Şimdi Ara

25k pc ve monitör toplama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
344
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

İlk defa forum da konu açıyorum yazım yanlışı yaparsam affola, kusura bakmayın.

Bütçe konusuna gelecek olursam 25k civarı bir bütçem var fakat biraz da olsa oynayabilir. Çünkü; aklımda olan bir kaç pc bileşenleri var onlar sanırsam 25kyı geçebilir.

Ekran kartı 3060ti, işlemci r7 5800x (5800x3d beklemeyi de istedim fakat onun fiyatı ile pcyi toplayacak olursam 30kyı geçer diye düşündüm.) 144Hz monitör (Hz oynayabilir tabi en az 144 olursa iyi olur.) ve tabi ısı problemi yaşamak istemediğimden dolayı sıvı soğutma olmasını da istiyorum. Dediğim gibi tam 25k olmak zorunda değil ama çok da oynamazsa sevinirim. Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler herkese.

• İşlemciyi 5800X, ekran kartını RTX3060Ti seçersin.

25k pc ve monitör toplamainventus.com.tr
    Elraenn Jugularis - inventus
    https://inventus.com.tr/dedicated/elraenn/elraenn_jugularis.aspx

Monitör:

25k pc ve monitör toplamainventus
    VIEWSONIC VX2705-2KP-MHD 27 QHD IPS 1ms 144Hz HDMI+DP FreeSync/Gsync GAMING/Tasarım LCD ekran - inventus
    https://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=11601
  • Intel alternatifi;

Intel i5-12400F Altı Çekirdek 2.50 GHz İşlemci

Asus PRIME B660M-A Intel LGA1700 DDR4 Micro ATX Anakart

Crucial Ballistix 16GB (2x8) 3200MHz DDR4 CL16 BL2K8G32C16U4B Ram

Galax RTX3060 Ti 1-Click OC LHR 36ISL6MD1VQW 256Bit GDDR6 8GB Ekran Kartı

Kioxia 1TB Exceria LRC10Z001TG8 M.2 PCI-Express 3.0 SSD

MSI MAG FORGE 100M RGB Led Fanlı ATX Oyuncu Kasası

High Power Element HP1-M750BR-H12S 750W Power Supply

ViewSonic VX2705-2KP-MHD 27" 1ms QHD Freesync Oyuncu Monitörü

https://www.akakce.com/bilgisayar-bilesenleri.html

• yardımcı olduğun için teşekkürler fakat bu ekran kartının fiyatı gereksiz pahalı değil mi? 3060ti 3 fanlı olanları daha iyi değil mi? onlar 14k bu 21k yanlış biliyorsam düzeltin lütfen.

25k pc ve monitör toplamainventus
    ASUS GeForce DUAL-RTX3060TI-8G-MINI-V2 RTX3060Ti, PCI-E16 4.0, 8GB/256bit GDDR6, HDMI, 3xDisplayPort Ekran kartı - inventus
    https://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=12116
  • Bütçem tam olarak net 30k oldu. Parçaların fiyatlandırmasını tam olarak nasıl olur az çok bilgim var ama alacaklarım 30kyı geçer mi orasını bilmiyorum o yüzden de fikrinizi almak istiyorum.

Öncelikle 3060 ti 3 fanlı (soğutma açısından 3 fanlı) - r7 5800x (5800x3d çıksaydı onu almak isterdim ama o şekilde de 30kyı geçeceğine inanıyorum yine de satışa çıktıysa listeye ekleyebilirseniz sevinirim.) - Anakartlar hakkında pek bir bilgim yok o yüzden mhz 4400 civarı olabilir. (ileri de ramlerin mhzini arttırmak amaçlı) - ram 16gb 3600mhz - sıvı soğutucu- m2ssd 500 veya 1tb marka olarak samsung düşündüm. - Kasalar hakkında da bir fikrim yok o yüzden sizin önerdiklerinizden alırım - monitör 144hz ( monitör içinde askı aparatı almayı düşünüyorum sağlık için)

Şimdiden yardımcı olan arkadaşlara yardımları için teşekkür ederim. Yazım yanlışı olduysa affola kusura bakmayın. Bir pc alıp en az 4 5 sene kullanmak ve üstüne parçalar ekleyebileceğim bir bilgisayar olmasını istiyorum. 30kyı geçmezse iyi olur bütçem en son 30 oluyor :( aklıma geldikçe ekleme yaparım.

İtopya tarzı alışveriş merkezine gidip almak mı daha mantıklı yoksa internetten almak mı ? onu da bilgilendirirseniz çok sevinirim. İnternetten tek tek parçaları da alabilirim ya da bir mağazaya gidip oradan da alabilirim. Görüşlerinizi belirtirseniz sevinirim tekrardan sağ olun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lilnumb -- 1 Mayıs 2022; 20:59:48 >

• LEON-X kullanıcısına yanıt

senin yazdıkların çok iyi.birzat akakçeden topladım.

2-3 değişiklik ile:

• lilnumb L kullanıcısına yanıt

yazdığımı al geç.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2600 bütçe ile PC toplama
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 007captiva kullanıcısına yanıt

Bütçeye monitör de dahil.

• LEON-X kullanıcısına yanıt

Bütçe 30 k olmuş önerdiğin monitör de güzel

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gaming.gen.tr
    NOVA-3070Ti / INTEL i5-12400F / ASUS TUF GeForce RTX 3070 Ti GAMING OC 8GB / 16GB RAM / 500GB M.2 SSD Gaming Bilgisayar - Gaming.Gen.TR
    https://www.gaming.gen.tr/urun/150581/nova-3070ti-intel-i5-11600-ram-500gb-m-2-ssd-gaming-bilgisayar/?utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber
    budavtoplaama ile ugrasmazdan eger daha iyi baska konular da önermiş ler. Anakart update et d4 u sec alınabilir.ram corsair sec.tuf 750 watt sec

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 007captiva -- 2 Mayıs 2022; 1:44:43 >

• 007captiva kullanıcısına yanıt

Bende bu fiyat aralığında PC bakıyorum ama bu siteler hakkında hiçbir bilgim yok .

• mühbir kullanıcısına yanıt

Benimde alışveriş yapmışlığım yok siz araştırın

• mühbir kullanıcısına yanıt

Vallaha benim beynim sulandı kaç gündür sürekli araştırıyorum. En sonunda incehesap gibi mağazalara gidip satın alacağım gibi duruyor.

Eskiden işlemci olarak amd fiyat performans olarak intelden daha iyiydi şimdi sanırsam tam tersi olmuş. Herkes genellikle intel işlemci öneriyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.