Şimdi Ara

2018 VW Polo 1.0 TSI genleşme kabı su seviyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
276
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar. 5 yıldır 2018 Polo 1.0 TSI aracımızın genleşme kabına defalarca saf su takviyesi yaptım. Geçtiğimiz ay maddi hasarlı bir kaza geçirdik. Onarım bir ay kadar sürdü. Aracın sadece ön tampon ve tedariği üç hafta süren farları değişti. Motor kısmında en ufak bir hasar yoktu ve araç kullanılabiliyordu.

Bugün aracı teslim aldım. Eve geldim su seviyesini kontrol ettiğimde "max" seviyesinden sadece 2 mm eksikti. Bir an hiç dokunmayayım dedim ancak içim rahat etmedi. Genleşme kabının kapağını açtım. Sadece 2 mm takviye yaptım, kapağını kapattım. Buraya kadar her şey yolunda gidiyordu. Aracı tekrar çalıştırdım. Genleşme kabını motor çalışırken tekrar kontrol ettiğimde su "max" çizgisinin 8 mm kadar üstüne çıkmıştı. Hararet 90 derecede sabitti.

Bugüne kadar saf su takviyelerini hep motor soğukken yapmıştım. Bu sefer motor sıcaktı. Az önce tekrar kontrol ettim su seviyesi hala max çizgisinden 7 mm kadar yukarıda duruyor. Motor iyice soğuyunca seviye normale döner mi? Sistem hava yapmış olabilir mi?

• Az önce tekrar bir dakika kadar rölantide bıraktım. Motor soğudukça normale dönecek gibi görünüyor. Bir daha motor sıcakken genleşme kabına dokunmam.

2018 VW Polo 1.0 TSI genleşme kabı su seviyesi
  • Merhabalar bende de golf var öncelikle sadece saf su ile doldurmayın çözeltiyi seyreltiyorsunuz. %50-50 g13 antifriz ile doldurun. Bu grupta kronik bir problem su pompası(devirdaim) sızıntısı. Sizin aracınızda büyük ihtimalle oradan su kaçırıyordu. Trigeri değiştirirken mutlaka onu da değiştirin. Bunun haricinde yükselme normal aracı bir süre kullanın eski haline dönecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-DC01DF2E2 -- 12 Nisan 2023; 21:57:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.