Şimdi Ara

2018 Bedelli Askerlik Ana Konu (823. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20.704
Cevap
154
Favori
1.494.139
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
40 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 821822823824825
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

İL J.K.LIĞI/KASTAMONU/KASTAMONU

1

01/03/2019

16/03/2019

16/03/2019

VAR

Herkese hayırlı tezkereler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 18 inci mknz.p.tug.k.lığı/çanakkale gelibolu

05.01.2019
  • Faradrim kullanıcısına yanıt
    Bana da aynı yer çıktı. Ne yaptınız celp dönemi ne zaman sizin?

• speedyrazors kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam, görüşleriniz döndükten sonra yazarsanız çok iyi olur oraya gidecek arkadaşlar için( ben dahil).
  • İskenderun 15/03 benide bilgilendirirmisiniz

• Jurgen Klopp kullanıcısına yanıt
    Ben de 12B aydın göremedim

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kütahya çıkan arkadaşlar için;

ilk gün çok sıkıntı bide çok kalabalıktı 5.250 kişiyi almışlar 2.celp olarak kapıda 2 saat içeridede 5 saat ayakta bekledik.. daha sonra kamuflajları aldık odalara geçtik koğuşlar 12 kişilik ve çoğu koğuşta bir tane onbaşı veya çavuş var

ilk gün neredeyim napıyorum falan demeniz çok normal çünkü çok garip geçiyor daha sonra da 21 gün oradan çıkamayacaksınız.. sabah 5'te kalkma zorunluluğun var her gün tıraş olma zorunluluğun var lavabolar çok kalabalık olmaması için ben alarmı 4:45'e kuruyordum kalkıp tıraş olup hazırlanıyordum.. havası çok soğuk olduğu için 2 kiloluk parkalarla dolaşıyorsun sabah 6'da içtima oluyor sonra kahvaltı yapıyorsun yemekten sonra mıntıka var 8'e kadar sonra 8'de toplanıp eğitim alanına geçiyorsun ilk hafta tek er muhabere eğitimleri selam vermeler rütbe tanıtımları ve yürüşlerle dönüşlerle geçiyor 8'den 12 yani öğle yemeğine kadar baya yoruyorlar daha sonra öğle yemeğine geçip 1'de yeniden bi içtima yapıyorlar daha sonra yine eğitim alanına gidiyorsun yürüme vs...

ilk hafta bu şekilde geçiyor ama çok zorlanacaksınız ve hasta olma ihtimaliniz %90, dudak çatlakları gribal enfeksiyonlar gözde virüs ve bulaşıcı hastalıklar gibi şeylerle uğraşacaksınız. Ben hasta olmam demeyin koğuşta bir kişi hasta olsa sizde oluyorsunuz çünkü koğuşlar ufak ve 12 kişilik ranzalarla mevcut her türlü oluyorsunuz bu yüzden c vitaminleri ve gribal hastalıklar için bolca ilaç götürün..

Temizlik konusu ise ıslak mendil ve tuvalet kağıdı alabildiğiniz kadar alın çünkü orada hiç bir şey yok..

İkinci hafta silah eğitimleri yürüyüşler koşma eğitimleri sürünme eğitimleri ve bir de eğer hasta olduysanız bu şekilde bitkin bitkin eğitim yapıyorsunuz. Vizite (hasta bakımı) orada çok boş insanlar olduğu için size sıra gelmiyor mecbur eğitime çıkmak zorunda kalıyorsunuz.. Adamlar eğitimden kaçmak için ilk hafta hep hasta numarası yapıp istirahat alıyor.. Siz gerçekten hasta olduğunuz için bu gibi insanlardan sıra alamıyorsunuz haliyle çok daha beter oluyorsunuz.. İkinci hafta birinci haftaya göre daha sıkı ve yorucu geçiyor silahla atışlar oluyor bölüğe göre değişiyor salı - çarşamba ve perşembe olmak üzere 3 manevra 3 de normal atış yapıyorsunuz G-3 ile burada da gözüne vuran oluyor yapamyan oluyor sıkıntı yaşayan çok gördüm.

Üçüncü hafta ise tamamen törene hazırlanıyorsunuz tören alanı uzak olduğu için 2 km gitmek ve gelmek zorunda kalıyorsunuz sabah 9'dan 12'ye kadar prova sonra öğle yemeğinden sonra 2' gibi yeniden tören alanına gidiyorsun ve 5:30'da kadar prova yapıyorsun sürekli ayakta kalıyorsun. Üçüncü hafta biraz normal gelecektir çünkü 2 hafta yorulduktan sonra ayakta kalmayı yeğliyorsun..

Genel olarak ilk hafta cumartesi günü kamuflajla dolaşıyorsun 12'ye kadar spor eğitimleri var 12'den sonra serbestsin. Pazar günü ise eşofmanla oluyorsun eğitim yok.

ikinci ve üçüncü hafta cumartesi ve pazar günleri eşofmanlasın ve serbestsin.. Kantinler var yiyecek ve içecek alabiliyorsun (sadece kola ve gazoz) asitsiz şeyler yok meyve suyu gibi bir şey bulamazsınız Cips fiyatları 2.90'dan başlıyor genel sivil hayata göre daha pahalı her şey askeriyede daha ucuz bilirdim ben ama baya pahalı geldi daha sonra otomatlar var orada gofret ve kola alabilirsiniz ayrıca bölüklerin içinde kahve otomatları oluyor içinde sütlü çikolata sıcak kahveye kadar her şey var.. Tabi sıra gelirse size kadar.. Her şeyde çok bekliyorsunuz her yerde sıra var..

Yemekhanede yemek yemeyecek isen dışarıdan arabalar geliyor mobil yemek diye su satmaları yasak sadece ayran var ve hamburger çiğ köfte falan satıyorlar ..

Yemekhanedeki yemekler güzel değil hepsi soğuk sabah çay sıcak geliyor fakat 2 dk sonra soğuyor yemeklerde 3 haftada 2 kez pirinç pilavı gördüm hep makarna var ve soğuk tadları iyi değil ve hijyenden uzaklar kötülemek için demiyorum gerçekten böyle..

Yemekhanede çalışma sıraları var yaka numaralarına göre 15 kişi alıyorlar ve çalışıyorsun çalışma şartları çok ağır kaçmaman için yaka numaranı komutanlar alıyor ki kaçarsan işlem uygularlar amele gibi durmadan bir gün boyunca çalıştırıyorlar yani.. Bunun dışında koğuş nöbetleri var zorunlu tuvalet ve banyo yıkama görevleri var zorunlu.. Yapmayacağım diye bir şey yok sadece kendinizi ezdirmeyin arkadaşlarınıza karşı saf durmayın yoksa ezerler..

Gazinolar var orada da tost gibi şeyler satılıyor fiyatları 5'liradan başlıyor eşofman ve terlik muhakkak götürün bir de spor ayakkabısı çünkü onlar eşofman ve spor ayakkabısı vermiyor eşofman götürmezseniz 108 liraya gazinodan alıyorsun terlikte mevcut ama pahalı şeyler genelde kalitesine göre 20 lira vereceğin mala 108 vermek zorunda kalıyorsun..

Gazinolarda ps'ler var pes 13 falan var ama içtimadan dolayı 1 oyun atsan 2 oyunu atamıyorsun rahat değilsin acaba şimdi mi çağıracaklar falan gibi tribe giriyorsun zaten muhtemelen sırada size gelmez her şeyde olduğu gibi bundada onlarca sıra oluyor

Aklıma gelenler şuan için böyle sormak istediğin bir şey varsa cevaplarım..

Sakın basit bir şey düşünmeyin o 3 haftayı sizden baya bi çıkarıyorlar emin olun. Gidecekler için şimdiden Allah kolaylık versin.

• BKM.OKL. VE EGT.MRK.K.LIGI/BALIKESIR MERKEZ , Sevk Tarihiniz : 24.11.2018 Balıkesir whatsapp grubu var mı?

• Dilekçe verip olumlu veya olumsuz dönüş alan veya dilekçe veren tanıdığı olan yok mu hiç?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Farfaraway21

Beyler benim ki şöyle çıktı. Okula denk gelmedi ama yaz okuluna denk gelecek. Son sınıftayım yaz okuluyla mezun olma ihtimalim vardı. Okul uzadı galiba. Neyse yapacak bişey yok.

Yaw o değilde sevk başlangıç sevk bitiş tarihi ne ? Ne zaman veya ne zamana kadar teslim olabiliriz. 06-10 Ağustos arası yurt dışına çıkmayı planlıyorduk. Biletler bile hazır. 09 teslim tarihi değildir umarım.
    9'u ile 24'ü arası 15 gün içinde sevk kağıdını alacaksın orada birliğe son katılış tarihin yazar o kağıtta 1 veya 2 gün yol iznin olur.24 Ağustos'da askerliğin başlar tahminen 25 veya 26 Ağustos birliğe teslim tarihin olur yol izninden dolayı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bloodletting. -- 19 Kasım 2018; 11:48:36 >

• ÖZELKUVVET kullanıcısına yanıt
    ben hepsini yaptıgım halde yok görünüyor aile hekimi ve yoklama yeşil ama yoklama durumu yok diyor anlamadım napıcagımı
  • vittorioo V kullanıcısına yanıt
    Hocam geldikten sonra fikirlerinizi muhakkak yazar mısınız ? Aynı yer ama sevk tarihi 12/2019

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 47 NCİ KOMD.TUG.K.LIĞI/İSTANBUL ZEYTİNBURNU

Bahçelievlerde oturuyorum şansa bak
  • Alisinasyon kullanıcısına yanıt
    6 yıl boyunca hergün önünden geçtim bilmez miyim hocam :D bedellide nasıl onu merak ettim
  • N3v3N N kullanıcısına yanıt
    baba bende şubatta gidiyorum, güneş kremi ni bikinini alda gel ))
  • 2019/6 Haziran Erzincan , varsa benimle aynı dönem pm atsın
  • Balthasar van der ast B kullanıcısına yanıt
    Kardeş benimde iki yerde aynı tarih var.başlangicla bitiş 05.01.2019 yazıyor.aradim şubeyi yanlış yazılmıştır.sen başlangıçı dikkate al diyor.

• Arkadaslar uzaktan egitim ile ilgili bilgisi olan varmi? ve Ya Sevk tarihiyle alakali bilgi alamayan?

2018 Bedelli Askerlik Ana Konu

• 12b - şubat 2019
    11 İNCİ KOMD.TUG. SÖKE K.YRD.LIĞI/AYDIN SÖKE
  • 
Sayfa: önceki 821822823824825
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.