Şimdi Ara

30.000 tl civarı laptop önerisi lütfen.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
632
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bütcem 30.000 +/- ufak para daha eklerim.

    Amd veya intel olabilir bu laptopa göre değişir.

    3060,3070 veya amd ekran kartı olabilir.

    Hem iş hemde oyun için kullanacağım.

    Garanti servis ağı iyi olmasını istiyorum ve tasarımıda güzel olsun istiyorum.

    Isınma sorunu yaşamak istemiyorum. Şimdiden çok teşekkür ederim..


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • https://www.epey.com/laptop/asus-rog-strix-g15-g513rm-hf267.html

    Ben birkaç hafta önce bu laptobu alacaktım fakat maddi durumdan dolayı almaktan vazgeçtim.

    Açıkçası garanti konusunda haklısınız. Ben yurtdışından 26 bin tlye 3070ti lı laptop alıyordum fakat garantisinin türkiyede geçerli olmadığını öğrendim. Garanti önemli. Asus'un garantisi nasıl bilmiyorum ama ufak bir araştırmayla öğrenebilirsiniz.

    Laptoplarda oyun oynayacaksanız ya fanları sesli çalışır ama sıcak olmaz ya da fanları sessiz çalışır ama sıcak olur. Mükemmel laptop diye bir şey yok. Fiyatı 60 70 binlere dayanan laptoplar bu konuda biraz daha kusursuz. Ama onlar da ağır oluyor genelde.

    Herhangi bir laptop almadan önce en ince ayrıntısına kadar inceleyen Jarrod's Tech'i izlemenizi tavsiye ediyorum. Türkiye'de satılan laptoplar yurtdışı ile birebir aynı olmadığı için videolarda aradığınız laptobu bulamazsınız fakat aklınızda bir fikir oluşacağına eminim.

    İş için gelicek olursak, zaten normal bir oyun laptobu iş konusunda sizi üzmez. Ama şarj konusunda üzebilir. Çünkü oyun laptopları çoğunlukla performans arttirmak üzere yapıldıklarından şarjları hizli biter. Her ne kadar oyun için kullanmasanız da en fazla 3-4 saat dayanırlar.

    Tasarımının güzel olup olmadığı size kalmış. Bence fena değil. Şahsen sadelik benim daha çok hoşuma gidiyor. RGB aydınlatma merakı yok bende. Eğer bu laptop hoşunuza gitmediyse bir şey diyemem.

    Sonuç olarak size verebileceğim tek tavsiye, bu bilgisayarı hangi amaçla kullanacaksınız sorusunda yatıyor. Eğer iş, çizim programları, simülasyonlar veya klasik ofis uygulamaları gibi öğrenci veya iş hayatına uygun bir yol izleyecekseniz, amacı oyun bilgisayarı olmayan ama oyunları da orta grafiklerde açan laptop tavsiye ederim. Eğer ki amacınız oyun oynamaksa ve sürekli seyahat eden bu yüzden oyun aletini yanında taşıması gereken bir tip değilseniz, oyuncu odaklı bir masaüstü almanızı tavsiye ederim. Dürüst olmak gerekirse ben de şuan bir laptop arıyorum. Zorunluluktan. Eğer ihtiyacım olmasaydı yanlarına bile yaklaşmazdım. Her laptobun bir kusuru çıkıyor ya da verdiğiniz paralara değmiyor. O yüzden bir tane iyi işlemcili iş bilgisayarı alıp yoluma bakacağım. Size de tavsiyem budur. Asıl amacınız neyse ona göre hareket edin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Rutherless R kullanıcısına yanıt

    Değerli cevabınız için teşekkür ederim.

    Sizinle bir çok konuda hemfikiriz. Fakat sürekli yurtdışı seyahetindeyim. Bazen evime 6,7 ay dönemiyorum. Halihazırda şuan macbookpro m1 sahibiyim ama eski bir knight online oyuncusu olarak şimdi rise online oynamak istiyorum. Çünkü yanlız başıma aylarda bir otelde yaşamanın yaptığı ruhsal baskı tarif edilemez derecede. Bu yüzden kitap okumak, arada bir bara gidip birşeyler içmek artık tatmin etmez oldu. Eski yıllardaki gibi arkadaşlarımla yine oyuna başladık fakat bende macbook olduğu için giremiyorum.


    Tasarım konusunda sadelik tercihim. Sonuçta zaman zaman fabrikayada götüreceğim. Teknik çizimleri açıp ona göre davranmam gereken zamanlar oluyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eğer yurtdışına çıkıyorsanız 30.000 tl ye yurtdışından bilgisayar almak daha uyguna gelir. Ki ben şuan bizzat öyle yapacağım. Amerikadan aşağıya bıraktığım linkdeki bilgisayarı alacağım. Dolara vurunca 26.000 tl ediyor ama türkiyede bu fiyata 3050li sistem alınabiliyor. Ama tek bir sorun var o da garantisi. Yurtdışından alınan çoğu bilgisayarın garantisi başka ülkelerde geçerli olmuyor. Telefon gibi değil. Uluslararası garanti lazım. Uzun lafın kısası yurtdışından alırsanız 30.000 tlniz daha verimli olur ama biraz riskli olur.



    ebay
    Legion 5 Pro 16" QHD Gaming Laptop 165Hz R7-6800H 16GB DDR5 1TB SSD RTX 3070Ti | eBay
    https://www.ebay.com/itm/295068953330



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rutherless -- 3 Aralık 2022; 19:21:8 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rutherless R kullanıcısına yanıt
    Zaten sürekli yurtdışındayım ama gittiğim ülkeye gönderim yaptırsam o ülkede gümrükte sıkıntı olursa baya zorluk yaşarım. Elden alma şansım olsa harika olur

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • sky_35 kullanıcısına yanıt

    Peki, siz daha iyi bilirsiniz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.