Merhaba Arkadaşlar Bana Bir Konuda Yardımcı olabilirseniz sevinirim
Ben elektronik konusunda amator biriyim Elimde 3 adet bozuk tasarruflu ampul var bunların içine led koyarak ampul yapmak istiyorum bana bu konuda yardımcı olabilirmisiniz. Ledleri beyaz ve şu parlak denen (hani mauslarda kırmızısı olan ledlermi yoksa başkamı kullanmak yararlı) hangi tip led ve diernç ülçü ve şemalarıyla yardımcı olursanız sevinirim Bir ampulde 100w gibi bir ışık bekliyorum tabii oluyorsa Şimdiden teşekkürler,,
40-50 led arası bir tassaruflunun duyuna sığacak şekilde baskı devre lazım sahip olan varsa lütfen atsın
eğer çok istiyorsan(http://320volt.com/el-yapimi-enerji-tasarruflu-led-lamba-220v-50-led/)bunu yapabilirsin.
ama sana önerim (http://320volt.com/19-adet-beyaz-led-ile-220volt-enerji-tasarruflu-lamba/) bu adresteki devreyi sığdırmak daha kolay olduğu için bunu yap derim.
Arkadaşlar bu kadar kesin tavsiyeler ve nokta atış çözümler sunuyorsunuz iyi de...Kimse oradaki 470nf kondansatörün ya da köprü diyotun neden orada olduğu, ledlerin voltajının 3.2 ye nasıl çıkarılacağı ya da akımın 20mA nasıl çıkarılacağı konusunda bilgi vermiyor.
Ya bildiğiniz konuda matematiksel konuşun ya da sadece susun..Şimdi bu mesajın üstüne, madem o kadar biliyorsun sen anlat diye bir cevap gelecek,olsun varsın beni anlayan anlıyor zaten.
quote:
Orijinalden alıntı: OzanGazi
Arkadaşlar bu kadar kesin tavsiyeler ve nokta atış çözümler sunuyorsunuz iyi de...Kimse oradaki 470nf kondansatörün ya da köprü diyotun neden orada olduğu, ledlerin voltajının 3.2 ye nasıl çıkarılacağı ya da akımın 20mA nasıl çıkarılacağı konusunda bilgi vermiyor.
Ya bildiğiniz konuda matematiksel konuşun ya da sadece susun..Şimdi bu mesajın üstüne, madem o kadar biliyorsun sen anlat diye bir cevap gelecek,olsun varsın beni anlayan anlıyor zaten.
Farkındaysanız konu 2009 konusu.O konu hakkında bilgi almak isteyen alır zaten.
evet aslında ben buna benzer bir devre yapmıştım orada 470 nf kullanırsan 50 led için 2,8v düşer ma da yaklaşık olarak 10ma olur. aslında 1a köprü kullanmaya gerek yok. istersen 1n 4007 den veye 1n4004 den kendin yaparsın.minimum 1A köprü satıldığı için 1A köprü kullanılmış.
bu devre aslında 160 volt veriyor.lede 3,5 v düşsün istiyorsan 160\3,5=45 led kullanırsın.
ama bana sorarsan ucuz ve verimli olması için 4 adet 1w power led ve 5w trafo kullanırım . trafonun ac çıkışına köprü diyot bağlarsın.köprünün çıkışına en az 4700 uf 35v kondanstör koy. 16v lik trafo kullan,4 ledi seri bağla.ledlerin arkasınada soğutucu bağla.
bu ledler tam olarak 400 lümen vericektir. o da yaklaşık 60 led yerine geçer. tam olarak 20 tl ye mal edersin
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme