|
Merhabalar. 5 yıldır 2018 Polo 1.0 TSI aracımızın genleşme kabına defalarca saf su takviyesi yaptım. Geçtiğimiz ay maddi hasarlı bir kaza geçirdik. Onarım bir ay kadar sürdü. Aracın sadece ön tampon ve tedariği üç hafta süren farları değişti. Motor kısmında en ufak bir hasar yoktu ve araç kullanılabiliyordu. Bugün aracı teslim aldım. Eve geldim su seviyesini kontrol ettiğimde "max" seviyesinden sadece 2 mm eksikti. Bir an hiç dokunmayayım dedim ancak içim rahat etmedi. Genleşme kabının kapağını açtım. Sadece 2 mm takviye yaptım, kapağını kapattım. Buraya kadar her şey yolunda gidiyordu. Aracı tekrar çalıştırdım. Genleşme kabını motor çalışırken tekrar kontrol ettiğimde su "max" çizgisinin 8 mm kadar üstüne çıkmıştı. Hararet 90 derecede sabitti. Bugüne kadar saf su takviyelerini hep motor soğukken yapmıştım. Bu sefer motor sıcaktı. Az önce tekrar kontrol ettim su seviyesi hala max çizgisinden 7 mm kadar yukarıda duruyor. Motor iyice soğuyunca seviye normale döner mi? Sistem hava yapmış olabilir mi? |
|

Yeni Kayıt

1 Mobil
Konudaki Resimler

Hızlı