Bu diploma ve eğitim mevzusu gerçekten sanıldığı kadar ciddi bir şey olsaydı ve ciddi dönütleri bulunsaydı bahsi geçen üniversitelerden mezun olan sayısız kişi memleketi uçururdu. Uluslararası zaten bir nanemiz yok da ulusal olarak da çakma ve sıradan şeylerden öteye geçildiği vaki değil! Kendimizi kandırmayalım. Azıcık yolunu tutturan, işini götüren, hali vakti yerinde olan, yol göstereni olan, elinden tutanı olan yurtdışına gidiyor o kadar. Zeki veya işten çok anladıklarından değil bakın. Uluslararası ciddi projeleri yakından takip ederim, ekiplerini de. Ama dediğim gibi bu başarılı sayılan mezunlar ufak tefek istisnalar dışında yine ortada yoklar. Ayrıca yaşlıdan kasıt nedir? Yaşlı, günümüzde 60 üzerindekilere denilmekte. Zannetmiyorum bu forumda o yaşlarda kimse olduğunu. Ha konuşan kişi 18 yaş altı ise belki 40 lı yaşlar büyük gelebilir ona. Kim kimin neyi başardığını nereden biliyor o da ayrı bir konu tabi. Bilmediklerimizin peşinden gidip boşa zaman kaybetmeyelim. |
30 Yaşından Sonra Bilgisayar Mühendisi Olma Sürecim (2. sayfa)
-
-
Bence işe bilgisayar mühendisliğini okumakla başla.
Mühendislik okurken temel kodlama bilgisi edinebilirsin.
-
30 yaşından sonra bir şeyleri başarabilmek için diploma peşinde koşmak zaman kaybından başka bir şey değil. 30 yaşında girdiniz üniversiteye, 35 yaşında 0 tecrübe ile mezun oldunuz. Babanızdan başka kimse size iş vermez adam gibi bir yerde. Sektöre 10-0 geriden başlarsınız ve bu handikabı hiç bir şekilde kapatamazsınız. Yapan yapsın fakat 35 yaşında mezun olup 3-5 senede yaşıtları ile aynı değere ulaşacak kapasite de birisi bu işe girmeyecek kadar akıllıdır zaten.
-
Sizin kadar matematik ing ve fen bilgisi olmayanlar için:
sistem değişti mi bilmiyorum ama daha kolay bir yol; Azerbaycan da Türkiye de olmayan bir bilgisayar bölümü okuyup Türkiye de bilgisayar mühendisliği denkliği almak.
bu şekilde mühendislik alan arkadaşlarım var. (10 yıl önce)
-
Kendini "30 yaşında ceng okumak isteyen bi deli" olarak tabir etmişsin lakin yaptığın bayaa cesurca.
Hayatına ciddi bir zeval vermeyeceğini düşünüyorsan yolun açık olsun abi :D
Senden küçük bir kardeşin olarak sanırım seneye meslektaş olabiliriz -
Başlığı yeni gördüm ve içeriğine de bakınca olmak istediğiniz yerde yapmak istediklerinize karar verip doğru olanı yapmaya başladığınızı fark ettim. -
Son durumu ben de merak ediyorum -
Sektörde yaşı sorun ediyorlar mı cidden?
-
Genelde 30 yaşından sonra işe almak istemezler. Kimse kendşden daha tecrübeli birisine yöneticilik yapmak istemez. :ünkü foyasını ortaya çıkarabilir. Ama uzmanlığa sahip kişiler her meslekte aranır. Uzmanlık ta her işte bir 10-15 yıl iş tecrübesi ister. Yeni bir meslek öğrenmek bu sebeplerden zorlaşır. İmkânsız değil. Ben denedim, olmadı.
-
Ben denedim derken biraz daha açar mısın hocam?
