Şimdi Ara

2x8 RAM ÖNERİSİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
81
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2x8 RAM almak istiyorum fakat RAM'lerden hiç anlamıyorum. Anakartım ASUS Prime B350M-K, işlemcim ise AMD Ryzen 3 1200 Quad Core Processor. Alınabilecek en mantıklı RAM'ler nelerdir? Ram bilgilerine baktığımda ram'in markası corsair sk hynix ddr4-2400(1200 mhz) diyor. Sadece tek adet 8gb ram kullanıyorum.  bundan 2 tane almamı mı önerirsiniz?

• Merhaba,

Genel olarak çift slot kullanılmak istendiğinde Ram'lerin birebir aynısı olması tercih edilir. Fakat anakartınız 3200 MHz'e kadar destekliyor gözüküyor. Elinizdekini satıp 2 tane 3200 MHz ram alsanız daha iyi olabilir. Yakınlarınızda bir teknoloji mağazası varsa oradan da bilgi alabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mind Arts Teknoloji -- 30 Kasım 2025; 0:58:4 >

Anakartların ram uyum sorunu olabiliyormuş.

Anakartın sayfasında desteklediği ramlerin modellerini yazıyorlar.

2*8 için bazı youtube videolarında iddia edildiği gibi %10-15 performans farkı vermediklerini izledikten sonra . birazdan bunaldığım için 1*16 ram aldım.

vay mk fiyatlar ne olmuş öyle daha bir iki ay önce ben o fiyata yaklaşık 16 gb ını almıştım.

• Ram fiyatları her geçen gün artıyor boykot lafları var ama firmaların hergün üç beş sattığı yerde hergün üç bin beş bin satma hayaline su taşımak oluyor bu sadece onun için geciktirmeden ihtiyacınızı görün...

https://www.akakce.com/ram/en-ucuz-g-skill-ripjaws-v-16-gb-2x8-3200-mhz-ddr4-cl16-f4-3200c16d-16gvkb-fiyati,17410086.html

Bu ramler sisteminize uygun alıp kullanabilirsiniz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi franklinda -- 30 Kasım 2025; 12:33:17 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 2. el alın.

Çok teşekkür ederim.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    Corsair Vengeance LPX CMK32GX4M2D3600C18
    2x16GB DDR4-3600mhz DDR4
    Samsung SSD 990 PRO with Heatsink 1TB
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ram önerisi
    4 yıl önce açıldı
    RAM önerisi
    geçen hafta açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.