Şimdi Ara

26x26 döküm tava 37.50tl ve 39.90 (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
130
Cevap
1
Favori
12.117
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ebihan kullanıcısına yanıt
    https://forum.donanimhaber.com/steak-yapimi-ve-dokum-tava-ana-konu--113442548 Bu konuda baya tartışılmış tecrübeler paylaşılmıştı ama nedense silinmiş çoğu bilgiler yine de inceleyin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: elnino19

    Yok hocam bu

    https://www.carrefoursa.com/d/lava-dokum-tava-pembe-silikon-tutacakli-22-cm

    22 cm için pahalı bile

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: STND

    Döküm tava et için iyidir. artıları: yagsız yaparsınız saglıklı olur, teflonun zehirinide almazsınız, ayrıca lezzeti iyi olur (nasıl yapılacagını ögrenip biraz tecrübe etmek gerekli)
    Eksileri ise: duman ve koku bol olur (sağlam bi aspiratör şart), demir oldugundan ağır, temizlemesi biraz zahmetli (bu lavalar 1 ile 3kat arası emaye kaplı oluyor, makinede yıkanabilir deniyor ama ustalar makinede yıkama işini pek tavsiye etmiyorlar)
    et yapmayı seven daha lezzetli nasıl yaparım diyen herkese tavsiyedir.
    daha evvel aldıklarımız 1kat kaplıydı. (carrefourda ve metroda satılanlar) bu 3kat kaplı modellerden. fiyat çok iyi bence. olmasa alırdım.

    Sitesinde tek kat kaplama gözüküyor



    https://m.lavashops.com/lava-metal-kulplu-dokum-demir-izgara-tava-26x26-cm-siyah/



    O yüzden 39.9 tl ye carrefourdakini almak daha mantıklı bence. Çünkü hem sapı yok hem de iki taraftan tutulabilir.



    https://www.carrefoursa.com/d/lava-izgara-tava-26x26-cm


    3 kat kaplamalı model bu
    https://m.lavashops.com/lava-metal-sapli-dokum-demir-izgara-tava-26x26-cm-siyah/

    Edit: link ekleme



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrterk -- 25 Mart 2017; 9:6:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Evde 3 tane lava var, daha da alırız bu gidişle, ufak tencerelerden düşünüyorum bu haftasonu ya da gelecek hafta için, ağır olduğu için getirmediğimiz Griswold ve Lodge için artık üzülmüyorum bile. :) Lava o kadar iyi çıktı.

    Etin yapışmasından bahsetmiş arkadaşlar, sahan fotoğrafında görebilirsiniz, yumurta dahi yapışmıyor eğer gerekli şekilde hazırlarsanız tava/oven'ı. Türkçesini ne yazık ki bilmiyorum (kaplama diyebiliriz belki) Seasoning denen bir süreç var, yağın film haline gelip ekstra bir katman oluşturması. Bunu yaptığınız taktirde yapışmaz, teflon kaplı tavalardan bile daha iyi olur.

    Ne yazık ki döküm tava ve tencereler Türkiye'de pek bilinmiyor, ama yurtdışında yüzyıllardır kullanılıyor. insanlar yard sale (kendi eskilerinin satıldığı bit pazarımsılar), ikinci el dükkanları vs'den 1800'lü yıllarda yapılmış dutch oven, cast iron skillet vs topluyor.

    Ingilizce bilenler için Lava ile ilgili küçük bir ayrıntı:
    http://jojoshouse.com/best-dutch-oven/
    26x26 döküm tava 37.50tl ve 39.90


    Dutch Oven
    26x26 döküm tava 37.50tl ve 39.90


    Grill1 tava
    26x26 döküm tava 37.50tl ve 39.90

    Sahan Tava
    26x26 döküm tava 37.50tl ve 39.90
    26x26 döküm tava 37.50tl ve 39.90




  • Beyler bu dokum tavalarin numarasi nedir? Tencere tava konusunda cok cinsimdir. Cizildimi atarim. Sagliklisi hangisiyse onu almaya calisirim.



    Dokumun yapisma durumu nedir? Daha cok kime uygundur? Bunu alip yumurta falan kirayim dersek olmaz sanırım? Neler güzel olur bunda?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: export20

    Bi kere denedim ev duman altı oldu nasıl katlanıyonuz :)

    Hocam hep dumandan sikayet edilmiş. Yagsiz pisirme yaptiginiz icin mi acaba? Yag katsak dumansiz olmaz mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bimdeki yerine carrefoursadakini almak cok daha mantikli . Mutfagin kapisini kapayip yapmak gerek . En sonda iceriye oda spreyi sikip birakiyorum . Yarim saate koku filan kalmiyor . Bununla pisirdigim etler mangaldan guzel oluyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: surfcasting


    quote:

    Orijinalden alıntı: mesafe4272

    Tavayı 50 liraya n11 den aldım sadece et çok güzel oluyor eti yapmadan önce 10 dk ısıtıyorsunuz sonra her tarafını 2.5 dk pişiriyorsunuz. Kesinlikle tavuk pişmiyor. Et mükemmel oluyor . Almasam bir daha alırdım duman baya oluyor ama

    marine yapıyormusun.

    Evet yapıyorum hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pi kullanıcısına yanıt
    26x26 döküm tava 37.50tl ve 39.90

    26x26 döküm tava 37.50tl ve 39.90

    Çeçil peyniri tabanda, yumurta onun üzerinde olacak şekilde yaptım.

    görebileceğiniz üzere yapışma söz konusu değil.




  • GladeOtomatik G kullanıcısına yanıt
    kaşarla yapabilirmiyiz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben denemedim kasar, ama farklı peynirler ile sıkıntı olmadı hiç.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • GladeOtomatik G kullanıcısına yanıt
    Peki bahsi gecen urun hakkında ne soyleyebilirsin hocam? Tamamen dokum mu bu? Saglik acisindan gonul rahatligiyla kullanabilir miyiz? Mesela catal bicakla haldir huldur cizsek sorun olur mu?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • GladeOtomatik G kullanıcısına yanıt
    Bu tavada yumurta yapmayın yumurtanın besin değeri ölür. Fazla pişer. Yumurta damak tadına göre mümkün olduğunca az pişirilerek tüketilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pi kullanıcısına yanıt
    kargo beklediğim için henüz bim'e gidip görmedim.
  • yigit+ Y kullanıcısına yanıt
    sarısı metal değmediği sürece sorun yok

    sabah akşam sahanda yumurta ile 1 ayda 10 kilo verdim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yigit+ Y kullanıcısına yanıt
    Döküm tavaları 350-380 F (175-200) derece üzerinde zaten kullanmayız, durum böyle iken aşırı ısınma ya da yanma söz konusu değil.
  • GladeOtomatik G kullanıcısına yanıt
    Peki tesekkurler hocam. Bugun bir bakayim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ozcan_dk O kullanıcısına yanıt
    Bu tava sahan değil zaten? Döküm tava.



    Yumurta 80dereceyi görünce pişer. 175-200 dereceye vardığında içindeki tüm bileşenler bozulur.



    Döküm mutfak gereçlerinin kullanım amacı yüksek sıcaklığa dayanmanın yanında yüksek ısı sığasına sahip olmalarıdır. O yüzden et vs pişirirken iyi olur. Eti bırakınca normal tava 60-70 dereceye düşer sonra ateşle ısınır. Döküm tava değen eti hemen pişirir. Mühürleme imkanı sunar.

    Yemek yaparken de döküm tencerenin her yeri pişme sıcaklığının üzerinde kaldığı için baklagilleri iyi pişirir. Nornal tencerenin altıyla üstü arasjnda 50 derece sıcaklık farkı olur.



    Kısacası her şeyi yapmakta özgürsünüz amacımız bilgi paylaşmak. Dökümde hızlı pişen yumurta gibi şeyler yapmak iyi bir yöntem değil. Tavadan alamadan sıcaklığı yükselir. Zaten döküm tavayı ısıtma enerjisi de israf olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yigit+ -- 25 Mart 2017; 13:41:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • sabahleyin gidip aldım bir tane. oradan da kasaba geçtim antrikot aldım. sağ olsun kendisi marine etti. akşama deneyeceğim bakalım, güzel bir şeye benziyor yorumlar da çok güzel. ürünün kalitesinden yana şüpheniz olmasın. en sağlıklı yöntem demirdöküm aslında ama bizi yıllardır zehirli tefal tavalara mahkum bıraktılar.
  • hiçbiri barbeque yerini tutmuyor

    26x26 döküm tava 37.50tl ve 39.90



    rüzgarmı kömür kalitesimi anlamadım ama hiç yel yapmadan kendi kendine yandı

    26x26 döküm tava 37.50tl ve 39.90

    o kadar mangal yapmışlığım var ilk defa böyle oldu

    gayet lezzetliydi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.