Şimdi Ara

2021-2022 Philips TV (MiniLed, Oled, DLed) (28. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.462
Cevap
116
Favori
200.514
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • oup59 kullanıcısına yanıt
    Oledlerle pek ilgilenmiyorum aslında beni ilgilendiren miniledlerdi. Keşke onlar da ilk yarıya kalsaydı

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Exheo kullanıcısına yanıt

    Normalde ben de Miniled bekliyorum ama bu son nesil Oled Ex panelli Tv’leri de değerlendirmeye alacağım. Umarım 2.nesil miniledler sorunlardan arınmış ve daha rafine olarak gelir.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • oup59 kullanıcısına yanıt

    Teknolojinin sonu yok derim naçizane, önümüzdeki sene de başka teknoloji gelebilir, 2022 metaverse entegre edilebilir, 2023 4. boyut gelebilir, 2024 sesle kumanda gelebilir, 2025 isteğe göre boyutlandırma teknolojisi gelebilir, 2026 kendi elektiriğini üreten tv gelebilir, 2027 sesi zihine direkt ileten tv çıkabilir (gürültü kirliliği sıfır) :)))

    Yani bir yerden ya kısmet deyip almak en iyisi :)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MuratMHA -- 29 Ocak 2022; 16:6:30 >
  • MuratMHA kullanıcısına yanıt

    Orası elbette öyle hocam ama zaten son 1 senede 2 kez TV değiştirdim neredeyse. En son Haziran 2021'de Sony 75XH9096 aldım ve şu an herhangi bir acelem yok. Normalde zaten 2.nesil miniledleri beklemeyi kesin olarak düşünüyordum.


    75PML9506 modeli bu haftasonu Vatan, Teknosa ve Mediamarkt'ta eş zamanlı oarak 38999TL'den 33149TL'ye indi ki bildiğim kadarıyla en düşük fiyatı. Bir düşünmedim değil ama sonra 2022 TV duyurularını gördüm. Sanırım Philips TR yaptı bu indirimi ki tüm satıldığı yerlerde aynı anda fiyatı indi. Zaten çok getirdikleri bir model değildir ama en azından yenileri çıkmadan/duyurulmadan stoktan çıkartmak istiyorlar sanki.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oup59 -- 29 Ocak 2022; 16:47:6 >
  • oup59 kullanıcısına yanıt

    Sekiz sene geçtikten sonra değiştim ben, PFL den PUS serisine...

    Eski seriden tecrübe ile yeniyi belirledim :)

    Daha önce de söylediğim gibi segmente göre marka ve fiyatlar oluşmakta.

    corsa alıp insignia performansı beklenmemeli :)


    Bu arada aynen, stok tüketme hedefiyle fiyat düşürüldü, iki ay önceki seviye kadar olmasa da..

    Milletin alım gücü düşüyor, bu yüzden artık modeller gelmeyebilir veya az sayıda numune gelebilir.

    Mesela benim eve gelip kurulumu yapan servis "Abi bu ilde ilk kez kurulum yapıyoruz, muhtemelen daha da kuramayız." dedi. Yani şehirlere tv sevkiyatı bile olmadı. Ben internetten almıştım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MuratMHA -- 29 Ocak 2022; 17:33:45 >
  • MuratMHA kullanıcısına yanıt

    2021 serilerinin satmaması normal. Piyasaya çok geç çıktı. Bir de 30-40.000TL deyince genel olarak TR piyasasında akla gelen bir TV markası değil. O bütçeyi ayıran biraz bilinçli biraz da bilinçsiz olarak Sony, LG, Samsung bakar direk.

    Ama miniled için uygun tuttular aslında fiyatları. Sony çıkarınca göreceğiz. 65 inch miniled TV'ye ister bence Sony aynı parayı. Belki daha da fazlasını.

  • Normalde MiniLed lere fokuslanmış bekliyordum. Oled lerdeki yanık sorunundan çekinmiyorum ama özellikle Nit değerleri beni rahatsız ediyordu. PML serisinde 1500-2000 li değerler açıklanınca heyecanım artmıştı. Ancak türlü başka sorunlar nedeniyle çekimser kalınca üzerine de fiyatlar uçunca TV almadan bekler oldum. Evde Hue sistemi kurdum bekliyorum :)) 807 Oledlere odaklanacağım ve doğru.. 900 serisi çok geç gelecek olsa da 807 ile 707 erken bir tarihte gelebilir. Takipte kalacağım. 9506 lar fiyat olarak yüksek.. 9636 gelmedi zaten.. başka alternatif kalmayacak bu gidişle.. öte yandan LG, Sony tarafında da kafa karışıklığı hep olacak..

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • engin_cakir kullanıcısına yanıt

    Sonycileri hondacılara benzetiyorum hep :=)

    Japon iyidir ama çabuk demode olur :)

    Avrupa yenilikçidir..

  • 65PML9506 27.199 tl ye düştüğü halde hala çok pahalı. Romanya’da aynı tv yi 1.200 euroya satan Philips gayet kolay şekilde Türkiye’de de aynı paraya satabilir. 21.000 tlden 32.000 tl ye zam yaptılar sonra da tvler ellerinde kaldı tabi ki. 65PML9506’nın ederi 20.000 tl dir bu kadar basit. Zaten artık bu saatten sonra yeni gelecek modelleri beklerim ben de. Sony X95K’yı getirir belki de bilemeyiz. Samsung QN90B’yi va panel olarak getirir belki de. Philips 2. nesil miniledler yine çok geç çıkacak piyasaya ve yine alan olmayacak. Tv alma işim iyice karmaşıklaştı 😀😀

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • engin_cakir kullanıcısına yanıt

