Şimdi Ara

2021- 2023 Honda Civic | ANA KONU | [GÜNCEL BİLGİLER BURADA] (1331. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
7 Misafir (2 Mobil) - 5 Masaüstü2 Mobil
5 sn
39.128
Cevap
286
Favori
2.394.513
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
57 oy
Giriş
  • Arkadasar bugun araci alali 2 gun oldu bugun sabah 50km yol gittim surus ve araba konusunda hayal kirikligina ugradigim veya anlamadığım bazi noktalar var sormak istiyorum kullananlar yardimci olursa sevinirim

Arac civic sedan 1.6 benzin/lpg executive

gaz pedalina bastigimda devir gec yukseliyor sanki eski kullanfigim pejo 206 imda lpg sorunu vardi motor lambasi yandigi zaman gaz pedalina bastiginda arac gec hizlanior devirde yani ona benzettim ben bastıgım anda kaçar sanıodum

2. olay on park sensörü bazen otuyor bazen otmuyor muzik dinlememle alakasi olabilirmi ?

3. olarak bir nesne yaklasiyor uyarisini anlamadim sinirde etti kapatma secenegi varmi ?

4. olarak ön kaputu açamadım direksiyon altındaki mandalı ileri geri ittirdim bi tepki olmadı kaputta

Şimdilik bu kadar arkadaşlar herkeze hayırlı sürüşler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FiFAMaster10 -- 27 Mayıs 2017; 20:13:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    . Drive club VR - Batman VR - Tom clancy - Siege -VR Worlds - Sports Bar - Headmaster - NFS 2015 Fifa 17 - The witcher - Ufc 2 - MGS: Phantom Pain - Grand Theft Auto V - Last of Us - Rigs VR - Job simulator VR Robinson The Journey

• FiFAMaster10 kullanıcısına yanıt
    Satin almadan önce test sürüşü yapmadiniz mi hocam?

• Fren mesafesinin uzamasında cvt nin etkisi olabilir. Benim aracimdaki (HB CIVIC 2017) Cvt de arabayı kendi akışına bıraksanız bile anlık tüketimi 3 lt civarında tutup, bilinen tabirle; araç akarak ilerliyor.

.

Eski otomatik araçlarımın yavaşlayarak durma aşamasına geldiği ve gaza basmamın gerektiği yerlerde cvt tam tersine aracı hızlandırıyor. Hatta araç fazla hızlandığı için frene basmam gerekiyor bazen. Bunun avantajıda tüketimin düşmesi. Araç birkez hızlanmışsa ayağınızı gazdan çekseniz bile araç gitmeye devam ediyor.

.

Eğer trafiği okuyabiliyorsanız ve ileride trafiğin yavaşladığını görüp erkenden ayağınızı gazdan çekerseniz araç anlık 3 lt tüketerek ilerlemeye devam ediyor.

.

Aracın bu ilerleme isteği tüketime olumlu yansısada fren yaptığınızda geç durmasına sebep oluyor olabilir. Tabi bu bir kitabi bilgi değil. Tecrübe... Ayrıca bu durum fazla fren ihtiyacı doğurup, balataların erken bitmesine de yol açabilir.

.

Durma mesafesi uzun olabilir ancak frenler kesinlikle güvensiz hissettirmiyor. Mesela 2009 da auris aracim vardı. Frenleri bu kadar kötü başka bir araç daha kullanmadim. Abs devreye girince araç durmayıp gidiyordu resmen. Bu kadar kötü bir abs daha görmedim.

_______________ Stratovarius _____

• Arkadaslar aklima bir soru geldi,

Yanima tek anahtar aldim gidiyorum durup bankamatikten para cekicem durdugum yer ile bankamatik arasi biraz uzak anahtar cebimde araci calosir birakip gittim arac ne tepki veriyor ?yalniz bu durum kapilarin kendini kitledigi ozelligin acik olduginda gecerli sanirsam?

Birde anahtarlarin pillerinin suresi varmi ?bizi bir gun yolda birakirmi pil bitti atiyirum arac gene ne tepki veriyor ?

xendaba duba hesabının kasıtlı kullanıldığını düşünüyorum..arkadaşın diksiyonu düzelmiş orta 1 fen bilgisi teknik bilgilerini paylaşıyor küfür etmiyor((:2021- 2023 Honda Civic  | ANA KONU | [GÜNCEL BİLGİLER BURADA]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DefendYourSeLf4 -- 27 Mayıs 2017; 22:38:47 >
    ekon modunu kapatın.ekonomi değil performans istiyorsanız..Kitapçığa biraz bakın forumu takip edin..Forum zaten gergin biraz araştırıp öğrenip inceleyip yorum yapın..Fransızlar otomobile zaten fransız 206 nedir yahu..Maliyetten kurtarmak adına uzak doğu teknosunu ret edip her fırsatta yolda kalan çuvallayan fransızlar ..

