Şimdi Ara

2018 YKS izlenimim ve SIRALAMA meselesi.(değerlendirme) ---Gerçek sıralamaları yazar mısınız?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
215
Cevap
5
Favori
14.716
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • EDİT:Arkadaşlar birkaç gün önce bu blok üzerinden sıralama tahminleri yapmıştım.Sıralama tahmini yaptığım arkadaşlardan rica ediyorum, lütfen yarın (31.07.2018) sonuçlarınızı öğrendikten sonra, sizlere hitaben yazmış olduğum tahmin mesajına cevap vererek gerçek sıralamanızın ne olduğunu söyler misiniz?

Ayrıca netleriniz beklediğiniz gibi mi geldi yoksa beklediğiniz gibi gelmedi mi onu da belirtirseniz sevinirim.

------- -------- ---------- --------- ----------

----Forumu bayağı bir süre üye olmadan takip ettim.Üye olduktan sonra da fazla suya sabuna dokunmadan takip ettim.Uzun yıllar bu sınav meselesinin içinde kalmış bir abiniz olarak (üni. terk ettim, vb. sıkıntılı süreçler yaşadığım için bu yıl tekrar denemek zorunda kaldım )nacizane yorumum şöyle ki;

Öncelikle şunu belirtmeliyim ki ASLA ama ASLA 2015 sıralamaları gibi bir sıralama beklemeyin.Hayal kırıklığı yaşamanızı istemiyorum.Peki NEDEN?

2013 dahil olmak üzere sonraki tüm sınavlara da girmiş birisi olarak söylemeliyim ki 2015 Ygs de Lys de tarihin en zor sınavlarıydı.Birçok arkadaş 2015 Lys geometride 12-13 netle ve Mat2'de ise 30-32 netle tıpa dişe gitti.Zorluğu ise soruların hem hikayeleştirilmesi hem de işlem kalabalığına bürünmesinden ötürüydü.

Bu seneki sınavda ise Mat2 için

1-Parabol
    2-Yüksek mertebe türev
    3-Alan paylaşımı 3 oranlı olan soru
    4-Cevabı 13/4 olan türev sorusu
    5-Çok zor saymasam da milletin takıldıgı pusula sorusu

Sadece bu 5 soru tipi Mat2 içindeki sorulardan zor olarak sayılabilirdi
    Yani mesela tigonometri soruları geçen senekinden veya 2016'dan çok da farklı değildi.Bunun gibi birçok konu aslında çok da zor soru tipleri sorularak sınanmamıştı.Süre meselesi de deyim yerindeyse mevzuya tuz biber ekti.

Şunu diyebilirsiniz "Bu sene Rasyonel sayı gibi konular Mat2'de yoktu".Doğru ancak şöyle bir gerçek var ki ilk 25-30k için zaten bu soruların bir eleyiciliği yoktu.

Ayt fen hakkında fazla söylenecek bir şey yok zira diğer yıllara çok yakındı hatta biraz daha kolaydı da denebilir.(2015 org kimya elde veya elektrofilik nükleofilik soruları gibi çoğu eleyici bölüm yoktu.)

Tyt meselesinde de kesin ve net bir şekilde: Ygs 2015 >>> TYT 2018 =Ygs 2017

Kısacası sıralamalar ASLA 2015 gibi olmayacaktır.

----Peki hangi yıla benzeyebilir?

Öncelikle şunu iyi kavramalıyız:

Bu sınav bir sıralama sınavı ve yarıştıgımız varlıklar robot değil yani farklı süreçlerde farklı tepkiler ortaya çıkarabileceklerini dikkate almak lazım.Ne demek istiyorum peki?Şöyle ki:Ygs-Lys sisteminde yarışanların verdiği tepki ile YKS düzleminde yarışanların verdiği tepki çok farklı olmaktadır.Dinamikleri çok farklı olan iki sınavdan bahsediyoruz.Şöyle ki; eskiden durumu iyi olan ancak biraz tembellik yapan bir arkadaş Ygs'ye 1-2 ay kala çalışarak ortalama 10k-15k sıralama yapabiliyordu.Ardından da 2-3 ay Lys kasarak bu işi bitiriyordu.Yahut şöyleleri de vardı.Sınava iyi çalışmasına rağmen verimli çalışma stilini pek de tutturamayan ve ygsde 40-50k sıralamaya giren ardından da bunu düzeltmek için varını yoğunu ortaya dökerek sıralamasını 20k yapan da vardı.

İşte artık bunlar yok.Yani durumu iyi olan tembel vatandaş süreç uzadığı için ve uyarıcı nitelikte bir YGS de olmadığı için kötü yapabilir.Aynı şekilde,çok çalışmasına rağmen, çalışması verimli, yeterli olmayan ve Ygs'de 40-50k bandına düşen tipler de her şeyi fark ettiğinde artık süreç bitmiş olacak.

Bu sebeplerden ötürü sıralamaların hangi yıla benzeyeceği değil de hangi yıllara benzemeyeceği tahmin edilebilir.

----Sıralama tahminleri ne kadar sağlıklı?

Açıkçası Türkiye ortalamasını yansıtan 1-2 okul biliniyorsa ve bu okulların öğretmen kadrosu ve öğrenci profili değişmemişse,bu okulların öğrencilerinden alınan geri dönütlerle tabii ki çok sağlıklı sıralama tahminleri yapmak mümkün.

