Beyler bende asus a7n8x deluxe anakart war... 2 tane 256 kingston ddr 400 mhz ramım wardı.. bugun 1 tane 512 lik daha 400 mhz kingston aldım... Resimdede gorduunuz gibi 3 ram girisi war anakartın 2 si yanyana teki ayrı... o tek olanı kullanınca dual channel oluor ... Ben o tek olana 512 yi koydum yanyana olanları 256 ları koydum sistem de takılmalar we ramtesinde hatalar meydana geldi... Su an 2 tane yanyana olan slotlarda bir 256 bir 512 takılı stable bir sekilde calısıor... E ben simdi 1024 olarak kullanamacakmıyım ?bi 256 ddısarda mı kalacak ??? Lutfen yardım tum gunumu harcadım bu sorun yuzunden
nasıl taktın anlamadım işlemciye en yakın dual e 512 yi tak diğerlerini de normal tak..
3 giris war 2 si yakın biri uzak yakın olanlara 256 koyuyorum uzaktaki tek olana 512 yi... ama sistem stable olmuor. Resimde 3 giris goruosun 2 si yakın biri uzak ... (resimde su an kullandıım sekilde 2 yakına 256 we 512 takılı dier 256 ram kullanılmıor)
bu şekilde denedinmi? voltaj arttırmayı dene dicemde o/c yapmamışınki...
zate stable olmayan da dediin gibi ilginc ama resimdeki gibi 2 tane (256+512) yanyana single channel takınca stable calısıo
quote:
Orjinalden alıntı: robycan
zate stable olmayan da dediin gibi ilginc ama resimdeki gibi 2 tane (256+512) yanyana single channel takınca stable calısıo
alalala...en iyisi 2*512 o zman kimse durduramaz o bilgisayarı..fazla anlamıyorum acaba timingerimi uyuşmuyo..bir test programı açsana kaç kaç çalışıyo 6-2-2-2.5 gibi? aida32 veya everst gibi programlar..
Bendede aynı sorun var. Ramlerin dual olup olmadığını nasıl anlayabiliriz peki.
quote:
Orjinalden alıntı: 17egemen
Bendede aynı sorun var. Ramlerin dual olup olmadığını nasıl anlayabiliriz peki.
Cpu-z
bence ve doğru olanı 256 ları sat bi tane daha 512 al.en iyisi bu
256 lar yok parasına gidior bu arada @dawn gene stable deil memtest te daha yuzde 5 te error werior
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme