1.Ayak : Son Şartlı-3 mücadeleden 3.olarak ayrılan ARANANKAN'a ilk şansı vericem.Son günlerin en beğendiğim aprantilerinden biri olan Yunus Emre Yüksel idaresinde kazanmasını bekliyorum.Risk almak isteyen dostlarım tek yazabilirler.İlk rakibi hala maiden olmasına şaşırdığım Oğuz Yalçın yetiştirmesi MELODICA olacaktır.Her ne kadar Furkan'ın binişi ile ilgili son zamanlarda soru işaretim olsa da safkanın gücü ile favorimize zorlu anlar yaşatacaktır.İlk kaba kum mücadelesinden ikincilikle ayrılan RUN FOR SILA ise Mustafa ile bu iki rakibini avlamaya çalışacak keyifli bi maiden mücadelesi olacak bakarsınız 3'üde foto olurlar :) Bölgenin iyi ve tercih edilen jokeylerinden Tolga'yı atlayamalım JIBGA ile diğer bi şanslı isim olacaktır.
2.Ayak : İlk şanslı isim Nevzat kardeşimin bindiği ERDEMİR'e vereceğim.Son yarışında Kurtel ekürisinin LION FLAG isimli tayına geçilmişti kazanmaya çok yakın bu safkan yine alternatif banko adayımdır ama yok arkadaş burası karışık olur mu öyle şey diyenleri duyar gibiyim hemen rakiplerimizi sıralayalım o halde.Dikencik ekürisinin sevdiğim aprantisi Yunus FRANKENSTEIN ile en ciddi rakibi konumundadır.İstanbul sentetikde yaptığı güzel yarışları sonrası burayı tercihleyen ve İzmir'den o taraflara göçen İlker ile NEDİMHAN bu ikiliye zorlu anlar yaşatır.Erhan Yavuz idaresindeki MEKANİK'ten de iddaalı bir yarış gelebilir mutlaka at yazan arkadaşlar atlamasın.Ünlü yönetmenimiz Murat Saraçoğlu tarafından yetiştirilen ve sonrasında ünlü yorumcu Hakan Cantınaz tarafından satın alınan BİPOLAR LADY Ankara'da son uzun kum yarışını kazanmış olup buranın olmazsa olmazlarındandır.Hışman'ın sürekli bindiği MATCHLESS form olarak gerilemiş gözüksede etkili günlerine tekrar dönebilir.
3.Ayak : 4 ve yukarı yaşlı arapların mücadelesinde uygun sikletiyle ilk safkanım BAHANE olacaktır.Yarışın yükünü çekicek olan bu safkan önde pres yemediği sürece fotoyu önde geçmeye yakın görüyorum.Eküriler ağır kilolarına rağmen çok şanslılar.Özellikle Halil Gün idaresindeki CANÖZGÜ favorimize zorlu anlar yaşatacaktır.Pisti çok seven ZEYTİNBAĞI,İstanbul'da kendinden çok şey beklenen ama bi türlü isteneni veremeyen BEJAVNOVA çok at yazmak isteyenlere önerimdir.
4.Ayak : 3 yaşlı Arapların KV-6 mücadelesinde Kadir Tokaçoğlu'na rağmen günün en net geçilmez safkanı burdadır.Askerlik dönemimde CANKARDEŞLER'i İstanbul'da geçen MADRABAZ'ın tam kardeşi olan MAZLUMZÜLFİKAR bu safkanın bu rakiplerini tekrar geride bırakmasını bekliyorum.Ve bu safkanın 4'lüye döndüğünde İstanbul Ankara farketmeksizin grup yarışlarda söz sahibi olacak güce sahip olduğuna inanıyorum ve ÜLDES ekürisine yarış takvimini doğru seçmesini temenni ediyorum.
5.Ayak : 2 yaşlı İngilizlerin KV-6 mücadelesinde ise günün ikinci limanı yatıyor.Son Ankara çiminde Açık Grup 3 mücadelede KING OF TATVAN ve MINE ON FIRE gibi senenin flaş taylarının ardından 5.oldu gücü kuvveti mükemmel olan AĞA BATUR'dan bahsediyorum.Bi önceki yarışında da Barış Kurdu idaresinde Bursa'da ARIBURNU koşusunda 1200 metre mesafede yapmış olduğu 1.13.08 'lik derece bu gruptaki rakiplerini geçmeye fazlasıyla yeteceğini düşünüyor ve banko olarak öneriyorum.
6.Ayak : 155 gün ara vermeesine rağmen kalite safkan HARPUTLUNUN OĞLU yaşlı kurt BRACCIOFERRO ilk ciddi rakipleri olup yarışın süprizlerini yapabilecek safkanlar ise şunlardır ;MİRANUR,FIRTINA ŞİMŞEK,CRAZY ISLAND,HERO ADMIRAL,DARK GUARDIAN,SPEED BUFF.
HERKESE BOL ŞANSLAR KEYİFLİ GÜNLER DİLERİM DOSTLAR.