....Imparato, Peugeot'nun yılda 2 milyon adet araç satmayı hedeflediğini belirterek, bunun yarıdan fazlasının Avrupa dışı ülkelerde gerçekleşmesini öngördüklerini söyledi.

Bu hedefte Türkiye'nin önem taşıdığına değinen Imparato, Tofaş'ın Bursa fabrikasında 3 marka için ürettiği Minicargo (Fiat Fiorino-Peugeot Bipper-Citroen Nemo) projesinden çekildiklerini ancak önümüzdeki dönem yeni sürprizler olacağının altını çizdi.

....3. dünya ülkesi ya kakalayın..http://www.otohaber.com.tr/haberler/2017/03/09/fransiz-otomobil-devi-turkiyede-fabrika-mi-kuruyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DefendYourSeLf4 -- 28 Mayıs 2017; 0:7:36 >

• Şehir içi 8 lt/100 km. LPG. Güncel fiyatla km. De 20 krş. Daha ne olsun

Civic elegance CVT eco

Gerçek şehiriçi 20 km ortalama hızda 12 lt benzin 13.5 14 litre lpg ile 35 kuruş yakar bu araç.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi E.R.W. -- 28 Mayıs 2017; 0:27:49 >

Orijinalden alıntı: xendaba

quote:

Orijinalden alıntı: ugurozer

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Acil Stop

Katalogda 0-100 verisi yazdığı için herkes ona bakıyor ama herşey 0-100 verisinden ibaret değil. Ara hızlanma ve 100-200 gibi verilerde Volvo 150 hp t3 motoru ile Civic'in karşısında çok zayıf kalır. Hem motor gücü düşük hemde ağırlığı daha fazla. Hatta ağırlığı fazla olduğu için 180 hp t4 motoru ile de Civic karşısında zayıf kalır.

100-200 verisi İstanbul'da yaşayan bir insan için hangi yolda veya güzergahta işe yarar

Veya Ankara'da veya nazillide ?

100-200 gibi saçma verileri artık anmasak diyorum komik oluyor..

100-200 verisinin iyi olmasi bir aracin sadec 100 km den sonra iyi oldugu alamina gelmez. Aracin esnekliginin en zor satlatda iyi oldugunu yani 70 ile giderken acil bir sollamada da cok basarili olacaginin bir gostergesidir. Uzun yolda 90 ile sabit giden bir konvoyu saniyeler icerisinde gecmenin bir gostergesidir vs..

Değildir efendim , o dediğinin göstergesi düşük devirde max tork verebilmesidir , yüksek devire ihtiyaç duymadan tüm gücü akatarıp konvoyu rahat geçer , lineer dağılmış bir düzende bunun tam tersi olur sola geçersin yavaş yavaş düpdüzgün ilerler sonra sağa dönersin

Ötekiler ise kendini dola attığı gibi yapıştırır 100-200 metre farkı kapatıp sola döner kısa süre içinde alabildiği yol daha fazla olur , daha evvel çizdiğim hız-zaman grafiğindeki 5. Saniyede kalan alanları kıyaslarsan diğer aracın ort 5.6. Saniyede aldığı konvoy boyunu cvt aracın 10. Saniyede alıp konvoyu geçebileceğini görürsün Buda hantallık anlamına gelir

İşte o 1. Saniye gecikme dedikleri olay bu araç kendini atamadığı için insana ilk saniyede ilerleme olmamış gibi geliyor anca belirgin hızlanma 2. Veya 3. Saniyede anlaşılır oluyor

Kısaca günlük kullanımda düşük devirlerde yüksek güç sunan araçlar grafiğin ilk başı dik gösteren araçlar kullanımda hem daha atik hem daha kullanışlıdır , kimse tutup otobanda yanyana kalkış yapıp 200 km hıza varıp 10-15 dk yarış yapmıyor , anlık 3-5 saniyelik kimi zaman 30-40 saniyelik performanslar önemli kullanımda hele şehir içinde 10. Saniyeden sonraki performans nerdeyse hiçbir önemi yok

Ha ozaman 90 hp dci 2000 devirde daha fazla tork veriyor diye 182 hp civici tokatliyor ha?

Dembaba hp tum devirdeki torklarin toplamini verir

Yani haticeye degil neyiceye bakmak istersen hp ye bakarsin yok hatice bana yeter dersen buyur 2000 devirdeki max torkla tatmin ol.

Hayal alemini teknik bilgi gibi foruma yanlis bilgi veriyorsun surekli...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: volban

Arkadaslar aklima bir soru geldi,

Yanima tek anahtar aldim gidiyorum durup bankamatikten para cekicem durdugum yer ile bankamatik arasi biraz uzak anahtar cebimde araci calosir birakip gittim arac ne tepki veriyor ?yalniz bu durum kapilarin kendini kitledigi ozelligin acik olduginda gecerli sanirsam?

