Şimdi Ara

2020 Renault Clio 5 [ANA KONU] (532. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
6 Misafir (2 Mobil) - 4 Masaüstü2 Mobil
5 sn
10.658
Cevap
212
Favori
892.525
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
33 oy
Giriş

Randevu aldınız mı hocam, direk gitsem verirler mi

Nasıl taktınız hocam, baktım sökmek için vidası yok, metal bir şey tutuyor ama

Bunu diyorsunuz dimi herhangi bir metal tutmuyor. Tornavidayla alttan çekince çıkar. Fransadan geleni 220 TL, çin malı 20 TL :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dark Blood -- 21 Şubat 2026; 22:28:35 >
    Geçen hafta Clio 1.3 tce aracim yolda su boşalttı ve hararet yükseldi hararet yükseldiğini gördüm yaklaşık 20-30 saniye içinde aracı kapattım. Antalya da bir yetkili servise çektirdim. Yetkili servis ısrarla üst kapak sökmek istediğini söyledi herhangi bir kaçak testi conta testi vs yapmadan. Termostat i değişmelerini talep ettim kapak sökmeden değişmeyeceklerini söylediler. Aracı alırsam da 5000 TL arıza tesbit ücreti olacağını da ilave ettiler. Bir takım diyaloglar sonrası ücreti ödemeden aracımi servisten aracımı aldım. Bugün termostat değiştirdim. Conta kaçak testi vs arabada herşey normal. Olurda hararetten dolayı servise giderseniz üst kapak sökmeden hiç birşey yapmıyorlar bilgilerinize.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • sametsafak06 kullanıcısına yanıt
    1.3 tce aracim 30bn km'den beri yazılımli biniyorum. 85 binde termostat catlatti ama benim hatam 1 yıldır su eksiltmesine rağmen bakmadım ekleyip devam ettim. 4-5bin TL malzeme aldım kendim değiştirdim termostati biniyorum ne motor yedi ne conta yandı bilinçsiz kullanırsan her motor çöp olur. Üstteki mesajda özeti var. V kayışı da değiştirdim devir daim pompa ve kasnağı beton gibi sağlamdı değiştirmedim.

• Shawna S kullanıcısına yanıt
    Yazılımı nerde yaptırdınız ? Güncel güç ne kadar oldu ?

İstanbul 2CR güç dynoya çıkarılamiyor araç tcs kapatılmadigi için ölçülemiyor ölçtüm diyenlere güvenmeyin çünkü araç beyninden kapattık olmadı sigortasını bile çektik yine olmadı. Tahmini 170-180 arasında

Memnun musunuz peki yazılımdan herhangi bir sorunla karşılaştınız mı hiç yazılım sonrası ?

Memnunum ben. Aracı aldığımdan beri tek çıkan sorun termostat oldu. Onun haricinde 0 sorun. Gerek var mı dersiniz yok bence gerek yaptırmaya. Alt devirler bir tık daha iyi ama 5bin devir üstü zayıfti araba o baya farketti.

• Ne kadar tuttu peki hocam son olarak işlem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shawna -- 22 Şubat 2026; 17:49:9 >
  • Dark Blood kullanıcısına yanıt

Evet hocam, yarın halledeyim, geçici olarak bantla tutturdum ama ısındığı için düşüyor hemen :d

randevuya gerek yok, direk yedek parça bölümüne gidin ve rica edin, sökmek basit, biraz zorlayın çıkar, takarken pim kısmına dikkat edin, ortada bir pim var, onu geri çekin, taktıktan sonra pimi itinki genişleyip yerine takılı kalsın, resme dikkat edin, ortasına bakın...

ha vermezlerse 16 tl cik zaten :)

2020 Renault Clio 5 [ANA KONU]

2020 Renault Clio 5 [ANA KONU]

yazılım sonrası gaza bastınız araç 6 dan 7 ye atarken bir duraksama yaşıyormu acaba?

zaten devirdaim 120 bin km. de değişir, yalnız çeşme suyu eklemedin sanırımdeğilmi, o zaman ömründen yersin, haa saf su eklersende konsantrasyon düşeceğinden yine ömründen yemiş olursun bilgin olsun....

servisleri boşvermen iyi olmuş, çoğu zaten bilgisiz, merak eden açıp servis kitabı okuyanı bile çok azdır, geçen motorsiklet aldım, rodaj bakımda baktımki servis adam gibi bilmiyor, Japon motor üstelik, tork değerleri falan sordum bazı şeylerin tamamı yanlış, ne öğrendilerse aynı şeyden devam ediyorlar ne yazıkki, yağda yanlıştı, bu yağ işide hep beni buluyor arkadaş, 1.3 tce dede servis yanlış yağ kullnıyor, motordada, kendimiz hallediyoruz...

stage 1 e yakın olmuş desene, Tr de bunu tam olarak tüm parametreleri doğru yapacak yer bildiğim kadarıyla yok, yoksa stage 1 tam yapılsa 190 hp 300 nm. net alıyorsun ama dingiltreye falan gitmen lazım, bizde yapıyorlar ama işte... ben bu yüzden elletmedim, bence gayet yeterli, birde ben uzun yıllar dayansın isterim, bu motorun normal gücü zaten 165 hp 270 nm. Clio da 130hp de limitli, bu durumda motor zaten zorlanmıyor bile, zorlanmayan motor çok daha uzun ömürlü olur, istesemde zorlayamıyorum, o yüzden benim hoşuma bile gidiyor 130 hp de kalması :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alimelle -- 22 Şubat 2026; 20:29:39 >

Bakım için biraktigimda servise degisin demistim.

Yanliş hatirlamiyorsam 180tl gibi bir ucret eklemişlerdi.

Bu da böyle bir hikaye işte.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Dyatlov-Legasov kullanıcısına yanıt

ayıp etmişler, arabadaki en kötü parça bence o parça...

şanzımana dokunulamıyordu bir aralar, demekki bu sorunuda aşmanın yolunu bulmuşlar, Alpine A190 ın şanzıman yazılımı süper, yorumlarda çok seri vites attığını yazmış kullananlar, aynı şanızman bu arada, onu direk yüklesek nasıl olurdu acaba :)

mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.