< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Münebbih -- 7 Mart 2024; 11:51:14 > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Münebbih -- 7 Mart 2024; 11:51:14 > |
Ben gıcıklık olsun diye yapmıyorum bunu. Yanlış bilgiler verdiğine inanıyorum. O yüzden fikirlerime karşı bir savunman yoksa konu açmayı bırakman daha mantıklı olur. Ya da ben böyle yanlış olan yerleri fikrimce belirtmeye devam ederim. Sonuçta burası forum. İnsanların saygı çerçevesinde fikirlerini belirttiği bir mecra. Saygı kısmı biraz muallak bu forumda ama olsun. Bir gün genel sistem tavsiyesi amaçlı konu açmak istersem açabilirim. Ama pek sanmıyorum yapacağımı. Çünkü her türlü bütçeye uygun sistem bulmak az araştırmayla mümkün. Pek gerekli olduğuna inanmıyorum böyle konuların. Ki zaten birkaç haftada bir yeni bir donanım çıkıyor parçaların değişmesi gerekiyor.
|
Battlefield 1
Watch dogs 2 Crysis 3 Witcher 3 Mafia 3 Civilizations V/VI Total war serisi CS-GO (ve aslinda coğu düşük grafikli oyun... özellikle MMO olanları. Lol de buraya girer.) GTA V (aslında çoğu açık dünya oyununda işlemci sömürme en azindan biraz var) Arma 3 (bu yoğun tek çekirdek gucü istiyor. Çok da i7 aramiyor diğerleri gibi) Cities Skylines (ve bunun gibi strateji oyunları. Yani içinde yoğun yapay zeka barindirabilecek oyunlar. Mesela ekranda 200 askerin hareketini izlediğiniz zaman herhangi bir strateji oyunu zorlar.) Minecraft da işlemciye gereksiz yüklenebilen bir oyun. Batman Arkham Knight Hitman 2016 Çoğu açık dünya oyunları diye konuyu kapattım aslında ama bunlar eklenebilir Just Cause 3 Son çıkan Assasins Creed oyunları Son çıkan Far Cry oyunları The Division Ark Metro Last Light Redux Rise of The Tomb Raider Bu arada i3 7100 le G4560 arasında sadece %10 fark var. İlla i3 7100 le rx 470/480 beslemek istiyorsanız veya herhangi bir şekilde i3 alacaksanız... Almayın. %10 daha iyi diye 2 katı para vermek her halukarda saçmalık. İkinci bir hatırlatma. Darboğaz olacak diye oyunu komple %70 gpu kullanımında oynayacaksınız anlamına gelmiyor. Bu oyunların sadece bir kısmında öyle olur. Oyunların işlemci kullanımları sahneden sahneye çok değişkendir. İşlemciler sizin daha görmediğiniz ama görme ihtimaliniz olacak ya da sizi ilgilendirme ihtimali olabilecek nesnelerin de matematiksel hesaplamalarını yaparlar. Bazıları gerekli bazıları gereksiz. Oyunun optimizasyonuna kalmış bir durum. Bazı oyunlarda koşarsanız cpu kullanımı artar mesela durdugunuz zamana göre. Kısacası darboğazı yer yer yaşayacaksınız. Zaten işlemci kıyaslamalarında en büyük fark alınan minimum fps değerlerinde olur. Ortalama fps değerleri az çok yakın çıkabilir. Çünkü işlemcinin zorlandığı o anlarda çıkan fps değeridir minimum. Bu anlar işlemcinin dandikliğine göre bazen dakkada bir olur bazen hep oluyordur. Bazen yarım saatte bir olur. Belli olmaz. Oyuna göre de değişir. |
|
|
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nkvelioglu -- 1 Mart 2017; 18:29:46 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nkvelioglu -- 1 Mart 2017; 19:14:3 > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nkvelioglu -- 2 Mart 2017; 3:35:8 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|