Şimdi Ara

3.500-4000 civarı kasa (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
1
Favori
1.347
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Asrock K6 olanı alabilirsiniz.600-700 psu yeterlidir bronze+ olanlara bakabilirsiniz.Kasayı gözünüze hoş gelen varsa alın derim görsel olarak önemli bir parça sonuçta.

    http://www.teknobiyotik.com/donanim/anakart-mainboard/asrock-fatal1ty-z270-gaming-k6-intel-z270-quad-sli-3-way-crossfire-x-3866mhz-o-c-ddr4-m-2-socket-atx-oyuncu-anakart-asrz270gk6.html




  • Yine Amazon'dan ROG Strix Z270F alabiliyormuşum
    https://www.amazon.de/Z270F-Gaming-Mainboard-1151-DDR4-Speicher-Schnittstelle/dp/B01NALQ7IX
    720 TL'ye geliyor.

    MSI Gaming Pro Carbon da 565 TL
    https://www.amazon.de/gp/product/B01MY4L5ED




  • P400 Eclipse olan'ın satıcısı Amazon değil. SAtıcısı ve göndericisi Amazon olmayan ürünleri almayınız. Sonra Amazon garanti kabul etmez. Ve ya KArgo'da armut çıkar Amazon pek ilgilenmez. Sonuçta farklı satıcıdan alıyorsunuz. Kendi ürünleri gibi ilgileneceğini sanmam. Gümrükte falan da problem yaşarsınız. Sıkıntılı işler bunlar. O yüzden satıcısı ve göndericisi Amazon.de olan ürünleri alınız sürekli.

    Kasa olarak NZXT S340 Elite Siyah kasayı alabilirsiniz. Amazon'un kendisi satıyor ve gönderiyor.https://www.amazon.de/dp/B01IFLDU16/

    Anakart olarak yine Amazon.de'den MSI Gaming PRo Carbon 668 TL.na geliyor. İsterseniz onu alabilirsiniz.

    PSU olarak ta yine Amazon.de'den Evga 650W SuperNova G2 ve ya Supernova 650 GQ modelini alın mis gibi tamamdır. İstediğiniz cf'yi yaparsınız sonra. Z270 Gaming Pro Carbon'da hem SLI hem de Cf desteği var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi techniquest35 -- 8 Mart 2017; 12:57:21 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ®Paczek

    Katılıyorum, ben de sürekli Amazon'dan alışveriş yaparım zaten o konuda bir sıkıntım yok.

    Fakat bahsettiğim Phanteks kasada ilginç bir şekilde 30 euro üzerinde olmasına rağmen gümrük eklenmiyor, shipping ekleniyor. Gümrüğün eklendiğini görsem hiç düşünmeden geçicem siparişi, böyle olunca gümrükte takıldığında uğraşmak istemiyorum.

    @Jared Let0: Önerdiğin anakart biraz pahalı ya benim için :) Hani o seviyeye çıksam Asus ROG serisine girerim muhtemelen. Hatta GTX 1070'e aktarırdım farkı.

    Dispatched from and sold by procooling

    Amazon tarafından satılmayan ürünleri almayın.
  • Güncelleme olarak, dün akşam da Kasa, PSU ve işlemci soğutucusu aldım.

    Kasa:https://www.amazon.de/gp/product/B01IFLDU16
    PSU:https://www.amazon.de/gp/product/B00ALK1TPE
    Soğutucu:https://www.amazon.de/gp/product/B019EXSSBG

    Sıvı soğutma muhtemelen gereksiz oldu, ama 150-200 lira hava soğutmaya verecekken bunu alayım bari dedim. Kasa da tempered glass, içerisinde GPU ve anakart (muhtemelen MSI Carbon Pro Gaming) üzerinde aydınlatma var biraz, şık durur diye düşündüm.

    PSU'nun kablolarının siyah olması tercihimdi, renkli kötü durur mu bilmiyorum, ama fazladan para vermek istemedim o modellere açıkçası.

