Şimdi Ara

3.5 yasindaki oglum aniden kekelemeye basladi hemde fazlaca

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
10.579
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar oglum aniden bi sabah kekelemeye basladi 1 hafta oldu hemen hemen... sesli harfle baslayan kelimeleri uzatarak soyluyor mesela öööyöööyle aaaaaaraaaaraba kendini normal bir kekeme gibi kasmiyor yada surat mimiklerinde bi degisme olmuyor 3.5 yasina girmek uzere. Tamda mantikli cumleler kelimeler. Akillica sozler kullanmaya başlamisti bu siralar ...
    E
    Mesela benim bisikletim diyecek "benim benim benim benim benim bisikletim" diyor

Kimileri gecer diyor kimleri terapi uygulanmasi gerekebilr diyor bazen takilmiyor bazende cumle bitene kadar nefesi bitiyor. Bir baba olarak cok uzuluyorum internetteki tum yorumlari okudum sunu yapin sunu yapmayin denilenleri uyguluyorum. Koca kayseride hicbir ozel hastanede cocuk psikiyatr yok devlet cocuk haatanesinde 1 tane var baska yok. Nasil buyuk sehir anlamiyorum.

Dojtora goturmesen once sizlerinde bilgilerinden faydalanma isterim yada yakjnlarinda buna benzer rahatsizlik gecirenler gecmismi kalmis mi ogrenmek isterim

Tesekkurler ALLAH bu durumda olan cocyklarada anne babalarinada sabir versin inşallah

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ilk önce 15 yaşındayım söylemek isterim solunum yollarından kaynaklanıyo olabilir 3,5 yaşındayken kekelemeye ve doğru dürüst nefes alamamaya başlamışım bu durum böyle gidince annemler doktora gitmiş ve doktor bademciklerimin şiştiğini ve alınması gerektiğini söylemiş hocam bir an önce doktora gidin çünkü bu olay büyümeyi de engeller
  • Peki sen bademciklerini alinca mi kurtuldun yoksa pedagog a gittinmi yada nasil gecti seninki veyahut hala devam ediyormu sendeki durum?

• hocam bademcik ameliyatından sonra ama sizin durum daha farklı hatta hatırlıyorum 2 hafta konuşamadım ilginç olan şu kendi kendime el hareketi çekmeyi öğrenmiştim :)))
  • Acaba oglunuz aniden bir seye korkmus olabilir mi? Konusmayi denediniz mi? Cunku birden ortaya cikti diyorsunuz.

• quote:

Orijinalden alıntı: AcılaraTutunmak

Acaba oglunuz aniden bir seye korkmus olabilir mi? Konusmayi denediniz mi? Cunku birden ortaya cikti diyorsunuz.

Ewer birden cikti yalniz o gece sabaha kadar birkac kere bacagim agriyo diye yatak odamiza geldi ben bacagini ovdum uyuyunca yerine koydum 2 veya 3 kere oldu o gecenin sabahinda cocuk ünlu harfleri uzatmaya basladi ve su anda kekeliyor kucuk oldugundan konusamiyoruzda hemde ne oldugunu kendine bildirmemek icin bahsetmiyoruz bile

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kantay -- 16 Haziran 2013; 18:12:18 >
  • Çocuğunuzun kulağına baktırır mısınız?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: kantay

quote:

Acaba oglunuz aniden bir seye korkmus olabilir mi? Konusmayi denediniz mi? Cunku birden ortaya cikti diyorsunuz.

Ewer birden cikti yalniz o gece sabaha kadar birkac kere bacagim agriyo diye yatak odamiza geldi ben bacagini ovdum uyuyunca yerine koydum 2 veya 3 kere oldu o gecenin sabahinda cocuk ünlu harfleri uzatmaya basladi ve su anda kekeliyor kucuk oldugundan konusamiyoruzda hemde ne oldugunu kendine bildirmemek icin bahsetmiyoruz bile

Açıkçası hiç bir şey anlamadım.Allah yardım etsin hocam, geçmezse doktora filan götürün, öyle kalmasın çocuk.İleride çok zorluk çeker.

• quote:

Orijinalden alıntı: cago135

Çocuğunuzun kulağına baktırır mısınız?

Kulakla alakasini tam anlayamadim belliki bildiginiz birsey var ne icin onerdiniz acaba

Bu arada kulagina baktirmadim

• quote:

quote:

quote:

Açıkçası hiç bir şey anlamadım.Allah yardım etsin hocam, geçmezse doktora filan götürün, öyle kalmasın çocuk.İleride çok zorluk çeker.

Yani acaba dedim korktuda bacagindaki agriyi bahane edeeek yanima mi gelmek istedi ve korktugundan mi oldu diye so
    ylemistim

• quote:

quote:

quote:

quote:

Yani acaba dedim korktuda bacagindaki agriyi bahane edeeek yanima mi gelmek istedi ve korktugundan mi oldu diye so
    ylemistim

Yok, ben dediğinizi anladım da, çocuğu anlayamadım Benim de aklıma ilk korkmuş olabileceği geldi.Bence oğlunuzun biraz ağzını arayın.Korktuysa illaki hissettirecektir size.

• Korktuysa bile 1 hafta oncekini hatirlarmi bilmiyorum korkuyla olmussa gecme ihtimali var mi varsa nedir tahmini olarak

Bu arada ben de kekeme idim fakat ben dogustan kekeme idim oglum 3.5 yasina gelmeden oldu hemen herkes irsi diyebilir ama tam olarak bizdeki durumun aynisi dayimin oglundA da var babasi kekeme degil

• kardeşi falan olduysa ondan da kaynaklanabilir. yani birçok sebep olabilir. bence burada okuduklarınıza göre davranışlarınızı şekillendirmeyin. terapist falan bulun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest Account

kardeşi falan olduysa ondan da kaynaklanabilir. yani birçok sebep olabilir. bence burada okuduklarınıza göre davranışlarınızı şekillendirmeyin. terapist falan bulun.

