Şimdi Ara

2024 YILI ÇAMAŞIR MAKİNESİ TAVSİYESİ ?? (32. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
678
Cevap
27
Favori
141.758
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Samsung WW11DG6B25LEAH veya WW11BBA046AEAH

Modellerinin size uygun olduğunu düşünüyorum. Bir bakın isterseniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iq500 özellikli siemens çamaşır makinesinde merak ettiğim bir konu var.

diyorki siz deterjanı bir defa dolduruyorsunuz o gerektiği kadar alıyor. belki 10 çamaşır yıkıyor.

ama ben mesela beyazlar deterjanı yüklediysem, siyahları atınca da bu beyaz deterjanıyla yıkayacak o zaman

yada benim bilmediğim

hem beyaz ,hem siyah, hem de renkliler yıkayan tek bir deterjan mı çıktı?

• bodysolid B kullanıcısına yanıt

Henüz öyle adam akıllı bir deterjan çıkmadı. Ama İ-dos ta yumuşatıcı bölümünü de deterjan bölmesine çevirebilirsiniz.bir göze beyaz bir göze renkli deterjanı doldurabilirsiniz. Ama şahsen ben beyazlara sıvı deterjan kullanmam çünkü Türkiye'deki birçok sıvı deterjanın beyazlatma ve leke çıkarma performansı düşük.

• 2024 YILI ÇAMAŞIR MAKİNESİ TAVSİYESİ ??

Çamaşır makinesini yeni aldığımızda ilk kullanılan önce kullanma kılavuzunda yazan bu işlemi yapmak zorunda mıyım ? Oksijen atıcılı toz deterjan alıp bununla boş olarak yıkamak zorunda mıyım?
    Bir de benim Siemens çamaşır makinesinde kağıt olarak kullanma kılavuzu gelmedi bu normal mi

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Annemlerin Siemens çamaşır makinesinin ömrü doldu ve yeni bir makine alacağız ona. Siemens-Bosch grubundan ikimiz de çok memnunuz. Araştırdığım kadarıyla f/p bulabildiğim makine bu oldu. Siemens-Bosch grubundan bu makineyi önerir misiniz yoksa farklı bir öneriniz olur mu?

Aldığım fiyat 6 taksitli 34.000 TL

Şimdiden çok teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fenerbahçeli Üye -- 23 Haziran 2025; 11:5:3 >

• bodysolid B kullanıcısına yanıt

Her makineden küçük kitapçık şeklinde kullanma kılavuzu çıkıyor. Eskiden makinenin içinde olurdu sonradan makinenin arkasına mavi bir bantla yapıştırmaya başladılar. Ve evet bir kere boş çalıştırmanız gerekiyor ki fabrikadan bulaşan pislik ve koku gitsin diye.

• Fenerbahçeli Üye kullanıcısına yanıt

Merhaba annenize i-dos gibi kullanması aile fertleri için biraz karmaşık bir makine almaktansa ve illa Siemens olmak zorundaysa bu modeli tercih edebilirsiniz. WG42A2Z0TR bu modelin kullanımı biraz daha basittir.

• Arda92_ kullanıcısına yanıt
    WGB254A1TR bu modelini yeni aldım çok şahane makina.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • trakyAli-1986 kullanıcısına yanıt

Güzel günlerde kullanın. Umarım açılırken takılı kalma sorununu çözmüşlerdir.

Yok takılı kalmıyor. Telefon tablet gibi açılış süresi var ışıklar yanıp sönüyor panelde, içerden bir şeyler aktif oluyor tık tok sesler geliyor.

Dokunmatik oluşu ve telefondan kontrol edilebilirliği çok iyi.

Tek kusuru Yorgan yıkarken beyaz rengi köpük olarak algılıyor.

Aslında beyaz rengi köpük olarak algılamasının imkanı yok çünkü renge bakan bir sensör yok. Su veya köpüğün yaptığı basıncı ölçen bir sensör var. Yorgan çok su çektiğinden kazana dolmaması için bir takım algoritma yapabilir.

Bizzat oturdum izledim köpüklenme olmamasına rağmen köpük uyarısı veriyor durulamaya geçiyor sonra tekrar normal yıkama yapıyor. Komple bir yıkama süresince 3 kez köpüklenme uyarısı verdi.

