Şimdi Ara

2K-6K SIRALAMAYLA HUKUK>İİBF Mİ (MANTIKLI AÇIKLAMA)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
2
Favori
1.172
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar selamlar,2.9k gibi bir ea sıralamam var ve beni burda bilen biliyor. 3 yıldır iibf dışında hiçbir şey istemedim ama tercih dönemimde yapmadığım şeyleri yapıp düşünmediğim şeyleri düşünüyorum.

Okuldan değer verdiğim birkaç hocam dün okula gittiğimde boun ut,odtü iibf,itü econ’da okuyacağıma tr’nin en köklü devlet hukuk fakültelerinden olan iühf,aühf gibi okullara gidip oradan daha sonra açık öğretim veya yan dal,çift anadal olarak işletme,iktisat almamı söylediler.Üzerine dil de koyarsan kimse seni durduramaz çok iyi yerlere gelirsin lütfen bir araştır bu işi dediler.Bu konuda sizlerin düşüncesi ne acaba?çok teşekkür ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kobe6 -- 6 Ağustos 2020; 15:29:36 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• hocam hukukcularin cogu ingilizce bilmiyor.eger ankara hukuk+iyi ingilizce ikilisini basariyla tamamlarsan hem kamuda hem ozelde onun acik olur. ama tabi gonlunden gecen de onemli iibf mi hukuk mu ikileminde. eger oluyorsa mulkiyedeki bolumlerden birisiyle cap yaparsan guzel olabilir.

@Yeniçeri06 hocam ankara hukuk konusunda daha iyi yardimci olur
    Hocaların çok haklılar.
    İibf fakülteleri aşırı derecede kişiye bağlı ve sana belirli bir uzmanlık vermeyen alanlar. Herhangi birini okuduğunda diğerinin işini yapabiliyorsun en basitinden. Hukuk ise çok daha profesyonel bir alan. Mezun olduğunda yapabileceğin işler belli ve buna ek olarak gene kamuda ve çeşitli yerlerde çalışabilirsin. Hele hukukla beraber yan dal, çift anadal veya aöf yaparsan tadından yenmez. Türkiyede yaşıyoruz. Gerçekleri anlayıp ona göre hareket etmemiz lazım. Aşırı derecede akademik ve ucu bir yere varmayan bölümler yerine ayağı yere basan sağlam bölümleri tercih ederseniz her zaman mutlu olursunuz. O yüzden size tavsiyem hukuk okumanız olacaktır hocam.
  • hocam hukukcularin cogu ingilizce bilmiyor.eger ankara hukuk+iyi ingilizce ikilisini basariyla tamamlarsan hem kamuda hem ozelde onun acik olur. ama tabi gonlunden gecen de onemli iibf mi hukuk mu ikileminde. eger oluyorsa mulkiyedeki bolumlerden birisiyle cap yaparsan guzel olabilir.

@Yeniçeri06 hocam ankara hukuk konusunda daha iyi yardimci olur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam iyi bir gelecek için (en azından daha yüksek ihtimal) ya boun-gsü-bilkent-sabancı-koç gibi üniversitelerde iinf okuyacaksın ya da aühf iühf ve yukarıda yazdığım okullarda hukuk... Senin sıralaman bu iibflere yetmiyor. Tavsiyem ankara hukuk yaz çift anadal daha kolay bizde. Bu sene siyaset bilimi ile yapmayı düşünüyorum ben çap
  • Birşey sormak istiyorum bilgili birine benziyorsunuz TAÜ hukuku neden herkes kötülüyor.Almanca gibi bir dil eğitimi veriyor kendinde İngilizceni belli seviyeye çeksen 2 dille mezun olursun.(ingilizce dısınfda dil eğitimi veren top hukuklar dışında tau dısında yok ssnırım)Ama herkes iü ankara vb dsha köklü vs diyor.Öğrendiğin almanca ile iü ve ankara mezunlarının önüne geçemez misin?Teşekkürler

• doyourenouncesatan kullanıcısına yanıt
    hocam TAU hakkında çok az bilgim var. 1 arkadaşla konuşmuştum. Çift diploma meselesinin bir fiyaskodan ibaret olduğunu söylüyor. Yeni sayılabilecek bir okul. Kampüsü istanbulun çok zıt yerinde. Akademik kadrosu henüz iyi değil. Bu yüzden sıralaman daha iyi yerlere yetiyorsa önceliğin oralar olsun
  • Hocaların çok haklılar.
    İibf fakülteleri aşırı derecede kişiye bağlı ve sana belirli bir uzmanlık vermeyen alanlar. Herhangi birini okuduğunda diğerinin işini yapabiliyorsun en basitinden. Hukuk ise çok daha profesyonel bir alan. Mezun olduğunda yapabileceğin işler belli ve buna ek olarak gene kamuda ve çeşitli yerlerde çalışabilirsin. Hele hukukla beraber yan dal, çift anadal veya aöf yaparsan tadından yenmez. Türkiyede yaşıyoruz. Gerçekleri anlayıp ona göre hareket etmemiz lazım. Aşırı derecede akademik ve ucu bir yere varmayan bölümler yerine ayağı yere basan sağlam bölümleri tercih ederseniz her zaman mutlu olursunuz. O yüzden size tavsiyem hukuk okumanız olacaktır hocam.
  • Darkside13 D kullanıcısına yanıt
    bir de bunu dedikten sonra ‘hadi boun-koç /işletme-iktisat gelse tabii ki avantajlı ama ankara sana dezavantaj yaratır diyince’ bi bozulmadım değil.kendimi odtüye çok hazırlamıştım beni düşünmeye sevk etti bu olay.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • kobe6 kullanıcısına yanıt
    Ankara olayi evet beni de itu'ye yonlendirdi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kobe6 kullanıcısına yanıt
    İibf nin tüm etkileşimleri istanbulda dolayısıyla doğru bir yaklaşım bence hocam
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.