Şimdi Ara

2020 1.5 TSİ GOLF MÜ,, 2020 COROLLA HYBRİD Mİ (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
3.837
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • İkisi de farklı karakterde arabalar. Kişisel tercihlere göre karar verilmeli.

Tek kişi kullanım için golfün sürüş keyfi, işçiliği ve verdiği kalite hissi daha iyi ama çocuklu bir ailem olsa idi toyotayı tercih ederdim. İkinci el ve mtv konusunda da yine golfü daha avantajlı buluyorum.

Ancak konuda bazı tutarsız bilgiler verilmiş.

Hybrid sadece dur/kalkta devreye girmiyor. 160 ile yokuş aşağı inerken ayağınızı gazdan çektiğiniz anda bile pili sarj etmeye başlıyor. Şehir içi sürüşünde ve ağır trafiğe girdiğinizde hybridin farkını kesinlikle görüyorsunuz ancak mesele uzak mesafe yola geldiğinde, biraz hızı seven biri olarak (140-160 km/hr) tsi motorun daha ekonomik olduğunu söyleyebilirim.

Pil garantisi 100.000/5 yıl ile sınırlı ama bataryaya biçilen ömür 10-12 yıl. Ben 60.000’de pil performansında azalma görmedim.

Sağlamlık hususunda toyota’nın hiç bir vukuatını görmedim ama golf için yılın belli zamanlarında üç dört kez farklı arızalar sebebi ile servise gitmem gerekti.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: orcnd

toyota kullandınız mı bilmiyorum. ben skoda ve toyotayı 2 sene arayla sıfır aldım.

skodayı doğuş grubundan aldım.
    satış sonrasında yaklaşık yarım saat boyunca aracın tüm özellikleri detaylı şekilde anlatıldı.
    aracın teslimi genel olarak tören merasimi kıvamındaydı.
    skodada koltuğun altında şemsiyemi, bagajımda ağ setini, kışlık paspasımı verdiler.
    verilen trafik kiti bile toyotadan daha kaliteliydi.

toyotayı da teslim alırken biri geldi anlatmaya
    kontak anahtarını, vitesi ve silecekleri gösterdi.
    bi 10 dk zorla ağzından laf almaya çalıştık.
    kışlık paspas bile vermediler.
    apar topar aldık çıktık arabayı.

genel olarak doğuş gurubu daha çok holding kurumsallığında davranıyor.
    tabiki bunun bedelini ödetiyorlar. toyotaya göre bariz daha yüksek servis ücretleri söz konusu.
    ayrıca keyfi iş yapmıyorlar. bunun sonucu olarak hariçten bir iş yaptıramıyorsun.

toyotada ise keyfilik var. yağ değişiminde yağını dışarıdan getirsen de kabul edenler oluyor.
    dışarıdan getirdiğin teybi takan servisler de var. yani işini görüyorlar.
    hemde fiyatlar çok daha makul. türkiye şartlarını düşünürsek büyük bir avantaj sayılabilir.

fakat para sorunu olmayan adam için vag grubu çok daha mantıklı. her şey pahalı ama düzenli görünüyor.
    elbette onların da yaptıkları saçmalıklar ve toyota servislerinin de yaptığı çok başarılı şeyler vardır.
    ben kendi kısıtlı deneyimimden bilgiler aktarıyorum.

siz vag sevisleri ile yaşadığınız sorun varsa yazın. konuyu açan arkadaş faydalansın.

Alıntıları Göster
    12 sene boyunca sıfır alınmış corolla ile 10 sene boyunca servise gittim. Hiçbir sorunum olmadı hep de benden yana olundu, garantim olmamasına rağmen çoğu parçam müşteri memnuniyeti kapsamında değişildi.

Doğuş grubu kadar başı boş keyfi iş yapan bir yer yok. Servisine gidiyorum ancak güvenmiyorum tamamen orijinal parça kullanılsın ve söyleyecek sözleri olmasın diye. Örneğin;

Akü ölçümü yapıp üstüne basa basa aracın kullanılacağını eğer kötüyse değiştirilmesi gerektiğini söyledim doğuş grubu ankara’da olan bir servis, bakımdan 1 hafta sonra akünün bitip direksiyon kutusunun elektriğinin kesilip iç elektroniğinin yanması ile yolda kaldım. 17 bin tl masraf çıkarıp 3 bin tl yaptırma sıkıntını çektim. Dahası var mı acaba ?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: zwartevis

Geçenlerde hybrid corolla kiraladim Izmir Aydin Izmir seklinde rota yaptim. Litre bazında vesaire bakmadım ama net şöyle söyleyebilirim, tam 450 km yol yaptım 106 lira gibi bir fiyata doldurdum deposunu. Aldığım benzinci de bp idi sanırım ya da onun gibi bişey, ucuz dandik olanlardan değildi kesinlikle.
    hocam sizide rüzgar sesi dehşet rahatsız ettimi 110-120den itibaren?
    yoksa sadece benim kiraladığım arabadamı sorun vardı?