Aynı yorganın yeşil rengini de yıkadık aynı derecede deterjan kullandık hiç uyarı vermeden bitirdi.

Ben de herhalde beyaz renk çok olduğundan yorgan kabarık malûm onu mu görüyor acaba diye düşündüm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trakyAli-1986 -- 28 Haziran 2025; 13:50:9 >

Köpüklenme olmamasına rağmen uyarı verip tekrar yıkıyorsa bence yazılımda bir sıkıntı var yada sıkmada yorgan fazla su saldığı için makine duruyor köpük kesme işlemi yapıp tekrar sıkmaya geçiyor siz onu kast etmek istemiş olablirsiniz. Çünkü Bosch su konusunda kıt bir makine asla 2 kere kendiliğinden yıkıyacağını zannetmem.

Normal yıkama anında uygulama üzerinden köpük uyarısı geliyor. Gidip bakıyorum normal köpük yok. Sonra suyu boşaltıyor sıkma yapıyor tekrar su alıyor tekrar yıkamaya devam diyor. Aradan 10-15 dk sonra yine köpüklenme uyarısı yine suyu boşaltıyor sıkıyor tekrar doldurup sonuna kadar gidiyor bitiriyor.

Yeşil yorganda bir başlıyor hiç duraksiz programı bitiriyor.

• Merhabalar,

4 yıllık Arçelik 8127 NB çamaşır makinem dün itibariyle bozuldu. Bugün Arçelik yetkili servisinden bir kişi gelip cihazı inceledi. İnceleme o kadar yüzeysel ve hızlıydı ki gelen teknik servis sıcak havanın getirdiği bunalmadan mı böyle yaptı yoksa gerçekten bu kadar kısa sürede bakması normal mi bilemedim. Teknik servis elemanı incelemesi sonrası motor kart arızası olduğu, kazanın balans yaptığı ve amortisörlerin değişmesi gerektiğini söyledi. Bunlar içinde 15-16bin TL seviyesinde bir fatura çıkacağını belirtti.

Bu kadar fazla teknik servis ücreti vermektense yeni bir cihaz arayışına girdim. Herhangi bir ön araştırma yapmadan mağazalara gidip satış temsilcilerinden tavsiye istedim. Önerilen ürünler şu şekilde (İstanbul EMAAR Alışveriş Merkezindeki bayilerden alınmıştır)

Bosch -- VHA142X2TR , 9kilo , 29bin TL 7 taksit imkanlı

Siemens -- WG42A2Z0TR, 9kilo , 30.5bin TL 7 taksit imkanlı

BEKO -- CMXT9120, 9kilo, 25bin TL, 7 taksit imkanlı

Electrolux -- EW6F2292T, 9kilo , 22bin TL 5 taksit imkanlı

VESTEL -- 97302 , 9kilo , 25bin TL, 5 taksit imkanlı

Buradaki eski yorumlara ve önerilere bakınca SAMSUNG ve Electrolux modellerinin fiyat performans olarak önerildiğini gördüm. Özellikle SAMSUNG 20 yıl motor garantisi vermesiyle dikkatimi çekti.

Bugün teklif aldığım makineler 9kilo ama aslında en azından 10kilo versiyonu almaya karar verdim.

Önerebileceğiniz marka ve modeller var mıdır ?

SAMSUNG WW11BBA046AEAH için görüşleriniz nelerdir ?

• siemens çamaşır makinesi kullanım kılavuzunda ilk kullanım öncesi oksijen ağartıcılı toz deterjan ile boş yıkama yapın diyor.

bu mutlaka yapılması gereken bir durum mudur?

yoksa çamaşır atıp yıkamaya başlasam olur mu?

oksijen ağartıcılı toz deterjan hiç görmedim bile marketlerde bugüne kadar

2024 YILI ÇAMAŞIR MAKİNESİ TAVSİYESİ ??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bodysolid -- 30 Haziran 2025; 19:17:24 >
  • Arkadaşlar uzun zamandır sayısız kere sorunlarını çözmeye çalıştığım 15 senelik bosch marka çamaşır makinem içinde su bırakarak bozuldu.. Ocak ayı itibariyle forumlardaki mesajları okudum @Arda92_ beyin yazdığı mesajlara göre ;

Electrolux EW6F3494T 9kg 1400 Devir A Enerji Sınıfı Çamaşır Makinesi----- 20350tl

Electrolux EW6F2292T 9kg 1200 Devir A Enerji Sınıfı Çamaşır Makinesi ------ 19560tl

Samsung WW11DG6B25LEAH 11 kg 1400 Devir Çamaşır Makinesi----- 22500tl

Samsung WW11BBA046AEAH 11 kg 1400 Devir Çamaşır Makinesi, Eco Bubble ---- 22990tl hepsiburada fiyatıyla araştırdım.