Birde anahtarlarin pillerinin suresi varmi ?bizi bir gun yolda birakirmi pil bitti atiyirum arac gene ne tepki veriyor ?

Volvo v40 da kapilari kilitlemeyince araci alip sehirdisina dahi cikiyorsun aman dikkat diyim anahtarsiz kullanan arkadaslar asla araci kilitlemeden stop etmeden yanindan ayrilmayin anahtari mont cebinde ve montu aracta unutup stop edip cikmayin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: E.R.W.

Şehiriçi 6.5 lt benzin yakmış oluyorsunuz öyle mi?,tsi konularında ort 40 km ile şehiriçi mi olur diye ağlıyorsunuz ama.

Gerçek şehiriçi 20 km ortalama hızda 12 lt benzin 13.5 14 litre lpg ile 35 kuruş yakar bu araç.

Kimin ağladığını bilmiyorum da 3000 km yi geçtim. Şehir içi max 9 lt/100 km. LPG Oldu şimdiye kadar. 2.45 tl olsa litresi max 23 krş. gibi

Edit: econ kapalı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cumali999 -- 28 Mayıs 2017; 0:57:39 >

Orijinalden alıntı: warmengel

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ugurozer

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Acil Stop

Katalogda 0-100 verisi yazdığı için herkes ona bakıyor ama herşey 0-100 verisinden ibaret değil. Ara hızlanma ve 100-200 gibi verilerde Volvo 150 hp t3 motoru ile Civic'in karşısında çok zayıf kalır. Hem motor gücü düşük hemde ağırlığı daha fazla. Hatta ağırlığı fazla olduğu için 180 hp t4 motoru ile de Civic karşısında zayıf kalır.

100-200 verisi İstanbul'da yaşayan bir insan için hangi yolda veya güzergahta işe yarar

Veya Ankara'da veya nazillide ?

100-200 gibi saçma verileri artık anmasak diyorum komik oluyor..

100-200 verisinin iyi olmasi bir aracin sadec 100 km den sonra iyi oldugu alamina gelmez. Aracin esnekliginin en zor satlatda iyi oldugunu yani 70 ile giderken acil bir sollamada da cok basarili olacaginin bir gostergesidir. Uzun yolda 90 ile sabit giden bir konvoyu saniyeler icerisinde gecmenin bir gostergesidir vs..

Değildir efendim , o dediğinin göstergesi düşük devirde max tork verebilmesidir , yüksek devire ihtiyaç duymadan tüm gücü akatarıp konvoyu rahat geçer , lineer dağılmış bir düzende bunun tam tersi olur sola geçersin yavaş yavaş düpdüzgün ilerler sonra sağa dönersin

Ötekiler ise kendini dola attığı gibi yapıştırır 100-200 metre farkı kapatıp sola döner kısa süre içinde alabildiği yol daha fazla olur , daha evvel çizdiğim hız-zaman grafiğindeki 5. Saniyede kalan alanları kıyaslarsan diğer aracın ort 5.6. Saniyede aldığı konvoy boyunu cvt aracın 10. Saniyede alıp konvoyu geçebileceğini görürsün Buda hantallık anlamına gelir

İşte o 1. Saniye gecikme dedikleri olay bu araç kendini atamadığı için insana ilk saniyede ilerleme olmamış gibi geliyor anca belirgin hızlanma 2. Veya 3. Saniyede anlaşılır oluyor

Kısaca günlük kullanımda düşük devirlerde yüksek güç sunan araçlar grafiğin ilk başı dik gösteren araçlar kullanımda hem daha atik hem daha kullanışlıdır , kimse tutup otobanda yanyana kalkış yapıp 200 km hıza varıp 10-15 dk yarış yapmıyor , anlık 3-5 saniyelik kimi zaman 30-40 saniyelik performanslar önemli kullanımda hele şehir içinde 10. Saniyeden sonraki performans nerdeyse hiçbir önemi yok

e kardeşim o dediğin düşük devir yüksek tork olayını zaten civic turbo çok başarılı şekilde yapıyor 1700 den 5500 e kadar sabit 220 nm tork veriyor daha ne yapsın. araba zaten 182 hp düşük devirde dahi gayet başarılı gücüde veriyor. tsi motorların kendim kullandğıım için söylüyorum max tork ve hp bandı çok kısa. adam 1700 den 5500 e kadar sabit 220 tork veriyor. dediğin dezavantajı yaşatan vtec turbo değil.

ha nedir şuna çift kavrama koysalardı olurmuydu olurdu ama saatli bomba dsg değil tabiki. zf olabilirdi o zamanda en az 120 130 dan girerdi piyasaya. cvt yeterli.

