51 nasıl olur?
Ağırlığı ve kalınlığı sizin için problem değilse gayet güzel olur. Fakat M51'de şöyle bir durum var. Samsung geçenlerde şöyle bir açıklama yaptı:
https://www.webtekno.com/3-yil-guncelleme-alacak-samsung-telefonlar-h98161.html
Siz uzun yıllar götürsün istediğiniz için güncellemenin önemli olduğunu düşünüyorum. Samsung bu listeye M serisini sokmadı, A serisini soktu. O yüzden M serisinin en fazla 2 güncelleme alacağı düşünülüyor. Bu açıdan M51 yerine A71'e bakabilirsiniz. Ama genel toplamda M51 bence A71'den daha iyi bir cihaz. Örneğin M51'de IMX682 ana kamera sensörü varken A71'de daha geride olan Samsung GW1 sensör var. M51'de 7000 mAh batarya varken A71'de bu değer 4500 mAh gibi gibi...
"Rom, root işleriyle uğraşmak istemiyorum. Stabil bir yazılım istiyorum." dediğiniz için Xiaomi Redmi Poco'yu direkt eledim.
Huawei-Honor'ın bütçeniz dahilinde kalan modelleri 2'ye ayrılıyor:
1) Çöp işlemcili Kirin 710'lu modeller. Direkt eledim.
2) ABD'nin yaptırımı yüzünden Google servisleri olmayan modeller. Çözümü var fakat siz zaten uğraşmak istemiyorum bıktım demişsiniz, araba alıp direksiyonu sonradan takmak gibi işin yoksa App Gallery'de olmayan uygulamaları tek tek bul kur vs. uzun iş. Direkt eledim.
Yani Huawei-Honor'u da eledim.
Geriye Samsung ve BBK Group markaları (Oppo, Realme, OnePlus, Vivo) kaldı. Vivo'nun Türkiye'de 1 tane modeli var onun da işlemcisi çöp, eledim. OnePlus'da garanti konusu sıkıntı, eledim.
Geriye kaldı Samsung, Oppo, Realme. Samsung son birkaç yıldır kullandığı arayüz olan OneUI ile Android cephesinde OnePlus ile beraber en çok beğenimi kazanan marka oldu. Oppo-Realme'nin kullandığı ColorOS ve RealmeUI da birbirine çok benzeyen ve sade arayüzler. iOS'dan geçenlerin en rahat alıştığı arayüz olarak geçiyor birçok mecrada. Yani bu 3 markanın da yazılımından ve arayüzünden yana büyük sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum.
Max bütçe 4500 TL olacak şekilde önerdiğim modelleri düşükten yükseğe yazayım:
1) Samsung M51 (~3500 TL)
2) Realme 7 Pro (~3600 TL)
3) Samsung A71 (~3650 TL)
4) Oppo Reno 4 (~3750 TL)
5) Samsung Note 10 Lite (~4450 TL)
Hepsini AMOLED ekranlı seçtim. IPS ekranı ben tercih etmezdim bu bütçeyle.
İlk 4 sıradakiler Snapdragon işlemci kullanıyor, 5. sıradaki Exynos işlemci kullanıyor. Performansı fena olmayan bir işlemci olsa da Snapdragon'lardan daha fazla pil tüketiyor.
Kamera önemli deseydiniz 5. sıradakinin OIS desteğiyle gelmesine avantaj diyecektim fakat pek önemli değil anladığım kadarıyla. Diğerlerinin kameraları da üzmez. IMX682, IMX586 veya GW1 sensör kullanıyorlar, 3'ü de bu segmentin başarılı sensörleridir.
Çok yazdım yoruldum
Siz bu modelleri bir inceleyin isterseniz, sorunuz olursa cevaplarım.
-
Vaktinizi ayırdığınız için çok teşekkür ederim hocam. Yazdığınız cihazları inceleyeceğim, bu arada M51 i elde inceleme fırsatım oldu. Ellerim pek büyük olmamasına rağmen kaba gelmedi pek. Samsung M serisine desteği ğ erken kesecekse bile eğer verdiği güncellemeler sağlam olacaksa daha fazla yazılım desteği almamayı makul görebilirim. Teşekkürler tekrardan.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nature vs. Nurture -- 6 Aralık 2020; 18:23:55 >
A71, M51 varken alınmaz. M51 her türlü çok iyi bir cihaz. M51 başta güzel bir seçenek değerlendirin derim. Onun dışında Realme 7 pro, poco x3 nfc de olabilir. Hatta 5bin civarına çıkabilirim diyorsanız S10+ gibi bir amiral gemisini 4999 tl den almakta bir seçenek.
Evet S10+ da cazip fakat Exynos Snapdragon'a karşı tabiri caizse sıvamış bir işlemci. Yazılımda bayrak gemisi olması sebebiyle destek almaya daha fazla devam eder fakat çıktığı zamandan beri kullananların verdiği görüş pilin kesinlikle bocaladığı yönünde.