-
Başka bir mesleğe geçerken, en baştan sıfırdan başlamanız gerekiyor. bu da, belli bir konuma geldikten sonra biraz üzücü bir durum. Üstelik önceki tecrübeleriniz sandığınız kadar yeni meslekte de geçerli olmuyor. Şartlar farklı olunca bildikleriniz de geçerliliğini yitirebiliyor.
-
Sektörde yaş önemli değil yalnız bir hevesle başlayıp bırakmasın yapacak arkadaşlar. Devamlı bir öğrenme halini sevenlere öneririm. Zaten 18 yaşında üniye başlanması vesaire kişi kendini tanımıyor o yaşta. 22, 23, 24, 25 ve hatta konuyu açan arkadaş gibi 30 yaşında kendini daha iyi taniyan insanların bölümü seçmesi daha mantıklı olur.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yapabilirsin! Zorlu bir süreç
hevesle olacak iş değil! programlamanın basit programladan bahsetmiyorum zorlu şartlardan bahsediyorum. google'ın javascript kodlarına bak! onlara bakıp ürkensen bu işi yapamazsın! matematik ayrı şey! bilgisayar programlamak ayrı şey! katkısı olur! fizik kimya matematik hepsinden katkı sağlarsın lakin program algoritma yazmak çok emek vermek ile oluyor!
Sana şunu söyleyeyim. kitabı eline aldın kitaplarda ne yazar anahtar kodlar! çoğu kitap referans şeklinde çıkıyor. yani o kitabı bitirmen sana pek katkısı olmayacaktır. yapabilmen için nasıl aşcılar yemek hazırlar pratik yapar onlarınki program yazmaya göre basittir. yapabileceğin adım şu!
Bir kitabı daha etkili nasıl kullanıbilirim sorularına cevab bulman lazım!
https://en.wikipedia.org/wiki/High-level_programming_language
https://www.wikihow.com/Learn-a-Programming-Language
https://www.geeksforgeeks.org/how-to-learn-programming//
https://hackr.io/blog/how-to-learn-programming
buraya bakabilirsin!
bilgisayardan daha fazla yararlanmak için ingilizceyi geliştir! en azından çoğu kişi bu konuda bende şanşlı lakin yakalayamacak değilim!
BİLGİSAYAR HEVES İLE YAPILACAK BİR İŞ DEĞİLDİR! TAM KARARLILIK İSTER! ÖNÜNE HER TÜRLÜ ENGEL ÇIKACAKTIR! PARASINA BAKAN YARI YOLDA ZORLUKLARI GÖRÜP GERİ DÖNÜYOR! 2 YILLIK ÜNİVERSİTEDEKİLER PEK BİR ŞEY YAPAMIYOR! 4 YILLIKLARIN HALİ MEÇHUL! BAK BURADA BİLE YAZARKEN SENİ SOĞUTMAK İSTEYEN ONCA KİŞİ ÇIKACAKTIR! BEN YILLARIMI BUNLARI BİLMEDEN KAYBETTİM!
BAK BENİM AİLEM YOK! BAN DESTEKÇİ OLANLAR PEK AZ! AMA 3 4 YAŞINDAKİ ÇOCUĞUN MS-DOS 2.1 3.1 kimse öğretmeden kodları yazabilmesi güvenlik engeli olarak bios şifresini aşabilmesi o yaştaki bir çocuk için çok büyük bir başarıydı! o zaman mesleğimi belirlemiştim! Elektroniği-bilgisayarı elde etmeden de ölmeyeceğim! Ya istanbul beni alır ya ben istanbulu!
-
başkasına çalışmak için mi okul okuyacaksın !?
okula para harcamak yerine bir şirket kurup
zaten mezun olupta, isteği noktaya gelememiş, bir kaç tipi bir araya getirsen zaten
hayatının gelecek 10 yılını kaybetmemiş, onun yerine gelecek 10 yılı kazanmış olursun.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProjectMan -- 22 Mayıs 2021; 9:15:1 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X