Şimdi Ara

205 50 R16 OLUR MU?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.547
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Orjinali 195 60 R15 olan arabama 205 50 R16 jant ve lastik takmak istiyorum..Bu değişimin arabama olumlu ve olumsuz etkileri neler olur?Arabanın ilk hızlanması, ara hızlanmaları, yol tutuşu, viraj kabiliyeti, konforu, görünüşü, yerden yüksekliği vs. gibi hususlarda ne gibi olumlu veya olumsuz değişiklikler olabilir?Bu konularda uzman arkadaşların yorumlarını bekliyorum..Teşekkürler..

• http://www.akinlastik.com/lastikhesap.htm

İSTEDIGIN BILGILERI BURDAN BULABILIRSIN.

AMA KISACA OLUR DİYEBILIRIM
  • olabilir fakat orjinalden şaşmamak lazım.
  • Bence orjinal lastiği jantı değiştirmemek lazım.Çünkü fabrika aracın aerodinamisine,yapısına en uygun olanı belirleyip takıyor.
  • Bence 205 55 R16 yaparsan daha iii olur
  • sizin ölçüye en yakın olan 205 50 16 dır.gönül rahatlığı ile takarsınız.ancak yanak daralacağından konfor düşecektir.buna karşılık kuru zeminde yol tutuş ve fren performansı artacaktır.aracın aerodinamisi ile çok faza bir alakası yoktur.

markalar araçlara lastik takarken optimum ölçüyü kullanmak ister.daha ucuz olduğu için daha dar ve küçük jantlı olanı kullanır.

mesela aynı aracın aynı motorlu versiyonunda 195-65-15 ölçüsü de var 205-50-17 de var.
  • quote:

Orjinalden alıntı: bianconera

Bence orjinal lastiği jantı değiştirmemek lazım.Çünkü fabrika aracın aerodinamisine,yapısına en uygun olanı belirleyip takıyor.

Peki çoğu araçta olduğu gibi donanıma göre farklı boyutta jant seçeneği oluyor.Mesela Focus'ta Ghia'larda 205/55/16 varken Trend'lerde 195/65/15 var.Aerodinamiyle alakası olduğunu düşünmüyorum hatta hesap sonuçlarına göre Trend'deki jant arabayı bir miktar yukarıda bile tutuyor 15'' olmasına rağmen.Bu durumda 16'' arabanın rüzgar akışını iyileştirerek yere yaklaşmasını sağlayacaktır.Fakat benim de bilmediğim ve ileride 16'' düşünen biri olarak süspansiyonlarda veya başka birşeyde bir fark var mı?Mesela Trend'lerin Stil paketi var o janlar da 205/55/16 yani bir sakıncası olacağını düşünmüyorum açıkcası.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dentex Dentex -- 21 Mayıs 2009; 21:29:03 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 205-55-16 en uygun olanı sizin araç için.
  • lastiks.com du tahminim bir hesaplama cetveli oaradan değerleri yazıp bakıyorsun yüzde 2 lik bir kısımdı galiba yukarı ve aşağı değerde kurtarıyor diye biliyorum.ama orjinal lastik ve jantın haricindeki tüm seçenekler araca benzin tüketimi yol tutuş frenleme gibi değerlerde farklılıklar gösterecektir,davlumbazlara sürtmede cabası seçimi bayağı itinalı yapın..
  • Lastik değişim cetvelinde orjinaline en yakın değeri 205 50 R16 verdiği için bu ölçüyü söyledim.Yani bu ölçüleri takarsam en az değişim oluyor diye gösterdi cetvel..205 55 R16 da sapma biraz daha fazla oluyor galiba..
    Arabanın performansı yol tutuşu ve viraj kabiliyetinde olumlu değişmeler olur mu?Bu ölçüler arabayı yorar mı?
  • size en uygun ölçü 205 50 16'dır.205-55-16 takarsanız çap büyür bu da olumsuz etkiler.
    195-65-15 olsaydı 205-55-16 olurdu.
  • Peki aracın performansını nasıl etkiler arkadaşlar?Yani ilk hızlanmalarda ve ara hızlanmalarda araç biraz yavaşlar mı?yoksa performansı bir miktar artar mı?Genel olarak aracı yorar mı?teşekkürler..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.