Şimdi Ara

256GB Notebook SSD Önerisi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
473
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Samsung 850 EVO 250GB 2.5-Inch SATA III Internal SSD (MZ-75E250B/AM)
    Samsung 840 EVO 250GB 2.5-Inch SATA III Internal SSD (MZ-7TE250BW)
    Samsung 850 Pro 256GB 2.5-Inch SATA III Internal SSD (MZ-7KE256BW)
    Samsung 250GB 850 Evo Serisi mSATA Ssd (MZ-M5E250BW)
    Samsung 850 Evo 250GB MZ-75E250BW SSD

Sizce hangisini alayım, SSD alırken neye dikkat etmem lazım, hangi özellikleri karşılaştırmam gerekir.

• Bende 1 yol önce çok ssd araştırdım internette Corsair Neutron gtx 240 gb 470/510 aldım.
    Diğer samsunlarda kingstonlarda bellek kontrolcüsü olmadığından zamanla ssd doldukça yavaşlamalar oluyormuş.
    1 yıldan fazla oldu hala kullanıyorum 7 sn de sata 3 olarak masaüstü açılıyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 6Clas

Bende 1 yol önce çok ssd araştırdım internette Corsair Neutron gtx 240 gb 470/510 aldım.
    Diğer samsunlarda kingstonlarda bellek kontrolcüsü olmadığından zamanla ssd doldukça yavaşlamalar oluyormuş.
    1 yıldan fazla oldu hala kullanıyorum 7 sn de sata 3 olarak masaüstü açılıyor.

Corsair Neutron gtx 240 gb iyi fakat 790 TL baya pahalı :) alırken nelere dikkat ettiniz başka.
  • Ben 1 yıldan faxla oluyor vatandan peşin 630 tl ye almıştım Vatandan alırken dikkatli ol açılmamış kutulu olsun bazen gözümle gördüm servisden dönen parçaları raflara dizerken.

Ssd de önemli nokta okuma yazma hızlarının birbirine yakın olması önemli, fiyat performans ürünleri yani ne kadar para o kadar kaliteli malzeme malum dolar yüksek fiyatlar tavan yapmış.

• Ben Samsungun toşibanın seagatenin kaç adet diskini aldıysam sector vsvs sorunlar yaşadım.Sabit disk olarak sorunsuz kullandığım Western ssd olarakta Corsair bizzat kullanıcı yorumum.
    Ha Corsairin gtx serisinin haricindekilerde kontrolcü yok.Samsunlar evolarla çok kıyasladım ama gtx gerçekten hem ısı hem perf.bakımından önde bence.

Aksini idda eden varsa hemen kanıtlarım testleri var ssd karşılaştırmalarının ama hangisi doğru herkes kendi markasını öne çıkarmış önemli olan kullanıcı testi yorumudur iyi günler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 6Clas -- 29 Ağustos 2015; 15:31:21 >
  • Sence?

Corsair 240GB LS Serisi SATA 3.0 SSD (560MB Okuma / 535MB Yazma) 390 TL
    Samsung 850 Evo 250GB MZ-75E250BW SSD (540MB Okuma / 520MB Yazma) 360 TL

Bu ikisi arasında kaldım.
  • 6Clas kullanıcısına yanıt
    bende samsung evo 850 var, bir kaç aydır kullanıyorum, ciddi bir yavaşlama var
    sata 2 kullandığım için mi bilmiyorum, testlerde çok fark görünmüyor ama dosya kopyalama, okuma hızları yerlerde sanki, kullanımdaki farkı çok hissettiriyor
    geçen antivirüs taraması yaptım, ssd sürücüyü tarattım sadece, sistem ssd de kurulu
    kaspersky ile derin tarama yaptım, 100 gb dosyayı taraması tam 1 saat civarı sürdü. bu sırada bilgisayarı meşgul etmedim hızlıca bitsin diye
    normal hdd ile de bu sonuçları alıyordum ben zaten

belki de ssd dolu olduğu için böyle ya da os optimizasyonu seçimi yüzünden farklar olabilir.
    fazla kurcalamamaya çalışıyorum, ama gözle görülür bir performans düşüşü var

tüm bunlar sata 2 için geçerli, hatırlatayım

ekleme olarak,http://www.kliksa.com/urun/sandisk-plus-240-gb-ssd-sata-3-sda-240g-g25/980006992

kliksa da 200 lira üzeri 40 lira indirim var, 240 gb sdd için çok iyi bir fiyat
    nuvo kullanıyorsan, avantajix vs derken combolarla fiyat 150-160 liralara düşüyor
    konusu buradahttp://forum.donanimhaber.com/m_109502472/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi slmngngr -- 29 Ağustos 2015; 17:41:35 >

• Ben zaten samsung evonun yavaş olup bellek kontrolcülerinin olmadığını yazmıştım yukarıda.

EĞER SSD KULLANILIYORSA TABİKİ SATA 3 SİSTEMDE KULLANILMALI EPEY FARK VAR.

Masaüstünde uygulsmalarda vs vs tepkime süresi oldukça hızlı işlem yapılıyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Artık sata 2 veya 2.5 alınmaz direk 3 alınır diye düşünüyorum.
  • quote:

Ben zaten samsung evonun yavaş olup bellek kontrolcülerinin olmadığını yazmıştım yukarıda.

Bu arada Evo ve Pro arasındaki fark nedir? Samsung Evo lar daha ucuz çünkü
  • quote:

Ben zaten samsung evonun yavaş olup bellek kontrolcülerinin olmadığını yazmıştım yukarıda.

Ben de bir kaç konu da sordum ama cevap alamamıştım se baya bilgilisin sanırım araştırmışsın hoca sana sorayım :)

Yavaşlamanın probleminin nedeni tam olarak nedir yani bellek kontrolcüsünün olmaması neden yavaşlatıyor. Benim aklımdaki disk kingston savage serisinden 240 gb olan model. Bunda bellek kontrolcüsü var mı ? Yeni seriymiş sanırım br test videosunda baya övüyorlardı yeni bileşenler var diye.

Dediğin kontrolcünü blunduğu ve yavaşlamanın olmadığı ssd sadece corsair mi ? Teşekkürler şimdiden :)

• quote:

Bunu neye dayanarak diyorsun ama Samsung tum benchmarklarda rakiplerinden acık ara onde. Bkz. Ssd.userbenchmark.com
    Zaten Samsung teknolojik olarak 3d vnand teknoloji ile rakiplerinden bir sene onde teknolojik olarak. Adamlar ssd nin mucidi remen.
    Ama bu demek degildir ki hic hatalı üretim olmaz. samsungun musteri hizmetlerine sorun bence urunumden su sonucları aliyorum normal mi diye. Yardımcı olurlar herhalde. Ya da aldiginiz yere goturun kontrol etsinler.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.