Şimdi Ara

2018 Bedelli Askerlik Ana Konu (948. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
20.704
Cevap
154
Favori
1.517.712
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
40 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 946947948949950
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Normalde askerliğiniz 3 Nisan da başlıyor ve 21 gün sayarsak 23 Nisan da bitiyor. Yani 23 nisan yemin törenimiz yapılacak ama diğer arkadaşın dediği gibi bizden sonraki celbin gireceği tarihe göre düzenlerlerse erken olabilir zaten gittiğimizde belli olur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: muhalok

Arkadaşlar merhaba. Sevk belgesinde medeni durum veya tahsil durumu yanlış yazan var mı? Bunu duzelttirebiliyor muyuz?
    O önemli değil.Gittiğinizde haftaastsubaya ya da uzman çavuşlardan biri tek tek odasına çağırıp sizden bilgilerinizi tekrar isteyip bilgisayara kaydedecek.Medeni durum,meslek,okuduğunuz okullar,bir yakınınızın iletişim numarası.İlkokulu ,liseyi,üniversiteyi hangi şehirde okuduğumuzu bile sormuşlardı.
    -İskenderun
    Yemekler lezzetli ama bakliyat ve et ağırlıklı.Bir süre sonra bıkkınlık veriyor.Kantinde döner,köfte,patates kızartması ve tost var.Tüm askerlik boyunca 1 tavuk döner 4 tanede tost yemiştim.Yemekhane kantinden daha tercih edilebilir denilebilir.Patates kızartması ve tost dıiındakileri hazır geliyor,siparişe göre buzdolabından çıkartılığ mikrodalga fırında ısıtıp veriyorlar.Pek güzel olduğu söylenemez.Değişiklik olsun diye arasıra yenilebilir.Asıl büyük şans kantin içinde o bölgenin meşhur bir pastanesi var.İsmini tam hatırlamıyorum.Orada künefesinden,baklavasına,sütlü tatlısından gözlemesine poğaçasına,böreğine kadar her şey var.Orası da tercih edilebilir.

Ziyaretçi için gün sınırlaması yok.Bence ilk hafta içi kimse gelmesin.Eğitimlerden geri kalma.Ne öğreniyorsan ilk hafta öğreniyorsun zaten.Son hafta bol bol tören provası yaptırıyorlar.Son hafta hergün gelse yeridir.Ziyaretçi yiyecek getirebilir.Ziyaretçi parkında yersin.İçeri sokmak yasak.Keşke ziyaretçim gelse de kebap,hamburger getirse dediğim çok oldu.

Akıllı telefon yasak ama ayrıntılı arama yapılmıyor.Sokmak isteyen sokabilir.Şarj etmek sıkıntı olabilir çünkü yere yakın prizler çalışmıyordu.Güya biri sigortaları attırmış ondan çalışmıyormuş.Bence bilerek hepsini iptal ettiler.Sadece kapının yanında 2 metreden yüksekte olan priz çalışıyordu.Tuşlu telefonlarını bile millet havada asılı şekilde şarj ediyordu.

Eğitimler yorucu değil.Sadece ilk hafta ayak tabanlarımın ağrıdığını hissettim.Sonradan hiç ağrı olmadı.Spor geçmişi olmayan biri ilk hafta zorlanır.Sonrası rahat.Koşma falan olmadı bol bol yürüyüş.

• Salur2019 S kullanıcısına yanıt
    Hocam 2. Hafta haftaiçi ziyaretçim geldi diyelim, saat kaçla kaç arası görebilir beni? Yani illa akşam 6 dan sonra mı kabul ediliyor ziyaretçi? Birde yanımızda ilaç ağrı kesici falan sokabiliyormuyuz? Bavullar girişte aranıyor mu? İzmarit toplarken ve lavabo temizliği esnasında eldiven kullanabilirmiyiz yanımızda getirirsek?

İlaç sokmak yasak.Dedim ya ayrıntılı arama yapmıyorlar.Grip ilacı,ağrı kesici sokanlar vardı.Bence gerek yok bir hastalık durumunda sabah revire çıkıp doktorun yazdığı ilacı aksam yemeğinden önce alıp getiriyorlar.
    Bavulllar üstünkörü aranıyor.Ayrıntılı arama yok.Kesici alet,ilaç,akıllı telefon var mı diye soruyorlar.Verdiğin cevaba güveniyorlar.

Eldiven kullanabilirsin.İzmaritleri elle toplama yok.Faraşlı süpürge ile süpürüyorsun.Tuvalet,lavabo temizliği ise hortumla su tut,deterjanla köpürt, çek çekle fazla suyu süpür.5-10 adam birden girince 10 dakika bile sürmüyor
    Bölük önünü süpürme,tuvalet banyo temizliği,koridorların süpürülmesi..Bu temizlikler bölük içinde yapılanlar.
    Bir de alay içinde her taburun aldığı belli mıntıkalar var.(Her tabur 4-5 bölükten oluşuyor.iskenderun'da 4 tabur var)Sırayla onlar da yapılıyor.Ana yolun süpürülmesi,tören alanının temizlenmesi,yemekhane görevi,gazino(büyük kantin ve çevresinin temizliği) gibi işler her tabur içinde paylaştırılmış.Bir tabur yemekhane görevi almışsa diğer işleri yapmıyor mesela.Yemekhane görevi alan tabura gidersen her koğuşa 1 defa sıra gelir.Yemekhane görevi dediğim yemekten yarım saat önce gidip masalara ekmek dağıtma,sürahilerin doldurulması,yemek sonrası masaların temizlenmesi gibi şeyler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Salur2019 -- 19 Mart 2019; 14:46:16 >

• Arkadaşlar bu sevk belgesini e-devletten mi çıkarıyorsunuz, yoksa askeri şubeye gidip almak daha mı garanti olur? Sonra birde bununla uğraşmayalım..

Ben uçakla gittim.10 çeyrek gibi havaş servisi alay önünde bıraktı.10 buçukta giriş yaptım.Saat 2de koğuştaydım.İşlemler uzun sürüyor.Erken gitmenin avantajı yatağını seçme şansın olur.Onun dışında bir artısı yok.Tavsiyem geç giriş yaparsan yanına 3-4 şişe su al.Koğuşa yerleştikten sonra da kantine git 12li paketler halinde satılan sulardan al.Ocak ayında bile her gün 3-4 şişe su bitirirdim.Yaz aylarında gideceklerin en büyük sıkıntısı içme suyu olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Salur2019 -- 19 Mart 2019; 23:39:2 >

Sevk tarihim nikahıma ve düğünüme denk geldi. İlk sevk tarihinde nikaha yetişemiyordum ancak düğüne yetişiyordum ancak 16. celp döneminin tarihlerini değiştirdikleri için artık düğüne de yetişemiyorum. konu ile ilgili şube ile görüştüm yapacak bir şey yok düğünü ertele dediler. düğün için bütün hazırlıklar tamamlandı ve yüklü borç altına girdim düğünü ertelemem mümkün değil gibi 4 kere şubeye gittim 4. de nikah için resmi bir evrak istediler belediyeden aldım dilekçe yazarak zorla da olsa 12.03.2019 tarihinde dilekçeyi verdim. şubedekiler boşuna uğraşma ertelenmez dedi ancak 1111 sayılı askeri kanunun 47. maddesinde sevk tarihinden 15 gün önce yada sonra evlilik varsa celp tarihi ertelenir diyor. nasıl bir yol izlemeliyim yardımcı olur musunuz.

2018 Bedelli Askerlik Ana Konu

2018 Bedelli Askerlik Ana Konu

• Salur2019 S kullanıcısına yanıt
    Hocam bu şekilde başka tavsiyelerin var mı? Net yararlı olucak bilgiler bunlar çok teşekkürler gerçekten bir de merak ettiğim konu bavulumuzu bavulluğa bırakıyoruz sanırım? O esnada koğuşa götürmek istediğimiz eşyaları (ki benim bir sürü ıvır zıvır eşyam var Lens, gözlük, sigara, ayak tabanlığı, Vatka falan gibi.)
    Bunları nasıl tek seferde götürücem bu konu aklıma takılıyor?

Benim bu. 6 Nisanda teslim değil mi? Burada yapmış olan varsa tavsiyelerini alırım. Aynı zamanda aynı yer çıkan varsa güzel olur.

Ek olarak bir şey sorayım. Benim biraz düz tabanlık ve diz sorunum var. Muayene olduğumda komando olamazsın demişti doktor. Şimdi bir özel hastaneye gidip rapor alsam şu yürüyüş, eğitim vs. olayından kurtulur muyum? Bunları yaparsam 2 günde bir dizim ağrıyor deyip revire giderim kesin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi captain_turkiye -- 20 Mart 2019; 3:39:47 >

kesinlikle kullanılamıyor.Kanunda açıkca ücretsiz izinli sayılacaklardır ibaresi olduğu için bu mümkün değil dediler aksinin emsalini de görmedim duymadım zaten .Yoksa benim de iznim vardı hatta silinecek 1 nisanda.Dönüş için bile izin alamıyoruz . Ücretsiz izin olduğu için terhis olduktan sonra ilk iş gününde terhis evrağı ile ilgili personel işlerine ibraz etmek zorunluluğu varmış .Yoksa ilk gün çalış yada izin yazdır git dediler.
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.