    İşlemci, anakart, RAM ve SSD almak kaldı geriye. Ram'leri Corsair'in LED'li modellerinden alabilirim diye düşünüyorum.

    Sistemi topladıktan sonra içimde kalacak tek şey anakartın içerisinde keşke Wifi ve Bluetooth da olsaydı diyecek olmam sanırım

    Yalnız kasa inanılmaz şık duruyor, ömürlük yapışırım.




  • Kasa güzel. Psu'yu gözüm tutmadı. Coil whine olma riski yüksek biraz. Umarım şanslısınızdır da çıkmaz. O psu'ya verilecek 90€'ya Evga Supernova 550 G2 80+ Gold Full Modüler psu alırdınız mis gibi. Ve ya Evga SuperNova 650W GQ 80+ Gold Modüler alırdınız.

    Soğutucu olarak Noctua Nh-D15 ve ya be quiet! Dark Rock Pro 3 hava soğutmalar H100i'den daha iyidir. Hem daha sessiz çalışırlar hem birkaç derece daha iyi soğuturlar. Ama siz şık görünsün diye almışsınız madem, diyecek bir şey yok. Cryorig A80, ZXT Kraken X62 ve ya Swiftech Aio H220 X2 Prestige baksaydınız sıvı soğutma olarak.

    Anakart olarak Msi Z270 Gaming Pro Carbon AC modeli alırsanız wi-fi da kullanırsınız. Bu anakartta Wi-fi da var. Ama mAtx yapıda anakart. O kasada da microAtx anakart sırıtır bence. Hem ATX boyutunda olup, hem de wi-fi ve bluetooth olan şu anakartlar var; Asus Z270E Gaming anakart var çok iyi. Ama fiyatı biraz fazla. Onun haricinde Asrock Z270 Killer SLI/CF ac anakartı var wi-fi ve bluetooth modeller olarak.

    Aslında Rx 480 ekran kartı için bu kadar uçmaya gerek yok diye düşünüyorum. Ama ileride Cf yapabilirim demiştiniz galiba. İşlemci olarak ta; i5 7600K ve ya i7 6700K ve ya i7 7700K gibi seçenekler var.

    Ram belleler için ise; Corsair Vengeance Red Led 3000Mhz CL15 2x8Gb DDR4 Ram bellekleri alabilirsiniz.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • techniquest35 kullanıcısına yanıt
    PSU ve soğutucu için iptal talebi verdim, dispatch sürecinde olduğu için kesin değil ama iptal edilebilir.

    PSU'yu 750W olduğu için ve diğer modeller gözüme çok pahalı geldiği için seçmiştim, başka modeller bakayım yine. Bronze benim için yeterli gelir diye düşündüm. 550 ve 650 nedense sanki azmış gibi geliyor eskilerden kaldığım için, yeni teknoloji bu kadar güç tüketmiyor biliyorum.

    İşlemci soğutucusu hakkında pek bilgim yoktu ve çok kişi tarafından kullanılan bir model tercih etmiştim. Ama verdiğiniz modelleri de inceleyeceğim. Yani uygun ve güzel performanslı bir sıvı soğutma olsa iyi olurdu rahatlık ve görüntü açısından, ama hava soğutma da tabii ki seçenekler arasında.

    Asrock z270 Killer'ı stoklarda bulamamıştım.

    Ya ben sistemi çok stabil ve düzgün kurmak istiyorum açıkçası temelden. GPU upgrade edilebilir olduğu için böyle bir tercih yaptım ve şu anda 480 bana fazlasıyla yeterli. Daha sonra ikincisi alınıp CF yapılabilir veya Geforce serisinden çok daha güçlü bir tercih yapılabilir. Ama dediğim gibi diğer bileşenlerin bir iskelet gibi daha iyi altyapı sağlaması daha önemli.

    İşlemci i5 7600K'da karar kılmıştım son olarak.

    Yönlendirmen ve öneriler için çok teşekkür ederim, şu an iş yerinde detaylı bakamıyorum ama sonra tekrar yardımına sığınabilirim.




