< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
2022 Tıp Sıralamaları

-
-
25k
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
ilk 8k haricinde geri kalanı 1000-2000 geri atabilir
-
Bekir Avşar'ın bir videosuna denk gelmiştim 2 seneye 40kyı bulur diyordu ama hiç gerçekçi gelmedi bana imkansız gibi. Ceng'in artışını hesaba katmıştı
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi andrew__neiman -- 21 Haziran 2022; 18:15:36 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Aga Ceng noluyor
Bilgisayar mühendisliği
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
ceng'i top üniler dısında okumak ilerisi icin sacmalık.
tıp yazın keyfinize bakın.
ceng balonu patlayacak.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
25k devlet 26k Kıbrıs gibi geliyor bana 2k civarı da 7-8k üstü sıralamalar geri atar gibi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi andrew__neiman -- 21 Haziran 2022; 18:26:37 >
20-21 k gibi bir sıralamada kapatacağını düşünüyorum. Yurt dışına gitmenin en kolay olduğu bölüm şu anda tıp fakültesi. Sadece C1 veya bazı ülkelerde tıp fakültesi sıralarında komitelerle yarışmayacak ve çok basit denklik sınavlarıyla dünyanın 4 bir yanındaki ülkelere gidebilme şansı elde edeceksiniz.
Üstelik şu anlık işsiz asla kalmayacaksın Pratisyen olursan ( "TABAN DÖNER UYGULAMSINA GEÇİLECEĞİ KONUŞULUYOR SON YASAYLA" ve "TEMMUZ ENFLASYONU HARİÇ") Pratisyen olsan en az 15, uzman olsan en az 21 gibi bir ücret alacaksın.
Şu anda yıllık mezun doktor sayısı 12-13 bin, tusta yıllık uzman kadro sayısı 20 bine yakın. Mezun olur olmaz çok rahat bir şekilde asistanlığı kazanabileceksin. Açığın 2023 te kapanacağı ile ilgili görüşler vardı. Kamuda 240 bin doktor olunca doktor açığı kapanacak deniliyordu. Kamuda şu an 107 bin doktor var. (Üniversite ve özel hariç) yıllık 13 bin mezuna rağmen bu artış 2-3 bin dolaylarında.
Emekli olanlar, özel hastaneye geçenler veya yurt dışına çıkan hekimlerden dolayı açık en az 10-15 yıl daha kapanmayacağı öngörülüyor.
-
Herkesin bu şekilde düşündüğüne inanmıyorum ben doğru söyledikleriniz ama insanlar her gün haberlerde istifa eden çalışma şartlarına maaşlara itiraz eden doktorlar görüyor. Eskiden sınıftakilere ne istiyorsun dendiğinde neredeyse sınıfın hepsi tıp derdi şimdi devir biraz değişti bence endüstri bilgisayar isteyenler artmaya başladı. 23knin altına inmesini imkansız gibi görüyorum ben ama kendi görüşüm tabiki
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi andrew__neiman -- 21 Haziran 2022; 18:29:28 >
Haklısınız aslında, ama öğrenciler gerçeği üniversiteden diploma aldıklarında anlıyor iş işten geçmiş oluyor. Bir zamanları eczacılık, diyetisyenlik, fizyoterapist gibi bölümler de çok popülerdi. Çok düşük puan alanlar da hemşireliği yazayım diyordu. Şimdi devlette hemşire kontenjanından fazla atama açıp birçok memurdan yüksek maaşlar veriyor.
Hükümetimiz doktorlara çok düşük ücretler veriyor aslında. Doktorlar diğer memurlar gibi hizmet sektöründe çalışmıyor. Hastaneye ve devletin hazinesine kar kazandırıyor. Ortalama bir genel cerrah aylık olarak hastaneye 400-500 bin ücret kazandırıyor. Hastane 40 bine yakın döner veriyor bu karın geri kalan 360 bini hazineye gidiyor. Ama özelde olsa bu cironun %20-30 unu doktora veriyor bu da aylık 150 bine denk geliyor.
Bir genel cerrah devlette tavandan dönerler ortalama 40-50 ye yakın alırken (uzman ve öğretim üyesi değil) özelde rahat 150-200 bin arasını buluyor. Bu yüzden doktorlar istifa ediyor.
Cerrahi olmayan branşlarda 20-25 arası veriyor devlette, ama özelde 60-70ten başlatıyorlar. Hem 2-3 kat yüksek alıp hem de devlettekinden daha az bir efor harcayacaksın kimse devlette kalmak istemiyor.
Hatta son 2 yılda 20 bine yakın doktor artışı oldu devlette (tıp mezunlarından) devlette doktor artışı sadece 51 kişiydi.
-
Mühendislik okuduğunda da ortalama 15-16 binden başlıyorsun 30-40 binleri bulabiliyorsun Türkiyede. 2 si de iyi aslında ama yurt dışına gidiş konusunda tıp kadar kolay değil. CV istiyorlar.
-
Bence de öyle bildiğim kadarıyla Abd İngiltere Kanada gibi 2 3 ülke haricinde dil bilmek ve ufak bir yeterlilik vermen yetiyor orada çalışmak, asistanlığa başlamak için. Ama tercih yapacak insanların bir çogunun bu bilinçte olduğunu düşünmüyorum adam 6 sene lisansı bitirip Usmlenin ne olduğunu daha yeni ögreniyor, farkına varıyor. Bence dediğim gibi insanların bir çoğu tıp okuyup kendi hayatımı mı mahvedicem düşüncesine kapıldı şu sıralar o yüzden diyorum 23k nın üstüne çıkar bu sıralamalar bence
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi andrew__neiman -- 21 Haziran 2022; 18:50:38 >
Olabilir haklısınız aslında.
