Şimdi Ara

3,5 AYLIK KIZIMA KALÇA ÇIKIĞI TEDAVİSİNDE ALÇI YAPILMIŞTI... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
37
Cevap
0
Favori
11.833
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Geçmiş olsun umarım düzelir ve umarım doktorların (!!!) yanlış müdahalesine maruz kalmazsınız. Bu konuyu nette araştırmayı denediniz mi? Belki bişeyler bulabilirsiniz.
  • bende de kalca cıkıgı varmıs o zamanlar o zamanlar tabi tıp bu kadar gelişmiş degil bir suru doktor gezmiş bizimkiler alcı demişler once kabul etmemişler sonra atal adı verilen alet takmıslar sanırım bu 4 aylıkken falan oluyor ve 4-5 ayda geciyor ama o zman bile iyileşmeme sansı yuzde 30 falan mıs sanırım tek avatajımerken teshismis zaten 7 aylık 1.5 kilo dogunca cok sorun olmus ama simdi 22 yasındayım hicbir problemim yok allahtan acil sifa diliyorum umarım sizinde cocugunuz benim aysıma geldiinde anı olarak hatırlar ama umutsuzluga kapılmayın simdiki imkanlar cok daha iyi
  • abi bide iyi yanından bak olayı erken fark ettiniz ve 2-3 aylık bir zorlanmadan sonra kızınız yıllarca rahat yaşayacak
  • teşekkürler sağ duyunuz ve yardımlarınız için @zzz senle bu konuyla ilgili daha öncede konuştuğumuzu hatırlıyorum şu alçının değiştirilmesi çok kötü anestezi olmadan yeni alçıyı yapmazlar ve ben ilk alçı yapıldığında 1 ay önce kızımın anesteziden nasıl etkilendiğini görünce 2.alçı hiç hoş olmaz gerçekten
  • quote:

Orjinalden alıntı: tniaskrad

quote:

Orjinalden alıntı: meco

@ tniaskrad,
    kemik yumusamasının yada erimesinin belirtileri sislik ve ayak üstüne basamama, sızlama seklindeydi... ama dedigim gibi alcı normal süresinden fazla kaldıgı icin oluyormus bu olay eger sizin 1 ayı gecmediyse sorun olacagını zannetmiyorum.. yinede kemik sertlestirmek icin evde uygulanan fizik tedavisini yazayım..

biri sıcak (ayagı yakmıcak derecede) biride soguk 2 kova su hazırlıcaksınız.. ayagınızı ilk önce birine sokucaksınız oraya alıstıktan sonra ordan cıkartıp diger kovaya sokucaksınız.. yani bir sıcak bir soguk seklinde sürekli tekrar ediceksiniz.. hergün yapmanız gerekiyor bu islemi... bu arada suyun icinde ayagınızı hareket ettirmelisiniz hafif hafif.. simdilik aklımda kalanlar bunlar eger baska birsey varsa ancak yarın ögrenebilirim.. ekstra birsey varsada size yazarım merak etmeyin.. gecmis olsun...

bende bazen sızlama oluyor ama böyle can yakıcı şekilde değil dediğinizi dikkate alacağım teşekkürler ciddiye almamıştım ben bu olayı ama doktora gitmeyi düşünüyorum teşekkürler..

dostum kemik erimesi bilidğim kadarı ile önemli bir hastalıktır doktora gtimekte geç kalma lütfen

• Benim problemimle ilgili söylicekleri olan yok mu?
  • başka ilgisi bilgisi olan yok mu? konuyla ilgili
  • dostum bi bilgi alsak yazıcaz buraya biliyorum gelecek her bilgi sizin için önemli
  • Öncelikle geçmiş olsun diliyorum. Umarım herşey istediğiniz gibi olur. Ben sizin acınızı ve durumunuzu anlayabiliyorum. Zira ben doğduğumda iki kalçam da çıkıkmış. Annem ve Babamın söylediğine göre bu işte en önemli olanın fizik tedavisi olduğunu biliyorum. Benim için hiç yılmadan bunu yapmışlar. Allaha Şükür bugün her iki bacağımda çok sağlıklı ve hiç bir problemim yok. Ben konuyla ilgili bir bilgiye sahip değilim ama kemik erimesini engellemek için tedavilerin olduğunu biliyorum. Allah yardımcınız olsun.
  • Şimdi anneme telefon açıp biraz daha bilgi sordum. Bana söylediği doğuştan iki kalçamın da çıkık olduğu ve 3 aylık bir tedavi sonucu iyileştiğim. Yani aslında 3 ay böyle bir durum için idealmiş. Yani sıkıntıya girecek bir şey yok. Yalnız bana ısrarla söylediği birşey var. O da kalçanın üzerine konduğu bezin üzerine ( eski bir olay olduğu için o zamanlar bez koyuyorlarmış herhalde ya da alçıdır belki bilmiyorlar da olabilir ) bir bez daha koydukları. Ve küçük bir bebek yastığı koyuyorlarmış. Bilemiyorum bendeki bilgiler şimdilik bu kadar. Yine farklı şey öğrendiğimde buraya yazarım. Tekrar geçmiş olsun.
  • Saol dostum kaç aylıkken teşhis edilmiş peki kalça çıkığı olduğun ? çünkü ne kadar geç farkedilirse tedavi o kadar zahmetli oluyo ve uzuyo biz 1 aylıkken keşfettik fakat bandaj kulandık sonuç vermedi 3,5 aylıkken alçıya aldırttık sanırım 07.08.2006 da tekrar kontrole gidicez alçı ya yenilencek yada düzeldiyse kesilip atılcak; bide yanlış anlama ama cinsiyetini öğrenebilirmiyim çünkü erkeklerin yakalanma riski az olduğu halde böle bi rahatsızlıktada tedavisi daha uzun ve zahmetli oluyomuş gerçi benim kızım var ..
    quote:

