Şimdi Ara

2021-2022 Philips TV (MiniLed, Oled, DLed) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
3.439
Cevap
113
Favori
198.499
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: oup59

    Doğrudur hocam. Bu TV'yi aldığıma "üzülmem" için 75 PML 9636 modelinin 20K TL altına çıkması lazım ki mevcut şartlarda imkansız gözüküyor.

    Diyelim ki çıktı e o zaman da Sony'yi satar 75PML9636'ya geçerim 2021-2022 Philips TV (MiniLed, Oled, DLed) 

    Dediğiniz gibi hocam 65 ile 75 arasında 1100 Euro'luk büyük bir fark var. 65 inçten %50 daha pahalı 75 inç. https://www.moj-tv.com/iskanje/?q=pml9636 3300 Euro'luk model 20k altını görür mü ben de pek emin olamadım :D





  • Exheo kullanıcısına yanıt

    75 inch fiyatı doğru gözüküyor hocam. Konuşulan fiyat buydu zaten. Tertemiz 35K TL bu TV. Kasım/sene sonu indirimlerinde kurlar hala bu seviyede ise olsa olsa 27-28K'ya iner.

  • Oled705 modeli hakkında bilgisi olan var mı
  • atp96 kullanıcısına yanıt
    Ben de merak ediyorum, bu gün medyamarkt da adam satmak için 40 takla attı bugün, ama bilgim olmadığı için düşünmediğimi söyledim
  • Philips OLED'lere indirim de yapıyorlar, özel fiyat alabilirsiniz. Ben hafta sonu 65OLED805-12 aldım. Dün kurulumu yapıldı, önceki 51" plazmaya göre oldukça büyük geldi, ama Youtube/Netflix'ten izlediğim 4K görüntüler şahane gerçekten. TRT1 HD'den de İngiltere maçını izledim, çok akıcı ve güzeldi.

  • Heavy1 H kullanıcısına yanıt
    Ne kadara aldiniz hocam
  • ismail0344 kullanıcısına yanıt

    Yaklaşık 16,5'a aldım, 24 ay ING turuncu extra taksitli

  • Merhaba philips 65oled705 modeli için bir yorumunuz olur mu teşekkürler

  • Son anda fikir değiştirdim
    Philips 75PUS8505 Aldım umarım iyi çıkar
  • Arkadaşlar merhaba,


    65" bir philips tv alacağım ama 65OLED805 almalımıyım yoksa miniled leri beklemeli miyim? miniled teknolojisi oled den iyi midir? şuan bu tv nin fiyatı 17-18 bin tl civarı. miniled in fiyatı hakkında bir öngörü var mı? teşekkürler

  • quote:

    Orijinalden alıntı: rad

    Arkadaşlar merhaba,


    65" bir philips tv alacağım ama 65OLED805 almalımıyım yoksa miniled leri beklemeli miyim? miniled teknolojisi oled den iyi midir? şuan bu tv nin fiyatı 17-18 bin tl civarı. miniled in fiyatı hakkında bir öngörü var mı? teşekkürler

    Hocam miniled oled den iyidir diyemeyiz bu tamamen tv den ne beklediğinize ve oda koşullarınıza bağlı. Eğer tv den eşsiz siyah performansı istiyorsanız ve tv yi izleyeceğiniz oda karanlık bir oda ise tercihiniz oled olmalı. Ancak oled e kıyasla siyahlardan biraz feragat edebilirim (Yine de gayet yeterli siyah kalitesi olacağını düşünüyorum) bana asıl lazım olan şey tv nin parlaklığı diyorsanız ve güneş alan bir odadaysanız tercihiniz miniled olmalı. Çünkü oled lerin bir eksi yanı led tv ler gibi gözü doyuran parlaklık değerlerine ulaşamamaları. Hele bir de güneşli bir odadaysanız oled tv lerin ekranları ayna gibi oluyor maalesef. Her ne kadar azaldı dense de bir de burn in sorunu var tabi oled tv lerin. Eğer 5-6 yıl kullanmayı planlıyorsanız ve kablolu tv de izleyecekseniz veya ekranda sürekli duran logolar olacaksa burn in yaşamanız olası oled tv de. Ancak dediğim gibi oled tv nin sunduğu kontrast görüntüyü o kadar güzel yapıyor ki bu potansiyel eksi yanları umrunuzda olmayabilir bile :) Yeni gelecek miniled tv modeli olan 65PML9636 B&W soundbar ile gelecek bu da ayrı bir avantaj tabi ses kalitesini önemsiyorsanız. Ben de 65PML9636 modelini bekliyorum almak için. Çünkü oyun oynayan biriyim oled tv alıp acaba yanacak mı diye düşünemem sürekli kafa rahatlığı lazım :) Fiyat konusunda ise tv şu anda 2200 eurodan ön siparişte bazı avrupa ülkelerinde. Bizim burda eğer Philips bölgesel bir fiyat koymazsa en az 22.000 den çıkar yani :) Kasım ayı civarında fiyatı en az bi %25-30 civarı düşer diye tahmin ediyorum ama kesin konuşamayız para birimimiz bu kadar hızlı değer kaybederken kasımda dolar euro kaç olur kimse bilemez maalesef. Umarım yardımcı olabilmişimdir :)





  • Exheo kullanıcısına yanıt

    hocam Philips miniLED TV'lerin çıkışı, gelişi Ekim - Kasım ayını bulacak. çıkışında hemen indirim olmaz diye düşünüyorum.