Bunun için de elimizde veriler olması gerekmekte.Bu veriler ışığında ortaya bir korelasyon çıkarılarak yaklaşık tahminler yapmak mümkün.

(Eski okulumda tercihle uğraşan Türkçe öğretmenimle konuştum ve onda bu ortalamayı yansıtacak veriler --geri dönüşler-- var ve gerçek manada da mantıklı fikirler sunabiliyor lakin burada paylaşmayacağım.Çünkü sınav sonuçları en geç bir hafta sonra açıklanacak.Risk almak istemiyorum)

NOT:Buraya kadar okuduysanız teşekkür ederim.Sadece içimi boşaltmak istedim.Arkadaşlardan da rica ediyorum lütfen trolluk yapmayın çünkü gerçekten büyük hayallerle bu sayfaları ziyaret eden ve sizleri ciddiyetle takip eden çok akıllı ve meraklı bir kitle var.Lütfen bu kitlenin hevesini kursağında bırakacak trollükler yapmayınız.

Edit:İmla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-565559509 -- 31 Temmuz 2018; 1:46:2 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Tamamen objektif güzel bir yazı olmuş teşekkür ederim.

Tek katılmadığım nokta tyt18=ygs17 demişsiniz.

Fakat ygs17 bence daha zordu tytden özellikle mat sosyal anlamında

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Paylaşmak istemediğiniz değerlendirme için sadece şunu belirtebilir misiniz çok üzülecek miyiz ? Teşekkürler

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rolls Royce ll R kullanıcısına yanıt
    Ben teşekkür ederim.

Soru tarzı olarak 2017 YGS'de özellikle Mat ve Sosyal kesinlikle daha zordu ama YGS'de fen ve Sosyali seri bir şekilde yaparak Mat1 için süre arttırma şansı varken TYT'de sadece 20 soru oldugu için bu şans olmadı.Buradan ortaya çıkan süre faktöründen dolayı iki sınavın zorluğu eşit diye düşünmüştüm.

• Glomerulusss G kullanıcısına yanıt
    Benim gözlemim şu oldu:

1-)Asla ama ASLA 2015 gibi beklememeliyiz.

2-)Çok fazla yıgılma olacak gibi özellikle de 18k-30k bandında muhtemelen 1,5 puan ile bin kişilik değişimler olacak.

• Peki ilk 5 k için me düşüyorsunuz ?

• Glomerulusss G kullanıcısına yanıt
    TYT 113--103/// Ayt 67--75

Muhtemelen 1k-5k olur.

Mesajı düzeltip tam beklenen aralığı yazayım dedim hocam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-565559509 -- 24 Temmuz 2018; 2:42:36 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Son olarak hocam 101 tyt 75-5 ayt ne olur

• Tm hakkında yorumunuz var mi ?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 20k ?

• Hocam ben sayısalcı oldugum için sadece sayısalcı öğrencilerin tahmini net verilerine dikkat ettim.

Çok üzgünüm.

• Hocam o kadar belli değil yığılma çok demişsin kb. Kendimi tutamadım.şunla 40k girebilir miyim?

54,5 ayt 97 tyt OBP 92,77

• vikingr kullanıcısına yanıt
    TYT 90-95 Ayt 57-61

Muhtemelen 14-22k bandı olur gibi (Ham puan)

14-22k arasında her 2,5 veya 3 puan muhtemelen bin kişiyi geçmeye yarar diye düşünüyorum.

• hocam ya saçma olacak da bu 600k bandında ki sıralamalar nasıl olur bilen yok forumda geçen sene 600k ile kapatan myo bu sene kaçla kapatır bu tayfaya sınav gayette boru gibiydi@gndgr

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-151CCB885 -- 24 Temmuz 2018; 2:10:11 >
  • Mantıklı buldum hocam güzel yazi

• 1337UnsatisfiedGreed kullanıcısına yanıt
    Obp iyi hocam muhtemelen 40k'dan iyi olur.

Bu sınavda OBP etkisi coşacak gibi ;)

• Mantıklı bir yazı ve genel olarak katılıyorum.Katılmadığım nokta 2018 matematigi biraz hafife almanız olmuş.2015le aynı oranda süre verilseydi 2015i tokatlardı diye düşünüyorum

• hocam sizce 55 tyt 14 ayt 72.6 obp ile 240k içine girebilir miyim ?
  • Hocam 100k sonrası için sınav çok zordu.

Çünkü 100k sonrasındaki arkadaşların yapabileceği sorular özellikle Ayt'de çok azdı.

Geo'da dörtgen çember, Mat2'de ise ygs konuları yok denecek kadar azdı.

Bu nedenle düşük puanlara iyi sıralamalar gelme ihtimali çok yüksek.(100k sonrası için)

Tabii sıralam tahmini yapmak çok zor.Özellikle de bu aralık için tahmin yapmak delilik gibi bir şey.

• Rolls Royce ll R kullanıcısına yanıt
    2017 sosyal daha mı zor? Kesinlikle katılmıyorum. 2. Si bir sınavın kolaylığı zorluğu yalnızca soru kalitesiyle değil süre içinde değerlendirilmesi gerektiği için 2017 mat 2018 e eşit olabilir.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.