Bu arada ben litre hesabı yaptım 400km yolda şehir içi 3.8-4 civarı daha çok otobanda gittiğim için 5.4 gösteriyordu ortalamada sürüş puanı olarakda 85 verdi bedavaya gidiyor resmen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-39A3D5E9A -- 14 Temmuz 2020; 10:33:25 >
  • çok alakasız bir karşılaştırma olmuş, eğer performans sorun etmiyorsanız bence atmosferik 1.6 corolla daha mantıklısı olur.

açıkcası benzer paraya golf 1.5 yerine corolla hybrid almazdım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nuisance -- 14 Temmuz 2020; 10:51:22 >
  • Kesinlikle rahatsız edici bir ses yoktu. Yüksek sesle müzik falan da dinlemem.

• Tüm yorumlar için teşekkürler

• Corolla hibrit tanıdığım bir abimde var. Yakıt olarak 3-4 litre palavralarına sakın inanma.

Ortalama 7-8 litre şehiriçi yakıt sarfiyatı var. Performansa hiç girmiyorum bile.

Ben bir dakika düşünmeden golf alır geçerdim. Her yönüyle daha kaliteli araç.
  • quote:

corolla hibrit

+ çok az yakıyor. 3.5 litre civarı yakıt tüketimi var şehir içi şehir dışı fark etmiyor
    + cvt en sağlam şanzımanlardan biri. konforlu sürüşte çok iyi
    + baz donanımda bile bol donanım var.
    + yeni kasa ve yeni platform
    + daha şık dış tasarım
    + bagaj daha büyük
    + daha ucuz satış sonrası destek
    + daha dayanıklı bir araç
    + yerli üretim nispeten ucuz parça

golf 1.5
    + bariz daha iyi performans
    + dsg çok daha performanslı
    + daha şık bir iç tasarım
    + yol bilgisayarı çok daha iyi
    + yol sesi yalıtımı daha iyi
    + daha kaliteli satış sonrası destek
    + daha düşük mtv
    + çok daha bol aksesuar ve donanım desteği

fiyat performans açısından bakarsan ikisi de eşit çıkabilir.
    fiyatı aradan çıkarırsak golf ortalamada daha iyi bir otomobil.
    Allah askina hibrit arac sehir disinda 3.5lt nasil yakacak ? Bana mantikli bir aciklama yap lutfen...

• quote:

Orijinalden alıntı: masterap

Allah askina hibrit arac sehir disinda 3.5lt nasil yakacak ? Bana mantikli bir aciklama yap lutfen...

Alıntıları Göster
    ben bu forumun eğitim görevlisi değilim. buraya yazıp bana sorana kadar google a yazıp öğrenebilirsiniz.
    araştırırsanız gayet güzel bir açıklaması ve insanların çektiği videoları görebilirsiniz.
    örneğin:
    Volkan ÖZTOKyoutube
    Toyota Corolla Hybrid Uzun yol yakıt tüketimi | Yeni corolla | Yeni corolla hybrid | Corolla E-CVT
    https://www.youtube.com/watch?v=_OQYfqxehWw

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orcnd -- 16 Temmuz 2020; 19:0:1 >

• VW ile Toyota kiyas dahi kabul etmez kalite olsun, sorunsuzluk olsun, performans olsun. Gozun kapali Golf alabilirsin. Ama ben olsam yeni kasayi beklerdim. Yeni kasa ic mekan ve distan cok daha modern gorunuyor.

• 1.0-1.2 TSI kullanıcılarıyla dalga geçiyorduk Corolla Hybrid kullananlar daha ayrı bi boyutta

Sırf dip gaz yapınca gelen süpürge sesi ve o ortadaki anlamsız biçimsiz ekrandan dolayı almam Corolla

• Corolla dede arabası ne olursa olsun golf 8 alınmalı hem daha çok prim yapar. Ama dsg sıkıntı onu göze alarak alınmalı

• Benim üst kattaki komşum aldı hybrid Corolla, 1 ay olmadı. Sorduğum zaman çok iyi bir araba dedi, yakıt tüketimiyse çok ekonomikmiş. Çok memnun. Golf için yorum yok. İki ay önce şanzıman arızası yüzünden kullanan tek arkadaşım da hemen sattı, gitti Mercedes aldı. Bir daha VW alanı silkelesinler diyor.

Her an patlamaya hazır VW yerine, paşa gibi hybrid alıp sefasını sürmek bence daha mantıklı.

• quote:

ben bu forumun eğitim görevlisi değilim. buraya yazıp bana sorana kadar google a yazıp öğrenebilirsiniz.
    araştırırsanız gayet güzel bir açıklaması ve insanların çektiği videoları görebilirsiniz.
    örneğin: https://www.youtube.com/watch?v=_OQYfqxehWw

Alıntıları Göster
    Attigin link bombos bir inceleme, 80 ile gitmis otobanin cogunu. Al sana asagidan bi yorum

2020 1.5 TSİ GOLF MÜ,, 2020 COROLLA HYBRİD Mİ

• quote:

Orijinalden alıntı: AsiretinMarjinalCocugu

1.0-1.2 TSI kullanıcılarıyla dalga geçiyorduk Corolla Hybrid kullananlar daha ayrı bi boyutta

Sırf dip gaz yapınca gelen süpürge sesi ve o ortadaki anlamsız biçimsiz ekrandan dolayı almam Corolla
    Biri otobanda 80 ile gidip 4 lt yakmis, bana kanit olarak atiyor videoyu degisik kafalar var cidden

• redmaner kullanıcısına yanıt
    3200 u nereden cikardiniz .2014 tl mtv..toyotaninki de 3577 çıkıyor

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.