Şimdi Ara

2d-3d çizim ve programa için laptop tavsiyesi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
289
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Başlıkta belirttiğim gibi 2d-3d çizim ve programa için laptop arıyorum. Benim bulduğum modeller bunlar: Asus X550VX-DM254DC ve Dell Inspiron 7559 B70D128W81C. Asusun belli avantajları var, dellinde belli avantajları var. 950m yeterli olur mu? Asus modeline ssd takabiliyor muyuz? Ddr4-ddr3 farkı ne kadar olur? Dellin 5400rpm hddsi var bu sıkıntı yaratır mı? Asus modelinde ısınma sorunu yaşar mıyım? Bu tip sorularım da var. Bilgili arkadaşlardan yardım bekliyorum hem sorularım hakkında hem de tavsiye olarak. Bunlar çöp şunu al da diyebilirsiniz.

• şu Asus'u almayın. yani render falan alacaksanız o lanet makine pek dayanmaz bence.

zaten bu işler için uzun süre açık kalacak donanıma sahip modeller belli aslında az çok.

HP ZBook serisi, Dell Precision ve Lenovo Thinkpad P serisi bu tür 3 boyutlandirma işleri için gayet iyidir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: onder.t

şu Asus'u almayın. yani render falan alacaksanız o lanet makine pek dayanmaz bence.

zaten bu işler için uzun süre açık kalacak donanıma sahip modeller belli aslında az çok.

HP ZBook serisi, Dell Precision ve Lenovo Thinkpad P serisi bu tür 3 boyutlandirma işleri için gayet iyidir.

Ben öğrenciyim yani yüksek meblağlar veremem. İşimi düzgün öğrenebileceğim ve yapabileceğim bir laptop arıyorum. Bu kadarı yeter bana.
  • 2. el zbook'lar ya da dell precision M6700'ler 3000 lira civarına bulunabiliyor aslında. 2500 küsür vereceğiniz asus X serisinden çok daha düzgün bir cihaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: onder.t

2. el zbook'lar ya da dell precision M6700'ler 3000 lira civarına bulunabiliyor aslında. 2500 küsür vereceğiniz asus X serisinden çok daha düzgün bir cihaz.

Peki Dell Inspiron 7559 hakkında bir düşünceniz var mı?
  • o modelle ilgili çok bilgim yok, galiba ekrandan çok memnun değildi insanlar. bir de klavye aydınlatması olmuyor bazı versiyonlarında. aslında Dell'in 7000 serisini seviyorum, özellikle 7537 çok güzel cihazdı ama yeni seride iki model çıkarıp bunu plastik yaptılar, onu beğenmedim.

• Sadece 2d-3d çizim için alıyorsanız

1-grafik kart
    2-ram

dikkat etmeniz gereken en önemli hususlar bunlar.

a) İşinizde render fonksiyonu önem taşıyorsa, bütçeniz 3000 lira civarıysa, ille de laptop diyorsanız 2. el 970m veya 980m ekran kartlı cihazlardan denk düşürmeye çalışın derim.
    b) Render fonksiyonunu nadiren kullanacaksanız veya hiç kullanmayacaksanız quadro ekran kartı olan bir bilgisayar denk getirmeye çalışın derim. (k2000m veya m1000m den düşük olmasın derim.)

Ben b) grubunda kalan bilgisayarları tercih ediyorum(catia kullanıyorum) şu anda kullandığım bilgisayarı 2. el olarak aldım. Aynısı veya benzerini bu fiyata denk getirebilirsiniz.

HP elitebook 8570w

quadro K2000m ekran kartı
    İ7 3840QM işlemci(6700 hq ile neredeyse kafa kafaya performans olarak-piyasada daha çok 3720qm olanlar var ama onlar da oldukça iyi)
    128 gb ssd(256 denk getirebilirsen çok daha şahane olur elbette)
    16gb ddr3 1600 ram

* Bir de bu bilgisayarları ceviz kırmak için bile kullanabilirsin. Aşırı sağlamlar, bozmak için ciddi bir çaba sarfetmen gerekiyor. (bu bilgisayar kanımca beni en az 5 sene daha yatırmaz)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    3D Modelleme Laptop Önerisi
    8 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Dostum bende 3d max icin alacam. Msi gl72 almayi dusunuyorum. Render icin islemci ram ekran karti siralama budur..
    I7 islemci 16ddr4 ram ve gtx960 ekran karti.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yeri burasımı bilmiyorum,arkadaşın konusunada yazmış oluyorum kusura bakmayın yeni başlık açmak istemedim.Bizde arkadaşa bi laptop alacağız video düzenleme ve haliyle render yapacak 3000tl civarı tercihen lenovo marka ki genelde p serisi tavsiye edilmiş,bize hangi model uyar yardımcı olursanız sevinirim.Konu sahibi arkadaş'tanda özür dilerim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: erek54

yeri burasımı bilmiyorum,arkadaşın konusunada yazmış oluyorum kusura bakmayın yeni başlık açmak istemedim.Bizde arkadaşa bi laptop alacağız video düzenleme ve haliyle render yapacak 3000tl civarı tercihen lenovo marka ki genelde p serisi tavsiye edilmiş,bize hangi model uyar yardımcı olursanız sevinirim.Konu sahibi arkadaş'tanda özür dilerim.

Geçmişte bu konuyla ilgili olarak benim haksız olduğum bir tartışmanın içine girmiştim. (çok bilgili olduğum iddiasında değilim ama sizin sorunuzu yanıtlar sanıyorum)

Benim alanım için quadro kartlar çok daha iyi ama render işlemi sözkonusu olduğunda detaylarına çok vakıf olmasam dahi gpu ile render işleminin cpu ile render işlemine göre daha hızlı olduğunu artık biliyorum. çalışılan dosyaların ebatı çok büyük değilse 2. elden 980m ekran kartlı bir cihaz denk düşürmeye çalışın. (1. elden en iyi olsılıkla 950m bulabilirsiniz ki 980m ile arasında muazzam bir performans farkı var. Benim tercihim "2. el olsun ama daha güçlü olsun")

"belli olmaz ki belki daha büyük dosyalarla çalışırız" derseniz o zaman iş artık işlemcinin ve ramlerin omuzunda demektir ki ram 16 dan az olmasın.

Umarım sizin için yeterli olur. İyi günler dilerim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.