Şimdi Ara

27'' Asus mu 32'' Viewsonic mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
936
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 27-32'' monitör bakıyorum. Kriterlerim arasında 2k olması bulunuyor. 144hz takıntım yok.
    Amacım görüntünün netliği, fotoğraf ve videolara bakarken o görüntüdeki renklerin canlılığının beni cezbetmesini istiyorum. Özetle netlik ve canlılık arıyorum. Kafamda 2 model belirledim. Hangisini tercih etmemi önerirsiniz? (Lütfen başka model önermeyin sadece ve sadece bu 2 model arasından tercih yapacağım)

1- Viewsonic VX3276
    www.viewsonic.com
    ViewSonic VX3276-2K-mhd Ultra İnce Çerçevesiz Şık Tasarıma Sahip 32" (31,5" izlenebilir) WQHD SuperClear® IPS Monitör
    https://www.viewsonic.com/tr/products/lcd/VX3276-2K-mhd.php

2- Asus PB277Qhttps://www.asus.com/tr/Monitors/PB277Q/specifications/

Yeni ve güncel, 32'' bir model olmasından dolayı viewsonic daha ağır basıyor. Ama görüntü takıntımdan dolayı acaba asus daha mı iyidir diye soru işareti var kafamda, yardımlarınızı bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FakirHerif -- 23 Ocak 2019; 16:27:49 >

• Viewsonic 10bit ıps paneliyle daha iyi duruyor sizin için, fotoğraf ve film için çok daha uygun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cexxx

Viewsonic 10bit ıps paneliyle daha iyi duruyor sizin için, fotoğraf ve film için çok daha uygun.
    Çok teşekkür ediyorum.

Yorumlarda Asus'un VA panel olması siyahı daha iyi yansıtıyor ayrıca renk canlılığı muhteşem diyorlar. Öte yandan 350cdm2 parlaklık imkanı sunuyor.

Viewsonic ise dediğiniz gibi IPS ekran mat olması da ayrı bir cazipleştiriyor ürünü. Asus 27'' iken bu 32'' ve asus eski bir üretim.

Ancak yine de Asus daha iyi bir görüntü sağlar mı acaba düşüncesi aklımı kurcalayıp duruyor.
  • FakirHerif kullanıcısına yanıt
    Verdiğiniz linkte Tn panel olduğu yazıyor VA değil yalnız
    Panel Size: Wide Screen 27.0"(68.47cm) 16:9
    Color Saturation : 72%(NTSC)
    Panel Type : TN
    True Resolution : 2560x1440 (HDMI/DisplayPort/Dual-link DVI)
    1920x1080 (D-sub)
  • cexxx kullanıcısına yanıt
    Evet hocam haklısınız TN olacak o kadar çok monitör baktımtı aklımda VA olarak kalmış
  • "Amacım görüntünün netliği, fotoğraf ve videolara bakarken o görüntüdeki renklerin canlılığının beni cezbetmesini istiyorum"

biri zaten tn panel bu yukarıda tanımladığınız cümleyle uzaktan yakından alakası yok. canlı renk-menk yalan tn panelde... tn panelde hız var sadece...

diğeri ips ancak ben ips monitör veya tv'yi ekonomik gücüm yettiği sürece eve sokmam. kötü siyah kalitesi, düşük kontrast ve ips glow sebebiyle...

va paneli olan bir model almayacaksanız ips i (viewsonic) alın, yapacak bir şey yok. ips glow ihtimaline karşı kolayca iade edebileceğiniz ve değiştirebileceğiniz bir siteden (amazon tr, hepsiburada vs) almanızı tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MacGyver. -- 24 Ocak 2019; 11:16:21 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MacGyver.

"Amacım görüntünün netliği, fotoğraf ve videolara bakarken o görüntüdeki renklerin canlılığının beni cezbetmesini istiyorum"

biri zaten tn panel bu yukarıda tanımladığınız cümleyle uzaktan yakından alakası yok. canlı renk-menk yalan tn panelde... tn panelde hız var sadece...

diğeri ips ancak ben ips monitör veya tv'yi ekonomik gücüm yettiği sürece eve sokmam. kötü siyah kalitesi, düşük kontrast ve ips glow sebebiyle...

