Şimdi Ara

20lik diş çekimi sonrası uyuşma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
8.839
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bundan yaklaşık 10 gün önce üst çene 20lik dişimi çektirdim fakat üst damağımı sanki ilaçlıymış gibi hissetmiyorum. Çekildiği günden beri sanki bu uyuşma azaldı gibi ama kalıcı olmasından korkuyorum. Sinirlerde bir zarar görme olabilir mi

• Yapay Zekanın Yanıtı

20'lik Diş Çekimi Sonrası Geçmeyen Uyuşukluk

20'lik diş çekimleri, alt çenedeki üçüncü azı dişlerinin çekilmesi işlemidir. Çekim sonrası geçmeyen uyuşukluk, bu işlemin yaygın bir komplikasyonudur.

20'lik diş çekimi sonrası uyuşukluk genellikle geçicidir ve birkaç hafta ila birkaç ay içinde kendiliğinden kaybolur. Ancak bazı durumlarda uyuşukluk daha uzun sürebilir veya kalıcı hale gelebilir.

Uyuşukluğun nedeni, dişin çıkarılması sırasında çene kemiğinde bulunan sinirlerin zarar görmesidir. Bu sinirler, dil, dudaklar ve yanaklarda duyuyu sağlar. Sinir hasarı, bu bölgelerde uyuşukluğa neden olabilir.

20'lik diş çekimi sonrası uyuşukluk problemi şu belirtilere neden olabilir:

• Dilde, dudaklarda veya yanaklarda uyuşma
    • Yiyecek veya içeceklerin sıcaklığını veya dokusunu algılama güçlüğü
    • Konuşma veya yutma güçlüğü

20'lik diş çekimi sonrası geçmeyen uyuşukluk yaşıyorsan, diş hekimine başvurmalısın. Diş hekimin, uyuşukluğun nedenini belirleyecek ve uygun tedaviyi önerecektir. Tedavi seçenekleri şunları içerebilir:

• İlaçlar
    • Fizik tedavi
    • Cerrahi

20'lik diş çekimi sonrası uyuşukluğun kalıcı olmaması için erken teşhis ve tedavi önemlidir. Uyuşukluğa herhangi bir belirti fark edersen, diş hekimine başvurmaktan çekinmemelisin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Ben butun 20'lik disleri cektirmistim zamaninda, ikiser ikiser cektirmeme ragmen 2-3 gun arasi surmustu o agri donemi. Doktora git bence.
  • Agri degil uyuşmadan bahsediyorum

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • [Bu mesaj üye isteğiyle silinmiştir.]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HandK -- 20 Mart 2021; 22:4:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam sizi aydınlatayım biraz , ben 2019 ocak ayında gömülü dişimi çektirdim , çektirdikten sonra dediğiniz gibi uyuşma geçmedi ve şuan 1 seneye yaklaştı ve hala azda olsa dilimde uyuşukluk maalesef var ama yavaş yavaş azaldı bu süreçte , doktor sinirlere dokunmadım dedi ama dokunmuşki böyle bir uyuşukluk hala var , eğer sinirler kopmadıysa sadece zarar verdiyse 6 ay - 1 yıl yada hasarın ve vücudunuzu durumuna göre zamanla azalarak geçiyor , çok küçük bir ihtimal eğer sinirler kopmuşsa geri dönüşü yok ömür boyu öyle kalıyormuş ama dediğim gibi büyük ihtimal kopmamıştır , bu süreçte doktor sinirlerin hızlı iyileşmesi için b vitamini tavsiye etti zaman zaman kullandım , muayene gittim ara sıra doktorun tek dediği zamana bırak ve b vitamini kullan onun dışında başka yapcak birşey yok dedi , bende 11 aydır bu durumdan şikayetçiyim dilimin bir kısmı hala uyuşuk ve bazen çok sinir ediyor ama ilk baştaki seviyede şiddette değil azaldı ama bu kadar uzamasını bende beklemiyordum umarım bu da geçer gerçekten çok sıkıcı bir durum

• Mesajini icin cok tesekkur ederim benimde 4 5 gundur azaldi gibi ama belli olmaz b12 aliyorlarmis boyle durumlarda ona göre bakicam

• Merhaba çok geçmiş olsun ben 3 ay önce gömük 20lik dişimi çektirdim ve dilim hala uyuşuk B12 de kullandım ama hala bir iyileşme söz konusu değil, eskisi gibi tat alamıyorum :S çok berbat bir his çektirecek olanlara önerim çene cerrahına çektirin! çünkü ben başıma bu olay gelince öğrendim ki 20likleri çene cerrahlarının çekmesi gerekiyormuş ama bileğine güvenen diş hekimleri de bunun bilgisini vermeden çekiyor (özellikle devletteki DRlar dişerin numaraları var ve 20likler puan olarak en yüksek olan hekimlerin birbirleriyle yarışı uğruna olan hastaya oluyor ) ve sonuç hüsran :( Başına bu olay gelmiş ve çare bulmuş olan varsa LÜTFEN bizlerle paylaşın.....
    Ve bu durumun hukuki açıdan bir çıkar yolu var mıdır? Çünkü araştırdığım tüm makalelerde ve gittiğim Dr larda 6 ay 1 yıla kadar geçmezse ömür boyu hissiz kalacağı.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    20lik diş çekilirken
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Eğer çok sinirlere indiyse çok doğal bir süre sonra o uyuşukluk geçecek emin olabilirsin geçmiş olsun:)

• Canarslanlayda C kullanıcısına yanıt
    Bende de öyle sinire yaklaşan gömülü 20 ilk var. Diş teli tedavisi göeüyorum bunu doktor beni aşar dedi. Sizin yorumu gördüm acaba öyle kalsa mı gömülü doktor ağrın sızın yoksa kalabilir dedi

• 15-20 gün kadar sürer kuzen çektirmişti Ondan biliyom

• ben çektirmedim yaş 29 duruyor. kalmasının sağlıklı olduğunu okudum çoğu yerde.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.