Şimdi Ara

3 Katlı İş Yeri İçin WiFi Sistemi Kurulumu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
1
Favori
511
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, öncelikle ilk konum olduğundan dolayı oluşabilecek hatalardan dolayı özür dilerim.

- 3 Katlı müstakil bir ofis binam var. Odalara bölünmüş durumda kat yapısına sahip.Her kat ortalama 150 m2. Wi-Fi sorunumuzu çözmek için köklü çözüm arıyoruz, bu konuda gerekli yatırımları yapmadan forum üyelerinden öneriler almak istedim.

- Bina alt yapısı - 81 Mbps Hız destekliyor. ( VDSL )

- İnternet ağına bağlanacak bilgisayar sayısı ortalama 10 - 15 adet. Bunun dışında yine bu sayılarda mobil cihaz bağlanabilir ve bir de NAS Cihazı bağlayacağız.

- Bilgisayarlarda yoğun bir indirme / yükleme sirkülasyonu yok. ( Standart ofis programları kullanılıyor. )

- 2 Adet hat çekmeyi planlıyoruz. Yoğunluğu azaltmak adına. ( Her hatta ortalama 7 bilgisayar düşecek şekilde paylaştıracağız. )

- Bunun için düşüncemiz her kata ASUS DSL-AC55U modelde modem kurmak ve ofisin gerekli yerlerine de ilave AP ler yerleştirmek.

- Ofis içinde kablo hattı çekebilirim ancak pc lerin tamamı kablosuz bağlanacak şekilde olmalıdır.

Bu konu hakkında bağlantı önerilerinizi, AP önerilerinizi ve Modem önerilerinizi beklemekteyim.

Zaman ayıran herkese teşekkürler, iyi forumlar...

• üstad 81 mb hız diyorsun.Bu hızda tüm baglanan cihazlar hd kalitede ayrı ayrı film izlese,sizin nette gram yavaslama olmaz.
    Bence sağlam bir vdsl modemi ana modem yaparak,diğer katlarada router bağlayarak sağlam bir ağ yapabilirsiniz.

Bu arada istanbulun göbeği fatihte bile biz max 16 mb hız alabiliyoruz.
    Bu vdsl ler fiber internetler nerede valla çok merak ediyorum.

Not: Eğer Repeater özelliği olan Router alırsanız,ana modemden kablo çekmeden wifi aktarması yapar,her kata kablo çekme olayından da kurtulursunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahvesm -- 21 Mart 2018; 23:9:28 >
  • Hocam kurumsal cozumler daha iyi okur ilerisi icin. Iki tane Unifi Ac pro ap baglayin ana katta da iyu bir router olsun cozum muhtemelen olur. Fw ya da router icin 5651 yasasi geregi ya fw ya da iyi bir router lazim Mikrotik'e bakabilirsiniz sanirim. Arkasina da 3. Ac pro da is gorebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Michael Scofield -- 22 Mart 2018; 0:19:26 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • mahvesm kullanıcısına yanıt
    81 Mbps hızda kablo vb. unsurlardan dolayı düşüşlerin olacağına inanıyorum. Yani 81 mbps deseler de bana 75 mbps civarında bir hız gelecektir diye tahmin ediyorum. Ayrıca NAS kuracağımız için yoğun bir veri akışından da etkilenmemesi bizim için önemli. Yavaşlama korkumuz bu yüzden. Ana görüşüm de giriş kata vdsl modem koyup katlara router ile hattı dağıtıp AP ile desteklemek. Şirketim Sarıyer'de, ama size katılıyorum genelde ben de denk gelemiyorum VDSL ve FİBER altyapılara. Kablo çekmekten yana sıkıntımız yok, hali hazırda katlar arası kablo bağlantılarım var. Görüşleriniz için teşekkür ederim...
  • Michael Scofield kullanıcısına yanıt

Düşüncem resimde çizmeye çalıştığım şekildeydi, ancak dediklerinizi doğru anladıysam, katlardaki routerı kaldırıp sadece bahsettiğiniz Unifi Ac Pro Ap modelini koymam yeterli olur mu? 2 İnternet hattı çekmeyi planlıyoruz bu bizi rahatlatacak bir çözüm mü sizce? Aylık ortalama 300 ₺ gibi bir rakam vereceğiz 2. hat için. Tek hatta düşürsem yeterli gelir mi? 2 Hattın avantajı olur derseniz bahsettiğiniz AP ler ile uyumlu 2 hat girişli bir modem öneriniz var mı? Yoksa 2 ayrı modem mi koymam gerekiyor?

Bir de şöyle bir durum var, katlar arası laptop ile gezen biri daima en iyi wi-fi otomatik geçecek bu geçişler esnasında bir kopma olur mu? Bir de yazıcılarım var her katta. 3. Kattaki kişi giriş kata bir doküman çıktı alırken wi-fi değiştirmek zorunda kalır mı?

Cevabınız için teşekkür ederim...

• VolkanCpr V kullanıcısına yanıt
    hocam soyle, tek hatla beslersin ancak burada router ana cihazin iyi olmasi lazim tek ap tum kati besler tavana monte ettiginde yatay duzlemde menzili iyi, ama dedigim gibi ya tek hat iyi bir router fw ya da ayri ayri iki modem bakabilirsiniz. Gecislerde pek sikinti olmuyor ayni networku oldugundan senaryonuzu belirleyip ona gore alim yapmak onemli bu noktada.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Görüşleriniz için teşekkür ederim. Şu anda kafamda şekillenen plan resimde görüldüğü şekilde.

Modem/Router, AP, ve Switch ürünleri için marka model arayışlarım devam etmekte. Maliyeti düşürecek ve/veya performansı arttıracak fikri olan kişiler bilgilerini paylaşırsa sevinirim. Marka ve model belirlediğim takdirde yeniden burada paylaşacağım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.