  • Exheo kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler yanıtınız için. Ben pek tv kanallarını izlemiyorum. Apple tv ve xbox series x bağlı olacak. Çocuklarda çizgi film izler. Trt çocuk logosu kesin yanar :) yeni gelecek modelde hdmi 2.1 ve 120 hz gibi konular önemli. Mevcut tel 10 yıllık sony. Bekleyelim en iyisi , teşekkürler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rad

    Çok teşekkürler yanıtınız için. Ben pek tv kanallarını izlemiyorum. Apple tv ve xbox series x bağlı olacak. Çocuklarda çizgi film izler. Trt çocuk logosu kesin yanar :) yeni gelecek modelde hdmi 2.1 ve 120 hz gibi konular önemli. Mevcut tel 10 yıllık sony. Bekleyelim en iyisi , teşekkürler

    Hocam çocuk varsa oled e hiç bulaşmayın. 2 yıllık garanti sonrası yanık olursa bir televizyon parası daha panel değişikliğine ödersiniz. Yeni miniled modelinde 2 adet full 48 gbps hdmi 2.1 girişi olacak. Ben de bekliyorum sizin gibi umarım beklediğimize değer.

  • Sabırla PML9636 yı bekliyor olacağım. Elbette çıktığı gibi yazılmam almak için.. bir süre de fiyatların çekilmesini bekleyeceğim. İşte diliyorum o süre çok uzamaz. Bu seneden ümidimi kestim diyebilirim. Ancak, bir başka tv alternatifi ve soundbar olması ihtimalim de son derece zayıf. Fiyat unsuru malesef her yerden vuruyor.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: hasgok

    hocam Philips miniLED TV'lerin çıkışı, gelişi Ekim - Kasım ayını bulacak. çıkışında hemen indirim olmaz diye düşünüyorum.

    Ben ağustosta çıkar kasıma kadar da indirime girer diye düşünmüştüm. Eğer buraya gelişi ekim kasımı bulacaksa black friday indirimleri kaçar maalesef. Ancak yıl sonu indirimlerinde düzgün bir fiyat görebileceğiz öyleyse.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: engin_cakir

    Sabırla PML9636 yı bekliyor olacağım. Elbette çıktığı gibi yazılmam almak için.. bir süre de fiyatların çekilmesini bekleyeceğim. İşte diliyorum o süre çok uzamaz. Bu seneden ümidimi kestim diyebilirim. Ancak, bir başka tv alternatifi ve soundbar olması ihtimalim de son derece zayıf. Fiyat unsuru malesef her yerden vuruyor.

    Belki Philips'i beklemeden kasım ayı indirimlerinde 65QN95A alırım diyordum ama Samsung müşteri temsilcisine sordum QN95A gelmeyecek Türkiye'ye dedi :) QN90A ise tek hdmi 2.1 girişli ve Avrupa modelleri va panel bile olmayabilir deniyor :) X95J'yi bekleyeyim dedim hepsisony.com a whatsapp üzerinden X95J ne zaman gelir diye sordum ve bana X95J Türkiye'ye gelmeyecek fald olarak sadece X90J gelecek dediler :) 65PML9636'yı beklemekten başka çare kalmadı artık ps5 in tadını tam çıkarmak için





  • Exheo kullanıcısına yanıt

    Ağustos sonunda lansman olacaktı. Belki hemen pazara sürer Philips Türkiye.

  • Yani şu döviz kurları ve fiyatlamalardaki durumdan sebep bir an önce çıkması çok önemli olur mu? bilemedim.. Ekonomik göstergeler ortada, tasarruf politikası isteniyor ve haliyle Cari açık kaleminde büyüme olmasın diye kısıtlamalar olacak. Vergi tarafında bir iyileşme uzun süre olmayacak, kredi kartı ile alanlar için vade sürelerinin kısaltılması riski gündeme gelebilir. Bir diğer unsur, markaların satış rakamlarının düşmesinden sebep düşük stok politikası benimsemesi olacak. PS5 i aldım ama açıkçası PS4 Pro sahibiyken, acele ettiğimi düşünüyorum. Oyun sayıları kısıtlı, rakamlar yüksek. PS5 e uygun TV alamamış oldum, nimetlerinden faydalanamıyorum. Sony XJ90 bakınıyordum, ilave olarak Soundbar maliyeti vs. konulunca, orada da bir hayal kırıklığı oldu. 2022 için umut beslemekten başka çare kalmıyor gibi.

  • Bu olumsuz senaryoya rağmen, şahsi fikrimdir, şu dakikadan sonra Mini Led ve ileride çıkacak Micro Led teknolojisi olmayan bir panele yüksek paralar vermek efektif olmayacaktır. Arkadan aydınlatma olmaması, düşük ısınma, düşük enerji tüketimi, 12 bit desteği, 2000 nit değerine çıkması, ince panel olması gibi bir çok neden bu durumu destekliyor. Hal böyle olunca, tüm markaların 2022 den itibaren artık bu geçişi hızlandıracağını düşünüyorum. İşlemci gücü önem kazanacak.


    Philips i işte öncelemiş olmam da neden ise sanırım Ambilight olması ve 9636 daki tümleşik soundbara yer vermesi diyebilirim.


    Handikap yok mu? elbette.. henüz miniled' in performansı çok deneyimlenmedi. Kağıt üzerinde herşey çok iyi olsa da, kullanımda nasıl olacağını anlamak için biraz zaman gerekecek. Fiyatların aşağı çekilmesini beklerken, temel yapacağım şey de bu durumu gözlemlemek olacak.





  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.