  • Psu olarak; ileride Crossfire yapacağını düşünür isek; Evga 650W SuperNova GQ rahat yeter. Neredeyse tam güç veriyor zaten tek 12V kanalından. 80+ Gold sertifikalı. Yarı modüler.

    Soğutucu olarka; H110i de gayet iyi lâfım yok. Ama benim tercihim hava soğutmalardan yana. Alabiliyorsanız NZXT Kraken X62 (240mm) sıvı soğutma alın. H110i ile aralarında 30€fark var ama. Alamıyorsanız da H110i kalsın o zaman sorun yok. Siz de haklısınız o kadar kasa topluyorsunuz, görüntüye de önem vermek istiyorsunuz hali ile. Arada oyanayacak birkaç değerleri pek önemsemeyin o zaman.

    Anakart olarak dediğim gibi; o iki modelde hem wi-fi hem bluetooth var. ATX boyutu olarak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi techniquest35 -- 9 Mart 2017; 17:37:47 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: techniquest35

    Psu olarak; ileride Crossfire yapacağını düşünür isek; Evga 650W SuperNova GQ rahat yeter. Neredeyse tam güç veriyor zaten tek 12V kanalından. 80+ Gold sertifikalı. Yarı modüler.

    Soğutucu olarka; H110i de gayet iyi lâfım yok. Ama benim tercihim hava soğutmalardan yana. Alabiliyorsanız NZXT Kraken X62 (240mm) sıvı soğutma alın. H110i ile aralarında 30€fark var ama. Alamıyorsanız da H110i kalsın o zaman sorun yok. Siz de haklısınız o kadar kasa topluyorsunuz, görüntüye de önem vermek istiyorsunuz hali ile. Arada oyanayacak birkaç değerleri pek önemsemeyin o zaman.

    Anakart olarak dediğim gibi; o iki modelde hem wi-fi hem bluetooth var. ATX boyutu olarak.

    650W Supernove GQ ve NZXT Kraken X52 aldım

    Bana bir 35 euro daha pahalıya mal oldu ama içim daha rahat. Bu arada X62 280mm imiş ve Amazon tarafından gönderilmiyordu, ben de 240mm X52 modelini tercih ettim.

    Aslında soğutucuyu Noctua NH-D15 veya be Quiet Dark Rock 3 arasından seçecektim ilk başta, ama boyutu sebebiyle kasaya girip girmeyeceği riskli şeklinde okudum birçok yabancı forumdan. Vazgeçip sıvı soğutmaya yöneldim tekrar.

    Anakart sanırım MSI Gaming Pro Carbon modelini alacağım ATX, wifi ve bluetooth'tan feragat ederek.




  • Selamlar tekrar, kasayı toparladım ve her parçayı satın aldım. Belli bir kısmı ulaştı bir kısmı da hala yolda. Her şeyi tamamlayıp sistemi de kurunca ilk mesajı da güncelleyip resim yüklemeye çalışacağım. Ürünlerin şöyle (mobilden yazdığım için şimdilik linkleri paylaşamıyorum ama onları da güncelleyeceğim. Yardımcı olan arkadaşlar, sizlere de ayrıca teşekkür ederim, çok sağolun.



    Kasa: NZXT S340 Elite

    İşlemci: i5 7600k

    Anakart: MSI Z270 Gaming Pro Carbon

    GPU: Asus RX480 8GB ROG Strix OC

    RAM: Gskill 2x8 GB Trident Z Rgb Led 3000mhz

    SSD: Samsung (750 veya 850 tam hatırlayamadım) EVO 240 GB

    PSU: Evga Supernova GQ 650W Gold

    Sıvı Soğutma: NZXT Kraken X52

    Kasa içi aydınlatma: NZXT Hue+



    Anakart ve RAM'leri Vatan'a işlemciyi ise incehesap.com üzerinden aldım, geri kalan her şeyi ise Amazon.de üzerinden. Kasa, işlemci, anakart ve CPU elime ulaştı, diğerlerini bekliyorum. Anakartın yanında Steelseries Syberia v2 kulaklık hediyesi, For Honor ve 100 TL para iadesi vardı, güzel bir fırsat oldu.