Orjinalden alıntı: dekonline

Şimdi anneme telefon açıp biraz daha bilgi sordum. Bana söylediği doğuştan iki kalçamın da çıkık olduğu ve 3 aylık bir tedavi sonucu iyileştiğim. Yani aslında 3 ay böyle bir durum için idealmiş. Yani sıkıntıya girecek bir şey yok. Yalnız bana ısrarla söylediği birşey var. O da kalçanın üzerine konduğu bezin üzerine ( eski bir olay olduğu için o zamanlar bez koyuyorlarmış herhalde ya da alçıdır belki bilmiyorlar da olabilir ) bir bez daha koydukları. Ve küçük bir bebek yastığı koyuyorlarmış. Bilemiyorum bendeki bilgiler şimdilik bu kadar. Yine farklı şey öğrendiğimde buraya yazarım. Tekrar geçmiş olsun.

• Önemli değil. Ben bir erkek olarak dünyaya geldim :). Allaha şükürde halen aynıyım (Bknz.Soldaki resim) Benim de 1-2 aylıkken teşhis konmuş ve tedaviye başlanmış. Benim şu anda yaşım 27. Yani bahsettiğim olan 27 sene önce. Tabi ki tıp onun üzerine çok şeyler katmıştır. Demek istediğim o zaman bile 3 aylık kısa bir sürede tedavi edildiyse şimdi ki tıp teknolojisi ile daha çabuk çözüme kavuşulur. Ama tabi ki de vak'alar farklılık gösterir. Sabırlı olmak lazım ve fizik tedaviyi ihmal etmemek lazım. Kemik erimesini engellemek için sürekli fizik tedavi uygulayın. Geçmiş olsun tekrar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dekonline -- 1 Ağustos 2006; 13:37:00 >
  • OOO BAYA YAKIŞIKLIYMIŞIN DOSTUM BAKALIM TEDAVİNİN GİDİŞİ P.TESİ BELİ OLCAK ALAHTAN HAYIRLISINI İSTEMEKTEN BAŞKA YAPICAK BİŞEY YOK
    quote:

Orjinalden alıntı: dekonline

Önemli değil. Ben bir erkek olarak dünyaya geldim :). Allaha şükürde halen aynıyım (Bknz.Soldaki resim) Benim de 1-2 aylıkken teşhis konmuş ve tedaviye başlanmış. Benim şu anda yaşım 27. Yani bahsettiğim olan 27 sene önce. Tabi ki tıp onun üzerine çok şeyler katmıştır. Demek istediğim o zaman bile 3 aylık kısa bir sürede tedavi edildiyse şimdi ki tıp teknolojisi ile daha çabuk çözüme kavuşulur. Ama tabi ki de vak'alar farklılık gösterir. Sabırlı olmak lazım ve fizik tedaviyi ihmal etmemek lazım. Kemik erimesini engellemek için sürekli fizik tedavi uygulayın. Geçmiş olsun tekrar.

• gecmis olsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nelo Angelo

gecmis olsun

hört

• Kalça çıkığı bebeklerde erken tedavi ile gayet basit atlatılabilen bi durum. 6 aylıkken kızımda oldu. Zaten genelde bebeklerde kalça çıkığı kız çocuklarında oluyormuş. Bi aparat taktılar bir iki ay kaldı düzenli kontrole götürdük şuan 8 yaşında :)https://www.bebekvegelisim.com/bebeklerde-kalca-cikigi-nasil-anlasilir-tedavisi-nedir/
  • quote:

Orijinalden alıntı: jewel06

Kalça çıkığı bebeklerde erken tedavi ile gayet basit atlatılabilen bi durum. 6 aylıkken kızımda oldu. Zaten genelde bebeklerde kalça çıkığı kız çocuklarında oluyormuş. Bi aparat taktılar bir iki ay kaldı düzenli kontrole götürdük şuan 8 yaşında :)https://www.bebekvegelisim.com/bebeklerde-kalca-cikigi-nasil-anlasilir-tedavisi-nedir/
    Konu sahibinin çocuğuda 13 yaşında :)

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.