Kardesi oldu ewet ama cok seviyor kimseyle paylasamiyor . Kardesini sadece baskalarinsan kiskaniyor. anne babasindan kiskanmiyor olsa gerek cunku kendine ilgi daha fazla niye kiskansinki kardes kiskancligi olursa ki gecici bir durum mu

• quote:

quote:

kardeşi falan olduysa ondan da kaynaklanabilir. yani birçok sebep olabilir. bence burada okuduklarınıza göre davranışlarınızı şekillendirmeyin. terapist falan bulun.

Kardesi oldu ewet ama cok seviyor kimseyle paylasamiyor . Kardesini sadece baskalarinsan kiskaniyor. anne babasindan kiskanmiyor olsa gerek cunku kendine ilgi daha fazla niye kiskansinki kardes kiskancligi olursa ki gecici bir durum mu

dediğim gibi buradakilere güvenip davranışlarınızı şekillendirmeyin fakat çocuk kardeşini kıskanıyordur bence. çoğu çocukta olur bu. ben küçükken kardeşim olunca tekrar altıma yapmaya başlamışım. kardeşimi camdan atmaya kalkmışım kimse yokken bir kez de. size tavsiyem bi terapiye götürmeniz çocuğu. bahsettiğiniz olay kuzenimin büyük oğlunda gerçekleşmişti. kekeme değildi aslında tam olarak ama aynı sizin dediğiniz gibi konuşuyordu. benim arabam değil de benim benim benim diye uzatıyordu. kardeşi olunca başlamıştı onda da bu olay. doktora gitmişlerdi. kuzenim de hepimize "bol bol konuşturmaya çalışın, konuşurken kesinlikle sözünü kesmeyin, doktor öyle söyledi" gibi şeyler söylemişti. hani çocuk sofradaki reçeli isterken "tamam tamam al" deyip sözünü kesmeyin. tam olarak doğru cümleyi kurana kadar vermeyin istediğini. konuşturmaya çalışın ve dediğim gibi sözünü asla kesmeyin. tam olarak söylemesi sağlayın. kuzenim böyle yaptırıyordu bize. belki faydası olur.

• quote:

quote:

quote:

dediğim gibi buradakilere güvenip davranışlarınızı şekillendirmeyin fakat çocuk kardeşini kıskanıyordur bence. çoğu çocukta olur bu. ben küçükken kardeşim olunca tekrar altıma yapmaya başlamışım. kardeşimi camdan atmaya kalkmışım kimse yokken bir kez de. size tavsiyem bi terapiye götürmeniz çocuğu. bahsettiğiniz olay kuzenimin büyük oğlunda gerçekleşmişti. kekeme değildi aslında tam olarak ama aynı sizin dediğiniz gibi konuşuyordu. benim arabam değil de benim benim benim diye uzatıyordu. kardeşi olunca başlamıştı onda da bu olay. doktora gitmişlerdi. kuzenim de hepimize "bol bol konuşturmaya çalışın, konuşurken kesinlikle sözünü kesmeyin, doktor öyle söyledi" gibi şeyler söylemişti. hani çocuk sofradaki reçeli isterken "tamam tamam al" deyip sözünü kesmeyin. tam olarak doğru cümleyi kurana kadar vermeyin istediğini. konuşturmaya çalışın ve dediğim gibi sözünü asla kesmeyin. tam olarak söylemesi sağlayın. kuzenim böyle yaptırıyordu bize. belki faydası olur.

Tam dediginiz gibi yapiyorum dudaklarina degil gozune bakiyorum sozunu kesmiyorum. Yuzune endiseli bakmiyorum kizmiyorum konusturuyorum fakar takilmalar devam ediyorya o yuzden konusturmak da istemiyorum bazen. cunku konustukca yada calistikca benim psikolojim bozuluyo uzuluyorum

• Senin gibi bilinçsiz aileler olursa o çocuk kekeme kalır.Gitsenize doktora gelmiş buraya soruyor ya.
  • quote:

Orijinalden alıntı: LawLess437

Senin gibi bilinçsiz aileler olursa o çocuk kekeme kalır.Gitsenize doktora gelmiş buraya soruyor ya.

Sn bilincli arkadasim koca kayseride 2 tane cocuk psikiyatr var ve haziran aylari dolu randevu alamiyorum ayin 1 inde arayip temmuz ayi icerisine randevu almam gerekiyormus yoksa ben neden bekleyeyim hergun kahroluyorum keske benim kadar bilincli olmus olsaydin. Yok ben ozel terapi almak isteren terapisi 300 den basliyor kac terapi olacagoda belli deil isci maasiyla karsilama gucum yok sen de durmuşsun bilincsiz deyip duruyorsun içini dışını bilmeden

• Allah acil şifalar versin hocam, bir baba için psikolojik olarak sizi yıpratabilir fakat sizde dik durun. Çocuğunuza hissettirmeyin sakın endişeli olduğunuzu felan.İnşallah düzelir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Khalasar

Allah acil şifalar versin hocam, bir baba için psikolojik olarak sizi yıpratabilir fakat sizde dik durun. Çocuğunuza hissettirmeyin sakın endişeli olduğunuzu felan.İnşallah düzelir.

Amin. Walla ilk baslarda anne ve araba diyemiyordu aaaa aaa aaa aaaaanne veya aaaa a aa aaaaaaraba diyordu hatta bazen cunleyi biteremiyordu. Ama artik anne ve arabayi guzel soylemeye basladi sizce duzelmeyemi basladi acaba... İNŞALLAH gecer

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.