Evet bu da gerçekçi bir bakış açısı. Açıkçası dediginiz seyleri yapmaya çalıştım erasmus için ne yalan söyleyeyim maddi acıdan cesaret edemedim bir sonraki erasmus sansim da pandemi dönemine denk geldi zaten. Staj konusunda da haklısınız ben de bu anlamda kendi hazırlığımi yapıyorum. Odtü itü veya bogazici gibi bir okulda okumadıgim için bahsettiğiniz büyük sirketlerde staj için en azından 3. Sinif istiyorlar. Ben henüz yeni geçtim 3e. Dediğiniz diğer şeyler de elbet yapılabilir. Bir dönem bir projede de yer aldım. Bu karari veremezsem bahsettiginizi yapıp yoluma, tıp kadar olmasa dahi isteyerek yazdığım eem den devam edeceğim. Su an icin kendimi yazılım alaninda gelistirmeye çalışıyorum. Bu sartlarda elimden gelen bu. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
23 yaşında eem bırakıp tıp okumak (5. sayfa)
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: beko711Evet bu da gerçekçi bir bakış açısı. Açıkçası dediginiz seyleri yapmaya çalıştım erasmus için ne yalan söyleyeyim maddi acıdan cesaret edemedim bir sonraki erasmus sansim da pandemi dönemine denk geldi zaten. Staj konusunda da haklısınız ben de bu anlamda kendi hazırlığımi yapıyorum. Odtü itü veya bogazici gibi bir okulda okumadıgim için bahsettiğiniz büyük sirketlerde staj için en azından 3. Sinif istiyorlar. Ben henüz yeni geçtim 3e. Dediğiniz diğer şeyler de elbet yapılabilir. Bir dönem bir projede de yer aldım. Bu karari veremezsem bahsettiginizi yapıp yoluma, tıp kadar olmasa dahi isteyerek yazdığım eem den devam edeceğim. Su an icin kendimi yazılım alaninda gelistirmeye çalışıyorum. Bu sartlarda elimden gelen bu.
Alıntıları GösterMaddiyat nasıl erasmusa engel anlayamadım. Zaten bütün paranı devlet karşılıyor.
Stajın illa adı olmak zorunda değil hocam. Ben stajer olarak geçmeyim gelip buralarda iş öğreneyim takılayım herhangi bir dosyam olmasa da olur de git takıl. Ya da hocalarla takıl. Yaptıkları bir şey filan varsa katılmaya çalış.
Burada Çankaya üniversitesinde okuyan bir mühendis vardı eskiden. Sanırım o da eem idi. O adam mesela zorlaya zorlaya Amerika'ya gitmişti. En son meşhur bir firmada çalışıyordu ama hatırlayamadım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Bende 3. Sınıf olacağı. A a bırakacağım bu sene aynı yaştayız sanırım. Çok istiyorsan zaman kaybetme değiş ya da devam et bölümüne
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: They Killed KennyMaddiyat nasıl erasmusa engel anlayamadım. Zaten bütün paranı devlet karşılıyor.
Stajın illa adı olmak zorunda değil hocam. Ben stajer olarak geçmeyim gelip buralarda iş öğreneyim takılayım herhangi bir dosyam olmasa da olur de git takıl. Ya da hocalarla takıl. Yaptıkları bir şey filan varsa katılmaya çalış.
Burada Çankaya üniversitesinde okuyan bir mühendis vardı eskiden. Sanırım o da eem idi. O adam mesela zorlaya zorlaya Amerika'ya gitmişti. En son meşhur bir firmada çalışıyordu ama hatırlayamadım.
Alıntıları GösterHocam keşke dediğiniz gibi tüm parayı devlet karşılasa. Yanınızda bir miktar para götürmeniz erasmusun asıl amacı için elzem. Elbette 300 euroluk hibeyle polonyanin ücra köşelerinde ortalama bir erasmus veya macaristanda uc şartlarda bir erasmus yapabilirsiniz. Ama sadece devletin verdiği para ile anca o okulda takılıp haftada bir erasmusun asil amaci olan tanışmak gezmek yeni bir kültür edinmek gibi şeyleri icra edebilirsiniz. Hatta, polonyada erasmus yaoan arkadaşlarım ayda ortalama 400 euro kendi ceplerinden harcadılar. Eger güçlü bir üniversite değilse(öğrencisini destekleyebilecek bütçeye sahip ya da bu bütçeyi devletten alabilecek kadar köklü) malesef o para yetmiyor. İkinci olarak staja gelirsek bahsettiginiz stajlar naylon staj oluyor ve çay getirip götürmekten öteye gidemiyor. Bunlari da 2. Sınıfta stajini yapan arkadaslardan duyduk. Eem de kendimi geliştirebilmek adına bu staji istemedim. Hocamin referansıyla köklü bir sirkette proje tabanli staj yapacaktım lakin hocam 2. Sınıf istemiyorlarmış seneye bir daha gel bir saha referans oluruz demesiyle yattı. Hocalarinla takil demişsiniz inanın onu yapmayı olanliyorduk. Kendimi sevdirmeyi basardigim ve uzmanlik alanina ilgi duyduğum hocam türkiyede kuantum iletisim alaninda odtü-tubitak ve diğer adini unuttugum paydaslarin olduğu bir projede çalışıyordu. O projeye dahil olamazdim ama sirf bir şeyler öğrenmek adına en azından ayak bağı olmadan hocamla dediginiz gibi takilmaya çalışacaktım pandemi çıktı. Bir de ben henüz 2. Sinifi yeni bitirdim arkadaşlar o sirada da bir projeye dahil oldum elbette hatta 7 ay boyunca cumartesi ve pazar da dahil olmak uzere çalıştım. Elimden gelen bu kadar maalesef :) ancak daha bölüme dair gördüğüm şeyler dijital sistemler ve devre analizinden ibaret ki herşey daha yeni başlıyor. Ben de bir muhendis olarak beklentileri karsilamaya elbette çalışıyorum ve elimden geleni de yapıyorum lütfen sadece 3 dönemdir adam gibi eem okuduğumu son dönemin ise komple uzaktan olduğunu biraz bölümden koptugumuzu unutmayın :)
-
quote:
Orijinalden alıntı: XaklerBir yarış olarak söylemedim. Millet araba alacak sen alamayacaksın sen geriye düştün babında demedim.