Sonuçta anlattıklarımla teknik kısımda hemfikiriz ozaman,

182 beygir olmasına rağmen ilk 0-100 sırasında alınan yolun az olması, ara hızlanmada ki basınca bekliyor sonra tepki geliyor denilmesinin teknik sebebi anlaşıldı umarım

Gönül isterdi en iyisi olsun en ucuzu olsun birşey demez kimse biz elimizdeki ürünün ne olduğuna , basınca gitmiyormuş gibi olmasının 1sn karasrsız mış gibi olmasının nedeninin hızlanmanın esnasında az yol almasından kaynaklı olduğunu anladıysak ne ala

Sanki 182 gibi değil diyenler bundan diyor .

• Dünya uzerinde henüz kusursuz otomobil üretilmedi ve insanin bile kusursuz olamadigi noktada insan yapımı bir makinenin kusursuz olması düşünülemez. Sayet vw gibi müşteriyi kandırmaya calisip hatalari gizlemek yerine müşterilerden gelen geri dönüşlere istinaden araclar onarim veya tadilat icin servise cagriliyorsa sahsen o markayi takdir ederim. Bu samsung da olsa bmw de olsa honda da olsa ayni düşünürüm. Tabii biz ulkemizde bu tip dürüst tavirlara alisik olmadığımız icin yurtdışında bu tip geri cagirmalari görünce garipsiyoruz hatta utanc verici sanıyoruz ama tam aksine tuketiciyi mağdur etmek yerine psra kaybetmeyi göze alan firmalar her zaman karlı cikar. Bugün japon firmalardan birinde usulsuzluk tespit edilse tüm japon markalarina mal edemeyeceğimiz gibi vw sahteciligi tüm almanlara mal edilemez. Bazi kisiler mal bulmuş magribi gibi atlasa da....

• of yahu bir otomobil diğerinden hızlı olabilir 0-100 daha iyi olabilir. Bunda bu kadar dert edilecek ne var? şu araç Honda'dan iyidir hızlıdır topiği değil bu. İnsanlar bilgi almak için geliyor. Lütfen saçma kıyaslamalarınızı konu dışı bölümünde falan yapın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zilgar -- 28 Mayıs 2017; 1:46:0 >

Bosch bursadadır BMW gibi büyük firmaların 1. Sınıf enjektörleri burdan gider.

Renault, Fiat bursadadır ve Avrupa'ya bu araçlar gider.

Toyota Honda aynı şekilde ülkemizde üretim yapar.

Ve üretim kaliteleri birçok ülkedekine kıyasla yukarıdadır.

ABD deki Honda ile TR deki farklı diyorsunuz. Yani koskoca Honda nın TR tüketicisine özel dandik araba üreteceğini düşünmek , firma algısı vs. Yerle bir etmek. Gene anca bizim insana mahsus diyorum ;)

Orijinalden alıntı: zilgar

of yahu bir otomobil diğerinden hızlı olabilir 0-100 daha iyi olabilir. Bunda bu kadar dert edilecek ne var? şu araç Honda'dan iyidir hızlıdır topiği değil bu. İnsanlar bilgi almak için geliyor. Lütfen saçma kıyaslamalarınızı konu dışı bölümünde falan yapın.

182 ama niye 182 değilmiş gibi hissediliyor bunu bilimsel anlattık bu bilgi değilmi, 0-100 veya bu ölçütlerin güncel hayatta nasıl etkisi olur konuşuluyor

Bunlar konuşulmasında

Bilgi almaya gelen kişi ne öğrensin??

RS kaç fiyat aldınız ?

Kaç yakıyor?

Paspas kaça ucuz bulunur ?

Bunlar mı faydalı bilgi , bunları kahvehanede daha kolay öğrenilir foruma girmeye gerek yokki,

Yada bizim bilmediğimiz sizinde sır gibi saklayıp biryandan da yazılsa da öğrensek dediğiniz faydalı bilgi ne acaba

Sorun da bilenler cevaplasın.

• Cumali999 C kullanıcısına yanıt
    Soylediklerinizin çoğunda haklisiniz ancak yumurta kasa tabir edilen (piyasada en tutulmayan kasa ayni zamanda) toyota corolla ülkemizde üretilmeye başladığında uretim standartlarındaki farklılıklar yüzünden sabancı holding ile toyota merkezin yasadigi sıkıntılar da ayyuka cikmisti.
    Sadece bu degil yerki uretim clio ile fransiz arasinda bile hem donanim hem malzeme kalitesi olarak çok fark var bu iki araci incelerseniz bariz fark olduğunu görebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi helpgod -- 28 Mayıs 2017; 2:8:38 >

mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.