    Stabil ve dengeli bir sistem istiyordum uzun bir zaman kullanabileceğim, sonradan da aydınlatma ile şık görünsün istedim ve benim fazlasıyla içime sindi. Mutlaka o bütçeye çok rahat GTX 1080 alabilirdim, çoğunuz bunu de söyleyecektir ama tercih etmedim. 1080p beni fazlasıyla tatmin ediyor ve bir süre daha edecek de, sadece oyun oynayan biri değilim. Yetmediği zaman crossfire yapabilir ya da bunu elimden çıkarım üst düzey bir karta yönelebilirim. Ama dediğim gibi, şu an benim için bir ihtiyaç veya zaruriyet değil, pişman olacağımı da hiç sanmıyorum. Eski sistemi görseniz hak verirsiniz :)

    Şimdilik böyle, başlıktaki bütçeyi fazlasıyla aştım tabii, sorularınız olursa ben de seve seve yanıtlarım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eeny.Meeny -- 15 Mart 2017; 22:6:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Tekrar merhaba,

    Aldığım PSU ve sıvı soğutmanın teslimatında bir problem oldu baya gecikti. Şu an para iadesi veya hızlı kargoyla tekrar göndertme imkanım var. Ama uzun süredir bekliyorum ve artık bu hafta sonu kurulumu yapmak istiyorum. Diğer ürünlerin de çalışmama durumuna karşı bir iade süresi var sonuçta.

    PSU'm Evga 650W Supernova Gold idi ve 95 Euro'ydu.
    İşlemci soğutucum ise NZXT Kraken X52 idi ve 150 Euro'ydu. bunu mirror tasarım ve ışıklandırması sebebiyle seçmiştim, performansı da iyiydi, hatta Hue+ ve RGB Ramleri de tam takım olsun diye aldım ama feragat etmem gerekecek gibi duruyor.

    Şu anda gidip bugün veya yarın mağazadan alabileceğim bir işlemci soğutucusu ve PSU arıyorum. Modellerle öneri yapabilirseniz gerçekten çok sevinirim.

    Hava soğutmaya geçicem sanırım, böyle olunca kasanın önündeki kısım fansız kalacak (sıvı soğutma fanlarını oraya takacaktım). Oraya kasa fanı da alabilirim.




  • İkisi için ne kadar bütçe ayırdınız? İnventus 'a gidip elden alabilirsiniz. Bütçeye göre öneri yapacağım. Bütçe çok sıkıntı değil ise; İnventus 'a gidip elden, Corsair Rm750x ve Corsair H10i v2 sıvı soğutma alabilirsiniz. Gitmeden önce arayın tabii ki ellerinde hazır varsa direk gider alırsınız. Gerçi, Corsair'in sıvı soputmaları çok sesli oluyor. Fanlarını değiştirerek belki onu da çözersiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi techniquest35 -- 24 Mart 2017; 11:17:50 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evga supernova kalitesinde değil ama türkiyede yakın fiyatlarda bi alt kalitede şunlar var (supernova modüler olduğundan sadece modüler öneriyorum):
    http://www.vatanbilgisayar.com/cooler-master-g650m-80plus-650w-moduler-guc-kaynagi.html
    http://www.hepsiburada.com/silverstone-strider-700w-80-plus-bronze-single-rail-54a-moduler-guc-kaynagi-sst-st70f-pb-p-BD803221

    Sıvı soğutma konusunda fikrim yok, hava soğutma olarak şunu tavsiye edebilirim ama rengi hoşunuza gitmeyebilir
    http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=5967




  • quote:

    Orijinalden alıntı: techniquest35

    İkisi için ne kadar bütçe ayırdınız? İnventus 'a gidip elden alabilirsiniz. Bütçeye göre öneri yapacağım. Bütçe çok sıkıntı değil ise; İnventus 'a gidip elden, Corsair Rm750x ve Corsair H10i v2 sıvı soğutma alabilirsiniz. Gitmeden önce arayın tabii ki ellerinde hazır varsa direk gider alırsınız. Gerçi, Corsair'in sıvı soputmaları çok sesli oluyor. Fanlarını değiştirerek belki onu da çözersiniz.

    Bilmem hatırlar mısınız o sıvı soğutmayı satın almıştım önce, sonra Kraken önerince ona geçmiştim :) RM750x için de yanlış hatırlamıyorsam coil whine riski var demiştiniz.

    O yüzden acaba Corsair yerine hava soğutmaya mı yönelsem diye de düşünmüyor değilim.

    Bütçe içinse bunlara 1.000 TL vermiştim, ama alacaklarım o kalibrede olmayacağı için biraz düşsem iyi olur gibi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eeny.Meeny -- 24 Mart 2017; 12:59:44 >




  • Meniz kullanıcısına yanıt
    Noctua'nın rengi benim hoşuma gidiyor ya :)

    O Evga'yı 400 TL'ye almıştım fiyat olarak burdakilere göre çok iyi sanırım. Silverstone fena durmuyor ama marka olarak nasıldır hiçbir fikrim yok açıkçası.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ®Paczek

    Noctua'nın rengi benim hoşuma gidiyor ya :)

    O Evga'yı 400 TL'ye almıştım fiyat olarak burdakilere göre çok iyi sanırım. Silverstone fena durmuyor ama marka olarak nasıldır hiçbir fikrim yok açıkçası.

    Verdiğim 2 güç kaynağı da benzer kalitede ve modüler. Kalitesiz güç kaynakları değiller ancak ikisi de Supernova'dan daha az kaliteli karşılaştırma yapınca
    PSU Tier List gibi bir şey vardı /r/pcmasterrace'te, bulabilirsem onun linkini atayım
  • 3.500-4000 civarı kasa

    Şu olması lazım ama daha günceli vardı sanki bunun

    //edit

    3.500-4000 civarı kasa

    Sanırım bu daha güncel hali



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Meniz -- 24 Mart 2017; 13:16:46 >




  • Telefon edin önce. Stoklarda var gözüküyor ama ne olur ne olmaz. Telefon edin önce. Sonra ofise gidip elden almak istediğinizi söyleyin. Güç kaynağı full modülerdir. Tier 2 Listte geçer. Zaten Seasonic.

    3.500-4000 civarı kasa



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi techniquest35 -- 24 Mart 2017; 16:36:18 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: techniquest35

    Telefon edin önce. Stoklarda var gözüküyor ama ne olur ne olmaz. Telefon edin önce. Sonra ofise gidip elden almak istediğinizi söyleyin. Güç kaynağı full modülerdir. Tier 2 Listte geçer. Zaten Seasonic.

    3.500-4000 civarı kasa

    Soğutucu olarak Noctua NH-U12S aldım Psu da Corsair RM 750X Gold bugün İnventustan. Bu akşam bilgisayarı kurdum fakat çalışmadı ve baya canımı sıktı uğraştıracak olması.

    Anakarttaki led Cpu sorununa işaret ediyor. Anakarttaki cpu soketi mi yoksa cpunun kendisi mi sorunlu bilmiyorum. Power düğmesine bastığımda her şey düzgün çalışıyor, cpu fanı sadece dönmüyor ama ihtiyaç olmadığından da olabilir. Pc boot etmiyor, çözemedim sebebini. Kabloların hepsi düzgünce takılı.

    Anakartı vatandan işlemciyi de incehesaptan almıştım. Sorun nerde nasıl deniycem bilmiyorum elimde hiç uyumlu ikame ürün de yok. Ne yapmalıyım sizce?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • cpu soğutucu bağlantısını düzgün yaptınız mı?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.