ben yeni topladığım bilgisayarımda eski tarayıcı ve yazıcımı kullanmak istiyorum. yeni anakartın 25 pin girişi yok, o yüzden bağlantı için bir tarafı 25 pin dişi bir tarafı usb olan çevirici kablo alıp yazıcıyı (Epson stylus color 480) usb den bilgisayara bağladım. Xp için driver download edip yükledim ancak sınama sayfası yazdırmak veya başka herhangi bir işlem yapmak istediğimde yazıcı ile bağlantı olmadığı uyarısı çıkıyor. oysa yazıcı bağlı ve farklı usb portlarını da denedim.
sizce sorun ne olabilir ?
25pin ve usb ? ne demek istedin anlamadım ?
o tarz çeviriciler çok sıkıntılı olabiliyorlar. Eski cihazları kullanmanız çok gerekli ise PCI slotlara takılan kartlardan alsaydınız tertemiz hallolurdu. Büyük ihtimalle indirdiğiniz driver uyumsuz. Yada bilgisayar yeni yüklenen paralel port u algılayamadı hala. Aygıt yöneticisinde yeni paralel port gözüküyor mu ?
yazıcının bağlantı kablosu 25 pinli ve usb kablo bağlantı noktası yok. anakartında 25 pin bağlantı noktası yok. o yüzden bir ucu 25 pinli bir ucu usb li bir çevirici kablo aldım...
bilgisayar yeni usb yazdırma desteği diye gösteriyo
en mantıklısı pci kartlara takılan lpt portu
bazı anakartlarda lpt portu olmamasına rağmen sonradan takılması için yeri vardır şöyle bir kablo alırsanız masrafsız lpt portunuz olur