Şimdi Ara

26 yaşında itü de uçak mühendisliğine başlamak çok mu geç olur? (29. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
581
Cevap
10
Favori
17.969
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    hocam o uçak mühendisliği okuyan arkadaşların itü mezunu mu, yoksa odtü havacılık ve uzay mühendisliği mi okudular acaba?
  • hereiam kullanıcısına yanıt
    Hepsi ITU'den, dostum.
  • up
  • Eğer gitmezsen seneye şöyle bir konu göreceğiz muhtemelen,

27 yaşında itü de uçak mühendisliğine başlamak çok mu geç olur?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tebrikler, nasıl bildin hocam?
  • Babam İTÜ Uçak mühendisliği bölümünden mezun. Zamanında ÖSS'de Türkiye genelinde ilk 50'ye girmiş kendisi, niye Uçak mühendisliği seçtin diye sorduğumda "bilmiyorum" diyor:)

Uçak mühendisliği eğitimi ağır bir eğitimdir, onu sana söyleyeyim. Genel olarak Makine mühendisleri ne alanda çalışıyorsa o alanlarda iş bulabilirsin. Eğitim olarak da Makine mühendisliğine benzer. Makine mühendisliği genellikle sıvı akışkanlığı üzerine yoğunlaşılırken, uçak mühendisliğinde hava akışkanlığı üzerine eğitim verilir. Türkiye'de Uçak mühendisliği okuyup, gerçek anlamda mesleğini icra etmen için bir elin parmaklarını geçmeyecek sayıda firma var. Sadece 4 senelik diploma ile de bu firmalara gireceğinin garantisi yok, onu da düşünmeni isterim. Hiç bir 4 senelik eğitim malesef bir insanı bir konuda uzman yapmaya yetmiyor, kişisel gelişim ve tecrübe çok önemli her sektörde.

• _Odyssey_ kullanıcısına yanıt
    Evet hocam haklısınz, bu arada vay canına babanız bir harikaymış :D helal olsun.
    sence değer mi hocam, kazandığımı düşünelim 30 yaşında mezuniyet..
    tecrübe yok, iş sıkıntısı olur mu? hiç gerek yok mu maceraya atılmaya?
  • Şahsi düşüncem diplomanın o kadar da önemli olmadığı yönünde. Ben de İTÜ mezunuyum, ama iş hayatına atıldıktan sonra diplomadan çok, iş bitiriciliğin ve tecrübenin size para ve mevki kazandırdığını fark ettim. Diploma belki işe girişinizi hızlandırır, biraz daha iyi bir maaşla iş hayatına atılmanızı sağlar, ama sonrası tamamen size bağlı.

Zaten mezun olmuşsun, iş hayatına atılıp 4 seneni belli bir sektörde tecrübe edinerek geçirmen çok daha faydalı olur diye düşünüyorum. İlla ki eğitimine devam etmek istiyorsan yüksek lisansı düşünebilirsin. Yüksek lisans dahi yapsan, okurken çalışmanı tavsiye ederim.
    evet hocam yüksek lisans daha mantıklı, fakat diploma notu itü de yüksek yapmaya yeterli olmayabilir...
    diğer okullarda da eğitim yok, ben kocaeli deyim, dışardaki birine sorsan ooo kocaeli sanati şehri iyidir ya diyor, bilmiyorlar ki...
    böyle okullarda da yüksek yapmak istemiyorum, çünkü biliyorum ki yükseği sadece yüksek yapmak için yapmış olacağım eğer buralarda okursam
    sanayi*
  • Aslında yüksek lisansta okuldan çok, tez hocanız ve sizin çalışmanız önemli. Yani Kocaeli'nde yüksek lisans kötüdür, İtü'de iyidir gibi bir kavram yok. Yüksek lisansta zaten 1 sene ders alıyorsunuz genelde, 2. sene tamamen tez yazımı ile uğraşıyorsunuz. Kocaeli dışında diğer illerdeki üniversiteleri de araştırıp, kendini geliştirmek istediğin konuda yüksek lisans programlarını araştırabilirsin. Etikete çok takılma bence:)
    Anladım hocam :)
    peki ben buradan kendimi savunma sanayide nasıl çalışma imkanı bulabilirim ki? staj falan yapmadım oralarda, şimdi ben işe başlasam oralarla alakasız yerler olacak, o yüzden oralarda çalışma şansım yok gibi. Sanırım biraz da bu yüzden itü de lisans aklımda:/
    ama yaş gittiği için tam karar veremiyorum, belki direkt işe başlarım, ama kendimi hayatın akışına bırakmayı yani hayatın yönlendirdiği biri olmak istemiyorum :/
  • naptın hocam girdiniz mi üniversiteye
  • Louie-Andy Anderson kullanıcısına yanıt
    Yok hocam girmedim.

