Şimdi Ara

3.300 LÜK OYUN KASASI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
317
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar forum da yeniyim. Bilişim öğrencisiyim kasa topladım oyun için topladım kasayı oyun için olduğundan dolayı da AMD kullanmayı tercih ettim intelin ne kadar adı olsa da oyun konusunda yetersiz kalıyor. Lütfen sizden ricam bu başlık altına intel işlemci toplayıp atmamanız teşekkürler.

SİSTEM HAKKINDA YORUMLARINIZI BEKLİYORUM.
     3.300 LÜK OYUN KASASI

• Oyun için i5'ler daha iyi durumda.
    i5 4460
    H97M-G43 alırsanız stok soğutucuyla kullanabileceksiniz üstüne üstlük bütçenize GTX 970 veya R9 290 sığabilir.
    Elden alma takıntınız yoksa Sinerji ve Eksen bilgisayara bakın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne biliyim intel pek sevmiyorum zaten haziranın 25 i gibi alıcağım kasayı o zamana kadar fikrim değişir diye tahmin ediyorum ya şimdi nakit alıcağım için elden alıyım diyorum ama dedikleriniz de mantık çerçevesinde yer alıyor demek istediğim kulağa mantıklı geliyor tavsiyenizi değerlendiriceğim teşekkür ederim :) @iseminoglu

• Şu kısımdan sonra okumadım "intelin her ne kadar adı olsada oyun konusunda geride kalıyor"

İ3 4160 bile fx8350 yi geçiyor.

• Dediğin doğru FX serisi geri kaldı amd işlemci konusunda zayıf ama oyun konusunda güçlü işlemci sıkıntısı bende çekiyorum buna emin olabilirsin.

• Kardeşim '" oyun için Amd işlemci'' diye birşey yok. Overclock için Amd diye birşey var. Bu fiyata sistem topluyorsan intel seçeceksin. Zaten o işlemci soğutucu sırf israf o sisteme. İşlemciyi intel 4460 yap. Ekran kartınıda R9 290 yap. Oyun için Ekran kartı gerek. Güzel bir kasa al o kasa çok kötü. Tavsiyem Zalman kasalar. Anakartıda H97 Gaming 3 seçebilirsin. Hard diskidi 1 tb yap. Ve tavsiyem bulabildiğin parçaları sinerji bilgisayardan al. Özellikle işlemci ve ekran kartını.

• quote:

Orijinalden alıntı: Errori34

Dediğin doğru FX serisi geri kaldı amd işlemci konusunda zayıf ama oyun konusunda güçlü işlemci sıkıntısı bende çekiyorum buna emin olabilirsin.

Oyun konusunda güçlü ne demek? Anlamadım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Oyun konusunda güçlü dediğim O.C li olduğu için oyunlarda biraz daha üst seviyeye çıkıyor.

TheHorse: kardeşim haklısın sana zahmet bana bi kasa toplaya bilir misin 3.400 TL kadar oynicağım oyunlar GTA 5 - Arma 3 vb.

• Kardeşim monitor dahil dimi ?

• Cpt.Alper kullanıcısına yanıt
    Tek çekirdek performansında pentiumların bile gerisinde kalabilir.Bu dediğiniz single thread performansında geçerli,çoklu çekirdekte kim ne derse desin çekirdek sayısı üstünlüğü sayesinde AMD İntel'e göre önde.İntel'in üst düzey çok çekirdeklileri tabiki önde fakat malum işlemci parasına bilgisayar toplayanlar var.

Sistem ile ilgili önerim ise;

Gigabyte h97 d3h,
    İ5-4590
    Hyper t4
    2x4gb gskill ripjawsx 1600mhz
    Champ 02
    R9 290 tri-x
    1tb seagate barracuda 7200rpm

Yönünde olacaktır.Fiyatı düşürmek için;

Ekran kartını R9 280x vapor-x ile,
    Soğutucuyu blizzard t2 mini ile,
    İşlemciyi i5-4460 ile,

Değiştirebilirsiniz.

• Thehorse aynen kardeşim dediğim oyunları high ya da ultra da açsın yeterli.

• 8 çekirdeği hangi oyunda kullanacaksın Bana bir oyun göster Amd işlemcilerin İntel işlemcilerden daha verimli olduğu ?

O bütçeye
    İntel Core i5 4690
    Nvidia Gtx 960

• Sen bana intel kullanan 10-15 gamer gösterir misin :) veya turnuvalarda gördüğün intel işlemci kullanan bir gamer ?

• quote:

Sen bana intel kullanan 10-15 gamer gösterir misin :) veya turnuvalarda gördüğün intel işlemci kullanan bir gamer ?

Kardeş madem bana inanmıyorsun git tablolara bak. Oyunlarda hangi işlemciler daha fazla fps veriyor. Bak i3-4330 fx-8350 nin üstünde.
     3.300 LÜK OYUN KASASI 3.300 LÜK OYUN KASASI

• Kardeşim saçma sapan konuşma 3.500 tllik kasa yapıp i3 işlemcimi alıcam lütfen.

• Kardeşim kafadan bir hesap yaparsak

R9 290 trix
    İntel 4460
    Msi H97 Gaming 3
    8 gb (2x 4g) Gskill 1600 mhz ram
    1 tb caviar blue hard disk
    Zalman Z11 Neo & Zalman zm lx 700 watt güç kaynağı ( ikisi birlikte satılıyo hızlı al dan al vatan pahalı)
    Asus dvd yazıcı
    120 gb ssd ( markayı sen seç cokda ucuza kaçma Samsung 850 evo iyidir)
    Deep cool gammaxx 300 işlemci sogutucu
    Asus 21.5" VS228NE 5ms Geniş Ekran Led Monitör
    Böyle bir sistemi alabilirsin o bütçeye ama ekran kartı, islemciyi, anakarti kesin sinerjiden al.

• teşekkürler kardeşim

• quote:

Kardeşim saçma sapan konuşma 3.500 tllik kasa yapıp i3 işlemcimi alıcam lütfen.

Dostum sana yardım etmeye çalışıyorum. İ3 ler şuan senin alacağın işlemciden daha performanslı ve daha az güç tüketiyor. Ekran kartı olarak da nvidia öneririm. Bende amd var driver dan başım ağrıyor sürekli. Oyun çıktıktan 1 ay sonra anca driver yayınlıyor adamlar o bin tane sorunla geliyor. Nvidia bu işte gerçekten iyi ki şuan tüm güncel oyunlar nvidia teknolojileri ile yapılıyor. Mesela witcher 3, nvidia kartlarda daha başarılı.

• R9 290 Trix amd nin bro ?

• Kardeşim eğer Nvdiya yanaşırım dersen, Gtx 970 alman gerek. O da bütçeyi zorlar. Ama hallederiz sıkıntı olmaz.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.