va paneli olan bir model almayacaksanız ips i (viewsonic) alın, yapacak bir şey yok. ips glow ihtimaline karşı kolayca iade edebileceğiniz ve değiştirebileceğiniz bir siteden (amazon tr, hepsiburada vs) almanızı tavsiye ederim.
    Çok sağolun hocam amazondan almayi düşünüyorum. Hali hazirda 27inch va panel curved ekranim var ancak görüntü tatmin etmiyor sarı ışık sizmaları mevcut değiştirmeyi düşünüyorum. Ips glow olayindan bende çekiniyorum. Va panel 144hz 27inch 1080p de düşünüyorum ancak 1440p 32inch daha ağır basıyor. 144hz nin seriliğinden ödün vermem gerekiyor. Gönül isterki 1440p 144hz alalim ancak cok pahali. Bu viewsonic oc ile 85hz olabiliyormuş. Yine de araştırıyorum. Güzel bir karar verebilmeyi umuyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • işin fotoğraf - video ise led ips panel almalısın dostum.

Viewsonic'i bende almayı düşünüyorum ama genel olarak okuduğum kadarıyla viewsonic'in ips yorumları kötü, ips glow ve erken bozulma konusunda.
    Sayfasında 10 bit yazıyor ama bazı yerlerde de 8bit + frc yazılmış natural 10 bit mi acaba bu önemli. Birde mat ekran olması çok önemli ki, mat ekran sanırım.

Alırsan yorumlarını bekliyorum, sırf markasından dolayı almaya güvenemiyorum. Şuan kullandığım monitör 27" philips ips panel bir monitör.
    7 yıl oldu sorunsuz kullanıyorum, daha büyük bir monitöre geçmek istiyorum bende.
  • quote:

Orijinalden alıntı: FakirHerif

Çok sağolun hocam amazondan almayi düşünüyorum. Hali hazirda 27inch va panel curved ekranim var ancak görüntü tatmin etmiyor sarı ışık sizmaları mevcut değiştirmeyi düşünüyorum. Ips glow olayindan bende çekiniyorum. Va panel 144hz 27inch 1080p de düşünüyorum ancak 1440p 32inch daha ağır basıyor. 144hz nin seriliğinden ödün vermem gerekiyor. Gönül isterki 1440p 144hz alalim ancak cok pahali. Bu viewsonic oc ile 85hz olabiliyormuş. Yine de araştırıyorum. Güzel bir karar verebilmeyi umuyorum.

Alıntıları Göster
    2700 e geliyor, alacaksanız kaçırmayın:
    https://www.amazon.it/BenQ-EW3270U-Intrattenimento-Brightness-Intelligence/dp/B07BBRLTRH/

• MacGyver. kullanıcısına yanıt
    Hocam benqlar gerçekten çok iyi. Yurtdışında çoğu kişi benq kullanıyor. Tavsiye için teşekkür ediyorum. 4k düşünmüyorum, hem ekran kartı yetersizliğinden hem de 32'' ekranın 4k ya yetersiz geleceğini düşünüyorum.

1080p 144hz monitörü çok önerdiler. Açıkçası hali hazırda 1080p 27'' kullanıyorum. 1080p de takılı kalmak istemedim. Yeni bir monitör almışken 1440p ye geçeyim dedim, hazır 1440p yi tercih etmişken 32'' yakışır dedim.

Özellik ekledikçe ekleyesi geliyor insanın. Hadi şu da olsun hadi bu da olsun... Hep bir üstü olsun derken baya tuzlu oluyor. Sonu gelmiyor isteklerin maalesef.

Bu özelliklere ilave olarak 144hz de ekleyeyim diye düşündüm. Ancak film ve dizi izlediğim süreler oyun oynadığım sürenin 4 katı olduğu için gereksiz masraf olacağına kanaat getirdim. Kendi ihtiyaçlarım doğrultusunda mantıklı bir karar vermeye çalıştım.

F/p olarak viewsonic monitörü tercih ettim. 1-2 sene kullanır sonra sıkılır ardından yenisine geçerim zaten

• MacGyver. kullanıcısına yanıt
    Benq Türkiye distribütörü yurtdışı ürünlere garanti vermiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: kendorf

Benq Türkiye distribütörü yurtdışı ürünlere garanti vermiyor.
    Amazon'un garantisi varken kimsenin garanti vermesine gerek yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MacGyver.

Amazon'un garantisi varken kimsenin garanti vermesine gerek yok.

Alıntıları Göster
    Her sorun çıktığında 250 lira kargoya verebiliyorsan garantisi tabiki var.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.