Şimdi Ara

3 Beyaz dışında uzak durmanız gerekenler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
154
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Bu yazıyı yazma sebebimden bahsetmek istiyorum. Aslında kişisel bir mesele, yaşadıklarımız bazen bizi düşünmeye itebiliyor. Size şöyle söyleyeyim. Geçmişle aramda büyük bir uçurum var. Geçmişte herşey berbattı. Sürekli depresiftim ve intihar etmeyi dahi düşünüyordum. Eminim aranızda bunu deneyenler vardır. Hiç hoş değil. Biraz eskilerden bahsettikten sonra size kendi çözümlerimi anlatacağım ve tecrübelerimi paylaşacağım. Bunu yapacağım çünkü az önce bir dost kaybettim.

    Bunu okuyorsanız, şundan eminim ki, hayatınızdaki bazı şeylerden sıkıldınız ve ben de öyleydim. Geçmişte siyah giyinirdim. İlkokulda en arka sırada oturur, sevdiğim kıza onu sevdiğimden bahsedemezdim. Hayatım fazlasıyla monotondu, okul ve dershane arasında mekik dokuyordum bununla beraber bilgisayar oyunlarınlarının önderliğinde birkaç zeki dostum vardı. Tek problemimiz bizi bir arada tutan şey bilgisayar oyunlarıydı.

    Sizi sıkmak istemiyorum. Özetle ebeveynlerine karşı asi, hayatı video oyunlarında bulan, platonik, çekingen ve korkak birisiydim. Ve tüm bunlardan sıyrılmaya çalışırken önemli birşey farkettim.

    Bir denge vardı. Eğer kendinize yeterince hakim bir insan değilseniz bu dengenin kurbanı oluyordunuz.

    Eğer karamsar ve çekingenseniz korkaktınız.

    Ve eğer başarılı ve cesursanız egoist olacaktınız.

    Ne olursa olsun, başarı ve cesaretin değeri egonun kapatamayacağı kadar fazla fakat egonuzun pek olumlu yanı yok ve yaptığı en iyi şey sosyal yaşantınızı mahvetmek. Herhangi bir konuda yeterince iyiyseniz bırakın bunu başarılarınızdan etkilenen insanlar söylesin. Sizin bundan bahsederek kendinizi övmeniz onları çoğunlukla etkilemeyecek, beklediğinizin tersine bir etki yapacaktır.

    İlkokulda düştüğüm bu olumsuz durumdan kurtulmanın parolası ise şuydu; değişmekten korkuyordum, ama bu korkumu yendim.

    Aslen hayatınız boyunca karşılaştığınız ve tecrübe ettiğiniz her farklı olay, beyninizde daha fazla sinapslanmaya yol açar ve bu da sizin düşünme kabiliyetinizi, yaratıcılığınızı ve hayal gücünüzü geliştirir. Yani her halükarda kârdasınız. Ama ne var ki değişmekten korkuyorsanız bunun bir önemi kalmıyor. Yaşantıma bakarak konuşuyorum lütfen beni yanlış anlamayın.

    İki etti. Ego ve değişim korkusu. Bunları hayatınızdan uzak tutmaya çalışın. Maalesef ilkokuldaki en yakın arkadaşımla ilişkimi kesmemin sebebi bu ikisiydi. Onun egosu ve benim egom iki büyük titan gibi savaştı, ve gerçekten, eskiye nispeten çok farklı bir yaşantım var. O ise hala asosyal bir bilgisayar oyuncusu. Hem de fazlasıyla, ki şöyle bir kanı vardır:

    Büyük beyinlerle beraber olursanız beyniniz büyür, küçük beyinlerle beraber olursanız beyniniz küçülür.


    Kendime onunla aramızdaki tek ortak nokta olan oyunlardan artık uzak olduğumu, onun beni bu saatten sonra yalnızca olumsuz etkileyeceğini söyledim ve değişime katıldım. İlişkimizi kesmiştik. Sinirlenmiştim. Fakat bu yaptığım şeyi beni ileri götürecekti.

    Bana bencil diyebilirsiniz ancak bu sizin hayatınız ve hayatınızda olumsuz şeyler olmasını, sizi geriye götürecek şeyler olmasını eminim siz de istemezsiniz.

    Egonuzun esiri olmayın, ona hükmedin.

    Anlattıklarımdan sonra garip geliyor değil mi?

    Ve iyi düşünüp değişime cesaret kazanmak için kendinize birkaç saniye verin.

    Birkaç saniye, yalnızca birkaç saniye, beyninizi kullanmadan hareket edin.

    Çünkü zaten yeterince düşündünüz.

    İstedikleriniz, hep sizden kaçacaktır. Onları kovalamanız, kazanmanız ve daima başarmanız dileğiyle. Sağlıcakla kalın.


    https://motivasyol.wordpress.com/2015/08/08/3-beyaz-disinda-uzak-durmaniz-gerekenler/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Affection and Hatred -- 8 Ağustos 2015; 20:48:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >








  • < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3 beyazdan biri olmayan 4. ve 5. beyaz
  • sonu kişisel gelişim kitaplarına kaçsa da iyi niyetli bi yazı olmuş ancak yakın arkadaşınla ilişkini tamamen kesmek yerine azaltmayı deneyebilirdin bence bu kez de sen kibirli durumuna düşmüşsün sanki.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: soulwarrior

    3 beyazdan biri olmayan 4. ve 5. beyaz


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Didnt read lol

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kayıpsakal

    sonu kişisel gelişim kitaplarına kaçsa da iyi niyetli bi yazı olmuş ancak yakın arkadaşınla ilişkini tamamen kesmek yerine azaltmayı deneyebilirdin bence bu kez de sen kibirli durumuna düşmüşsün sanki.

    Bunu zaten belirttim. Ancak zaten olay bundan ibaret değil, o gerekiyordu farklı şeyler de vardı.


    Yorumunuz için teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Rica ediyorum ırkçılık yapmayın arkadaşlar.
  • okudum ve düşünceni haklı buldum, yararlı konu.


    bulunsun.
  • beyaz kadın uzak durun
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.