Ama usmle gibi sınavlar çok kolay http://dromersenturk.com/down/ornek_sorular/USMLE-Step-1.pdf komitelerdeki sınavların yanında çerez kalıyor
-
Ben daha girmedim Tıp fakültesine. Bu sene muhtemelen gelir diye düşünüyorum 98 tyt 71.5 ayt var. Komiteler hakkında pek bilgi sahibi değilim açıkcası ne söylesem yalan olur genel belli başlı şeyleri biliyorum işte
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi andrew__neiman -- 21 Haziran 2022; 18:55:39 >
İyi bir sıralama gelir aytnin yapılabilirliği düşüktü aslında fizikte güzel sorular vardı. Çoğu öğrenci o stresten ufak dikkat hataları yapmıştır.
-
Umarın öyle olur hocam 2020 de 14k gelmiş herhalde 2019 da 6k gelmiş bu netlere ikisinin ortalaması 10-15 civarı gelir diye ümit ediyorum hakkımızda hayırlısı tıp yazıcam aksi bir durum olmazsa
9-10 k arası gelir belki daha iyi de olabilir.
-
Umarım hocam👍Siz tıptasınız sanırım
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar

20-21 k gibi bir sıralamada kapatacağını düşünüyorum. Yurt dışına gitmenin en kolay olduğu bölüm şu anda tıp fakültesi. Sadece C1 veya bazı ülkelerde tıp fakültesi sıralarında komitelerle yarışmayacak ve çok basit denklik sınavlarıyla dünyanın 4 bir yanındaki ülkelere gidebilme şansı elde edeceksiniz. Üstelik şu anlık işsiz asla kalmayacaksın Pratisyen olursan ( "TABAN DÖNER UYGULAMSINA GEÇİLECEĞİ KONUŞULUYOR SON YASAYLA" ve "TEMMUZ ENFLASYONU HARİÇ") Pratisyen olsan en az 15, uzman olsan en az 21 gibi bir ücret alacaksın. Şu anda yıllık mezun doktor sayısı 12-13 bin, tusta yıllık uzman kadro sayısı 20 bine yakın. Mezun olur olmaz çok rahat bir şekilde asistanlığı kazanabileceksin. Açığın 2023 te kapanacağı ile ilgili görüşler vardı. Kamuda 240 bin doktor olunca doktor açığı kapanacak deniliyordu. Kamuda şu an 107 bin doktor var. (Üniversite ve özel hariç) yıllık 13 bin mezuna rağmen bu artış 2-3 bin dolaylarında. Emekli olanlar, özel hastaneye geçenler veya yurt dışına çıkan hekimlerden dolayı açık en az 10-15 yıl daha kapanmayacağı öngörülüyor. |
Şöyle işkemden konuşan insanları gördükçe gençlerin geri dönüşü olmayan yola nasıl kolay girdiğini daha net anlıyorum. Komiteden kolay, c1 öğrensen geçersin demissin, kardeşim c1 sanki yabanci dil için kolay bir şey gibi konuşmuşsun hadi onu geçtim. Sen hiç KP'nin (bilmeyenler için almanyada denklik sınavı) protokollerini gördün mü, geçme oranlarına baktin mi Al bak, en kolay denilen isvecte geçme oranı kaç Låga löner och tuff arbetsmiljö – nu söker sig turkiska läkare till Sverige https://amp.svt.se/nyheter/lokalt/skane/manga-turkiska-lakare-soker-sig-till-sverigeAbd icin akredite olmayan fakülteden mezunsan zaten denkliği unut, aynı şekilde dubai, umman gibi arap ülkelerinden de Kolay uzman olursunuz lafina hiç girmiyorum, geçen büyük bir prec kliniği asistanlarını dağıttı, hoca kalmadı diye. Üniversitede asistanlara verilen eğitim kalitesi yerlerde, bunu camiada herkes biliyor. Ama en kötü uzman olursunuz diyorsun Bodro atmıyorum buraya ancak 11 bin alan pratisyen hekim var haziran ayında Hâlâ bakanın teorik konuşmalarını ciddiye alıyorsunuz , kardeşim nerede aralık düzenlemesi. Pratikte dediğin şey olmuyor Geçen ankaratıplı denilen eleman babasından aldığı derin bilgiler doğrultusunda sabitlerin artması göstergeden daha önemli diyor,la olum mahsuplaşma kalkmadan aldigin ücret enflasyondan eriyecek, döner kısmına hiç girmiyorum. Zaten herkes ne olduğunu ağustosda görecek bir kez daha Benim anlamadığım şu , olum hiç mi vicdanınız sızlamıyor, uç bilgiler verirken? Bu insanlar tıp camiasında değil ; ha, tıp'a girdikten sonra bile ilk 5 sene kendi fanuslarinda yaşayacaklar,sonra bakacaklar ki hayatları çok yanlış yönde ilerliyor , hiç mi vebal alırım diye korkmuyorsunuz? Gençler bakın, her zaman yazdığımı burada da yazacağım , bu yazdıklarıma da inanmayın sakin ama burada tıp şöyle diyenlere de inanmayın. Gidin asistan, uzman, intörn yani işin içindekilerle konuşun. Onlarla nöbet tutun 24 saat, hastanenin kokusuna alın bir. Ondan sonra hala yazacaksanız, tıp camiasının bir neferi olarak önünüzü kolaylaştırmak benim gibi büyüklerinizin görevi Ama lütfen 10 kere 100 kere tıp yazarken düşünün. |
25k |
Benzer içerikler
- tyt 60 ayt 30 net kaç bin
- bilkent iktisat
- ayt fizik deneme önerileri
- tıp kitapları pdf
- sayısal 150 bin için kaç net
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X