Orta segmentte bir cihaz ararken bir noktada vurucu olması lazım: Realme 7 Pro AMOLED ekran ve 65w şarj ile vuruyor, M51 7000 mAh pil ile vuruyor. A serisinde bir olay göremedim ben de.
Pilde uzun vadedeki yıpranma payı da hesap edilirse 2 yıl içerisinde M51'in pili en kötü senaryoda %40-50 kayıp yaşasa bile 3800 mAh civarı kalıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nature vs. Nurture -- 6 Aralık 2020; 22:59:9 >
Tüm cihazlar zaten zaman geçince ilk günkü pil performansını veremiyor doğal olarak. M51 bu konuda soru işaretlerini kaldırmış. 7000 mAh batarya ileriki zamanlarda performans olarak azalsa bile yine gideri olur. S10+ ı exynosdan dolayı düşünmüyorsanız M51 i tercih edin derim. Snapdragon 730G zaten çok yeterli bir işlemci. Fotoğraf video çekimlerinde de orta segmentte M51 lider. Kamera performansı şaşırtıcı derecede iyi zaten. Realme 7 pro da güzel bir seçenek onu da düşünebilirsiniz.
-
Aralığı çok geniş yazmışsın :)
En Beğenilen Yanıtlar

Ağırlığı ve kalınlığı sizin için problem değilse gayet güzel olur. Fakat M51'de şöyle bir durum var. Samsung geçenlerde şöyle bir açıklama yaptı: https://www.webtekno.com/3-yil-guncelleme-alacak-samsung-telefonlar-h98161.html Siz uzun yıllar götürsün istediğiniz için güncellemenin önemli olduğunu düşünüyorum. Samsung bu listeye M serisini sokmadı, A serisini soktu. O yüzden M serisinin en fazla 2 güncelleme alacağı düşünülüyor. Bu açıdan M51 yerine A71'e bakabilirsiniz. Ama genel toplamda M51 bence A71'den daha iyi bir cihaz. Örneğin M51'de IMX682 ana kamera sensörü varken A71'de daha geride olan Samsung GW1 sensör var. M51'de 7000 mAh batarya varken A71'de bu değer 4500 mAh gibi gibi... "Rom, root işleriyle uğraşmak istemiyorum. Stabil bir yazılım istiyorum." dediğiniz için Xiaomi Redmi Poco'yu direkt eledim. Huawei-Honor'ın bütçeniz dahilinde kalan modelleri 2'ye ayrılıyor: 1) Çöp işlemcili Kirin 710'lu modeller. Direkt eledim. 2) ABD'nin yaptırımı yüzünden Google servisleri olmayan modeller. Çözümü var fakat siz zaten uğraşmak istemiyorum bıktım demişsiniz, araba alıp direksiyonu sonradan takmak gibi işin yoksa App Gallery'de olmayan uygulamaları tek tek bul kur vs. uzun iş. Direkt eledim. Yani Huawei-Honor'u da eledim. Geriye Samsung ve BBK Group markaları (Oppo, Realme, OnePlus, Vivo) kaldı. Vivo'nun Türkiye'de 1 tane modeli var onun da işlemcisi çöp, eledim. OnePlus'da garanti konusu sıkıntı, eledim. Geriye kaldı Samsung, Oppo, Realme. Samsung son birkaç yıldır kullandığı arayüz olan OneUI ile Android cephesinde OnePlus ile beraber en çok beğenimi kazanan marka oldu. Oppo-Realme'nin kullandığı ColorOS ve RealmeUI da birbirine çok benzeyen ve sade arayüzler. iOS'dan geçenlerin en rahat alıştığı arayüz olarak geçiyor birçok mecrada. Yani bu 3 markanın da yazılımından ve arayüzünden yana büyük sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum. Max bütçe 4500 TL olacak şekilde önerdiğim modelleri düşükten yükseğe yazayım: 1) Samsung M51 (~3500 TL) 2) Realme 7 Pro (~3600 TL) 3) Samsung A71 (~3650 TL) 4) Oppo Reno 4 (~3750 TL) 5) Samsung Note 10 Lite (~4450 TL) Hepsini AMOLED ekranlı seçtim. IPS ekranı ben tercih etmezdim bu bütçeyle. İlk 4 sıradakiler Snapdragon işlemci kullanıyor, 5. sıradaki Exynos işlemci kullanıyor. Performansı fena olmayan bir işlemci olsa da Snapdragon'lardan daha fazla pil tüketiyor. Kamera önemli deseydiniz 5. sıradakinin OIS desteğiyle gelmesine avantaj diyecektim fakat pek önemli değil anladığım kadarıyla. Diğerlerinin kameraları da üzmez. IMX682, IMX586 veya GW1 sensör kullanıyorlar, 3'ü de bu segmentin başarılı sensörleridir. Çok yazdım yoruldum |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X