@Arda92_ ve deneyimli arkadaşlardan bu modeller veya başka önerebileceğiniz modeller varmı? fiyat aralığım bu olacak, 2 yetişkin 2 çocukluyuz. Ayrıca Ankaradayım internetten böyle büyük bir alışverişim olmadı ama tanıdık magaza var ise tercihim olur..Durumum acil, affınıza sığınarak, teşekkürler..

• Merhaba,

Geçtiğimiz günlerde bazı markalardan fiyat bilgisi aldığımdan bahsetmiştim. Sonrasında ek araştırmam sonucu (acil olarak da ihtiyacım olduğundan) Bosch marka WGA25202TR ürününü Emaar AVM’deki Bosch satış mağazasından çamaşır makinesi satın aldım. Ancak teslimat süreci tam bir mağduriyete dönüştü.

Bosch müşteri hizmetleri, ürünün internet üzerinden değil bayiden alındığı için teslimat sürecini takip edemediğini ve bunun bayi ile anlaşmalı olduğu lojistik firmasının bilgisi dahilinde olduğunu söylüyor. Bayi gün vermek dışında saat vermiyor ve topu tamamen lojistik firmasına atıyor. Lojistik firması da gelmeden 15dk önce arıyoruz sadece diyor. Kısacası ne satış mağazası, ne çalıştıkları lojistik firması, ne de Bosch’un müşteri hizmetleri bu konuda bilgi veremiyor.

Ben çalışan biriyim ve İstanbul’da tek başıma yaşıyorum. Bütün gün işimi gücümü bırakıp evde ürün teslimatını nasıl bekliyim? Net saat istemiyorum, ama en azından “öğleden önce” veya “15.00-18.00 arası” gibi bir aralık verilmesi gerekir ki ben de iş yerimden ona göre izin alayım. Lojistik firması yalnızca ekip gelmeden 15 dakika önce arama yapıldığını söylüyor. Ancak benim iş yerimden eve ulaşmam en az 30-40 dakika sürüyor. Bu durumda ne olacak? Ekip beni bekleyecek mi? Elbette hayır, ki aradıklarında "Evde değilim. 30-40dk bekler misiniz?" dediğimde net şekilde olumsuz yanıt aldım. Hepsine soruyorum: Benim iş gücü kaybımı kim karşılayacak? Bosch mu, lojistik firması mı, satış mağazası mı? Hiçbiri. Ama sorumluluk da hiçbirine ait değilmiş gibi davranılıyor.

Sözde global bir şirket olan ve Alman kalitesi olarak lanse edilen ürünün kendisi dışında herhangi bir kalite emaresi bu süreçte göremedim. Şikayet kaydı oluşturmam üzerine Bosch müşteri hizmetlerinden bir hanım efendi beni kısa süre sonra konu ile alakalı aradı. Kendisi telefon görüşmesinde bana hak verse de sanırım çözüm üretme adına elinden bir şey gelmedi. Kimsenin çözüm sunamayacağını anladığımdan ötürü kendi çözümümü üretmek zorunda kaldım.

Aldığım bu makineyi ne kadar süre kullanırım bilmiyorum ancak bundan sonra herhangi bir Bosch marka ürün evime sokmayacağımı biliyorum. Şu an biraz Samsung almadığıma pişman oldum. Hem daha ucuz hem de bir tık daha fazla özellikli modelini bulmuştum. Uluslararası değerlendirmelerde de Samsung'un yüksek puanlı modelleri gözüküyor. Bosch'un adına güvendik ama güvenimiz boşa çıktı.

arda bey

bilgileriniz ,mesajlarınız icin oncellikle cok tesekkur ederim

bende bir soru sorımak istiyorum .

grundig camasır makinesi gpwm91633 modelini tavsiye eder misin

• 9kg 1200devir önerebileceğiniz makineler nelerdir? Bütçe 20-30bin tl arası

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.