Şimdi Ara

2019 yılında Canon eos 550d almak Acil

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.654
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar arkadaşlar yakında seyehate çıkacağım fazla bütçe ayıramadım fotoğraf makinesi kısmına. Malum site araştırmalarım sonucu 750-1000 tl fiyat aralığında Canon 550d bulmak mümkün tavsiye eder misiniz ? 18-55 lens işimi görür mü ? Kuzey avrupa seyehatim için ? Zorla kendini bu zamanda şu makine hala bu fiyata kaçmaz diyebileceğiniz model tavsiyelerinize ihtiyacım var.



  • 550D elbette işini görür. ama lens olarak 18-55'ten daha iyi bir şey alsan daha iyi olur, lakin o lens çöp.
  • 50mm f1.8 ve 55-250mm objektif ile beraber 550D çok iyi işler çıkarıyor. Benim kullandığım epikman bu şekilde idi çok memnun kalarak kullanmıştım.
  • Seyahatinizin fotoğraf makinesi kısmına fazla bütçe ayırmadığınızı belirtmişsiniz ancak yine de harcayabileceğiniz maksimum rakamı söyleseydiniz keşke... Bana göre eğer 550 D temiz ise seyahat anılarınız için uygun olur pekâlâ... 18-55mm lens de genel kullanım için yeterli gelecektir... Ancak: 1) 18-55mm lensin IS STM'li olanını almanız daha iyi olacaktır (görüntü sabitleme ve daha sessiz çalışma özelliklerinden ötürü) 2) Alabiliyorsanız 18-135mm IS STM veya Nano IS USM almanız, zoom aralığının daha geniş olması sebebiyle biraz daha fazla kullanım alanı sağlayacaktır, üstelik portresi de fena sayılmaz 3) Seyahat için daha pratik çözüm ise bir kompakt makine götürmek olabilir ancak yazdıklarınızdan bir DSLR alma amacında olduğunuz gözüküyor, gerekirse kompakt makine seçeneğini de değerlendirebilirsiniz... İyi seyahatler...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.