    2022 miniledler hakkında daha bilgi yok ama Oled807 enfes duruyor ve sonunda 77 inch de geliyor. Cümle ses ve video standardı desteği, Ambilight, 48Gbps HDMI 2.1 yuva, parlaklılığı arttırılmış Oled Ex panel. Çıkışı da 2022 ilk yarı olarak duyuruldu. Fiyatı rekabetçi olursa satar bu TV.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dostlar sonunda 65pus9206 tv geldi kuruldu, pek tvlerden anlamam ama
    +Görüntüler çok net ve canlı uydu yerli kanallarda piksel piksel görüntü olmuyor, netflix youtube 4k görüntüler efsane
    +Tepe Parliklik 700nits civarı diye okudum yabancı bir sitede, film izlerken güneşin doğuşu, el feneri filan ekrana dogrultunca kontrastlı sahnelerde tvye bakamıyorum o derece
    +internette gezinmek çok hızlı uygulamalar filan takilma kitlenme yok
    +Sesle komut çok rahat ikiletmiyor
    +Ambilight eşi benzeri yok çok keyifli

    -bulutlanma sorunu malesef var ama örnek eger bir filmin içinde iseniz gece sahnesi izliyorsunuz bulutlanma yok fakat o filmi acarken youtube yada netflik logosu programa giris cikislarda yada kanal gecişlerinde yada tv acip kapatirken boş ekranda bulutlanma gözüküyor
    -tv köselerinde beyazlar gri , instagramda az vinyet yapmis gibi
    -favori kanallari ayarlama iğrenç
    -ambilght ana renkler ile destekleniyor misal ekranda sarinin 3 çesit tonu varsa ambilight ta tek sari kullaniliyor onuda duruma gore canli veya sonuk veriyor

    Lafin özeti memnunum iyiki almişim diyorum anlattigim eksiler seyir zevkimi bozmuyor ama çok dikkatli arkadaşların bilmesinde fayda var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • engin_cakir kullanıcısına yanıt
    Bu kadar parlak ,vivid , ne izliyorsunuz hocam merak ettim. Gözleriniz rahatsız olmuyor galiba, filmci biri iseniz karanlıkta izlenir , o karanlıkta o derece nit değerleri çok yüksek rahatsız eder. Oled+936 izliyorum oled parlaklık 50 de evet tam 50 de fazlasıyla yetiyor. Tepe değer olarak ta 950 nit veriliyor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ensei kullanıcısına yanıt
    Sinema odamda tam karartılmış ve izole edilmiş şekilde projeksiyon cihazımla film olayını aradan çıkarıyorum. Almayı düşündüğüm TV, salonumda olacak ve daha çok PS5 ve maç yayınları vs amaçlı olacak.. salonum ise doğrudan güneş alan bir salon.. her seferinde karartmak için perdeleri sıkı sıkı kapamak gerekiyor vs.. Oled lerde ve özellikle LG tarafında sorun yaşarım diye düşündüğümden sebep biraz uzak kaldım ama tamamen kapalı değilim bu alternatife.. 807 deki bazı unsurlar, oyunlarla ilgili iyileştirmeler bilhassa ilgimi çekti.. sadece Nit konusu değil diyebilirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi engin_cakir -- 30 Ocak 2022; 6:35:53 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • creep32 kullanıcısına yanıt

    Bulutlanma sorunu ile ilgili resim atar. Misiniz ? Kendi cihaz ile duruma bakcam


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • k_ucal K kullanıcısına yanıt
    2021-2022 Philips TV (MiniLed, Oled, DLed)
    2021-2022 Philips TV (MiniLed, Oled, DLed)

    Dostum alttaki resim orjinal , resmin parlaklığını full e getirdim üstteki resimde belli olsun diye, gözün gördüğü 2 sinin ortası👍


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • creep32 kullanıcısına yanıt

    Ben youtube ölü piksel testi yaptim gündüz yaptim beyaz sayfada iken dikdörtgen bişey var adem helvaci beye sordum lcd fauller hiç bi zaman bitmiyecek dedi :)) gözüme çok batmiyor hocam


    sizde YouTube ölü piksel testi beyaz ekranda iken resimde bakabilirsiniz daha net belli olur


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yani dostum olmasa iyi olur ama rahatsız etmiyorsa sorun değil, dikkatli bakinca illa birseyler bulunuyor, Sony nin resmi sitesine girdim bulutlanma sorunu orda da var adamlar minimuma indirmek için çözüm önerilerini yazmış , demiş ki karanlık ortamda daha çok belli olur vs vs, zaten philips alan karanlikta ambilight ile izliyor ondan daha çok göze batıyor bu bulutlanma olayı tahminimce...

    Sonuçta eşşek yüküyle para veriliyor bu tvlere eğer eğlence zevkini baltalıyorsa bu kusurlar , değişimini istemek en doğal hakkımız .. yoksa kafaya bozup eksik aramakta detaylarda boğulmakta bir okadar anlamsız .


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pus9206 en son güncelleme ile köşelerdeki sıkıntılar önemli ölçüde kayboldu. Yazılımsal bir durum, güncellemeler geldikçe iyileşecektir..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • engin_cakir kullanıcısına yanıt

    Hocam Tab6405 soundbar için indirim yapmışlardı sözde. Etiket 6000 TL konmuş, kampanyayla 2000 TL dediler. Hemen orada cimriden baktım, HB'de bile 2300 TL'ye satılıyordu. Nasıl bir kafayla 6000 fiyat koydularsa üzerine

  • Bir çeşit pazarlama stratejisi bu durum. TAB6405, 2.000 TL olması bile tartışılır olan bir Soundbar.. Atmos vb. özelliği olmayan bir Soundbar almayı kendi adıma düşünmem.. 8000 serisi Soundbar larda bu özellikler var ama onlarda kampanyaya dahil olmuyor.

  • 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.