Şimdi Ara

27' 144Hz 1ms Monitör Önerileri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
839
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar,2000 ₺ gibi bir bütçem var.Araştırma yaptım ama daha çok kafam karıştı.Hangi panel tipini tercih etmeliyim?Curved veya düz mü olmalı alacağım monitör.Hangisini önerirsiniz ? Şu an için aklımda olan monitörler şunlar;

1-) Asus VG279Q
    2-) AOC C27G1
    3-) ViewSonic XG2702

Yardımcı olabilirseniz,çok sevinirim.

• Asus VG279Q kullanıyorum,tavsiye ederim.
  • Bu bütçeyle alabileceğin en yi monitörlerden biridir. Tavsiye ederim.

• Ahmetblr kullanıcısına yanıt
    Öneriniz için teşekkürler hocam. Aslında aklımda bu modelin 27" olan modeli de vardı.Sanırım onu alacağım.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mcirak8

Öneriniz için teşekkürler hocam. Aslında aklımda bu modelin 27" olan modeli de vardı.Sanırım onu alacağım.
    2000 liraya TN panel alınır mı?
    İlla TN panel alacaksanız 1200 lira civarında da 144 hz,1 ms TN paneller var. Onlardan alın,paranız cebinizde kalsın.

Asus VG279Q;IPS olmasına rağmen,oldukça hızlıdır. Görüntü kalitesi ve renk doğruluğu bağlamında da TN panellere fark atar.
    Profesyonel bir E-Spor oyuncusu değilseniz IPS ile TN panel arasındaki motion farkını göremezsiniz bile.
  • HackAv kullanıcısına yanıt
    TN-VA ve IPS panellerin farkı tam olarak nedir ? Saatlerce oturup oyun oynamayacağım aslında,akşamları 2-3 saat yeterli benim için Araştırdığımda Asus VG279Q modelini de çok öneren var.Çok kararsız kaldım
  • quote:

TN-VA ve IPS panellerin farkı tam olarak nedir ? Saatlerce oturup oyun oynamayacağım aslında,akşamları 2-3 saat yeterli benim için Araştırdığımda Asus VG279Q modelini de çok öneren var.Çok kararsız kaldım
    TN panellerde renk doğruluğu düşüktür,görüntü kalitesi de haliyle çok iyi değil. Ekrana direk karşıdan değil de farklı bir açıdan bakıldığında görüntü açısı düşer.
    Genelde profesyonel e spor oyuncuları tarafından tercih edilir. Misal bu tanel türünde film izlemek işkence gibidir.

VA paneller ise,biraz daha IPS panellere yaklaşan bir renk kalitesi sunarlar. Çok iyi konrast değerleri vardır. Özellikle akşam,gece kapalı bir ortamda kullanmak epey keyif vericidir. VA panellerin en büyük eksik yanı; bir TN veya IPS montiöre göre daha yüksek motion blur,ghosting yapmalarıdır.

IPS paneller ise gerçeğe en yakın renk üretirler. Renk kaliteleri oldukça iyidir. Ekranın görme açısı da yüksektir. Sağdan,soldan baktığınızda görüntüde bozulma olmaz.
    Bu panel türünün de kendisine göre eksi yönleri vardır. Misal çoğu IPS monitörde,ıps glow denilen ışık sızması bulunur.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    4k 144hz 1 ms monitör önerisi
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • HackAv kullanıcısına yanıt
    Peki 27" bir monitör alıcam ve FHD olması sıkıntı olur mu?Siz kullandığınızı söylediniz bu modeli, piksel yoğunluğu düşük mü ?
  • quote:

Peki 27" bir monitör alıcam ve FHD olması sıkıntı olur mu?Siz kullandığınızı söylediniz bu modeli, piksel yoğunluğu düşük mü ?
    Piksel yoğunluğu 82 ppı sanırım.
    Çok yakından bakarsanız pikseller görünür.
    Benimle monitör arasında 65 cm var yaklaşık olarak. Kessinlikle rahatsız etmiyor.
    Bakın yine belirtiyorum;1800 lira civarında alınabilecek en iyi monitörlerden birisidir Asus VG279Q.

Görüntü kalitesi harikadır
    Oldukça hızlıdır, MPRT ile 1 ms tepki süresi vardır. Normal tepksi süresi 3 ms'dir. IPS ekranlar için oldukça iyi bir değerdir.
    Film,dizi izlemek için oldukça kullanışlıdır.
    Rtings.com adresinde aylardır en iyi oyuncu monitörü ödülünü elinde bulundurmaktadır.

• Çok daha uygun fiyata 144Hz - 1ms VA panele sahip monitör var hocam.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.