Her şeyin bir yaşı olduğunu söyledim 18-23 yaşlarında okursun 23-30 yaşlarında mesleğe geçersin araba alırsın evini kurarsın vb örnek vermek amacıyla dedim. Part time falan çalışıyorsan tıp okurken onu yapamazsın onu unut. Ya 550tl kyk ile geçinmek zorundasın ya da babanın eline bakacaksın. Yeni mezun doktor da 7 bin falan alıyor açığı kapatırım demen komik olmuş. Üstelik her yıl 4-5 tane tıp fakültesi açılıyor inanılmaz sayıda tıp öğrencisi alınıyor. 6 seneye sonu ne olur bilemiyorum büyük risk. 6 sene okursun hiçbir yerde doktor açığı kalmamış olur siz yeni mezunlar da 4 bine girersiniz artık bir işe ne yapalım. Şu an dişçilerin neler çektiğine bir bak derim, zamanında en garanti meslek en yüksek gelirli meslek olarak gösterilirken şimdi yeni mezun binlercesi ataması bekliyor. Tıpın da sonu böyle olacak
Ha söylemeyi unuttum seneye tıptan mezun oluyorum tüm bunları bir yerimden sallamıyorum sektöre hakimim az çok.
Bak, bir tıp kitabevine git ve patoloji farmakoloji kitaplarına vb bi incele. 30 yaşlarında gerçekten masa başında bu kitaptaki bilgileri mi ezberlemek istiyorsun kendine bunu sor. Ha şu da var böyle 15-20 kadar ders var tek farma pato değil. Klinik bilimleri de var dahiliye pediatri kadındoğum cerrahi kbb göz derma o bu şu ... Şahsen o yaşlarımda oturmuş bu ilacın yan etkileri nelerdir ya da şu kolon kanserinde hangi mutasyonlar gözükür diye ezber yapmak istemezdim
Ege üstat ama hiç topla ilgisi olmayan adama gir bı tip kitabevine ve biraz bak demek doğru değil diye düşünüyorum neden dersen bu biraz hiç okuma yaş bilmeyen adama gitt biraz oku demek veya hiç bilmeyen adam git Papua Yeni Gine dili öğren demeye benziyor sanki o kadar da değil bence
-
quote:
Orijinalden alıntı: ThePiraeusHunterEge üstat ama hiç topla ilgisi olmayan adama gir bı tip kitabevine ve biraz bak demek doğru değil diye düşünüyorum neden dersen bu biraz hiç okuma yaş bilmeyen adama gitt biraz oku demek veya hiç bilmeyen adam git Papua Yeni Gine dili öğren demeye benziyor sanki o kadar da değil bence
Alıntıları GösterBu tavsiyeyi verenler oldu elbette bir fikrim olsun diye. İyi niyetle verilmis bie tavsiye olduğuna inanıyorum, bence bölüme dair bir fikrin olması acısından mantıklı dediginiz gibi hiç alakam yok ama beni neyin bekledigini de az cok bilmiş oluyorum
-
6 sene tip okucana git bi is kur
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
3 yıl okumuşsun bitirmen daha mantıklı sence de öyle değil mi?
Yukarıda da yazılmış ben de aynısını yazacağım. Aileniz size 6-7 yıl maddi acidan destekleyecek durumdaysa tıp için şansınızı deneyin.
Yaş mevzusunu hiç kafanıza takmayın. Ben bir yıl hazırlık okudum 25 yaşında mezun oldum. 8 yilda da bitiren var 10 yılda da bitiren var, bir önemi yok.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
insanların kızlar bana vermiyordan başka sorunları da var
-
eem nedir?
-
Elektrik elektronik mühendisliği
naptınız hocam merak ettim güncelleyin :D
-
Ben de merak ettim 3 yıl olmuş
Tıp okumak da baya zor ha.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X