Türkiye de yeniden lisans okumak çok saçma olur. Üstelik eğitim de eğitim değil(Odtü boğaziçi bilkent itü yü bilmiyorum, diğerleri benim dediğim gibidir) Ama genel itibariyle itü de okuyan tanıdıklarım da var onlar da o eğitimin beni memnun edeceğini söylemediler.
    Benim dediğim eğitim için yurtdışı şart.
  • hocam kocaeli üniv mekatronik müh öğrencisiyim şu posttan sonra bölüme olan azıcık inancımda kırıldı bekle bizi sanayi bekle bizi ara elemanlık
  • Professor Lazzers kullanıcısına yanıt
    Keşke bölüm tercihi yapmadan önce bana sorsaydın be kardeşim...

Ben kaç sene çektim orada, o zamanlar yüksekti ayrıca, ne umutlarla gitmiştim.

Kocaeli de eğitim öyleyse ben "odtü, boğaziçi, itü bilkent vs" dışındaki ünilerde daha da kötüdür diye düşünüyorum.

tanıdıkça o zafer hocaya, sonra o adı neydi selçuk hocaya falan sövmeye başlarsın...

İnsanlara öğretme amacı olan insan yok gibi bişey. Üniye rahat etmeye mi gidiyor bu hocalar bilmiyorum.

Ama mühendisliği kimseye tavsiye etmiyorum ben bu ülkede. Bana soranları da uyarıyorum asla diye..

Yurtdışına gitme durumun varsa git diyorum, oku sonra gidersin yoksa git hemşire vs ol diyorum.

Hakkımızda hayırlısı

Ha bu dediklerim sadece koü mekatronik için değil, genel olarak mühendislik durumu böyle,
  • quote:

Orijinalden alıntı: hereiam

Keşke bölüm tercihi yapmadan önce bana sorsaydın be kardeşim...

Ben kaç sene çektim orada, o zamanlar yüksekti ayrıca, ne umutlarla gitmiştim.

Kocaeli de eğitim öyleyse ben "odtü, boğaziçi, itü bilkent vs" dışındaki ünilerde daha da kötüdür diye düşünüyorum.

tanıdıkça o zafer hocaya, sonra o adı neydi selçuk hocaya falan sövmeye başlarsın...

İnsanlara öğretme amacı olan insan yok gibi bişey. Üniye rahat etmeye mi gidiyor bu hocalar bilmiyorum.

Ama mühendisliği kimseye tavsiye etmiyorum ben bu ülkede. Bana soranları da uyarıyorum asla diye..

Yurtdışına gitme durumun varsa git diyorum, oku sonra gidersin yoksa git hemşire vs ol diyorum.

Hakkımızda hayırlısı

Ha bu dediklerim sadece koü mekatronik için değil, genel olarak mühendislik durumu böyle,
    Suan işinizden vs. memnun musunuz?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Phantom II kullanıcısına yanıt
    Şuan işim yok kardeşim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hereiam

Şuan işim yok kardeşim.

Mezun olduğunuz alanla ilgili hiç iş yaptınız mı?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sadun Mermerli S kullanıcısına yanıt
    1 şirkete girmiştim ama alanımla ilgili iş yaptığımı söyleyemem kardeşim.
    O yüzden bıraktım zaten, kendimi gelişiyor olarak görmedim, zaman kaybıydı, verdikleri para da zaten azdı, 3-5 cep harçlığı olmuştu işte.
  • 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.