Şimdi Ara

3.dil olarak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.255
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba.İngilizce ve orta seviye İtalyanca biliyorum.İtalyancayı tam öğrenmeden İspanyolcaya geçmek istemiyorum.Mütercim-Tercümanlık okuyorum.İleride bir yandan çeviri yapmak bir yandan da ticaretle uğraşmak istiyorum.Aklıma iki dil takıldı Japonca ve Çince.Konuya hakim arkadaşların önerilerini bekliyorum.Teşekkürler.

• Yapacağın ticarete göre hangisi daha çok işine yarar bilemem ama ikisi de çok uğraştırıcı diller. İkisi arasında kıyas yaparsak japonca öğrenmek için harcayacağın süre çince öğrenmek için harcayacağın sürenin yaklaşık olarak yarısıdır. Tabi bu söylediğim dili tamamen öğrenmek için geçerli. Okuma ve yazma kısımlarını çıkarınca aradaki fark çok azalıyor. İşi bozan kısım çince karakterler yani. Gramer olarak ise Japonca Türkçeye yakın. Çince ise tamamen farklı.

Çince bir gazete okuyabilmek için 3000 farklı karakter ezberlenmesi gerektiği söylenir genelde. Ayrıca bir heceyi söyleyiş tarzına göre anlamı tamamen farklılaşıyor. Yüksek, yükselen, düşüp yükselen ve düşen olmak üzere 4 farklı ton var. Tonları öğrenmek çok zor değil ama anlamının değişmesi kötü. Bize ters gelebilen tarzda vurgular da çok var. Mesela bazen yanlış vurgu yaparsan hem anlamı yanlış olur hem de vermek istediğin duygu değişir.

Gerçi bunları araştırmışsındır ve biliyorsundur herhalde. Sadece ticarette hangisi daha çok işime yarar diye sorduysan yüzde olarak Çince çok önde. Bu arada söylediklerim seni yıldırmasın. İstersen başarırsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VYC Majoris -- 17 Eylül 2014; 20:52:58 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: CooLasFcuK

Yapacağın ticarete göre hangisi daha çok işine yarar bilemem ama ikisi de çok uğraştırıcı diller. İkisi arasında kıyas yaparsak japonca öğrenmek için harcayacağın süre çince öğrenmek için harcayacağın sürenin yaklaşık olarak yarısıdır. Tabi bu söylediğim dili tamamen öğrenmek için geçerli. Okuma ve yazma kısımlarını çıkarınca aradaki fark çok azalıyor. İşi bozan kısım çince karakterler yani. Gramer olarak ise Japonca Türkçeye yakın. Çince ise tamamen farklı.

Çince bir gazete okuyabilmek için 3000 farklı karakter ezberlenmesi gerektiği söylenir genelde. Ayrıca bir heceyi söyleyiş tarzına göre anlamı tamamen farklılaşıyor. Yüksek, yükselen, düşüp yükselen ve düşen olmak üzere 4 farklı ton var. Tonları öğrenmek çok zor değil ama anlamının değişmesi kötü. Bize ters gelebilen tarzda vurgular da çok var. Mesela bazen yanlış vurgu yaparsan hem anlamı yanlış olur hem de vermek istediğin duygu değişir.

Gerçi bunları araştırmışsındır ve biliyorsundur herhalde. Sadece ticarette hangisi daha çok işime yarar diye sorduysan yüzde olarak Çince çok önde. Bu arada söylediklerim seni yıldırmasın. İstersen başarırsın.

Teşekkürler hocam tabii ki bu bilgileri ben de biliyorum zahmet olmadan rahmet olmazmış uğraşacağız.

• Rusca Cince Arapca hem turizm hem de ticari iliskielr bakimindan onemli. Ispanyolca demek isterdim ama latin amerika ulkeriyle iliskilerimiz zayif keza ispanya ile de oyle.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    BEŞİKTAŞ
  • quote:

Orijinalden alıntı: MarianoVero

Arapça cezbetmiyor hocam Bakalım günler bize ne gösterecek

Hocam ben de soylemek istemezdim ama araplarla ticaretimiz oldukca yuksek. O yuzden soylemistim. Neyse sen arastirmays devam et.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.